Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tengoo

17 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Őszinte Ingatlanos! Adnék egy tippet, illetve segítséget szeretnék kérni. Én 3 gyerekes Apukaként gondolkozok CSOK-on, de csak nem találunk a XI. kerületben építési telket, amellyel építkezni tudnánk. Az elérhető telkek általában vagy túl nagyok és vagy túl drágák. (A CSOK-os épülő lakások…..
Napos, meleg idő, 25-28°C A városhoz közeledve Zsófit ismét a právádnyica keltette, igaz most nem másfél órával, hanem csak 20 perccel az érkezés előtt. Az ablakból már láthattuk a félszigetet körbevevő tenger kék vizét. Leszállás után megszabadultunk a táskáktól a…..
Napos idő, 21°C Reggeli a hotelben, összepakolás majd kijelentkezés után újra a vasútállomás csomagmegőrzője felé vettük az irányt. Megszabadulva a nehezékektől gyalog indultunk a belváros felé. A térképen láttuk, hogy egy hosszú parkon keresztül vezet a folyópart felé az…..
A habarovszki reptéren felkaptuk a csomagjainkat, átverekedtük magunkat a taxikat kínáló hiénákon és elindultunk a vonatállomás felé a 35-ös busszal, ahol a jegyárus néni megsarcolt minket plusz egy jegyre a nagy csomagok miatt. Kicsit tanakodtunk, hogy bevállaljuk-e a két órás…..
Szeles idő, 18°C Későn keltünk, ezért most kiderült, hogy nem is kell két óra összepakolni a vonatos cuccunkat, bőven elég 10 perc is, melyben még a szoba eredeti állapotára való visszarendezése is belefér (összetoltuk az ágyakat).Futólépésben közelítettük meg a kis…..
15°C, felhős néha előbukkanó nappal Egész éjszaka kopogott az eső a kis kétszemélyes faházunk tetején, így kicsit félve vártuk az előre befizetett egésznapos autós kirándulásunkat. Reggel kilépve az ajtón enyhe napsütés fogadott minket így nyugodtabban indultunk a…..
Irkutszk, 16°C, 100% páratartalom. A vonatról leszállva rögtön a pályaudvar előtti megálló villamos megálló felé vettük az irányt a Néni útbaigazítását követve. A 2-es számú vonalra volt szükségünk, amit a kiírásból még meg is értettünk, csak azt nem tudtuk mikor…..
Reggel Krasznojarszkban keltünk és mint már megszoktuk, ágyba hozták a reggelit. Az előző napi omletthez képest igen nagy csalódás volt a kása - persze ajándék lónak ne nézd a fogát. Ez a kása bár egy igazi ízorgia volt, édes-sós-savanyú, mégse bírta egyikünk se leküzdeni.…..
Reggel 9-kor érkeztünk Krasznojarszkba a szaharai hőségbe, 17°C-ba. Rögtön elindultunk a szállásra egy buszra szállva. A kinyomtatott térkép alapján a 7-es busszal kellett volna menni, de mi okosabbak voltunk és felültünk a benn várakozó egyes buszra, mert ugyanabba az irányba…..
Felhős, szeles idő 13°C Reggel fél 10 körül érkeztünk meg helyi idő szerint. Vettünk egy térképet, hogy felváltsuk az 1000 rubelesünk, mert a csomagmegőrzőhöz való jegy kiadó automata csak 100 és 50 rubelest fogadott el. Nagy urak itt a csomagmegörző srácok, gép adja a…..
Reggel moszkavai idő szerint 4-kor keltünk ez Jekatyerinburgban reggel 6. Összeszedtük magunkat, magabiztosan indultunk az állomás felé 1 órával az indulás előtt. Eddig mindenhol legalább egy órával az indulás előtt már ki értünk a pályaudvarra, itt most reggel kicsit gyorsabban…..
Ülünk a vonaton.. 4. nap Kázány 2015.08.27 08:33:59
Napos idő, 25°C. A második éjszakánk a vonaton kitűnően telt. Ezt most minden irónia nélkül mondom. Egy fiatal csaj volt a szemközti utastársunk, aki velünk együtt a vonat indulása utáni 10. percben már aludt.Reggel sikerült időben felkelni és leszállni a vonatról. Még jó,…..
tengoo 2015.08.30 16:29:23
@Andabanda2: A moszkvai bejegyzésben a Kazan Cathedral-ról van szó, itt a link: https://www.google.ru/maps/place/Kazan+Cathedral/@55.7552721,37.6190945,18z/data=!4m2!3m1!1s0x0000000000000000:0x336b2c2c3ee08ec6?hl=hu

Mindenhol megmaradtak a Lenin és Marx szobrok a rendszerváltás ezeket nem érintette. Amikor Permben megkérdeztük Dmitrijt, hogy gondoltak-e arra, hogy eltávolítsák ezeket, akkor szinte nem is értette a kérdést, majd válaszként annyit mondott, hogy ez a történelmük része.
