Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HarrisonBergeron

0 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kapott egy rendes, másfélperces előzetest Jeremy Clarkson, Richard Hammond és James May közös, új sorozata, a Grand Tour, amit az Amazon mutat majd be november 18-án. A Top Gear egykori műsorvezető triója a fenti videó alapján pontosan ugyanazt fogja csinálni, amit eddig, amivel semmi probléma…..
HarrisonBergeron 2016.10.08 00:10:10
Néhány hónapja kezdtem egy sorozatot a német "retrofuturisták" rajzaiból, most folytatom. A mai témánk a jövő városa. Elsőként Klaus Bürgle képeit láthatjuk. 1959...
HarrisonBergeron 2015.06.30 12:48:16
Sziasztok! Jöjjön a várva-várt második rész! :), amelyben megépül a Mauretania, elindul a próbáira és első útjára, és persze rengeteg soha nem látott képet is kaptok!  A Mauretania építése A két nagyhajót végül pár hónap különbséggel kezdték építeni; a Lusitania…..
Egy hűtlen kutya kalandjai Ugatóniában - 1957. Az 1956-os forradalom után százezrek hagyták el az országot. Az utánuk és sorsukért sóhajtozóknak az elrettentő "ott sincs kolbászból a kerítés" stílusban készült ez a kis "mese" Szűr Szabó József zseniális karikaturista rajzaival...
Megfilmesítésért kiáltó kommunista kalandregény 1956-ból. osaarchivum..
HarrisonBergeron 2015.02.19 15:39:50
@arpiszan: Veled vagyok egyetértve, elképesztően szépen kidolgozott darab, igen jó stílusérzékkel kidolgozva :)))
A növényeket szeretjük, mert szépek, formásak, gyönyörű színekben pompáznak és az ember jobbnak érzi magát köztük. Vannak azonban nagyon fura élőlények a Földünkön, ezekből mutatunk be pár olyat, amivel remélhetőleg a többség még nem találkozott.   - Ugye, hogy azt…..
A mai különleges válogatásban a cári Oroszország érdekes képeiből válogattam 1870-től 1917-ig. 1900. A harkovi lovassági, tisztiiskola laza, kötetlen összejövetele..
Satyrblog William Blake: Jerusalem 2009.11.25 12:21:00
Kísérletet teszünk a vers újrafordítására. And did those feet in ancient time Walk upon England's mountains green? And was the holy Lamb of God On England's pleasant pastures seen? And did the Countenance Divine Shine forth upon our clouded hills? And was Jerusalem builded here Among these…..
HarrisonBergeron 2014.12.01 01:02:37
@Ross Satyr: Ez sem rossz koncepció, az ember felfal egy csomó betűt, majd valahogy megszabadul tőlük. Csak ugye itt olyan finom részletek kerültek terítékre, ami messze túlmutat a kamaszkori teljesen természetes ésakkormostlefordítomakedvenc ... számom szövegét magamnak jól :)
Magyar fürdők plakátjai 1923-tól a háború utánig. 1923...
HarrisonBergeron 2014.11.20 23:46:55
@hajdagaspar: Akkor már csak egy szponzor kellene és egy becsődölt vakolat- és festékgyár kidobott készletei:))) Ja, meg ecsetek, ugye? Am. Budapest, a csodás... De egy ilyen festményhez nagyon szívesen keresek tűzfalakat bárhol a világban :) Mondjuk Kuala Lumpurban biztos találnék, érzem...
Philip Kindred Dick (1928. december 16.- 1982. március 2.) amerikai sci-fi író, a cyberpunk stílus irodalmi előfutára. Három évtizednyi alkotói pályája során több mint ötven kötetnyi regény és novella fűződik a nevéhez. Írásainak hatása a filmkultúrában folyamatosan érezhető. Elég a Szárnyas…..
