Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sylba

15 bejegyzést írt és 168 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Igazán kacskaringós életutat van szerencsém ma bemutatni nektek, melynek vége a jelek szerint Németországban van. A sok kacskaringó és a sok nehézség ellenére úgy tűnik, Zsuzscica végre révbe ért, én legalábbis nagyon remélem. Egyébként ha jól számolom, a mai a 700. poszt a…..
Sylba 2013.07.17 09:26:25
@M. Úr: figyi ha pasit keresnek akkor kelet fele mennek inkabb ;) van pasim csak azert erdekelne hogy milyen levlista mert a tobbseg atveres stb ;(
Noi atveresre annyit hogy nagyon esznel kell lenni baratnom pszichologust keresve szektasodott majdnem el . ;( volt hogy magantanar is szektas volt nyilvan persze van akinek ez az elet is bejkn de teny hogy ugy atmossak oket agyilag hogy ujra kell epitkezni :(
A low-cost airlines fórumon indult "reptérbörze" eredményeit összefoglalandó íródott ez a remélhetőleg folyamatosan frissülő, 4 részes bejegyzés, épp 115 olyan reptérrel, ahol európai fapados cégek (is) járnak. Összeszedtük azokat a paramétereket, amelyek utasként fontosak számunkra egy…..
Na, akasztják a hóhért, ráadásul több lába is van, mint kettő. Az RTL Klubon éppen most is zajló Való világ 4 műsorvezetője ugyanis az a Stohl András lett, akitől a csatorna korábban elhatárolódott, kihajította minden műsorából, ha lehetett volna, azt is letagadják, hogy…..
Méltatlan ez az egész sztori: van egy cég, amelyik jó minőségű, egységesre fényezett autókkal sorakozik fel a reptér előtt a szerződésnek megfelelően, de túlságosan magas áron, nem túl jó minőségben szállítja az utasokat Budapestre, ráadásul elszámolási vitába kerül…..
Sylba 2010.11.18 11:16:18
2007-ben hazajöttem fapadossal Németországból. Akkor (euró jó volt 250 körül ) és a repülőjegy volt 11000 Ft oda vissza. Odamentem és kérdeztem hogy mennyiért vinnének el, hiszen este volt, és fix árakat láttam kiírva. Nos 5km-rel kellett volna az 5000 forintos határon túlvinni( akkor voltak vagy lehet hogy most is vannak sávok hogy Pest melyik szegletébe mennyibe kerül. )i. Az ár 14000 Ft lett volna. Így körbebuszoztam inkább.

Bárhogy kalkulálom 5 km-re majdnem 5000 Ft az elég durva volt. Ezt szemrebbenés nélkül mondták. Ezzel gondolom jó sok embert húztak le.

Legközelebb meg odarendeltem egy taxit és 4000 Ft-ért elvitt hazáig.

Egy gondolat az egészhez. Taxishiszti volt eddig is Ferihegyen, amikor a Zóna megnyerte az egész üzemeltetést annó. Így a Zóna van a reptérnél ahol azért megérne egy posztot, hogy múltkorában milyen morállal dolgoztak. Még a BKV buszt is alig engedik ki. Utasokat majdnem elütik.

Ezért a két reptér ( 1 és 2 terminál ) közötti plázáknál egy hamburgerlánc melletti parkolóban állnak a nem Zónák, és ha hívják őket mennek.

A reptérről meg annyit, hogy jövőre átadják a repteret felújítva, és alig lesz egy-két kapuval több, csak egy-két üzletlánccal lesz több majd Ferihegyen. Azt nem értem, hogy más országokban a reptereken olcsó éttermek vannak ( általában valamelyik hamburgerlánc ) és finom éttermek. olcsó üzletek és pl Wien reptéren olcsóbban vásárolsz márkás órát, ruhákat, és van egy hangulata, nem úgy mint Ferihegy.

