Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Savigny (törölt)

0 bejegyzést írt és 100 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ernesto Che Guevara iratanyagát az UNESCO felvette A Világ Emlékezetébe megőrizve az utókornak a latin-amerikai forradalmár emlékét. Juan Antonio Fernandez programkoordinátor a PastHorizonsnak elmondta, az iratanyag 1007, Guevarával kapcsolatos kéziratot és dokumentumot…..
Savigny (törölt) 2013.08.01 11:22:31
@Munkáspárt 2006: aha...a La Cabana erődbeli kivégzések? a munkatáborok? a totális háború meghirdetése, a civilek legyilkolása - ez mind mennyire mélyen emberi és filantróp.

Gondolom Kuba is a szabadság és a demokrácia fellegvára igaz? Bravó!
Folyamatosan kapom az értesítést a gyakorikerdesektől, ha engem érdeklő kérdés érkezett. És milyen témájú is lehetne az a kérdés..:) Szóval a mostaniban azt tudakolta valaki, hogy a szexpartnerkereső oldalak – amik egyértelműen hirdetőoldalak szexmunkások számára –…..
Savigny (törölt) 2013.07.31 23:13:54
„Nemzeti válogatott”-am Tekintettel arra, hogy a jelenlegi demokratikus ellenzéki pártok nem tudnak/nem akarnak/nem képesek egy listát közrebocsátani azokról a politikai pártokról, civil szervezetekről és független személyekről, akik jelképezik az összefogást, a szövetséget…..
Kósa Lajos becsukná a menedékkérőket. Vajon mit szóltunk volna hozzá ’56-ban, ha idegenrendészeti őrizettel fogadnak mindenhol a világban? Az Amnesty Magyarország cikke.   Debrecenben megnő a menedékkérők száma. A Jobbik azt hazudja, hogy a bűnözés is nő és…..
Savigny (törölt) 2013.05.26 18:55:47
@Rhyno: szeretném kérni a "cikk" íróját, hogy erre a kommentre reagáljon. Mert persze az AI megint mindenhez rohadtul ért, de a figyelme egyébként pedig baromira szelektív. Ugyanolyan idegesítő, haszontalan, indokolatlanul nagy figyelmet élvező szervezet lett, mint különböző "jogvédő" társai. Amit szeretne az pont arra lenne elég (mint ahogy az év első pár hónapjában is történt), hogy az országot elárasztották az afgánok és koszovóiak. Ahogy a kommentelő is írja: a szerb határ túloldalán, törökországban és egyéb idevezető útvonalak mentén szájról szájra járnak a legfrissebb hírek, hogy hol van az uniós határokon a gyenge láncszem. Hát most pl. a szerb-magyar határon...
Ez gyors volt. Felületes és igénytelen. Ferenc a pápa, aki inkább lelenc. Lehetsz te katolikus, református, evangélikus, zsidó vagy muszlim, ha újságot olvasol, rádiót hallgatsz, tévét nézel, vagy templomban alszol, tudod: a katolikus egyházat az utóbbi években körbe lengő…..
Úgy néz ki, április 30-tól bárki – aki ilyen jelképekre gerjed – nyugodtan kitehet egy horogkeresztet vagy ötágú vörös csillagot sarló-kalapáccsal az ablakába vagy a hajtókájára. Az Alkotmánybíróság Vajnai Attila indítványa nyomán – és azon szerencsére túl…..
Savigny (törölt) 2013.02.21 11:05:19
Nehezen vitatható, hogy a Bajnai-féle bagázs jó szakemberekből áll és a tegnap valamicskét konkretizált gazdasági program alapelemeibe sem lehet nagyon belekötni. Öröm, hogy Oszkó és Chikán mellett végre Jaksity is felbukkant, ő eddig csak a vég nélküli siránkozással, az…..
A kutatások ugyanazt mutatják, igaz, jelentős eltérésekkel: a teljes népességben az Ipsosnál 3, a Tárkinál 6, a Századvégnél 8, a Mediánnál pedig 11 százalékponttal vezet a Fidesz az MSZP előtt. A képet árnyalja, a választási kilátásokat módosíthatja, hogy a szocialisták…..
Gréczyblog Pusztaszabolcs üzenete 2013.01.21 07:20:58
A Fejér megyei Pusztaszabolcson időközi polgármester-választást tartottak. A hideg és a hó ellenére negyven százalékos volt a részvétel. Mindenki függetlenként indult, egyedül a Demokratikus Koalíció vállalta, hogy pártként méreti meg magát. Csányi Kálmán fideszes…..
Szerda este a szervezett megmozdulás lezárultával a tömeg nem oszlott fel, hanem spontán tüntetés jelleggel a Lánchídra ment (1986. március 15, megvan?). Az eddig a tüntetőkkel, még a spontán szakaszban is együttműködő rendőrség innen több fiatalt bekasztlizott, bevitték őket…..
Savigny (törölt) 2012.12.19 23:19:12
@timargabor: a hiteles forrás? aki pl tudja, hogy felszólítottak-e a rendőrök? bravó
Savigny (törölt) 2012.12.19 23:21:08
Savigny (törölt) 2012.12.19 23:25:35
@ByA: ezt kár idekeverni. Hagyjuk már, hogy ők a magyarságért küzdenek meg egyéb lózungok. Akkor küzdenének értem, ha egyetértenék a céljaikkal. Nagyon nem. Balhéból tüntetnek, tudom, én is voltam középiskolás, nem olyan régen. Te meg ne akard megmondani ki a jó magyar, mert az rossz irány...
Gréczyblog Az élőlánc üzenetei 2012.11.20 07:17:26
Gondolom, sokan reménykedtek, hogy nem fog körbe érni a Demokratikus Koalíció élőlánca a Parlament körül. Ők most bizonyára csalódtak. Más pedig a tényt viselhette nehezen, hiszen több résztvevő eskü alatt vallotta, hogy a "közrádió" arról tájékoztatta a hallgatóit, hogy…..
2011. december 3-án egy kislány kabátjának zsebéből egy bécsi múzeum ruhatárában eltűnt a diákigazolványa, a BKSZ bérlete és 20 euró készpénz. Bécsben becsületes emberek élnek, meglett. A Külügyminisztérium Konzuli Főosztálya ekkor lépett a képbe, gratulálunk a…..
Savigny (törölt) 2012.10.15 22:26:27
@hungarisztan: rögtön off: normális érvelésre van az embernek kedve válaszolni, még ha a stílusod tenyérbemászó is - valószínűleg az enyém is az endoff