A bloggazdát tegnapelőtt délután akut vakbélgyulladással egy ausztriai kórházba szállították, a képen láthatónál picivel jobb mentővel. Még aznap este megműtötték, már jól van és olyan pechetek van, hogy holnaptól megint gép elé fog ülni.  ..
Mindenki ismeri az úttörővasutasokat, de ki hallott már az úttörő tűzoltókról? Pedig voltak olyanok is... Ma egy igen ritka, rövid kisfilmben bepillanthattok a kis tűzoltók életébe...
Nemrég mikor hűsöltem a medencében, kitaláltam valamit, amivel nem csak magamon segíthetek. Ahogy sütött a nap, fújt egy kis szellő, minden olyan könnyű volt.  Azokban a pillanatokban nem engedtem, hogy azon járjon az eszem, hogy megint miből fizetem be a számlákat, mi lesz a…..
HarrisonBergeron 2012.07.07 21:22:18
Katonák! – mondják sokszor a civilek, alig leplezett lenézéssel a hangjukban. Bikkfa nyelven beszélő, bikkfa fejű katonák, akik csak ahhoz értenek, hogy a parancsokat gondolkodás nélkül végrehajtsák, mert erre vannak idomítva attól fogva, hogy katonának állnak, születnek,…..
Nathalie Trépanier aktívan részt vesz a montreali művészeti közösségben, már több mint húsz éve. 1988-1991-ig színészetet tanult a Conservatoire de Montreal iskolán, de filmes karrierjét lassan a háttérbe szorítva, inkább színházi előadások látványvilágának…..
Augusztus elseje lévén Titus barátunk egy nem túl ismert hadjáratra és évfordulóra hívja fel a figyelmet, íme olvassátok három felvonásban az 1849-es moldvai kitörés (igen, jól olvastátok, külországi hadjárat 1849-ben!) és a székely Thermopülai…..
osszeeskuveselmeletekmsc.blog.hu/2011/05/08/az_aids_virus_letrehozasaAz elmélet Dr. William Campbell Douglass munkásságára épül, aki szerint a 20. század egyik leggyilkosabb betegségét 1974-ben az ENSZ egészségügyi világszervezete az amerikai hadsereggel együttműködve hozta létre a…..
SF.blog A Sárkány Ébredése 2011.01.06 07:30:00
Y Ddraig Goch. Elsőre H.P.Lovecraft valamelyik ősi szörny-istene juthat az ember eszébe, de itt erről szó sincs. A kifejezés Wales ősi nyelvén van, és annyit jelent: "vörös sárkány". Ez a sárkány 1200 éve Wales jelképe és szerepel a nemzet zászlaján is. Most pedig azt…..
Az elmúlt hét egyik - legnagyobb port felvert  - sajtóhíre volt a WikiLeaks által beharangozott, mintegy negyedmillió (részben bizalmas és titkos) amerikai diplomáciai jelentés nyilvánosságra hozatala, amelyekből több ezret már letölthetővé is tettek a honlapjukon, s több…..
HarrisonBergeron 2010.12.02 15:04:16
@tiboru: De ugyanúgy üldözik és én ugyanúgy felkínálnám neki a kanapémat, hiszen az tutira kényelmesebb, mint egy barlangrendszer :)
Ma már épeszű ember nem vitatja, hogy az USA belépése a második világháborúba sorsdöntő jelentőségű volt az eddigi legtöbb áldozatot követelő, nemzetek közötti fegyveres konfliktus későbbi eseményei szempontjából. Adolf két év alatt maga alá gyűrte Európát, a…..
A sebesség oltára Gój robogós 2010.09.30 10:21:00
Érdekes új fajt lőttem itt a szerkesztőségünk előtt a motoros faunából. Szenzációs hír a biológusok számára, hogy a gój motoros után megjelent a faj különleges, összeérő bokájú mutációja, a gój robogós. A kisköbcentis turbómagyarok részére nagyszerű lehetőség, hogy…..
HarrisonBergeron 2010.09.30 19:32:22