Regisztráció Blogot indítok
Adatok
art-isjus

0 bejegyzést írt és 157 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lázár János levelet írt. Elek Istvánnak válaszolt, valójában azonban a nyilvánosság számára igyekezett a korábbiaknál finomabban, összeszedettebben és érvelőbben megfogalmazni álláspontját. „Pedig kíváncsi lettem volna, ha egy olyan elemző képességekkel megáldott…..
art-isjus 2010.10.29 17:50:11
@aszekelyek:

Tessék:

"Megtámadásra vezető okok:
- Tévedés, megtévesztés
- Jogellenes fenyegetés, pl. megfenyegették az egyik szerződő felet, és ezért került sor a szerződés megkötésére.
- Szolgáltatás feltűnő aránytalansága
- TISZTESSÉGTELEN SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

Az érvénytelenség másik formája a semmisség.
Semmisségre bárki határidő nélkül hivatkozhat. Ezt a bíróság köteles hivatalból figyelembe venni. Az érvénytelenség jogkövetkezményeinek beálltához nincs szükség külön eljárásra. Ez azt jelenti, hogy a semmis szerződés a keletkezésére visszaható hatállyal érvénytelen.

Törvényben meghatározott semmisségi okok:
- Cselekvőképesség hiánya és korlátozottsága
- Színlelt szerződés
- Fizikai kényszer
- Alakszerűség hiánya (pl. írásbeliség hiánya)
- Álképviselet
- Tilos szerződések (jogszabályba ütközik)
- A jogszabály megkerülésével kötött szerződés
- Uzsorás szerződés
- JÓERKÖLCSBE ÜTKÖZŐ SZERZŐDÉS
- A lehetetlen szerződés (lehetetlen szolgáltatásra irányul) "

