Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ZX

0 bejegyzést írt és 5335 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Régen volt már tematikus válogatás, úgyhogy gondoltam ideje egynek. A Nemzeti Múzeum első világháborús időszakának magyar vonatkozású fotókincsei közül válogattam. Sajnos kizárólag alacsony felbontású és nagyon sok esetben meglehetősen rossz minőségű képek érhetőek el az online katalógusban, így…..
ZX 2023.10.03 10:54:23
@BálintFerenc: Mármint Conegliano a Piave mellett. Kicsit fel lettek cserélve a betűk. :)

@queenagi: Nem, az I. VH alatt nem voltak harcok Budapesten, sőt az akkori Magyarország határain belül nem volt túl sok harc.
ZX 2023.10.03 11:05:24
@starace: Olaszország 1915-ben lépett be a háborúba, a kép Görz-öt (Gorizia) említi, amit az olaszok 1916-ban elfoglaltak, így a kép 1915 májusa és 1916 augusztusa között készült. Csaxolók ;)
1964. Egy rendőrtiszt ugrik a vízbe a floridai, St. Augustine-i Monson Motor Lodge motel - csak fehérek számára fenntartott - medencéjébe, hogy véget vessen a fekete polgárjogi aktivisták demonstrációjának..
ZX 2021.10.18 12:23:40
@Örömhernyó: Mexikóban nincsenek azték őslakosok, meszticek vannak, őslakos-hódító keverékek, meg a Yucatánon vannak maják.
"A spanyolok szétcsaptak köztük, megöltek több ezret" Volt olyan eset, ahol 80(!) spanyol 25.000 (!) azték nemest gyilkolt le egy körbezárt udvaron. A karib szigeteki őslakosokkal nem (csak) a betegség végzett, hanem kutyákkal üldözték és tépették szét őket, vagy egyszerűen csak az utcán séta közben csak úgy szórakozásból kettévágták az embereket a spanyolok. Ezek után csodálkozol hogy szobrokat döntenek? Mi is állítsunk Szulejmánnak? Vagy a logikád szerint a Lenin meg Sztálin szobrokat is meg kellett volna tartani? Esetleg melléjük egy Hitler szobrot?
ZX 2021.10.18 13:46:52
@CSOKKI MÁLNA: Ezt gonold át még egyszer. A mai franciáknak túl sok köze nincs az egykor azon a területen élt kelta törzsekhez.
ZX 2021.10.18 14:47:19
@CSOKKI MÁLNA: Igen, meg még jó pár kisebb nagyobb törzs is megfordult arrafelé. Ugyanúgy, ahogy mi akik magyarnak mondjuk magunkat genetikailag alig van közünk azokhoz akik a honfoglaláskor ideérkeztek, mint a franciáknak a gallokhoz vagy namnetekhez, gallokhoz, piktekhez meg még a többi tucat kelta törzshöz. De igazából mindegy is, ha franciák úgy döntenének, hogy a római hódítók szobrát ledöntik, ahhoz sem lenne semmi közünk.
Kertészeti vonatkozású témák ritkán jutnak a hírek fősodrába, ám most ez megtörtént, mégpedig a már mindenki által ismert budapesti méhlegelők okán. Nagy kár, hogy a politika eltérítette ezt az egyébként roppant érdekes topikot, és egy idő után maguk a növények, vagy az ötlet gyakorlati haszna,…..
ZX 2021.07.08 11:36:46
@KovA: Nem csak a méhek poroznak ám, rengeteg más rovar is van amik nem termelnek mézet így meg sem kell enned. De megint csak a budapesti méhlegelő a gaz számotokra, a fehérvári fideszes méhlegelő az fasza.
Mostani epizódunkban Észak-Koreába látogatunk el. Kicsit vissza is megyünk az időben, oda, ahol még a jelenlegi diktátor apja, Kim Dzsongil vezette az országot. Egy magas beosztásban lévő ember, akinek többek között az volt a feladata, hogy dél-koreai híreket hamisítson és a rezsimet éltesse, egy…..
ZX 2021.06.04 09:07:54
@ZX: Na ezt most én is el****tam :D
Na még egyszer. Szóval Kim Ir Szóng az nagyfater, 킴 정 일 Kim Dzsóng Ir a fater, és 김정은 Kim Dzsón Ün a mostani vezető.
ZX 2021.06.04 10:13:25
@Ekrü: Ugye tudod, hogy most jó nagy baromságot írtál? Bár az USA tevékenysége nagyon sok esetben valóban véleményes, a koreai háború viszont pont nem ilyen. Ha ott nem avatkozik be, akkor egész korea a jelenlegi komcsi vezetés alá tartozna. Legalább a szerencsétlen koreaiaknak legalább egy részét megmentette.
Ahogy a facebook feldobált két ilyen írást, én is értesülhettem arról, hogy mekkora szellemi óriások keltek harcba a fővárosi „méhlegelők” ellen. Az egyik csak hozza a szokásost (slampos, allergén), a másik igazi harcos elragadtatással próbálja beledöngölni a balliberális agyagba az egész ötletet.…..
ZX 2021.06.03 18:14:36
@nemecsekerno_007: álmodban
ZX 2021.06.03 18:16:28
@DFK: Tessék lőttem képet a fehérváriról. (Meg lehet számolni a sok virágot.) Mondjuk pár hete tele volt pitypanggal, később meg majd más virágok lesznek benne. Szóval ennyit Karácsony ekézéséről.