szóval, ami az ügyrendi meglátásomat illeti, továbbra is tartom, hogy az ilyen jellegű és színvonalú posztok célja és funkciója az, hogy idevonzzák az első kommentem előtt látható, hozzáadott értéket a legkisebb mértékben sem tartalmazó okoskodást, ilyen értelemben olcsó és öncélú

ez nem érinti a tartalmi részét a dolognak, ami vita alapja lehet. Nem kéne ugyanakkor figyelmen kívül hagyni a törvényhozó és végrehajtó funkciók, neadjisten hatalmi ágak között még mindig fennálló némi különbséget. Az a végtelen egyszerűség, ami a külügyet teszi felelőssé az azeri baltástól a konzuli díjtáblázaton keresztül majdnem mindenért az legalább annyira jogossá teszi az én magas lovamat, mint ez a nyomorult 30 eurós sztori. És akkor a konkrétumok:

1)ha az amúgy tényleg (a Malév lezuhanása óta meg különösen) költséges futárpostát az állampolgári hülyeségek szolgálatába állítjuk korlát nélkül, akkor lehet beszélgetni a díjtáblázat módosításáról, racionalizálásáról de attól még a költségvetésen keresztül mégiscsak ki kell fizetni a cechet

2) a külügy nem postahivatal, hogy a csomagokat méregesse, meg távolság függvényében bélyegeket nyaldosson rá. Ha 30 eurónál értéktelenebb dolgod veszett el, akkor a Bem rakpartig sem fogsz elmászni, ha meg sokkal értékesebb, akkor örülsz, hogy nem neked kell visszamenni érte Rómába/Tbiliszibe. Ha meg konzuli mérlegelés tárgya lenne a díj (vagy az elengedése), az újabb táptalajt adna itt az anyázásra

3) a kérdéseid kb egy témát járnak körül, ezért engedtessék meg egy kalap alá venni: a szabad csámcsogás zászlaja alatt engedtessék meg felháborodni azon, ha nekem nem tetsző, színvonaltalan, szenzációhajhász poszt alatti inkompetens, tájékozatlan, l'art pour l'art anyázó kommentek hatására magas lóról adom elő a véleményem, és nem én szállok le esetleg, hanem elvárnám, hogy legyenek mások is (minél többen) akik magasabbra látnak a saját segglyukuknál...
Savigny (törölt) 2012.10.16 20:43:57
@ön itt áll: lehet normális hangnemben is kérdezni, már ha tényleg érdekel a válasz, nem csak te is frusztrált vagy. Ez most nem derült ki.
megj: nem hoz lázba, hogy hitelt adsz-e annak, amit mondok, de talán jobban rálátok:

