Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KisKirály

165 bejegyzést írt és 140 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tényleg fogy a világban a keresztény? Ha igen, mi all a jelenség mögött és mivel kell számoljunk ennek nyomán?..
KisKirály 2019.03.25 12:33:18
@TanNé: no para
Ártalmatlan mese, ugyan már! Semmi erőszak, semmi agymosás. Végre egy rendes rajzfilm! De hiszen a gyerekek is imádják... ez szokott lenni a döntő érv. Imádják, persze. Mint a pufit, a csokit, meg a cukros üdítőket is. Igen, imádják. De vajon miért? Tudom, elsőre őrültségnek hangzik, de aki kicsit…..
Az ördög dekódolása nem könnyű feladat, de megpróbáljuk. Szimbólumhatározó folytatás...
Egy 15. századi boszorkányvadász útmutató szerint a boszorkányok képesek nemiszerveket eltűntetni - és sokan közülük háziállatként tartották azokat. De mégis mi volt ennek az ára?..
A Bostoni Egyetem egy, Kathleen H. Corriveau vezette kutatócsoportja azt vizsgálta nemrég, hogy a gyerekek képességet a valóság és fikció megkülönböztetésére hogyan befolyásolja a találkozásuk a vallással. Arra jutottak, hogy igen meglepő hatással van a kiskorúakra a vallással való találkozás: a…..
Mefisztó miért nem tudta elhagyni Faustot? Mert a küszöbére volt rajzolva egy jel, ami roppant mód taszította az ördögöt: egy lidércláb, vagy nevezzük nevén, egy pentagramma. De mégis, mi a pentagram története, kiknek és miket jelent?..
Az előző posztban leírtam pár esetet a papság közelmúltbeli bűneiről. Most megkísérlem feltárni az okokat is...
Mindannyian ismerjük azt a köztudatba gyökerezett gondolatot, hogy a papok pedofilok. Idézzünk fel néhány, főleg közelmúltbeli eseményt ezzel kapcsolatban...
Torz hangulat terjeng az országban. Az ember érzi, valami nincsen rendjén. A légkör rossz, jött a hír nemrég: már Budapesten is egészségtelen a levegő - vegyünk ezt most allegórikusnak?..
Vajon igaza volt Freudnak és tekinthető-e a vallásosság neurózisnak?..
KisKirály 2018.11.04 12:19:40
@Ad Dio: de az már nem régen rossz, mikor egyházi vezetők pellengérre állíthatóak? Szent könyveik alapján a makulátlanság igazán elvárható tőlük, nem? Ergo egy jól működő jogrendszer úgyis kiszűrné a visszaélési lehetőségeket. Persze, a "jól működő" kitétel viszonylag non-egzisztens :/
KisKirály 2018.11.05 11:03:50
@Ad Dio: én pusztán azzal vitatkozom, hogy akkor miért nem gyakorolnak az egyházak önkritikát? Megintcsak ott a baj, hogy gyakorlatilag a saját dogmáit szúrná tökön ha gyakrolna. Így viszont mintegy elismeri, hogy ha van is Isten, hát valami nagyon nem stimmel vele. Nekem ez az egyetlen problémám. A bort iszik de vizet prédikál esete, úgy a la complette. És hogy miért ez a követendő út, ahelyett hogy a hívek magukba néznének.

Azzal csak arra utaltam, hogy ha létezne is ez a jogi kategória, kiskapu-hegy lenne, mert hát ember okokból - jó lenne, de gyakorlatilag megvalósíthatatlan.
Az Afrika szótól mostanság legtöbbször megborzong az ember. Iszlamista Boko Haram, elborzasztó hitszónoki tettek. A vallás morbid tüzében ég a kontinens nagy része, de próbáljuk meg megérteni az okokat. A fasiszta beidegződés, hogy a fekete ember alsóbbrendű, nem magyarázat, hanem gyűlölet. Hiszen…..