kepkuldes.com/image/9aKvFY
ZX 2021.06.04 08:02:09
@kárárámaispj: Eléggé város, hidd el, egy lakótelepi parkban készült a fotó. Máshol még nem láttam, de az nem jelent semmit. Tudod egyébként, hogy a méhek mennyit repülnek? Akár 7 km-t is. Rajzolj már egy kört mondjuk a Rákóczi-Erzsébe kereszteződéstől légyszi! Meg fogsz lepődni.

"Viszont a kibaszott Oktogonon soha az életben nem volt méh, egy darab sem. [...] Soha nem járt arra méh."

Megkérdezted mindet? :D
A hatalmas vitákat és ellenállást kiváltó április 19-ei iskolanyitásnak nem volt semmilyen negatív hatása a járványra. Az elmúlt két hét a bizonyíték. Mind az esetszámok, mind az azt mindig 10 nappal követő halálozások száma tovább csökkent.  Ahogy hospitalizáció és a lélegeztetésre szorulók száma…..
ZX 2021.05.06 08:54:09
@emlék eztető: És ehhez mit szólsz?

kepkuldes.com/image/9DieZP

Ja, a jelmagyarázat lemaradt.
2015 világoskék
2016 narancs
2017 szürke
2018 citrom
2019 sötétebb kék
2020 zöld
2021 legsötétebb kék

egyébként a statisztikát a 40, de főleg az 50 felettiek húzzák fel, a 39 alattiaknál nincs kimutatható többlethalálozás.