Ebből látható,hogy teljesen hazug dologra hivatkozva vezették be a különadót,és hivatkoznak arra,hogy csak így lehet visszaszerezni az így kifizetett pénzeket,hiszen erre eddig is volt lehetőség.Az kérdéses pénzeket így nem is csak 98%-ban,hanem teljes egészében vissza lehet szerezni jogi úton.És így csak azok bűnhődnek,akik tényleg megkérdőjelezhető módon jutottak nagy összegekhez,és nem kell mindenkit büntetni a pénze elvételével.
Mint talán már kiderült, nem tartozom azok közé, akik szerint Schmitt Pál elnökké választásával – bármilyen értelemben - radikálisan új irányt venne a magyar demokrácia. Ezzel együtt is igaz, hogy egy új minőség költözött a Sándor-palotába: a mai beiktatási…..
art-isjus 2010.08.06 20:31:06
@tölgyes: Egyszerűbb,és biztosabb a fidesznek,ha olyan ember ül ott,aki nem akadékoskodik,hanem aláír mindent,ami elékerül.Elég egyértelmű,hogy ez volt a cél,jól látszik abból is,hogy az utolsó törvénycsomaggal(ill. a határidővel) is úgy ügyeskedtek,nehogy Sólyom kezébe kerüljön.
Pár perc múlva kezdődik a parlament alakuló ülése. A fontosabb eseményekről és beszédekről folyamatosan frissítve beszámolok az alábbiakban, illetve érdeklődéssel várom az érdemi hozzászólásokat is. (Fotó: Index) Sólyom László megnyitójából nem hiányzott a viszonylag…..
art-isjus 2010.05.14 19:36:19
@QQCS: @QQCS: Miben tehetséges?Semmitmondásban,esetleg mellébeszélésben?Miért nagy támogatottságú?Mert 10millióból 3millió támogatja?
Orbán egy hivatásos politikus,aki semmi másra nem képes az életben,csak a parlamentben ülni,és a társadalmon élősködni.Dolgozott valaha valamit?
Egy csomó más ember van az országban,aki képes mellébeszélni,gyűlölködni,a fél életét úgy leélni hogy még soha nem dolgozott...mégsem gondoljuk róluk hogy jó miniszterelnökök lennének.
Orbán mellet egy érv van...hogy nála jobban tényleg senki a világon nem akar miniszterelnök lenni....neki ez az álma,vágya,mindene.
art-isjus 2010.05.14 19:52:31
@QQCS: ha azt nézzük,hogy olyan szintű ember legyen,mint Orbán,tehát hogy képes legyen mások által írt beszédeket felolvasni,a komoly kérdések elől elbújkálni,saját szimpatizánsaival tudja ünnepeltetni magát,a hatalom érdekében képes legyen bárkit maga mellé venni,de akár el is dobni....hát ilyen ember elég sok van.
Egyébként nem tudom...talán egy jó gazdasági szakember kéne,de azok nem mindig jók a politikai játszmákban.Mondjuk Mártha Imre,a Magyar Villamos Művek vezérigazgatója jó lenne,mint gazdasági ember,és üzleti stratéga(már ha az ország gazdasági felemelkedését tekintjük elsőrendű szempontnak).
art-isjus 2010.05.14 20:21:32
@Bruninjo: Igen,kicsit érdekes "Nemzeti" együttműködésnek hívni azt,amikor egy párt járja az országot,és a saját szimpatizánsaival megősítteti azt,hogy valóban velük szimpatizálnak.Ez nem Nemzeti konzultáció,meg Nemzeti együttműködés,hanem fidesz országjárás.Persze nem ismeretlen dolog az,amikor a fidesz ki akarja sajátitani a nemzet fogalmát,ezt arra használva,hogy magát úgy tüntesse fel,mintha az egész ország mögöttük állna.Az ellenfeleik meg ezáltal ki vannak rekesztve...hiszen aki nem a nemzet,a nemzeti együttműködés része,az nyilván ellene van( a nemzetnek).
A köznyelv szerint az antiszociális személy magányos, morgós, nem szereti, ha különösebben zavarják a köreit, a pszichopata a nap 24 órájában baltával járja az országutakat, a szociopata pedig Dr. House. Ezeknek a kifejezéseknek a pszichológiában azonban nem egészen ez a…..
art-isjus 2010.05.10 00:05:23
@dukeekud: Orbánra is igaz.Ráadásul Orbán az,aki külföldre jár titokban kezelésekre,mert bizony komolyzavarai vannak.Szóval hagyjuk a politikát.
A Fidesz ma bejelentette: Schmitt Pált jelölik a parlament elnökének. Sajnos a jelölésről egyelőre szinte semmilyen részlet nem derült ki; nem világos, hogy pontosan milyen eljárás alapján döntött a frakció, ki tette a javaslatot, hányan támogatták azt, és vajon volt-e…..
263-59-47-16-1: jelen állás szerint ez a parlamenti választás végeredménye. Ehhez hasonló adatokat utoljára 1994-ben olvashattunk, akkor 209+69=278-38-26-22-20-1-1 volt a választás estéjén elénk táruló sorrend. Mint látható, az ellenzéki oldalon most 1994-hez képest még valamivel…..
art-isjus 2010.04.26 23:02:05
@malacz69【ツ】rettegés elemző: Mit politizál?Nagyon is jókat mond,és ami ritkaság,átlátja a dolgokat,és elfogulatlan.Ezek ugye nem mondhatóak el sem a fideszbérenc giró-szász féle csapatról, a már kutatási eredményeikben is láthatóan elfogult nézőpont-osokról,sem az orbán rajongó/tanácsadó stumpfról,sem a frissen (és hálátlanul) kirúgott talpnyaló fritz-ről. 2 jófej van,lakner és a blogszerző...
art-isjus 2010.04.27 00:30:22
@Ordnassac: Tényleg,lemondhatott volna az egész OVB,nincs szükség rájuk,te sokkal jobb munkát végzel :)
art-isjus 2010.04.27 01:15:53
@Ordnassac: Bocs,igazad van ;)
     2010 április 25.-én este kb. nyolcra megszámolják a szavazatokat, és ha az új titkárnő miniszoknyás lábai elterelik az OVB vén kecskéinek figyelmét arról a kétségtelenül szórakoztató lehetőségről, hogy a választások eredményét, például annak…..
art-isjus 2010.04.23 21:17:16
@Jamesboci: Nem...az az állás,hogy 2.8 millió ember szavazott a fideszre,több mint 5 millió meg nem.Ez azt jelenti,hogy 5 millió ember nem kér a fideszből akármennyire szar is az mszp.Ezen kéne elgondolkodni,hiába nyertek.
Az előző bejegyzésben megnéztük, hogy 1994 és 1998 között milyen mondatok hangzottak el a kétharmados többség kapcsán. Miután a két forduló közötti kampány továbbra is ugyanazon kérdések körül forog, a történelmi visszatekintést érdemes még egy kicsit folytatni: talán…..
art-isjus 2010.04.21 15:15:18