Felhős, esős idő, 13°C A Jekatyerinburg felé tartó vonatra 00:48-kor felszállva a négyágyas fakkunkban egy alvó hálótársunkat találtuk. Az asztalon bontott májkrém és üres teás bögre, az elfogyasztott vacsorájának maradéka. A halk ágyazás ellenére is felébredt. Eleinte…..
Ülünk a vonaton.. 6. nap Perm 2015.08.29 07:46:00
Izsevszkben fél tíz körül szálltunk fel a vonatra. Azt kell mondjam eddig igen nagy mázlink volt az utazóközönséggel: a néni, a fiatal jó csaj és a fiatal srác is mind nagyon csendes utazótársnak bizonyult. Nos, mint mondani szokás, minden csoda három napig tart. Az Izsevszk-Perm…..
Ülünk a vonaton.. 5. nap Izsevszk 2015.08.28 08:35:00
Napos idő, 12°C   Hajnali 4-kor keltünk, mert a taxi 5-re jött a hotelbe. Kázányban nincs éjszakai tömegközlekedés, a szolgáltatás csak reggel 6-kor indul, ami nekünk már túl késő lett volna, mert 6-kor indult a vonatunk. A taxis időben felkapott minket, Danival cseverésztek…..
Derült, napos idő, hőmérséklet 23°C. Az éjszakát a vonaton töltöttük. A velünk szemközti ágyon egy ötvenes hölgy utazott, rutinos vonatozónak tűnt, így igyekeztünk minden praktikát ellesni tőle. Mint pl. hogy miután megágyaztunk magunknak, a paplant és a derékaljat csinos…..
Ülünk a vonaton.. 2. nap Moszkva 2015.08.24 13:39:35
Tiszta, napsütéses idő, hőmérséklet 18°C Későn keltünk. Nagyon.Az egész délelőtt elment a pakolással (a repülős setup nem ugyanaz, mint a vonatos, különben Dani egyedül vihetne 25 kilót míg Zsófi csak 8 kilóval futkározik). Persze Zsófi közben elfoglalta magát, az élet…..
Érkezés a vnukovoi repülőtérre hajnali 4-kor, a hőmérséklet 11 fok.2 óra várakozás, hogy elinduljon a tömegközlekedés. Közben ismerkedes az orosz kultúrával a Megafon (helyi mobil szolgáltató) boltban, ahol pár perc diskurzus után megállapítjuk, hogy angol nyelv nélkül nem…..
A fenti képpárt Jánosbá találta a kéthetente megjelenő Erzsébetváros hátlapján. Azon mód be is szkennelte és elküldte az Urbanistának - köszönet érte! A lap amúgy teljes terjedelmében elérhető pdf-ben is valamivel gyengébb felbontásban itt. Meg kell jegyeznem, hogy ilyen…..
tengoo 2012.02.04 16:57:04
@~dá~: Arról van esetleg valami info, hogy a földszinteken mikor jelentek meg az árkádok, oszlopok? Az aluljáró építésekor vagy már korábban is ilyen volt?
tengoo 2012.02.04 22:51:11
@~dá~: @vizipipa: köszönöm a válaszokat!
Főzde:KO-CSE Kft.2233, Ecser Apponyi út 42.sör: Brandecker/Bajor Házi SörA főzde egy nagyra nőtt családi háznak tűnő épületben rejtegeti nem kis létszámú erjesztőtartály csapatát. Belülről szépen karbantartott, tiszta üzem és erjesztő fogad. Az erjesztőket egy kisebb, ha…..
tengoo 2011.09.29 19:39:08
@armando_otchoa: majd 10 éve van szerencsém ehhez a sörhöz és a népligeti helyen kívül lehet kapni az Óbesterben is.