Szóval akkor miért is kell boldog-boldogtalant oltani?
ZX 2021.05.06 10:16:52
@A kiló nem százat jelent.: Hmmm. ez elkerülte a figyelmemete valamiért, pedig rendszeres olvasód vagyok. Igen, van benne valami. Ami vicc, hogy ha felmész az indexre ott látod, hogy már 1 hónappal az európai megjelenés után már 33 mutánst jelentettek, a brit mutánsig pedig 7x írták, hogy gyorsabban terjedő mutánst találtak. Szóval akkor miért a britet kapták fel és hova tűnt a többi? Megannyi megválaszolatlan kérdés.
ZX 2021.05.06 11:32:49
@ragadvány: Lehet, hogy a vírusokhoz nem értek annyira mint te, viszont a statisztikákhoz értek, és abból ki tudom hámozni azokat az információkat amik kelenekl ahhoz, hogy az olyan emberek akik valamiből hasznot akarnak húzni, ne tudjanak hülyének nézni.
Mert eléggé kilóg a lóláb amikor egyik héten héten azt hazudják, hogy hogy százasával fekszenek a lélegeztetőn a gyerekek, a másik héten meg kiderül, hogy a száz feletti szám az bizony pont kettőt takar. Akkor ki hazudik és miért is? Arról nem beszélve, hogy az egyik virólógus ezt mondja, a másik meg az ellenkezőjét. Akkor melyik virólógusabb a másiknál?
Alapvetően - valószínűleg szakmámból adódan, vagy talán épp fordítva, azért ez a szakmám, mert ilyen a beálítottságom - a biztonsági szempontú “Jobb félni, mint megijedni” hozzáállás híve vagyok. Ezért háborít fel a sok vírusszkeptikus, valamint a rengeteg álhíroldal minden valós alapot és tényt…..
ZX 2021.01.29 09:26:37
@Igazamvanvagyigazamvan?: A spanyolnátha 1918 márciusától 1919 áprilisái 3 hullámban terjedt, az egyes hullámok alig pár hónapig tartottak és a legdurvább a második volt. Tehát a spanyolnátha ami ugyebár az influenza egyik változata volt, néhány hónap alatt elvitt 50+ millió embert a világon, ami akkor a teljes lakosság 2-3%-a volt.
A kovid 1 év alatt meg elvitte a teljes lakosság 0,18 ezrelékét.
Ahogy mondod, nincs itt semmi látnivaló.
ZX 2021.01.29 11:56:08
@Igazamvanvagyigazamvan?: Úúú b+. Nálam az armageddon, a brutális halálozás meg a halálos vírus az nem 7-8%-nyi többletet jelent.
És továbbra sem értem azokat miért nem hagyják békén akire semmi veszélyt nem jelent. Védjék meg akit kell, a többieket hagyják élni. Hányan halnak majd bele az elhalasztott vizsgálatokba és műtétekbe? Hány család fog kilátástalan helyzetbe kerülni a gazdaság tönkretétetele miatt? Százezrek, és nem alig 10.000, főként öreg és fejenként 2-5 krónikus betegséggel küzdő.
ZX 2021.01.29 13:19:09
@Igazamvanvagyigazamvan?: Először is. Ha az időseket hatékonyan védjük, tök mindegy hány fiatal terjeszti a vírust. És nem, rájuk semmilyen veszélyt nem jelent.
Másodszor, nincs újrafertőződés. Európában 1 azaz egyetlen esetben fertőződött valaki újra ténylegesen, de az egész világon is 10 alatt van ez a szám. Az újrafertőződés mítosza a hibás PCR tesztekben keresendő.

Ez a 10x több halott honna jött? Lakosságarányosan? Ha csaka halottakat nézzük, akkor 20x több halott a svédeknél, azonban a svédek 2x annyian vannak és 1,5x nagyobb a népsűrűség. Ha ebben a kontextusban nézzük akkor a számok a következők.
9x több svéd fertőzött, a lakosság arányában azonban csak 4,7x több. Lakosság arányában valóban 10x-es a különbség, viszont az öszes fertőzött és az azok közül meghaltak aránya esetén már csak 2,3x-os a svédek előnye. Ha ezt kompenzáljuk a népsűrűséggel akkor máris csak 1,5x-s a szorzó. Ha Magyarországgal vetjük össze őket, akkor a mi teljesítményünk egyenesen siralmas. És a svédeknél nincsenek munka és bevétel nélküli tömegek.
Sokat nyavalyogtam már a média elfogultsága és szakmaiatlansága miatt. Most a járványhírek kapcsán Nyáry Krisztián fordul panaszal a sajtóhoz. Nem akarok folyton pálcát törni az egyszerű kétkezi kontentgyárosok felett: a probléma rendszerszintű. Miközben meglepő fordulat, de pár napja Bayer Zsolt is…..
ZX 2021.01.28 15:25:18
@Politológus Mihály: Neked sem megy a szövegértés. Az élet nem végtelen, hiába nő a várható élettartam és élnek hosszabb ideig az emberek, előbb utóbb egyre nő a halálozás, köszönhetően az elöregedett társadalomnak. Ráadásul a Ratkó korszak bébijei most érik el azt az életkort, ahol jelentősen megnő a "halálozásra való hajlam". Látható, hogy 2014-ben már megtört a trend. Most még csak kis mértékben.
ZX 2021.01.29 10:47:41
@Politológus Mihály: A természet bepótolta a dolgokat, nincs ebben semmi különös. Még szeptember végén is elmaradt a halálozás 3,1%-kal az előző évhez képest. Nálam a hú de brutális halálozás meg a hihetetlenül halálos vírus az nem 7-8%-os többletnél kezdődik.
És még továbbra sincs válasz arra, hogy miért nem a veszélyeztetetteket védjük és miért szív kollektíve mindenki? Miért kell tönkreb*szni egyes gazdasági ágazatokat és tönkretenni családok százezreit?
ZX 2021.01.29 12:28:17
@cicmen: A járvány megítélésénél nem a fidesz vs. ellenzék mentén van a törés. Látod én rühellem az orbánt, mégsem hiszem, hogy akkora durva járvány lenne. Az viszont a geci hibája, hogy előtte szétbaszta az egészségügyet, meg az, hogy kb. 400.000 embernek nincs bevétele, miközben a lölőnek milliárdokat osztogat. Meg az, hogy indokolatlanul szopatja a középiskolásokat, vagy az értelmetlen kijárási tilalmat fentartja, meg az, hogy a vakcinák engedelyeztetése nem szakmai alapon történik stb.
"...a mérhetetlenül nagy űrben és a világegyetem élete során léteztek vagy léteznek-e más intelligens civilizációk, amelyek a miénkhez hasonlóan felfedezték a csillagokat, és bizonyítékokat is hagytak az erőfeszítéseikről?" Léteznek földönkívüliek? Ez egy olyan kérdés, amivel mindenki találkozott…..
ZX 2021.01.26 17:33:48
@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Kezdjük rögtön azzal, hogy a meglehetősen gyakori kettőscsillagok körül nem lesznek hosszú ideig stabil bolygópályák, még kevésbé nagyjából állandó hőmérsékletűek."