@radala: Ja,a Nézőpont intézet többsége biztosan örülne :) A választóké már nem hinném,lévén az összes választó kb. 1/3-a szavazott csak a fideszre,tehát az szavazók nagyobb része nem kíván se 2/3-os,se semmilyen fidesz kormányt.
A Nézőpont intézet miért nem arról beszél inkább,hogy már most kiderült,szó nem lesz a korábban ígért adócsökkentésről.Magyarul jól át lett verve a nép.
Úgy néz ki, hogy ez a választás sem múlik el komoly tévedésem nélkül: egyelőre ugyanis semmi jele annak, hogy a két forduló között felpörögne a kampány. A lapokban már a következő kormány névsora fut, időnként meglepő nevekkel, az elemző pedig – miután lényegében…..
art-isjus 2010.04.15 23:28:52
@aum: A fidesz akkor nem nyert választást,ez egy tévedés.Második helyezett lett,és csak a kisgazdákkal való összefogás révén alakíthattak kormányt(amit,mint lehetőséget ugye korábban még kategórikusan kizártak).Tehát a mostani az első választás,amit a fidesz nyert.
Az eredményeket itt követjük és kommenteljük: 23:36"A Bocskai úti általános iskolánál várakozó szavazók sorszámokat cserélgetnek, söröznek, és a kosárra dobálnak az általános iskola tornatermében. Ahangulat tehát nagyon családias, miközben néhányan tanácstalanul…..
art-isjus 2010.04.12 01:11:56
@System failure. :): van a jobbik mögött is pénz,a külföldi náciktól,meg az orosz pénzemberektől,akik általuk akarnak befolyást szerezni.
art-isjus 2010.04.12 02:57:57
@GIjoe: Arra lehet is,ugyanis a kb.8millió választóból csak 2.6millió akarja orbánt,a többiek nem.Az pedig elég sok ember.
art-isjus 2010.04.12 04:02:29
@reKorrekt: Az ország szégyenei a jobbikos náci hélóta gecik.
Vége a választás első fordulójának, rengeteg dolog történt: végignézhettünk egy döbbenetes választási bizottsági szerencsétlenkedést, ránk ömlöttek az adatok, és nem mellékesen ez a blog bevonult a magyar televíziózásba… A következő napokban még sok lehetőség…..
Közeledik az urnazárás ideje, egyre közelebb vagyunk a bizonyossághoz. Foglaljuk hát össze, hogy milyen kérdésekre kaphatunk ma este választ.1. Mekkora volt a választási részvétel, a korábbiakkal összehasonlítva ez magasnak vagy inkább alacsonynak számít?2. Voltak-e meglepő…..
  Elmagyarázta a kölyköknek? Az Országos Választási Bizottság (OVB) csütörtök esti határozata szerint jogsértő volt, hogy Orbán Viktor Fidesz-elnök egy zuglói zeneiskolában kampányolt kedden. A beadvány szerint Orbán a zuglói Szent István Király Zeneiskola és…..
 Orbán Viktor március 15-i beszédében egyértelművé tette, bár ki nem mondta, hogy a Fidesz kétharmados győzelmet szeretne elérni. A ,,Ne szavazgassunk össze-vissza!” felszólítás lényegében ezt jelenti, hiszen a kényelmes többséget mindenképpen meg fogják szerezni a…..
art-isjus 2010.03.24 20:04:38
@Oreg: Egyiket sem.Főként azért,mert ők miniszterelnök jelöltek,a miniszterelnök pedig KORMÁNYFŐ,nem államfő...az ugyanis a köztársasági elnök.Másrészt Vona egy pszichopata fasiszta,Orbán meg egy kudarcokba idegileg belerokkant demagóg.
Amikor tavaly november elején felvetettem a forgatókönyvek között a lengyel mintára működő jobboldali kétpárti dominancia lehetőségét - és vele együtt az MSZP váltópárti reményeinek esetleges eltűnését -, ezt az opciót tartottam a legkevésbé valószínűnek. Nem növelte az…..
art-isjus 2010.03.07 22:43:05
@gauche caviar: Csak mondtam,hogy lényegtelen mit mond Giró Szász,mert elfogultsága miatt minden szava hiteltelen már.Véletlenül lehet igaza,de végülis érdektelen miket mond.
art-isjus 2010.03.07 22:50:17
@Treuga Mei: Mivel a szélsőségekre mindig van egy bizonyos fogékony réteg,így nem kérdés hogy képviseltetve vannak mindig valamilyen formában.Hogy az most miép,jobbik,vagy egyéb szélsőjobboldali szervezet,az végülis mindegy.....csak a név változik,az eszmerendszer,a gyűlölet nem.
Ha ez a blog azt a cél tűzte maga elé, márpedig ezt tette, hogy ne politikai vonzalmakról és vágyakról, hanem tényekről és eseményekről, valamint azok elemzéséről szóljon, akkor most ki kell mondani: Vona Gábor mai, Orbán Viktornak címzett levele ékes bizonyítéka a Jobbik…..
art-isjus 2010.03.06 17:23:44
@Kelemen Csaba: A videó egy tény mutat be...kérdezik Vonát a bűnöző pártvezetőről,ő meg lefagy,és elkezd teljen másról beszélni,mert nincs válasza.A hangfelvétel kapcsán pedig:persze,tagadni mindent lehet.Csak az még nem feledteti az igazságot.Bűnözők gyülekezete a Jobbik,meg a politikából meggazdagodni vágyó munkakerülőké.
A letartóztatott keszthelyi elnök,a maffiabarát kaszinós,a terroristabarát lőszerrel visszaélő,az elítélt gyilkos....ezek a Jobbik.Gratulálok a "tiszta" pártnak...annyira tiszták,mint egy pöcegödör a szippantóskocsi érkezése előtt.
art-isjus 2010.03.06 18:10:59
@Balt: Pokorni?Akinek az apja besúgó volt,ő maga pedig úgy halmozza a tisztségeket,hogy nem győzi hova tenni a milliókat,amit keres,a Magyar Köztársaság bíróságának ítéletét pedig semmibe veszi.Nem hinném hogy hiteles ember lenni bárki szemében is.Negédes stílusa elsőre megtévesztő lehet,de kis idő múltán át lehet látni rajta.
art-isjus 2010.03.06 22:42:03
@anti_troll: És Vona és pártja?gyilkosok,bűnözők,sikkasztók,maffiózók,terroristák.Ráadásul emelett gyűlölködőek,kirekesztőek,nacionalisták.
Újabb hét telt el az ajánlószelvények összegyűjtésére rendelkezésre álló időből. Körülbelül a táv felénél vagyunk, valójában azonban a hátralévő három hétben már sokkal nehezebb a vadászat, hiszen részben elkeltek, részben elérhetetlenek a szelvények. A hivatalos…..
art-isjus 2010.02.28 01:00:55
@mirrmurrkandúr: "teljesen véletlenül tűnt el fillérekért a teljes állami vagyon 92(!) százaléka" Szokásos közhelyparádé...ez a "fillérekért" tűnt el,meg "elprivatizálták"....Milyen állami vagyon 92%-a?Milyen adat ez?Honnan?