Azt nem merem írni, hogy mennyi idő alatt csináltak Wien reptérhez és pl Hamburgi reptérhez vasutat, mert nem kellett egy év, és cakk pakk megvoltak. Működik kultúrált és megy is. Viszont ha fogsz külföldön egy taxit vagy fix árért vagy mgé olcsóbban visznek, mert ahogy írtátok is ORSZÁGIMÁZS.
Ma 21.10-kor indul az utolsó Ryanair gép, az FR1024-es számú dublini járat. Vélhetően nem csak ideiglenes a kivonulásuk, nagy tétekben lehet rá fogadni, hogy egy jó darabig nem látunk ilyen gépet Ferihegyen. Sármelléken esetleg, ők megint bizakodnak, hogy  tavasszal rájuk…..
Sylba 2010.10.30 16:57:41
@Írországi Utazók: Malév nem biztos, tudod télen szokott offolni a Dublini vonalon, az a sztenderd.
Sylba 2010.10.30 21:36:28
@lokoszt: Igen, de azért sok magyar is onnan indul, ha nem is azért hogy megnézze TEmesvárt, hanem mert olcsóbb. Pozsony dettó. MEg van olyan desztináció, ami sokkal olcsóbb. Az írások közül azért kevesebb kezdődik úgy, hogy indulás Bud Terminál 1, és ezen a Bud-nak kéne változtatnia.
Zoli kimerírő mallorcai beszámolójának sajnos utolsó része következik. A szép képek mellett természetesen rengeteg turista információt osztott meg velünk.     A következő nap elmentünk Sollerbe, ebbe a gyönyörű hegyi kisvárosba. Ide a Plaça d'Espanya-ról…..
Sylba 2010.07.05 20:35:23
@mestska: Előszőr a kommentekhez szólnék, az hogy Zoli mindent leírt, teljes részletességgel inkább előnye a cikknek, mint hátránya. Engem sem győzne meg, ha nem látnék mellette képet, és én teljesen más arcát ismertem eddig Mallorcának. De abba belekötni, ami tény, az szerintem butaság. A cikk nem azért van, hogy megnézzük, hogy mibe tudunk belekötni. Ez nem lecseszés, csak a hangnem valahogy nem idevaló.

Nekem tetszett a beszámoló, ami nem egy tipikus ülök és tengeren heverészek sztori, hanem történik is benne valami. Én nekem nagy favorit Mallorca, így az első részben ismertetett programokat megejtjük.

Mallorcán vannak kastélyok,és még sok sok szép épület is az kimaradt, de sebaj.

El kell fogadni, hogy pl míg nekem az néha jobb nyaralás, hogy reggeltől estig járjuk a várost, a környéket, másnak meg az, hogy ül és heverészik.
Talán kevésbé közismert tény, hogy a híres Samsonite bőröndöket csak hajón, vonaton és autóúton érdemes használni, buszon és repülőn nem, akkor ugyanis nem érvényes a garancia. J. hiába csomagoltatta fóliába Ferihegyen a vadonatúj Samsonite-ját, az Kambodzsáig szétment,…..
Sylba 2010.07.05 19:45:24
@Répalaki Edömér: Nehéz lenne és olyan súlykeretek lennének ami miatt nagyon drága lenne a csomag szállítása. és így tovább. Sajnos tuti módszer nincsen rá, egy biztos mindegy hogy itthon vagy vagy külföldön dobálják a böröndöt. :S
Immár törzs szerzőnk, Zoli még a tavasszal eldöntötte, hogy elmegy Mallorcára, plusz viszi az egyik családtagját szülinapi ajándékként. Íme a beszámolója.     Az ötlet onnan jött, hogy találtam 20 eurós jegyeket Pozsonyból, így 2 csomaggal és a szokásos ryanair-es…..
Pötyi vezetésével ismét útnak indult a női csapat. Legutóbb tízen jártak be négy országot, most nyolcan vágtak neki Olaszországnak.   2010.június 14-17. között megint útra keltünk, most nyolc nő. A csapatban voltak kicserélődések, így az életkorok kicsit változtak.…..
A WizzAir klasszikus nyaralójárata Burgasz. Mathuska olvtársunk a WizzAir burgaszi járatát próbálta ki. És persze a bolgár tengerpartot. A következőkben az ő beszámolóját olvashatjátok. (a szezon közeledtével leporoltuk ezt a cikket is, hátha valakinek érdekes lehet egy BUD-BOJ,…..
Sylba 2010.05.27 22:03:21
@hbe: Szia, Mallorcán a szezon juli elején kezdődik és aug végéig tart, így akkor drágább minden. Ha még el akarsz csipni egy-két olcsó jegyet, én ajánlanám amit eddig nem dobtatok be, egyik a Wizzair Düsseldorf weeze és onnan mallorca és visza illetve ugyanez Germanwingsről. ( róluk nem írtatok így majd beszámolok mert elég korrekt kis Lufhansa testvérke :D ) és lényeg hogy ott a Germanwings Köln-mallorca az mehet, és Kölnből meg megy mallorcára szinte minden fapados Condor, Tui, Air Berlin. És tuti elcsiphetsz olcso jegyet, de ha nyaralni is akarsz akkor www.tui.de nézd meg mindig lehet utolso pillanatban is jó kis nyaralást találni. :D:D:D:D

