Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Chuikov

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Történetünk a brit flotta ifjú büszkesége, a Bedale romboló vízre bocsátásával kezdődik, a szárazdokkból Scapa Flow vizébe 1941. májusában csúszott le a sólyáról a méltóságteljes hadihajó, ekkor még brit zászló alatt és HMS, Őfelsége Hadihajója besorolással. A hajó klasszikus feladatokat végzett…..
Chuikov 2012.07.18 12:05:52
@tucano: God bless field marshall Montgomery! :D:D:D
Olasz fórum Cannolo a Zsilinszkyn 2012.03.29 18:10:00
Van egy-két kaja, édesség, amelyiket előbb-utóbb ki akarok próbálni. Ilyen volt a szicíliaiak büszkesége a cannolo is. A fészbúkon mászkálva láttam, hogy a Bajcsy-Zsilinszky 35 alatt van egy hely(Caffé GianMario), ahol próbát lehet tenni. Megtettem.Nekem nem ízlett! De elmondom…..
Üdvözlöm a 4+x olvasómat, előre felhívom a figyelmet, hogy kikúrt jó rész jön, az első évadból az egyik kedvencem, arról nem is beszélve, hogy simán lehet tükörfordítani a címet AK51-ről AK51-re, ez ugyanis egy puska típusa. Vagyis gépkarabély, vagy valami nagyon hasonló,…..
Fogadja jókívánságaimat mind a négy hűséges olvasóm, szia anyu, bár szerintem a mai részt inkább ne olvassad, mert ma sok csúnya szó lesz. Elég akciódúsan indul ez a rész, egy börtönben két kínai fickó gyepál egy erősen kopaszodó, fehér csávót, de hamarosan érkezik a…..
Amikor gyorsan körbekérdeztem a családot és az ismerősöket, mi jut eszükbe Ausztráliáról, kiütéssel nyert a kenguru és a dingó. /NEM a harcjármű./ Szorosan utánuk jött a világ legkeményebb autópályarendőre: Mad Max. Sajnálattal állapítottam meg, hogy amennyiben ez a felmérés reprezentatívnak…..
Chuikov 2011.09.08 13:54:07
@LouiS: Óbakker köszi!!!! Gyerekkoromban imádtam de rávettek valami mást a kazettára amin volt. Majdnem öltem miatta:):):)
Poszt király természetesen!
Előre is elnézést, ha a poszt kicsit angolcentrikus, vagy sok angol kifejezést zsúfolok bele. Egyrészt a magyaron kívül e nyelvet bírom leginkább, másrészt a szakirodalom (részben a tárgy miatt, részben társadalomszociológiai okból, harmadrészt az angol nyelv szépsége okán) angol nyelvű, és ez így…..
Chuikov 2011.07.13 12:11:44
@Titus Pullo Urbino: Én az óceán túlpartján jártam két éve ahol jártam a USS Wisconsin-on (Iowa-osztály)meg a USS Intrepid-en. Valóban elképesztő élmény ilyen monstrumokon császkálni :)
Chuikov 2011.07.13 12:12:43
@Titus Pullo Urbino: Én az óceán túlpartján jártam két éve ahol jártam a USS Wisconsin-on (Iowa-osztály)meg a USS Intrepid-en. Valóban elképesztő élmény ilyen monstrumokon császkálni :)
Chuikov 2011.07.13 12:20:14
@Titus Pullo Urbino: Én az óceán túlpartján jártam két éve ahol jártam a USS Wisconsin-on (Iowa-osztály)meg a USS Intrepid-en. Valóban elképesztő élmény ilyen monstrumokon császkálni :)
Mivel az utóbbi időben igencsak megszaporodtak a Lemilblog posztjait ért, khm, virtuális inzultusok, a Szerkesztőség úgy látja, hogy eljött az idő ejteni pár szót a szerzői és szomszédos jogokról. Nem szaporítjuk a szót, és pillanatnyilag még nem hozunk fel példákat sem, mert…..
Chuikov 2011.02.15 11:05:02
@Amanitin3:

"The term sniper was first attested in 1824 in the sense of the word "sharpshooter".[2] The verb "to snipe" originated in the 1770s among soldiers in British India where a hunter skilled enough to kill the elusive snipe was dubbed a "sniper". "
Forrás: Wikipédia