Még jó, hogy ezt a Tatooine lakosai nem tudják. :D:D:D
ZX 2021.01.26 17:33:50
@Kedélyes Paraszt: Egy dolgot felejtetek el. Az univerzum minimum 13 milliárd éves. Ha 2 milliárd év elment mire kifejlődött bárhol az élet, majd 5 milliárd év arra, hogy olyan fejlettek legyenek mint most az ember, további 1 milliárd év mire rájöttek, hogyan lehet gyorsan utazni az űrben, akkor is még 5 milliárd évük volt felkutatni más civilizációkat.
Lehet keresni az okokat, hétvége van esik a hó, de amíg a fősodratú média (kormánytévétől a telexig) arról is beszámol, hogy valami Szlávik János nevű vagy korábban sosem hallott Kemenesi Gábor víruscelebek mit reggeliztek az valamiért kimaradt, hogy a kijárási tilalom ellenére…..
ZX 2021.01.21 18:42:28
@eloi: Minden 3 kovidos halottra (akik nem is biztos a kovidba haltak bele) jut kb. 2 olyan akik a korlátozásokba haltak bele, vagy fognak belehalni. Szóval kérdés, hogy mennyire éri meg a gazdaság tönkretétele mellett további 2/3-nyi halott?
A #lifeshot élesszemű megfigyelői szúrták ki, hogy Alekszej Navalnij jogilag meglehetősen kétes meghallgatásán Moszkvában egy rendőrirodában a faliújságon Jagoda, a hirhedt sztálini titkosrendőrség egyik vezetőjének a fotója látható...
ZX 2021.01.19 18:25:46
@ahmedabdul: 2 kattintás és voilá, a születéskori neve.

Ге́нрих Григо́рьевич Яго́да (имя при рождении — Генах Гершенович Ягода[1], позже Энох-Генрих (Енох) Гершенович и Генрих Гершенович

Genah Gersenovics
ZX 2021.01.19 18:59:42
@ahmedabdul: Apja neve Gersen Fiselevics (Гершен Фишелевич), tehát az ő vezetékneve így lehet Gersenics (Гершенич) vagy Gersenovics (Гершенович).