Ajánlom, mert németből lehet még nagyon olcsón eljutni Mallorcára,hiszen a németek favorit helye. Van kérdés írjál bátran :D
Az írek múlt heti bejelentése után valószínűsíthető, (bár náluk is csak az a biztos, ami már elmúlt) hogy ősztől felszámolják a koncként pár éve ide dobott járataikat.  Már csak négy járatot érint a megszűnés,  (Dublin, Bristol, East Midland, Glasgow) hiszen a…..
Sylba 2010.05.05 17:39:26
Annyit hozzáfüznék ahhoz amit írtál, hogy az valahol kamu volt a Ryan részéről hogy azt mondta hogy ősszel megszüntette anno 2008 októberétől a három elég jó járatot (a brémai, meg a hahn szerintem nagyon jó volt csak akkor pont a wizz vagy az easy is repülte és így nem érte meg. A brémait nem, azzal mentünk is jó kis járat volt tele volt, ha érdekel majd írok Brémáról beszámolót jó kis hely. Hamburgtól nem messze:D ) szóval akkor azt mondta a Ryan hogy pihenteti a gépeit, igazából az úgy nézett ki hogy bövitett a Weeze részleget és új járatokat indított Olaszországból.

Most, hogy kivonulnak nem lepődők meg ilyen árak mellett, és valljuk be "színvonal" ami a Bud-on megy. MErt jó lenne de az illetékek tényleg gázok. De annak örülhetünk, hogy van vasútunk, és emellett meg vonattal el tudunk Pozsonyba illetve Bécsbe menni és onnan megfelelő fapadossal továbbutazni. Kábé ez lesz.

A Ryan gyorsan akar hasznot, és látványosan. Szerintem a az Easy, Germanwings meg a Wizz meg inkább reálisan fektet bele Pestbe, mert azért utas lenne.

Viszont egy kérdés, amiről sehol infót nem találok, úgy volt hogy lesz egy fapados reptér Székesfehérvár környékén az hogy áll, oda nem lehet a Ryant elcsábítani?

Másik, hogy a Ryan azért jól kiszúrt azokkal akik még Dublin környékén melóznak mert vagy mennek Pozsonyba( ami eddig is népszerű volt Sky europe fénykorában) vagy szívnak az Aer lingus 50-60-es árain. :S még jó hogy Pozsony közel van.
Nem volt elég a vulkán, a Wizz Air négy órát buszoztatta feleslegesen a Charleroiból Budapestre igyekvő utasait. HZS nem érti, mi sem nagyon, hogy bizonytalan információkra alapozva hogy lehet 300 embert 220 kilométert utaztatni. Sztori alant: Az eset masfél hete tortént ugyan, de…..
Sylba 2010.04.26 22:31:23
@Madár Fokker:
Köln tényleg nem zár be, itt a vulkáni hamu tett be nekik. Aznap szinte az összes Wizz járat Kölnből szállt fel. Sajnos innen lehetett még. Köln és Stuttgart "tartotta magát" a vulkáni hamuban kialakult helyzetben. Ha bármi nagyobb galiba - pl hó zápor zivatar tehát leszállásra alkalmatlan időjárás van a kölni reptéren teszik le a gépeket. és átdivertálják más repterekről illetve mivel sok német reptér bezár éjszakára, ezért sokszor ha késik egy gép ugyanez az eljárás. A kölni reptér ha bezár akkor már tényleg gáz van. ÉS azt is fontos megjegyezni, hogy a kölni reptérnek normál esetben az UPS forgalmon kívül vannak még az éjszakai járatok főként Törökországba, nyáron pedig Palmára.