"A nemzetközileg is használt sniper szó az angol snipe (erdei szalonka, Scolopax rusticola) főnévből származik; ez a kiszámíthatatlan röptű, roppant óvatos madár számtalan vadásznak okozott már idegösszeomlást az összevissza cikázásával; aki ennek ellenére közel bírt kerülni hozzá és szét tudta lőni a levegőben csapongó ellenszenves kis geci harminc dekányi testét, büszkén viselte a sniper (szalonkázó) címet. Mivel a brit gyarmati tisztek egyik kedvelt szórakozásáról volt szó, a terminus technicus Indiából kezdte világhódító útját; első dokumentált felbukkanása 1773-ra tehető egy vadászati naplóban."
Forrás: Lemilblog A mesterlövész 1.0

Ennyit a hozzáadott értékekről...
Ui: Ha gondot okoz az angol szívesen lefordítom szó szerint.
Chuikov 2011.02.15 15:06:02
@tiboru: Nehéz a kezdő blogolók sorsa... :D:D
Katonatörténetek 221. - Teleport 2010.12.03 08:00:00
Ha nem tudnátok, a teleport egy közlekedési eszköz, vagy inkább módszer, és nem feltétlenül a Star Trek kiváltsága. Nem a katonaságnál találták fel, de alkalmazása nagymértékben köthető a katonai szolgálathoz. Szögyi alábbi története a teleport kivitelezésének…..
Chuikov 2010.12.06 10:20:37
Nagyon jó poszt!