1) ahol azt a magyar érdek (ami nem egy számodra kp-ra váltható , de remélhetôleg értelmezhetô fogalom) megkívánja, ott vannak külképviseleteink. Néhány helyen tulajdonban van az épület, máshol bérelni kell. Nem lehet panellakásból diplomáciát játszani, gondolom ezt te is érzed
2) Chilében tisztletbeli konzulok mûködnek, nézz utána az mennyibe kerül a Magyar Államnak
3) a konzulátusok biztonsági felszereltségét EU jogszabály rendezi, mivel az egész EU területére bocsátunk ki vízumot harmadik országok állampolgárai részére - nem ezeknek a helyiségeknek az egyszeri kialakítása vitte égbe az államadósságot
4) diplomata rendszámos autója annak van, aki ott dolgozik, ebbôl max egyet fogsz látni, ami valamivel értékesebb, a nagykövet szolgálati autóját, a többi a diplomaták saját jármûvei

Összességében jónak tartom, ha a munkánkról minél reálisabb kép alakul ki mindenkiben, mert közpénzbôl dolgozunk, de az írásodból sütô demagógiát nyugodtan megspórolhatod.
Savigny (törölt) 2012.10.17 14:28:57
@MecKenna: igaz, nem tökéletes.
Kedves Kata és Attika!Azért írok nektek, mert hallottam, mit mondott Apukátok a tévében. Azt mondta, hogy kértétek, legyen veletek, csináljon közös családi programot arra a keddi napra, ami majdnem két hét múlva lesz és amikor nem kell se dolgozni, se suliba menni. Ő ezt meg is…..
Savigny (törölt) 2012.10.10 09:57:29
@amor2000: like :)
Savigny (törölt) 2012.10.10 09:58:54
@gaston: attól, hogy igaz...és mivel hasonló stílusban íródott, mint maga a poszt, annak kifigurázásaként értelmezhető, amennyiben a poszt mondanivalója hazugságra épül. Tudod te amúgy ezt komám, csak savanyú... :)
Kazisztán Az olajfa keresése 2012.09.05 08:00:00
Hát igen, nyáron nem nagyon írtam a blogra. Ennek két egyszerű oka volt, az egyik, hogy az olimpiát néztem (a közvetítést inkább hallgattam), és ismét rájöttem, hogy a nemzeti öntudatot inkább itt kellene keresni, nem máshol, másrészt nagyon nincs új a nap alatt, ismételni…..
Vastagbőr A gyakornok 2012.08.29 11:03:00
A Miniszterelnökség nyilvánosságra hozta a hozzájuk tartozó összes dolgozó nevét, munkakörét és illetményét.Szegény Semjén Zsolt, két év alatt nem sikerült feljebb lépnie, legalább fogalmazónak.Hozzánk is jöhetne gyakornoknak, éppen most indul a program, legalább életében…..
Savigny (törölt) 2012.08.29 14:26:57
@Seduxen (már NEM dr.): tévedsz! :) legalábbis én most kormánytisztviselőként ún. vezető-tanácsos sorból kapom a fizetésem (ne irígykedj, ez nálam bruttó 270est jelent), pedig az elmúlt 8-10 év nagy részét nem a közszférában dolgoztam le. Amúgy a meghatározott szorzó alapján kijött összeget innen már csak a nyelvvizsgák módosítják...
PUSSY RIOT Riadó, Pinák..! 2 év börtönre ítéltek 3 huszonéves lányt, nehogy ráébresszék az orosz lányokat és asszonyokat, hogy nincs szükségük a férfi-hatalmi rendszerekre. A PUSSY RIOT gerillla-akciója az orosz államiságot, a pravoszláv egyházat és Putyint személyesen…..
  Nos, pár órája meg is érkeztem Moszkvába, vendéglátóim nyugovóra tértek, nekem is többször kedvesen felajánlották, hogy vonuljak vissza, pedig idefele megbeszéltem Szergejjel, hogy az időeltolódás Budapest és Moszkva között nem is két óra, hanem három. Változik a…..
Savigny (törölt) 2011.11.19 09:06:06
Durva Nem értem a rinyát 2011.01.07 21:16:00
Mindenféle állampolgárok könnyei fürdetik Magyarország utcáit, tereit, amióta a Fideszes többségű kormány bejelentette, ráteszi a kezét a magánnyugdíj-pénztárakban felhalmozott zsetonra. Nézzük sorba, hogy az isten adta nép miket pityereg..."A Fidesz ellopja…..
Savigny (törölt) 2011.01.08 09:01:06
@borovi: demagóg :) meg majd jön a hosszú gépfegyverek éjszakája és kiirtják az összes MSZP szavazót :))
Savigny (törölt) 2011.01.08 09:12:34
@sterimar:
"Attól, hogy egy amúgy kötelezően fizetendő járulékot számlán tartanak nyilván, még nem lesz öngondoskodás."

