Regisztráció Blogot indítok
Adatok
n1gg4

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem mai hír (konkrétan 2017-es), de a múltkori Caraman-cikk kapcsán egy kicsit aprólékosabban körülnéztem a román SIE (Serviciul de Informaţii Externe = Külső Hírszerző Szolgálat) honlapján és hát olyat láttam, amitől elkerekedett a szemem. A tavaly ugyanis egy olyat léptek, ami titkosszolgálattól…..
n1gg4 2018.10.16 20:14:27
Jocó sosem szeretett dolgozni, de sokkal inkább utált hosszú időre megszakítani a munkát, mert visszatérés utáni első napok, sokkal nyomorultabbak voltak, mint az adrián töltött két hét.  19 éves volt, mikor elkezdett dolgozni és első teljes munkaidős nyarán, a spanjaival, vágod a Karesszal, meg…..
Ma ismét új szerzőt köszönhetünk a Lemilen. Super 64 mai előadásának témája a hidegháború egy kevésbé ismert, de magyar vonatkozásokkal is bőven felszerelt hírszerzési eseménysora lesz. Az egyedi stílusú írásban minden megvan, amire csak vágyhatunk: szó lesz atom-aknákról, szovjetekről,…..
n1gg4 2018.08.14 23:40:09
@David Bowman:

A nyomozati anyag nagy része a jelek szerint fel lett oldva, szemlézget is belőle az alábbi cikk írója, egyértelmű céllal. Ezekből annyi azért kiderül, hogy - ahogyan a vita során többen is feltételezték - tényleg mindent pakolt a közvetlen és tág munkakörnyezetéről.

Külön érdekesség a kommentekben Aczél megjelenése.

pestisracok.hu/belovai-istvan-hirszerzo-arulasa-utan-ert-veget-aczel-endre-londoni-aranyelete/
Sokat hallunk az egy számjegyű jövedelemadóról, meg, hogy mennyire jó már itthon a munkavállalóknak és a vállalatoknak is, de az igazi probléma a lenti csárton található. Mekkora adó is terheli itthon a munkát? Elképesztően nagy. Az OECD-tag országok között felállhatunk a képzeletbeli dobogó…..
n1gg4 2017.08.03 12:52:01
@karandash: Korrupcióban is jeleskednek. Fokyton vádatt vannak izraeli ex-elnökök, miniszterelnökök.

Az írásod többi részével foglalkoztak mások, nem koptatom a szám fölöslegesen, de a fentivel kapcsolatban megjegyezném, mindenhol van korrupció, a legfejlettebb legjogállamibb helyeken is, csak szofisztikáltabban, adott esetben kisebb tételben és kisebb nyilvánossággal mint nálunk. Olyan viszont amennyire tudom, talán csak Izraelben van, hogy a legköszönő miniszterelnököt/elnököt menetrendszerűen meg is cibálják a bíróságon, sőt le is ültetik adott esetben. Ez azért nem semmi.
Magyarországon sokkal nagyobb arányban utasítják el a Soros György által támogatott „soft power” politikát, mint magát az üzletember személyét – derül ki a Századvég legutóbbi felméréséből. A kutatás eredménye egybevág azzal a kritikával, amit nemrég Seres László publicista fogalmazott egyik…..
n1gg4 2017.01.14 16:26:04
Egy apró fogalmi kiigazitás: a soft power az sokkal több mint civil szervezeteken/NGO-kon keresztüli befolyásolás, ez csak egy nagyon apró szelete a soft power eszköztárnak. Minden politikai, diplomáciai (nyilatkozat, nagykövettől beszólás, nagykövet csere/visszahívás, diplomáciai képviselet bezárás), gazdasági (kereskedelem korlátozás és még ezernyi módszer) eszköz ide tartozik. Hogy teljes legyen a kép, van még a hard power, a katonai eszköztár, ami alatt nem feltétlen támadást kell érteni: egy általános mozgósítás, csapatok kküldése a határhoz, hadgyakorlat, légierő növekvő aktivitása, "véletlen" légtérsértések, flotta megjelenése (erőkívetítés), korábbi szerződés felmondása (pl fegyverzetkorlátozási, vagy határok kölcsönös tiszteletben tartásáról, érinthetetlenségéről szóló szerződés), vagy katonadiplomáciai eszközök is hard powernek számítanak.