"Akkor még nem beszéltünk például arról, hogy kik csinálják (20 éve) a kimondhatatlan összegű állami beruházásokat." Kik?

"S arról se feledkezzünk meg, hogy valami olyan züllés ment végbe ezalatt a húsz év alatt -mondjuk- a közszolgáltatások terén, ami egészen elképesztő." Nem volt az jobb korábban sem.

"Így kormányoztak húsz évig ezt az országot. Csodálkozol, hogy népszerű a Jobbik?? " Igen.Ugyanis pénzéhez dilettáns gyűlölködök.Mit oldanának meg ezek az komplexusos,retardáltak?Ugyan már.

"A fasisztákról pedig csak annyit, hogyha mutatsz egyet (aki nem Bácsffy Diuána), akkor beszélhetünk a kérdésről
A bizonyítékok bemutatásáig viszont no nácizás!" Nyilván a nácik nem olyanok,mint a 30-as,40-es években.De a fő vonások megmaradtak...idegengyűlölet,zsidózás,cigányozás,gyűlölködés,verbális és fizikai agresszivitás,összeesküvéselméletek,az emberek félelmeire,indulataira épített politika...ez a Jobbik.
art-isjus 2010.02.28 14:36:28
@hoplita: Ha részben náci/szélsőjobboldali/stb. nézeteket vallasz,onnantól nem az a mérvadó hogy te minek tartod magad...a nézeteid minősítenek.És azok tipikusan náci összeesküvéselméletekből,kirekesztésből,idegengyűlöletből táplálkoznak.
A Terrormédia szerkesztősége teljes mértékben hisz egy szebb magyar jövő lehetőségében, ezért megnyugvással vettük tudomásul, hogy Vona Gábor, a Jobbik elnöke sajtótájékoztatóján tisztázta pártjának pénzügyeit, melyet eddig titokban tartottak. - A Jobbik a…..
Sok szó van arról, hogy a Fidesz mit tenne a kétharmados, alkotmányozó többség birtokában. Bár Orbán azt ígérte, hogy nem csinálja meg a Stumpf által vizionált 8 éves elnöki ciklusú rendszert, senki nem ígérte, hogy a Fidesz például tartózkodna a választókörzetek Fidesznek…..