@horsz: Sőt, a Jenoh is és az Énokh vagy Énoh oroszosítása.
ZX 2021.01.19 21:45:23
@havrilla: Nem, ebből sajnos csak az látszik, hogy már vagyok olyan öreg :( hogy még tanultunk oroszul anno. Szívesen elfelejteném, de hát így jártam. :)
  Új fejezet köszöntött be a koronavírus-járvány elleni küzdelemben, mégpedig eljutottunk oda, hogy immár hazánkban is oltanak, és ezzel elkezdődött a betegség visszaszorítása ami ugyan nem fog egyik napról a másikra menni, de talán sikerrel járunk. Viszont felmerültek komoly kérdések is az üggyel…..
ZX 2020.12.31 13:34:53
@droid_: Az a része, hogy megállítani nem tudod a folyót. Max. lassítani, vagy elterelni (de akkor is ugyanabba a tengerbe ömlik végül). Nem a migráció ellen kell küzdeni, hanem annak károsító hatásai ellen. A bevándorlók kultúrája is változik és soha nem tér vissza oda ahonnan kiindult. Ez eddig minden esetben bebizonyosodott. Persze a befogadó népesség kultúrája sem lesz már ugyanolyan mint eddig, de hát ki akar úgy élni mint elődeink 100, 500 vagy 1000 éve?
ZX 2020.12.31 13:52:54
@droid_: " a betegsegeket sem sikerult eddig soha megallitani,[...] de azert talan nem gond ha teszunk ellene."

Látom kezded kapizsgálni a lényeget. A migrációt sem fogod soha megállítani. A világ változik, az emberi kultúra is. Az számít ahogy alakítjuk, mindennek mindenre van hatása, túlélni pedig az fog aki rugalmas, képes változtatni és változni.
ZX 2020.12.31 15:02:13
@droid_: "nem adja fel a jogot hogy eldonthesse kit enged be es kit nem"

Ezzel nincs is probléma. A gond ott kezdődik amikor a kérelem beadását nehezítik, a menekülteket éheztetik, ahol lehet megalázzák, és teszünk a nemzetközi egyezményekben rögzített dolgokra. Mindezt csak azért, hogy a fotelnácik ujjonghassanak, hogy lám így kell ezekkel bánni.
Szerencsétlen nyilatkozatával pont az ellenkezőjére buzdít, mint amire kellene...
ZX 2020.12.14 17:57:06
@Patreides: Teljesen mindegy, ha van ha nincs akkor is ők döntik el szabályosan, vagy sumákban...
ZX 2020.12.14 18:14:36
@Patreides: Megetették az embereket, hogy itt egy soha nem látott veszélyességű vírusról van szó. Hahahaha! Miközben az senkinek az ingerküszöbét nem éri el, hogy olyan szinten pusztítjuk a Földet, hogy qrva rövid időn belül kihalásra van ítélve az emberiség. Vagy legalábbis olyan brutálisan csökken majd az egyedszám amit legrosszabb álmainkban sem feltételezünk és amihez képest nem csak ez a járvány, de még a sokkal pusztítóbb pestis is csak egy délutáni babazsúr. Ennyit a felelősségérzetről és a hülyítésről.
ZX 2020.12.14 18:59:46
@Patreides: Azért azt látjuk kik a veszélyeztetettek, van egy két kivétel, bár szerintem ők sem kivételek, csak nem ismerünk minden részletet.
A kórházak esetében nyugaton a lakosság arányához képest kevés ágy, nálunk meg a sok ágy mellé a kevés személyzet a probléma.
Ahogy nő az ismert esetek száma, úgy csökken a mortalitás aránya. Az összes megbetegedett és elhunyt számának közel a felét 3 ország produkálja.
A bolygó populációjának kevesebb mint 0,18 ezreléke huny el.
Szóval nincs itt semmi durvaság. Amit látunk az a kiherélt egészségügy, meg a szokásos orbáni töketlenkedés és az összevissza hozott ostoba szabályok miatt van. Lehetett választani, hogy a gazdaságot mentjük vagy az embereket, olyan faszán változtatgatták a dolgokat, hogy az emberek is halnak meg a gazdaság is romokban. Én csak azt nem értem, hogy az emberélet miért csak most fontos? Korábban miért nem volt az amikor 1 év alatt 32 ezren haltak meg csak kórházi fertőzésben?
Reggel ránéztem a Facebookra, ahol szembe jött velem a 24.hu cikke. Ezzel a képpel. A cikket elolvasva pár dolgot képes vagyok összefüggéseiben látni, ez azonban nem mondható el a cikk alatt kommentelők többségéről. Nagyon soka a "pártállami diktatúra" bosszújára gyanakodnak, amiért a hős…..
ZX 2020.12.13 22:50:43
@kárárámaispj: pont akkora segg vagy mint faszbúkon őrjöngő népség. Úgy írkáltok, mintha 100% lenne a mortalitás, nem pedig az, hogy aki elkapja annak 90% észre sem veszi.
ZX 2020.12.13 22:54:33
@kárárámaispj: hű b+ okosság elleni tablettát szedsz? Gondolom Afrikában sokat nyalogatják egymást azért terjed az ebola. Meg 1919-ben Európában is nyalogatták egymást mi? Az megvan hogy a spanyolnátha az H1N1 influenza és pont ugyanolyan cseppfertőzéssel terjed mint a kovid?
ZX 2020.12.14 08:23:23
@kárárámaispj: akkor olvasgasd a stanford statisztikáit, ők elsőre 80x több fertőzöttet valószínűsítettek mint a regisztrált esetek száma, de a 10x-es szorzó általános konszenzus az orvosok között is.
Valami DK-s agyhalott EU-képviselő azt találta mondani pár perce a rádióban, hogy Orbán feladta a vétót, hú de megfutamodott, meg hogy ez most a legnagyobb bukása. Tényleg nem tudom, nem fogja fel, hogy mi történt, vagy tudja, csak akkora sokkot kapott, hogy csak a bekészített demagóg panelt bírja…..
ZX 2020.12.10 17:27:08
@Kampfer: Te mit hazudozol?