Ki volt Jézus valójában? És vajon a nem mára idealizált Krisztus-kép miben járul hozzá az életellenes mozgalmak gyarapodásához és erősödéséhez? A Fenevad Száma mögött rejlő hihetetlen kontextus...
Volt egy idő, mikor európaszerte emberi maradványokat imádtak a hívők. Megingathatatlan volt a hitük, hogy szent emberek maradványai előtt térdepelnek. De változott ez?..
Alimento Magyarország 2017 2018.07.09 07:32:07
Megjelent a Központi Statisztikai Hivatal 2017-évi beszámolója, mely az egészségügyi mutatószámokra is kitér. Azt gondolom, hogy a KSH nagyon kemény dolgokat írt le, melyek különösebb magyarázat nélkül is elég ijesztőek tudnak lenni, de azért pár gondolatot én is hozzátennék, mert az elmúlt…..
2006-ban egy Semir Osmanagić nevű bosnyák amatőr régész érdekes dolgot tárt a világ elé:  azt, hogy Visoko városa mellett, a piramis szerű geológiai képződmény egy ember építette piramist rejt. Azóta pörög a piramis-hype. Azt már tudjuk sokan, hogy egy pszeudo-archeológiai cirkuszról van szó,…..
Zara, a szurikáta elpusztulásától zeng a magyar sajtó napok óta. Azonban érdemes volna kicsit a szurikáták mögé nézni is - Zara élettelen teste mögött hegyben állnak az értelmetlenül meghalt élőlények...
KisKirály 2018.05.19 23:24:51
@Lámlenge: te is tudod, hogy van aki nem tud tenni ellene. A berögzült maradi értékrendek amiket már réges régen meg kellett volna újítani ebben szép akadályt állítanak. Az országban azóta felnőtt egy generáció, akiknek a múlt jutott jövő gyanánt, mert a jövőt az ég egy adta világon senki de senki sem propagálta. Rendszerváltás volt, módszerváltás nem, de nem is volt benne senki érdekelt. Büszkék lehetünk az olyanokra mint te, akiknek volt lehetőségük, és azt meg is ragadták, szarkazmus nélkül. De a komfortzónán túl bizony ott van az a generáció. Aki neveli a következő ugyan olyat. És ez nem az ő hibájuk, hogy a morális nulla lett a komfortzónájuk. Ahogy nem is a gyerek hibája a földhözcsapás sem. A morális nulla része egyébként az is, hogy önerőből képtelenek teremteni. Ami megint felvet egy problémát, de itt már tényleg a saját farkába harapott az a fránya kígyó.
KisKirály 2018.05.19 23:36:29
@Cicaszemű: Érdekes, velem megértették, hogy arra ott van az állatsimogató, a nem tábla meg nemet jelent. Valószínűleg bennem van a hiba, nameg a szüleimben.
KisKirály 2018.05.20 00:05:08
@Fánkevő Fáncsi: de még mindig nem jön át tényleg, hogy nekem az ég egy adta világon semmi bajom a gyerekkel, nem vizionáltam szándékosságot, és piszok messze állna tőlem hogy gyilkosnak nézzek egy tizenéves embercsemetét? Folyamatosan azt érzem, hogy csontra elbeszélünk egymás mellett. Az embereknek vannak reflexei, ami reflexek aktiválódásának alapvető követelményeit az életünkben megtanuljuk, jobb esetben megtanítják nekünk. Nekem azzal van bajom, hogy ezek a reflex-alapok nem lettek átadva egy olyan korú gyermeknek, aki már kora okán ezek befogadására alkalmas. És miért nem? Mert a mai nevelés alapja, hogy aki neked nem tetszik, azt töröld arcon, és akkor majd csendben marad. Valószínűleg ő maga is így tanulta a dolgot, még valószínűbb hogy fizikai megerősítéssel. Na ezzel van a baj. Meg hogy ez a mai morálnarratívában teljesen természetes. Ne ölj. Csak üsd amíg nem tud visszaütni. Nem hiszem hogy ez így rendben van.
