Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Írókéz

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gyakori kritika a hívőkkel szemben, hogy jó, a Krisztus-sztori rendben van, Istenben is tudok hinni, de az egyházi szóban nem. Az efféle autodeista hozzáállás eredménye nemcsak egyházszakadás, mint azt láttuk a történelemben, hanem egyféle lelki szárazság is: mondom, hogy hiszem az…..
Írókéz 2014.01.12 16:54:54
@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:
Mindent igazol Isten, ami mögött krisztusi szándék és hit van. Ehhez nem kell egyház, mint ahogy ahhoz sem, hogy az emberek kövessék a jézusi utat.
Én elfogadom azt, ha valaki azt mondja, hogy neki szüksége van egy közvetítőre (egyház), mert neki ez az útja. Az az ítélkezés és felsőbbrendűségi tudat döbbent meg, amely a vallásos emberek egy részére igaz.
2012 júliusában a a coloradói Lakewood egyik cukrászdájába tért be a homoszexuális pár, Charlie Craig és David Mullins. Esküvői tortát kértek, de a Masterpiece Cakeshop tulajdonosa, a keresztény Jack Phillips azt mondta, szívesen készít nekik születésnapi tortát vagy…..
Írókéz 2013.12.16 09:45:17
@Urfang: Összevetettem. Nem tetszik, de ha figyelmesen olvasod az eddigi hozzászólásaim, akkor erre te is rájössz.
Írókéz 2013.12.26 18:15:47
@Mainframe: Kösz a linket, nagyon jól szórakoztam. :))) MS részéről nagy baki történt véleményem szerint. Ahogy az egyik kommentelő mondta, damage done.
A PC movement egyik félreértelmezése az egész, ahogy én látom. Jó lenne ha a MS-t valaki felvilágosítaná, hogy az equal rights company valami egészen mást jelent, mint a vevőik diszkriminálása. :)

Amennyiben néhány alkalmazott vallási meggyőződése fontosabb neki, mint a vevők elégedettsége, akkor viselje a következményeket...
Igen magas egyházi szinten esett szó az elváltak és újraházasodottak kérdéséről az egyházban. A Hittani Kongregáció prefektusa, Gerhard Ludwig Müller a Catholic News Service tudósítása szerint igen részletesen nyilatkozott a helyzetről, ami előrevetítheti, hogy…..
Írókéz 2013.10.27 10:08:53
Egy állítás, legyen az pro vagy kontra, nem attól válik igazzá, hogy belinkelek hozzá adatokat. A politika pont azért vált ki az emberekből cinizmust, mert beleröhög az emberek képébe és bizonyítékot kér és ha nincs bizonyíték, akkor ellentámad. Ugye ismerős a gondolatmenet? :)))

Mit szólnál, ha valaki linket kérne azért, hogy bebizonyítsd van Isten?

Visszatérve az eredeti kérdéshez, arra jutottam, hogy a történelem során rengeteg olyan frigy köttetett, ahol arra lehetne arra hivatkozni, hogy nem történt meg a szentség. A nemesség körében szinte kizárt volt, hogy a felek a szabad akaratuknak megfelelően döntöttek volna. A szülők, az öröklés rendje, a vagyon, az ország érdekei, vagy a családi szokások sokkal fontosabbak voltak ennél. Ma sem jobb a helyzet. Gazdasági érdekek, társadalmi elvárások, becsúszott gyerekek generálnak házasságot. Olyan arányú ezen frigyek száma, hogy arra nem lenne apparátus az egyház részéről, hogy feltárja ezeket az eseteket és döntést hozzon. Bár sokan nem is esküsznek vallási keretek között.

Számomra a kérdés sokkal egyszerűbb. Minden ember maga tudja, hogy a szentség megköttetett-e vagy sem. Mindenki maga tudja, hogy a házasságában mi történt és maga látja a következményeket, ezért maga kell, hogy eldöntse, hogyan tovább. De a legfontosabb: mindezt anélkül, hogy elítélné őket más egyenrangú földi halandó. Kimondani azt, hogy halálos bűnt követ el és ezzel egy hatalmas nyomást tesznek az amúgy is kétségbeesett szerencsétlenre, hatalmas hiba.
Libertarian Felelősség 2013.08.05 00:00:00
Bíróság elé áll Gergényi 2006 miatt – írja az Index. Sok elégedett jobboldali szavazóval együtt, akik ezáltal talán egyfajta kollektív revánsot vehetnek az egykori rendőrfőkapitányon a vérbe fojtott 2006-os zavargások vérbe fojtásáért, azt gondolhatná az olvasóközönség…..
Minden harmadik amerikai szerint a klímaváltozás átverés, minden negyedik szerint egy titokzatos Világkormány összeesküdött a világ vezetésére, míg minden ötödik szerint összefüggés van a gyerekkori oltások és az autizmus között. 1. A válaszadók 37 százaléka szerint a…..
Írókéz 2013.04.04 15:22:59
@Bobby Newmark: A kérdés csak az, hogy miért bolond egy állítás? Mert te nem hiszel benne? Utánajártál? Bizonyítva van az ellenkezője?
Írókéz 2013.04.04 16:24:00
@Bobby Newmark: Bulgakov Mester és Margaritája jut eszembe rólad. Megvan az a jelenet, amikor a parkban a pártitkár a párt költőjével vitatkozik, hogy mi legyen a költészet témája és szóba jön az ördög? :))) Zseniális, olvasd el!
 Új kultúrharc van kibontakozóban Magyarországon. A konzervatív kurzus dacos elszántsággal törekszik a maga értékrendjének betonba öntésére. A miniszterelnök a pápához látogat, a köztársasági elnök sekélyes dolgozatot ír (irat) a kereszténység erényeiről, föl-…..
Jó pár évvel ezelőtt hallottam utoljára, hogy milyen jó hely a Da Lello, nem is igen értettem, hogy lehet olyan jó hely egy pizzéria az Alkotás úton, ezért nagyon nem rohantam az ellenőrzéssel, de most egy váratlan műsorváltozás miatt odakeveredtem, és továbbra sem értem, mi…..
Mindenki előtt ismeretes, hogy a nyelvvizsga hiánya komoly akadály a diplomázni vágyó végzősök előtt. Sokan csak az államvizsga után 1-2 évvel vehetik át a diplomájukat, addigra tudják letenni a nyelvvizsgát, habár a kreditrendszer bevezetése előtt sok felsőoktatási…..
1 és fél évig voltam munkanélküli. Diplomás vagyok, 1 felnőtt gyerek anyja. Van férjem is. 23 év munkaviszony, ebből 3 év gyes a többit ledolgoztam. Képzettségnek megfelelő és nem megfelelő munkakörökben. Naponta több helyre elküldtem önéletrajzomat, nem válogatva a…..
Írókéz 2010.03.21 21:02:07
@bazd meg:

Már nem csak angolul hanem magyarul is hibázol. Jobb ha befejezed, mert szégyenben maradsz. Ne idegeskedj.
Írókéz 2010.03.22 11:13:21
@bazd meg: Nem az elütésekkel van baj, hanem az agresszív stílusoddal.
w Kóla, puska, lámpavas 2010.03.12 05:40:00
Sem kiköpni, sem lenyelni nem tudja a Jobbik a terrorista kapcsolatait. A lendület, a löttyös indulat a támogatásukat diktálná, ahogy legfőbb orgánumuk irányvonala is. De az ügy túl forró ehhez – a parlament közelsége úgy tűnik, mégis civilizál.   Ha az egyébként…..