" Egy olyan személy és 'neje' köré, egy olyan bagázs köré épült föl az egész"
Attól, hogy a kurcsány még kepeszt, hogy valaki legyen attól még egy senki, ti gondoltok róla többet a valóságnál.

"Az az új generáció egyrészt maga is kijelentette, hogy 'nem kell a kerítés' (így tüncikéztek előtte '16-ban),"

Mutass egyetlen hitelt érdemlő nyilatkozatot akár a jobbiktól, a kétfarkútól vagy a momentumtól, hogy nem kell kerítés.

"ugyanazt a genderpolitikát, ugyanazt a nyílt társadalmat hirdetik,"

Melyiket? Amit a Spider Józsi is? :D:D:D:D

"Mindegyik brigád egy hangos, hungarofób és ostoba csapat." Ez remekül ráillik a jelenlegi fideszre.

"Akik épp a napokban nyilatkoztak a 34 milliónyi meghívott agysebészről."

Ezt eddig csak a fidesz szócsövén keresztül hallottam. Lehet, hogy van 1-2 barom az EU-n belül aki felvetette, de a nagy többség ezt így biztos nem támogatja.

A továbbiak is csak nettó hazugság és xenofób ostobaság részedről.
ZX 2020.12.11 14:10:57
@Kampfer: Már megint hazudozol, de tőled ez megszokott. A Momentum Ásotthalomnál egy szivárványos zászlót tűzött ki a PM hivatalra egy fotó erejéig. Semmiféle "tüncikézés" nem volt a migránsokkal kapcsolatban. Az persze nem zavar, hogy a kormányod suttyomban mégis beendedte az az 1249 menekültet akik ellen folyamatosan hergeltek.A DK-s brigád qrvára nem érdekel, de nem is emlékszem, hogy ilyet mondtak volna.

Nem tudom a buzik neked személy szerint mit ártottak, arról meg nem tehetek, hogy egy ostoba homofób vagy. Egyébként is a kedvenc pártodban van a legtöbb belőlük.

"A te alternatív valóságodban ez is elképzelhető."

Van egy rossz hírem, ez a valóság.

"Írják le, legyen hivatalos! Ahogy a javaslat is az."
Még a javaslatot sem láttam, hogy ez igaz lenne. De ha mégis így van akkor bízom a józan észben, hogy elutasítják.
ZX 2020.12.13 13:12:55
@Kampfer: Na amikor már azt sem tudod ki mit csinál és mond és ezeket összemosod, akkor kezdődnek a gondok.

A buzik nem kiváltságokat követelnek, hanem egyenlő jogokat. Ha ezt nem érted az a te bajod.