Az elkövetkezendő 25 évben a mesterséges intelligencia (MI) egy olyan szintre fejlődhet, amely meghaladhatja bármely ember intellektuális szintjét. A következő 50-100 évben egy MI talán nagyobb tudással fog rendelkezni, mint az egész bolygó lakossága kombináltan...
Aki járt már annak a Fényes Adolf utcai gyárépületnek az alagsorában, mely Budapest legrégebbi, még be nem zárt kultikus underground klubjait rejti, feltűnhettek a Kék Yuk dekorációinak blaszfémikus szimbólumai. Erről beszélgettünk egy keveset Sipos Barnabással, ezeknek az alkotásoknak a…..
Avagy a vallások hogyan billentik a vallási morál megengedte szexuális viselkedésformák előnyeit férfi irányba, és hogy miként kötik gúzsba a női szexualitás szabadságát a nagy világvallások, név szerint a két legnagyobb...
KisKirály 2018.04.24 10:48:49
@CoolKoon: végső soron (mennyire morbid már ez) ez is politikai blog valahol. Jól van itt, nincsen ezzel baj. A szembenállás szabadságát tisztelnünk kell.
KisKirály 2018.04.24 12:10:29
@CoolKoon: jó lenne a TST szellemiségét követni és aktívan performanszokkal is véleményt nyilvánítani, csak viszonylag hamar liberálcionista nemzetveszejtő Sorosbérenc kreténekké lennénk nyilvánítva, amihez egyelőre nincsen sok kedvünk. Ja, és akkor még sátánisták is vagyunk, szóval tecikérteni. Nincs amúgy gond ezzel, hogy megjelenik itt az ellenhang, általában annak is van igazsága, és árnyalható a kép - engem kimondottan örömmel tölt el hogy a kommentek között gyakran kialakulnak elvütköztetések. Konfrontáció nélkül nincsen megoldás, mi meg nem dobálózunk kenyérrel. Egyébként ez a liberálisozás téma is olyan mint a feminácizás. Liberális is van olyan aki inkább anarchista, és feminista is van olyan aki túltolja. Ez tényleg irreális dolog, én a maxval-féle kritikák hiányosságát abban látom, hogy elég kis minta mentén általánosítanak. Másrészt marhára nem mindegy, kiknek a kezébe ad az ember demokráciát, meg liberalizmust. Aki még nem látott vésőt, az tényleg nekiáll szeget ütni vele a falba. Aztán ez az én meglátásom, köztünk is van olyan aki tetemre hívta volna már a palit :'D
KisKirály 2018.04.24 13:00:39
@CoolKoon: troll így röviden :'D El kell engedni.
A Mikulás után most itt az ideje, hogy ne csak az öreg nagyszakállút, hanem a húsvéti nyuszit is leleplezzük...
Főként a szociális médiában kavart nagy port, hogy a Magyar Ateista Társaság is képviseltette magát a februári diáktüntetésen. Most akkor a pokol szájába táncolunk? Miért volt teljesen helyén való az ateizmus megmutatkozása egy oktatással kapcsolatos megmozduláson?..
2016 második felére érdekesen összeállt több olyan dolog is, melyek az egyik leghíresebb, hosszú távú, tömegekre ható médiaijesztgetéssel, a "Sátáni pánikkal" hozhatóak összefüggésbe. A Sátáni pánik több mint tíz -éven át kísérte az Amerikai Egyesült Államok életét az 1980-as évektől. Ezt fogjuk…..
Az "új megőrzési elvek" szerint fel kéne adjuk a törekvéseinket a bolygónk megmentésére. Vagy ahogyan azt Erle Ellis környezetvédelmi tudós mondta, "A természetnek vége. Már az antropocénban élünk." (Az antropocén egy javasolt új földtörténeti kor, melynek kezdetét az emberi tevékenység…..