A Wizzair nem tehetett róla, hogy fejetlenség volt és elindította a járatokat aznap. Vagy maradtak volna a lila gépek de akkor sem szállhattak volna fel. Azért Angela Merkel sem véletlenül autózott több száz km-tert Olszország sarkából.
Tizenkilencedik nap Madrid – Milano – Bratislava – Budapest Hajnali hat órakor indult a gép Milánóba és fél kilencre ért oda.  Mivel reggel fél ötkor kellett kelni, így ezt az utat is végig aludtam, egyszer riadtam csak fel, de hál’ Istennek jókor, mert…..
Kommentelni persze lehet. Internetes utasfelvétel a Wizz Air-nél   Az internetes utasfelvétel már elérhető a Wizz Air Budapestről közlekedő járatain. A szolgáltatás a későbbiekben további repterekre is kiterjesztésre kerül, és 2010 tavaszától az utasok már bármely Wizz…..
P. szerint a telefonját azért nyilvánították teljesen használhatatlannak a Nokia szaküzletében és azért kérték, hogy ha már így alakult, náluk dobja ki, hogy szépen zsebretegyék a nagyértékű eszközt. A telefont viszont azóta is hiba nélkül működik, P. pedig a…..
Sylba 2009.07.02 23:23:30
Nekem van egy pozitiv sztorim róluk. Mivel T-mobilehez tartozok, ezért sikerült három éve rámsozni egy hibás Nokiát, amit többször vittem szervízbe. A sztori lényege, hogy olyan papirt állitott ki a T-mobile hogy csak egy év gari jár a telefonra, mivel gari után kb két héttel telefon nem fogadott hivásokat, igy vettem egy Samsungot, de a sztori durvább ennél. A telefonra ugye két év gari járt, és ezt ugy tudtam meg, hogy az eddig szidott Westendes üzletbe kellett mennem, mert az öcsémre is rásoztak egy rossz Nokiát. ÉS ÉN ITT KIEMELNÉM MÁR ELEVE AZ ÜZLETEK FELELŐSSÉGÉT IS!!!!!!!!!!!!!!!tehát sztori folytatása, hogy kedvesek aranyosak voltak megcsinálták az öcsémre rásozott telot és happy end volt mert még épphogy garis volt az én nokiám ugye KÉT évvel. És én azota csak hálát rebegek nekik, viszont nem volt az tény a két telefon összértéke 50 ezernél több. Erre a tipusokra nem buktak, vagy még akkor normális dolgozok voltak. De én csak ajánlottam, és meglepődtem a poszton eléggé. De észrevettem a környezetemben, hogy a telefon árakkal arányosan a problémák is nőnek vele, és egy olcsóbb telo jobban műkszik. Én azt a helyet is szidnám ahol vetted a telot, ami két honap alatt beszarik, a régi nokia 3210-est leejtettem az utcára és nem volt baja szoval ez van.

még egy mondat, telefonüzletben dolgozo ismerősők mondták hogy a mostani telok annyira vannak megcsinálva hogy a gari ideig kibirják kb szoval vegyél olcsoér telot.
Ott hagytuk abba legutóbb, hogy Cuddy mégsem lett örökbefogadó szülő, de helyette jött hozzá House, istenesen lesmárolta, majd gyáván elhúzta a csíkot. Ez egész pontosan a mostani (The Itch az eredeti címe, sajnos magyarul a többletjelentés visszaadhatatlan) epizód előtti iccaka…..
Sylba 2009.05.25 11:47:22
@Sólyomszem: Hu szerintem ne spoilerezz, de ha kivi vagy ki a befuto privibe megírom neked. Meg a Wilsonos szálat is bizonyos oldalakon meg lehet nézni, de itt az adott részt dumcsizzuk ki.