Ha számodra vállalható a lopás és diktatúra fokozatos kiépítése akkor egy fikarcnyival sem vagy jobb ezeknél a retkeknél.
Érdekel valakit, mekkorát koppant a magát szerényen csak "A Tudománynak" tekintő biológus celeb? Boldogkői Zsoltnak is jobban állt, amikor csak a homeopátia volt a "hobbija". Mára mindenben mindenhatónak képzeli magát. És nos: ez káros. Ha a média ebben segíti őt vagy a hozzá hasonlókat, mint…..
ZX 2020.12.07 17:32:34
@Vesenyö: vagy nem. Ez pont olyan mint a koronavírus vakcinák 95%-os hatásissága.
ZX 2020.12.08 09:40:53
@Sir Gombóc: @Vesenyö: Aztán mennyire véd meg bárkit egy olyan maszk ami esetében hideg időben a fenti "maszk nélküli" képen látható módon látszik a lehelet? Nagyon viccesek vadytok, de a valósághoz nincsen közötök.

Egy virológus kalapács, és minden vírus szög. Mit érdekli őt ha néha félreüt és szétveri a házat is? Neki az a dolga, hogy pánikot keltsen, a média meg ráharapjon, szenzációt csináljon és felnagyítsa a dolgokat, ezáltal viszont a politikusokra is nyomás nehezedjen. Egy felnőtt embernek viszont mérlegelnie kell a veszélyt és felmérni a kockázatokat. Ugyanúgy, mintha valaki kocsiba ül, bringára pattan és benne van a pakliban, hogy meghal vagy ő öl meg mást. Egy orvost köt az esküje, nem érdekli, hogy hány százezer vagy millió ember megy tönkre vagy hal meg közvetetten, ha ő meghosszabbítja pár ember életét néhány nappal vagy hónappal. De a médiának és a politikusoknak van választási lehetőségük.
ZX 2020.12.10 15:29:39
@Sir Gombóc: Ez attól is van, hogy milyen maszkot viselsz. Az enyémnél normálisan lélegezve hideg időben még 1 méterre is látszott a lehelet, pont mint a fenti képen, csak az a valóság volt és nem photoshop. Márpedig ez egy elfogadott maszk. Az emberek 95%-a biztos nem FFP2-es meg 3-as maszkkal járkál, innentől szerintem egy orosz rulett az egész, amit az emelkedő számok is bizonyítanak.
A svédek szerint a távolságtartás sokkal hatásosabb, persze azt nyilván nehezebb betartani és ellenőrizni.
Elképesztő dilettantizmussal navigálta bele magát a kormány a zsákutcába járványkezelés címszóval. Azt mondhatnánk, baromi vicces, és már csak egy szivart kérünk, csak hát sajnos emberek fognak meghalni és tönkre menni a balfaszság miatt.  November második hetében egyik napról a másikra lépett…..
Ha valakinek sikerült felvételt készítenie arról, amint Szájer József, a Fidesz EP képviselője meztelenül ereszkedik le egy ereszcsatornán, hogy meglógjon a belga rendőrök elől, bizonyára sok pénzt kapna érte egy bulvárlaptól vagy egy tévétársaságtól. Jobb azonban, ha tudja az illető, a Fidesz nem…..
ZX 2020.12.03 13:37:01
@Ekrü: Mivel sem a maszopnak sem a DK-nak nem vagyok a tagja én nem tehetek semmit, ezt nekik kell lejátszani. Ahogy látható hiába próbálják Gréczyt visszacsempészni, ez nem fog menni.
Borkai csak nagy sokára mondott le, Szájer meg kamuzott, hogy ne derüljön ki a dolog, csak hát a brüsszeli lapokat nem a KESMA meg a NER kontrollálja.
Igazából kurvára mindegy, hogy lemondott vagy sem, mert nem a bulikázás a lényeg, hanem a rohadt álszentsége és romlottsága a fidesznek amit semmilyen lemondással nem lehet leplezni.
ZX 2020.12.03 14:19:57
@Ekrü:
"Tényleg nem érzed mekkora képmutatás az amit csináltok? "
Nem értem miről beszélsz, én nem csinálok semmit, Gréczyt nem akarom benyomni sehova.Ahogy mutattam más sem.
"Nem állíthat minden ember mellé egy ellenőrt "
Ha ezt nem tudták Fideszéknél akkor alkalmatlanok, ha meg tudták és hagyták, hogy ezáltal zsarolható lesz, akkor meg a nemzetbiztonsági kockázat miatt simán hazaárulók. Bár ez utóbbiról már tudtunk.
ZX 2020.12.04 09:04:51
@MOSLÉKKOALÍCIÓT KIHÁNYTÁK AZ EMBEREK: Azért azt a barna valamit letörölhetnéd a nyelvedről mielőtt beszélsz.
  Áll a bál az IKEA legújabb reklámkampánya miatt. "Legyen minden otthon biztonságos hely" - hirdeti a mamutcég, s propagandafilmjében a narratíva szerint meglehetősen gyakori, családon belüli erőszakot jeleníti meg. A magyar férfijogi szervezetek tiltakoznak, s közösen megfogalmazott, nyílt…..
ZX 2020.12.01 14:20:32
@G. Nagy László: "Baszki, nem érzed, hogy ideje volna felnőni végre? Ez az egész blog, és ez a poszt különösen arról szól, hogy az ilyen faszságokat, mint két fél gyermeteg játszmázása, tanuljuk meg felnőtt módon kezelni. Nem is nő az, aki nem indít játszmákat. S nem is férfi az, aki képtelen ezeket kezelni.