ennyi!
Varánusz Rájátszás 2010.12.24 08:00:00
Azt gondoltam kielégedetlenkedtük magunkat a hétre, kaptok karácsonyra valami vicceset képeslap formájában, és elvonulunk mindannyian három napra nagyzabálást, békésboldogságot játszani a családdal. De Kedves Vezetőnk az utolsó pillanatban is dobott valami apró kariajit a fa…..
Savigny (törölt) 2010.12.24 22:50:55
@morron: olvastad a törvényt? vagy csak egyszerűbb rettegni?
Savigny (törölt) 2010.12.24 22:55:36
@nemstatikus: mondom, a legegyszerűbb beállni a rettegők közé. hogy gondolkodj is egy kicsit, főleg a káposzta után...ugyanmár, az rohadt fárasztó lehet. Mert nyilván az egy teljesen reális forgatókönyv, hogy hoznak egy "2/3"-os tövényt, hogy visszamenőleg minden blogbejegyzést, meg kommentelést jól megbüntetnek, amelyik nem nyal a kormánynak! neked valamire most nagyon nagy szükséged lenne (vagy bevenni a gyógyszered, vagy kúrni egy nagyot)
"Ne nyissunk ablakot, még rövid szellőztetés erejéig sem, gyerekek, idősek és krónikus betegségben szenvedők ne menjenek utcára" - hangzanak a különböző hatóságok jótanácsai így ünnepek előtt és alatt, annak kapcsán, hogy nem lehetett tovább hazudozni: be kellett…..
Savigny (törölt) 2010.12.23 19:54:12
@Kürüsüly: egyetértek. F*** kivan már ezekkel a zöld-terroristákkal!!
Savigny (törölt) 2010.12.23 20:07:54
@fda: arányérzék apuskám, arányérzék! vagy ha az nincs, akkor szövegértés! (lsd. előző hozzászólások, különös tekintettel arra, miért nincsen szmogriadó nyáron)
Savigny (törölt) 2010.12.23 21:15:14
@midnight coder: :)) sötétzöld! :) ezt még nem hallottam de like
Szláv Virtus Muzeum Comunismu 2010.10.30 10:08:00
    Mivel Prágába költöztem egy időre, kénytelen vagyok kicsit beszámolni az élményeimről, látottakról. Először a Kommunizmus Múzeumról fogok értekezni, merthogy nagy hatással volt rám a kiállítás. Röviden: nagyon tetszett, hamar elrepült az a majdnem két…..
    Csütörtökön újra elindult a Moszkva és Nizza (franciául Nice) között közlekedő expressz. A francia városba heti egy alkalommal indul majd vonat, többek között Varsó és Bécs érintésével teszi meg az 53 órás utat.      A Francia Riviérán…..
Savigny (törölt) 2010.09.26 10:27:18
A magyar és a lengyel nyelvterületek soha nem érintkeztek közvetlenül és így kölcsönhatások sem keletkezhettek. A lengyelben mégis van két fogalomkör, amely igen erős magyar hatás nyomait mutatja. Az egyik a hadsereg, a másik pedig a juhpásztorkodás.A magyar-lengyei…..
Május 14-30. között került megrendezésre a Cseh Sörfesztivál Prága külső kerültében a Letňanyn. 10 000 ülőhely, 35 sörfőzde, 4 sörsátor, 3 koncert egyidejűleg. A kéthetes fesztiválon minden elképzelhető sörfajtát és félét megtalálhat az idelátogató. Sörkóstolás…..