Május 15-én egykébként volt egy műsor, a Bartók Rádióban ( 11-12), amiben a House szinkronizálásra látogatott el a műsor. elég spoileres dolgok hangzottak el ott. Kulka János mesélt a szinkron átvételéről STb Meg hogy miért kell a Caddyt szinkronizáló színésznőnek a szája elé egy-két dolog, hogy mélyebb legyen. :D Kulka imádja House-t :D Arról is volt szó, hogy sokszor átírják a szöveget, és nehéz a szakszavak kiejtése. Online meg lehet hallgatni akit érdekel.

De a részre visszatérve, Wilson nagyon cukin próbálta befürkészni Cuddyt. és tetszik nagyon. Chase-Cam szivatás is ott volt a topon. :D
Sylba 2009.05.25 14:40:08
@makepeace: Nagyon spoiler lenne, de annyit elárulok hogy az 5x06-hoz hasonlo témájú részt szinkronizáltak. Aminek más lett a vége de nem akarok semmi konkrétat írni. De egyébnt azért volt kavar, mert a szinkronstúdióba mentek, és a Kulka késett elég sokat. Meg rohant is tovább. :D De érdemes meghallgani. :d
Sylba 2009.05.25 14:43:15
@Sólyomszem: Wilsont jó kérdés kivel hoznám össze. hehe. Gruppent nekik. :D
(Köszönhetően a Hogyvoltnak, vagy nem tudom miért az RTL Klub ráeszmélt, hogy új évad kezdődött a Cobrában (kint 20. évad, és második Gedeon Burkharddal). De a folytonos kavarások miatt az évad első részét most adják le, ami nem baj, mert még nem volt jelentősége, de ajánlom,…..
Zsír verdák, zsír csávók, ez jutott annak, aki vasárnap a Cobrára kapcsolta a tévét. Semir jobban fel van öltözve, mint az esküvőjén, Chris meg egy lelakott csövesre hasonlít a sapkájában, meg a göncében. Semir, mint valami hisztis kis kölyök a kocsi hangját akarja hallani,…..
Sylba 2009.05.14 19:35:25
@mándruc: Szivi, Nem volt Harti, nem mindig van, ebben az évadban szinte alig. Ugye velük töményben forgatnak, azért van, hogy kb ugyanaz a ruha van rajtuk. És igy nem derült ki hogy a titkárnő még kismama is volt a forgatások alatt.:D
Sylba 2009.05.14 19:36:55
@boogieee: Igazad van, a Tomosokban volt valami "báj", de majd ... no nem spoilerezek de ha még kibirsz kb 24 részt akkor majd lesz valaki aki visszahozza a Tom feelinget, sőőőőt :D
Speciális kettő-az-egyben ajánlattal kedveskedett Szilvinek a Lidl egy kukoricakonzervvel. Ha horgászni indult volna, lehet, jobban örül a kukoricaszemek között kommandozó csontiknak: Tavaszi salátámat fel szerettem volna dobni egy kis kukoricával, ezért betértem a közeli (Pest megye…..
Sylba 2009.05.13 16:34:10
@Sylba: @Tiffauges: Egy csomag húszezrest kapok nem írtam volna :D
Sylba 2009.05.13 16:43:19
@b[ALien] a kopasz baba: EGy élt a de a többi meghalt, tehát ha szerencsém volt a feldolgozás alatt és a csomagolás alatt is összegyüjthetett a dobozom egy egy koloniát :D
Sylba 2009.05.13 16:50:21
@eurokonform mobilwc: Nem, annak kint a garázsban a helye :P