Maga a cikk tartalmi mondanivalóját abszolút támogatom, annyira egészségtelen hogy fontos és megosztó témákról vagy személyekről csak szélsőségekben beszélnek itthon, és csak elvakult túlbuzgó X-hívő, meg habzó szájú X-gyűlölő létezik, értelmes vita ritka. A kormányt is tudom támogatni abban, hogy nem barátilag áll egy olyan személyhez, aki igen megkérdőjelezhető erkölcsi elveket követve, olykor egy komplett nemzetgazdaságnak súlyos anyagi károkat okozva szerez vagyont majd azt arra használja hogy arra a hazájára, ahol egyébként ideje harmadidejét se tölti, olyan értékeket erőltessen rá amelyre az a társadalom egyébként nem feltétlen vevő. Viszont ahogyan a kormány ezt a kommunikációt folytatja, az néha olyan nevetséges és túlkapó, hogy diszkreditálja az egyébként jogos, és tényeken alapuló észérveket is.
Egy nap alatt 14.000 like-ot kapott a BILD online oldalán a lap Orbán Viktorral készített exkluzív interjúja. Az "Ezért épít Magyarország kerítést a menekültek ellen" címmel megjelent interjút sokan idézték idehaza és a nemzetközi sajtóban is, többek között annak kapcsán,…..
n1gg4 2015.09.14 09:39:12
@CsakSzolokHogy: fogadd őszinte elismerésem. Ritka amikor egy ilyen érzelmekkel telített vitában képes valaki tudományos korrekt anyagra hivatkozni.

Azoknak akik nem ismernék: Kiss Álmos Péter komoly tudományos múltat maga mögött tudó biztonságpolitikai szakértő, rendszeresen publikál nívós szakmai lapokban, könyveket írt. A véleménye nem az indexével egysúlyú.
Belsőség Paul Walker (1973-2013) 2013.12.01 13:59:54
Megy a vita, de ez téged sajnos már nem érdekel. Sokan most szomorúak, sokan most okosak. Hogy melyikből van több, nem tudom és nem is érdekel. Valaki azt írta, annak azért örül, hogy most már biztos nem lesz újabb Halálos Iramban-film. Tényleg? Valahol pedig egy kamasz lány zokogva…..
Bernáth Milán és a Turbometal srácok küldték el nekünk saját videójukat pár napja. Talán a véleményünkre voltak kíváncsiak vagy tanácsainkat kérték, nem emlékszem pontosan. Nekünk azonban támadt egy ötletünk, amit meg is osztottunk velük: mi lenne, ha saját kritikusainkat…..
Történelmi pillanat, ezért volt minden: az idegölő szervezés, a sok átvirrasztott éjszaka és a kínlódás, a hideg, fagy, véreres szem. Pénz cserélt gazdát, kulcsok csörrentek. De megvan. 13:02-kor került bele az akku, amit vittek, mivel a sajátja lemerült. A belseje csodás, az autó önmagában is…..
Mivel továbbra sincs mobilnetünk, mert a pannonos nem működik, német mobilnetet nem tudtunk venni, mert Németországból eddig még csak benzinkutakat láttunk, és az eddigi benzinkutaknál nincs megvásárolható mobilnet, ezért csak Vályi Pista telefonjaiból tudjuk, hogy egy csomó olvasó nem érti, miért…..
Belsőség Autók és gengszterek 2010.01.19 16:16:00
Amerika, 1932. A Ford Motor Company piacra dobja az első, megfizethető V8-as motorral szerelt autót (Ford B vagy Ford V8), amely azonnal nagy siker. Autóbuzik léteztek már akkoriban is és a nyolchengeres, 3.6 literes Flathead V8 65 lóereje nem számított kevésnek. Mellékszál, hogy a…..
Tudják mit? Ez az autó a tipikus autóhasználók 95 százalékának az idő 95 százalékában pont elég, a maradékban sem nyűgös. Ebben a 95 százalékban azt nyújtja, amit egy S80-astól vár az ember. És ha automata lenne a váltója, még matekolni se kéne annyit. Igen, csakis…..