(www.facebook.com/pages/%C3%93bester-Boroz%C3%B3/104770712900836)
Egy-két hete a Brandecker bodzás barna sörét is csapolják. Magában az nekem már nagyon édes, de rigóként fele/fele arányban kellemes! :)
Krumplishal 60 komment...voilá! 2011.09.01 21:06:00
Ezúttal 4 nap kellett kuzinok, és egy 7.43 perces jelenetet, ami tele van franciával simán leírtatok. Nagy dolog. Legközelebb tényleg egy egész hosszút választunk, aztán egy egész filmet is megpróbálhatunk. Bár az lehet hogy tovább fog tartani. :) Az írásban ezúttal részt vett:…..
 Nagy örömmel olvastam, hogy elkészült a Thököly úti kerékpárút eddig elfelejtett része a Hungária körúti kereszteződés. http://kerekagy.blog.hu/2011/08/18/valoban_biciklisbaratta_tettek_a_thokoly_hungaria_sarkot Az amúgy is nehezen szaporodó kerékpárutak esetében az…..
tengoo 2011.08.19 22:29:44
Laci, nem tudom mennyit szoktál azon a kereszteződésen bringával átmenni. Szinte naponta gurulok át rajta és eddig sem volt vele sok gond.
Azt szerintem most rosszul látod, hogy veszélyesebb lett, mint volt. Amit most felfestettek az nem zárt kerékpárSÁV, mint, ami a Thököly többi részén van, hanem kerékpáros nyom, ahogy te is írtad. Ez a kerékpárosoknak egy javasolt útvonal. Nem kötelező rajta haladni (a járdán viszont felnőtt embernek tilos bringáznia), lehet kicsit beljebb a(z autós) sáv közepe felé tartva haladni, ha fél attól a bringás, hogy nagyon közel mennének el mellette az autók.
A kocsik meg nyugodtan ráállhatnak a Thököly többi szakaszával ellentétben, mert az egy kerékpársáv, ez meg egy nyom, semmilyen szabályt nem szegnek meg vele.
Még azt volna illendő kitáblázni, hogy a Francia úttól a Hungáriáig hány forgalmi sáv van. Mivel, hogy nincs ott egy fia tábla sem, ez azt jelezni, hogy egy forgalmi sáv van, most mindenki szabálytalanul áll fel két sávba.
A buszmegállóktól sem kell beszarni, számtalanszor jöttem mellettük, annyi a trükkje, hogy nem állsz be a busz mellé, hanem a vége után megállsz. Így, ha nem is lát a soför, akkor sem tud elütni, elsodorni.
Igazából eddig is megvoltam a felfestés, meg a lámpák nélkül. Ebből a kereszteződésből két dolog hiányzott:
1. levegyék a bringával behajtani tilos lámpákat -ez most megtörtént (és egyúttal busz-kerékpár sávot nyitottak, ahogy ezt nyugatabbra már sok helyen alkalmazzák)
2. az útburkolat haladéktalan felújítása - ez még hiányzik! (nagyon elegem van a villamos síneknél széttöredezett aszfaltból)
Szóval szerintem inkább fejlődés történt.
Helyszín #01: 1117 Bp., Goldmann György tér Helyszín #02: 1113 Bp., Zsombolyai utca 5. Látogatás: 2011. július 14. és július 25. > A hivatalos álláspont az, hogy 11 év után bezár a Zöld Pardon, és a hídfő túloldalán a Rio. Utánajártunk, hogy az Újbudai…..
tengoo 2011.08.19 20:54:25
Budafok nagymértékben a Törley családnak köszönheti, hogy bor- és pezsgőkultúrájáról lett ismert, mégis hagyja tönkremenni a család sírboltját. Belógtunk, körülnéztünk, fotóztunk. Kép: Wikipedia / Civertan..
Én a Nagymező utcában és a Rózsák terén figyeltem fel rájuk, annyira illettek a környezetükbe, látszott, hogy már régóta ott állnak. Külsőre fel sem tűnik a funkciójuk, elegáns, régi villamoskocsinak tűnnek, innen is a nevük: zöld villamos. Ezek Budapest nyilvános wc-inek…..
tengoo 2011.07.22 17:39:34
Igaz nem zöld villamos, de ez is egy nyilvános wc, www.norc.hu/pano/LWlO0HPx/ ha jól emlékszem, akkor most már a fal is normálisan néz ki, mert a környék utcáinak térképe van rápingálva, egész tetszetősen. A teljes kényelem kedvéért még egy normális P-s bringaparkoló is van közvetlen az épület mellett.