A bántalmazás KIZÁRÓLAG fizikai lehet. A többi csak hiszti és rinyálás."

Hogy te mekkora egy fasz vagy!

Ráadásul ahogy elnézem a kommenteket itt mindenki hülye, csak te vagy helikopter.
ZX 2020.12.01 15:25:16
@G. Nagy László: Most már biztos, hogy neked nemhogy szeretőd meg feleséged sincsen, de barátnőd sem volt soha.
ZX 2020.12.01 15:48:37
@G. Nagy László: Jaja, és amikor hazaérsz az egész család mosolyogva az öledbe ugrik, a legfinomabb vacsora illata száll, a háttérben andalító zene szól, madarak csipognak és őzikék táncolnak körbe....
Rokaffy Farkas Vétó a vétónak 2020.11.16 19:32:05
  Olyan esemény történt ma, ami ebben a formában példa nélküli; két uniós tagállam is megvétózta az Európai Uniói 7 éves költségvetését. Magyarország és Lengyelország élt azon szuverén jogával, hogy ne fogadja el ezt az elkövetkezendő időszakot kontinentálisan meghatározó büdzsé tervezetet benne a…..
ZX 2020.11.17 12:22:49
@felső határ nincs: Ha nem tudod mi a különbség a kereset és a jövedelem között akkor így jártál, írkáld csak továbbra is a baromságaidat.
ZX 2020.11.17 12:50:22
@felső határ nincs: már írtam. vagy meghaladja a képességeid, hogy visszakeresd?
ZX 2020.11.17 14:30:59
@And37: 96-ig folyamatosan csökkent a reáljövedelem, egyetlen évet kivéve. Ekkor még alig voltunk túl a rendszerváltáson, így nem meglepő a dolog. 1997-2006 között minden évben nőtt a reáljövedelem, 2003-ban 6,7%-kal, ami a legmagasabb érték máig. 2007-2012 között egyetlen év kivételével újra csökkent, 2013-tól kerül ismét felszálló ágba. 2008-ban eléggé megzuhant világgazdaság, így nem meglepő, hogy a reáljövedelmek csökkentek, ahogy az sem meglepő, hogy uniós pénzből azért lehet növelni, vagyis a 95-96 (ekkor még nem voltunk EU tagok) és a 2007-es évek amik a béna szocikhoz köthetőek, de negatív évek a fidesz esetében is voltak (2010, 2012). Nagy növekedést pedig a fidesz sem tudott produkálni.
1917. Hatalmas bombakráter az első világháborúban a belgiumi Ypres-nél..
ZX 2020.10.26 10:34:19
@fareszjó: "1916. A jütlandi vagy más néven skagerraki csata. A HMS Queen Mary brit hadihajó lőszerraktárai találatot kapnak a német SMS Seydlitz csatacirkálótól. Ugyanúgy járt mint a következő háborúban a Hood?"

Igen, a Hood is csatacirkáló mint a Queen Mary és még több másik hajó amelyek osztoztak ebben a sorsban. Az angol csatacirkálók nagyon gyenge páncélzattal rendelkeztek, hogy növeljék a sebességet. A páncélzat helyett a sebességnek kellett volna megvédenie őket. Nem jött be. A németek is fejlesztettek csatacirkálókat, de azok jóval több páncélborítást kaptak.