Megrögzött absztinensként nekem többnyire a krónikás szerepe jutott. Ugyan nem honvédségi történet ami eszembe jutott de - még ha távolról is - kapcsolódik a katonasághoz. Általános iskolai osztályfőnököm rendezett először a Cserhátban található tanyája közelében hadijátékot. Ez nagyjából arról szólt, hogy egy csapat tiszta tekintetű ifjú fakardokkal csépelte egymást igen intenzíven. Nos már középiskolások voltunk és a nyár derekán fogtuk magunkat és kivonultunk a zöldbe. Dicső hadseregünk elhelyezési körlete említett osztályfőnök tanyáján volt, míg a gaz ellen megerősített állásait a közeli hegyen építette ki egy szimpatikus vár romjai alatt. Egy epikus méretű összecsapás után seregünk teljes létszámban (4 fő) bevonult a néhány kilométerre lévő faluba aholis a különítmény egynegyede rendkívül elázott másik negyede csak kicsit. A csak kicsit elázott hadfi D volt aki olyan 2 méter magas és közel 150 kiló. Az erőltetett menet hazafelé úgy nézett ki, hogy ketten cipelték a nagyon elázott harcost, míg szerénységem társzekérként funkcionálva a kardokat és pajzsokat szállította. Különösebb probléma nem volt a kellemes hegyi úton madárcsirip és zöld lombok közt baktatott hadunk a langy nyárestén. Aztán az alkohol, mely az elmúlt órákban minden erejét latba vetve küzdött D szervezetével győzedelmeskedett. D ellentétben a háborús filmekben látottakkal különösebb örökérvényű mondatok elhangzása nélkül eldőlt mint egy zsák krumpli. Na ekkor kezdtem én a susnyásban ágyazni magamnak, mert a másik srácot még csak-csak elcipeljük de a 150 kiló holt teher az biztos nem fog menni. Szerencsére fél óra múlva D összeszedte magát és továbbindultunk, bár később még egyszer eljátszotta ugyanezt. Végül visszajutottunk a táborba, elázott ifjút a tűzrakóhely mellé helyeztük és káromkodások közepette elvonultunk aludni.
Proletairről már tudjuk, hogy nála élesebb szemű állatmegfigyelő katonát a NATO-ban keresve sem lehet találni (azon kívül is csak protekcióval). Mai szösszenete a laktanyán belüli állatvilág keresztmetszetét kínálja, ebbe beleértve egy András nevű, macskabarát őrmestert…..
Chuikov 2010.10.01 16:28:33
@Libero: Nos az MH vezetősége abban a tévhitben leledzett, hogy felálított őrei az Mzárolt lőszerraktárt őrzik. A valóság azonban az volt, hogy stratégiailag rendkívül fontos földiszeder bokrok terültek el a raktár mögött. Mivel két torony is közel volt egymáshoz, érthető ha jelentős határvillongások történtek ezen a természeti kincsekben gazdag területen:D:D:D Ha az őr nem figyelt a gaz társ képes volt legelés közben átruccanni az egyes torony érdekszférájába eső lelőhelyekre. Igen komoly erőfeszítést igényelt ám megvédeni a ránk eső szakaszt. Arról nem is beszélve milyen gyanúsak az őrségről lila ujjakkal és szájjal visszatérő őrök.:)
Katonatörténetek 200. - Az idegen 2010.09.13 08:00:00
A milstoryblog kétszázadik katonasztoriját egy vendég szolgáltatja, akit nevezzünk mondjuk Krisztiánnak. Annyit kell tudni róla, hogy nem olvassa a blogot (nem is tud magyarul), de a múltkoriban (mintegy tíz év kihagyás után) találkoztam vele és a sörözés mellett katonasztorikról…..
Chuikov 2010.09.14 10:17:20
@tiboru: Szerénységem egy ideje a könyvszakmában dolgozik. Szóval ami infóm van szívesen megosztom ha azzal tudok segíteni.
A múlt héten a Lemilközösség szavazói meggyőző többséggel döntöttek úgy, hogy blogunk „Kémek és hírszerzők” sorozatának legújabb posztjában arról az emberről szeretnének megtudni valamicskét, aki (többek között) létrehozta a világ talán leghíresebb és…..
A halál szerves és elkerülhetetlen része életünknek, ezért illik csöndes beletörődéssel  és bölcs rezignáltsággal fogadni, ha eljött az óra. Ezzel a kijelentéssel nem igazán lehet vitatkozni, legalábbis akkor nem, ha az emberi élet természetes lezárását jelenti.Vannak…..
Törzsolvasóinknak nem kell bemutatnom Vérnűsző Barom kollégát, aki barokkos körmondataival és kritikai észrevételeivel  legalább annyi rajongót szerzett már magának, mint ellendrukkert. Hasonlóan eddigi sztorijaihoz, mai története egy újabb elmekórtani eset bemutatása a…..
Chuikov 2010.08.02 16:30:31
@proletair: Altábornagyot és vezérezredest nyilván nem nagyon volt alkalmam látni, de ami a mai napig furcsa, hogy főtörzszászlóssal sosem akadtam össze. Zászlós igen törzszászlós igen de főtörzs nem. Pedig tanították, hogy van. De lehet direkte átvertek :D
Csaldában meg esélyem sincs ilyen nyalánkságokra bukkani mint váll-lap.
Fater flottázott de csak civil hajóskapitányi satyija maradt meg.
Chuikov 2010.08.02 16:43:18
@proletair: Én csak egy egyszerű tatai ex-őrbagoly szóval esélyem sem volt pizsamázsok közt forgolódni.:):)
Ezért is olvasom áhitattal a felső tízezer katonatörténeteit.:)
Chuikov 2010.08.02 17:13:27
@proletair: Szerintem ez simán szabadalmaztatható módszer. Bár ki tudja a katonák egy idő után lehet ellustulnának, ha minden reggel egy tábornok ébresztené őket gyenégden babusgatva. :D
Egyébként Tapolcán a kiképzőben asszem egyszer láttam egy őrnagyot. Többségében százados volt a legmagasabb rangú ember akit láttam. Aztán átkerülve Tatára majd minden második szembejövőnek háromnegyed aranyparkettás váll-lapja vót. Pislogtunk is rendesen az elején de aztán megszoktuk.:)
A lemilen már elég sokszor előfordult, hogy egy-egy többrészes poszt első fejezete után a feldühödött kommentelők terrorizálták a szerzőt, megfenyegetvén, hogy macskákkal tétetik tönkre szépen ápolt pázsitját. Viszont ahogy alább olvashatjátok, a macskák másként emlegetve is simán passzolnak a…..
Ez a blog nem a napi katonai aktualitásokra szakosodott, de – hosszas vívódás után – úgy döntöttem, nem hagyom ki az elmúlt nap hírét. Arra kérlek benneteket, kommenteljétek ezt a rendkívüli (és szerintem nagyon szomorú) katonasztorit. Biztosan mindenki hallott róla,…..
Chuikov 2010.02.18 10:09:18
@El Topo (Sgt. Elias): Nemválallnám :)
Percre pontosan két évvel ezelőtt jelent meg a lemilblog első, bevezetőnek és bemutatkozásnak szánt posztja, amelyben elvittük a balhét és bevallottuk, mit is akarunk csinálni. Úgy érezzük, sikerült...   A szülinapi emlékposzt akár itt abbahagyható lenne, hiszen minden…..
November 11-e van, ami az angolszász világban az Emlékezés Napjaként ismert és szervesen kapcsolódik az első világháború rettenetes katonai áldozataihoz. Markgraf barátunk, aki az első világháborús emlékblogon, testvérblugunkon, már néhány kitűnő posztot publikált,…..