Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zotya1

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már eléggé unjuk a szerdai meccs minden olyan mozzanatát, ami a bíróval vagy a színészkedéssel foglalkozik, de amit most találtunk, az kihagyhatatlan.   Igen, a 60. percben járunk, jön nyújtott lábbal Pepe, Alves elterül. És a következő pillanatban a Barcelona játékosai…..
Antiszemitizmus az egyházakbanNaivitásom végtelen. Nem kellene, mégis még mindig megdöbbenek az olyan sztorikon, amilyet a minap olvastam Budapest talán legnépszerűbb katolikus papjának, Pál Feri atyának újdonsült könyvében. Pál Feri szép szál ember, karakán, férfias arcél,…..
zotya1 2010.04.06 15:08:44
@Kotkodus: akkor magyarázd el, légy szíves, miért ilyen nagy arányú ez az érzés a világban.
én csak akkor ítélkezem, ha van tapasztalatom, de te látom úgy is megteszed ezt, hogy egy pár sort elovasol, és nem ismered az embert
zotya1 2010.04.06 15:24:30
@reichenberg kenéz:
az én értelmezésemben nem a vallással van a gond, hanem azzal a viselkedéssel, amivel élnek. azzal, hogy azt gondolják magukról, hogy ők a világ urai és bármit megtehetnek.
nem vagyok antiszemita, sőt, a rokonságomban vannak zsidók, és családi barátaim is vannak, akik zsidók, de sajnos tényleg, a tapasztalataim ezt mutatják, hogy csak akkor segítenek más népcsoportból valónak, ha ismerik, vagy valamelyik zsidó ajánlja.
sajnos ezek a körök sok (jelentős) anyagi és más jellegű kárt okoztak nekem, pedig mikor deportálták őket nagyanyám vitt nekik csomagot a vonathoz, és a nácik belerúgtak a terhes nyagyanyámba, hogy majdnem helyben megszült. de ez fordítva is így volt még annó, mert a zsidó orvos hazament a nyagyapámékhoz és csak ő tudta megygógyítani, ha ő nincs én sose ismerem meg a nyagyapámat. Isten áldja emlékét, az orvosnak is. akkor még ha bementél a zsidóhoz a boltba, nem azt nézte, hogy verjen át, hanem azt, hogy tud segíteni. ez lenne a normális kapcsolat. senki nincs a világon olyan jó pénzügyes és gyorsgondolkodású, mint a zsidó. nem lenne semmi gond, még ha ők vezetnék az országot is, az én szemembe, ha hagynának minket is élni.
zotya1 2010.04.07 11:10:53
@Kotkodus: ez eddig rendben is van. ebben egyet értünk, de mint fenntebb is említették, sajnos, a többség viselkedése, kihat, vagy inkább jellemzésre készteti az embereket. mint pl. a cigányok között is van rendes, munkás ember, vannak becsületes zenészek, nem mind betörő vagy gyilkos, de sajnos a többségük sajnos ilyen, ezzel sajnos, emberi gyarlóságunk miatt, egy dobozba tesszük azt a népcsoportot. pl. a palesztinek, arabok között is van rendes, becsületes, nem mind terrorrista, de mégis, az arabokról általános vélekedés, hogy terrorrista nép. ugyanez vonatkozik a zsidó népre is. mint fenntebb említettem, másik kommentben, sok ismerősöm van aki zsidó, és még a rokonságomban is van, de csak akkor segítenek, ha ismernek személyesen, vagy valaki belső ember beajánl. nem akarom ismételni magam, de sajnos ez a tapasztalatom. természetesen nem minden zsidó rossz, mint ahogy nem minden magyar sem jó. de egy példát még mondok, a zsidók nagy többsége, ilyen, ez napi felháborodást vált ki bennük, mert hogy miért emelík fel a hangukat az igazság ellen azok, akik ezt meg teszik. ha egy keresztény követ el egy hibát, akkor már az összes Krisztushívőt ócsárolják, holott ez egy elenyésző % , de ezzel már minden Krisztushívő gazember.
természetesen mindnyájak emberek vagyunk, nem tudunk a bünnek ellenállni, ezért ítélkezünk, és minden egyéb vétket elkövetünk, többek között az áltolánosítást is, még én is :)