Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vitéz Főátlóssy Merőleges Béla

7 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Victora Zsoltnak kb 3000, Mogács Dánielnek 233, Kovács Gergelynek 700 körüli lett.Volt még 110 000 egy talicskában, de azt valaki eltolta, mikor nem figyeltünk. A cédulák most már nem fontosak, de az illető a talicskát visszaadhatná, elég drága volt.Ez persze mind kevés az…..
Vitéz Főátlóssy Merőleges Béla 2010.09.04 09:30:45
@Old Sakterhand:
Kedves Old!
Mi, a jelenlegi 2 párttag máris párttagnak tekintünk, tehát mondhatjuk, hogy mi, a 3 párttag. Mivel jön Feri is, nemsokára négyen leszünk. Ferink olyan ember, aki miatt még a párt nevét is módosítanom kellett, új nevünk:
Magyar Beton Párt és Feri
Párton belül (de csak ott!) demokrácia van, ezért választásodhoz gratulálok, tied a gazdasági vezetés. Ezen a poszton egy a lényeg: számlát adunk, de csak pénzért és nem könyveljük le.
Fontos: létezésünkkel nem gyengíteni akarjuk a Kétfarkút, hanem erősíteni. Hogy hogyan azt még nem tudom, jelenleg csak a betont tudom elképzelni erre a célra.
Továbbra is várjuk azon polgártársakat, akik a jövőben nem kívánnak se szerény anyagi körülmények között, se becsületesen élni.

Tisztelettel:

VFM Béla
elnök - vezérigazgató
Magyar Beton Párt és Feri
Vitéz Főátlóssy Merőleges Béla 2010.09.09 15:38:30
@nemferi:

Tisztelt Nem Ferenc úr, kedves 2. Feri!
(az 1. Feri a kommunikációs izgatónk és sajtószóvivőnk.)

Már csak jogtudós emberre vártunk, de úgy látom, én mint pártelnök hogy személyedben megérkezett.
Rád nagy szükség lesz, ha majd a feltételes szabadlábra helyezésünket kell intézni, tehát érezd magad fontosnak. Mi már most annak érzünk, annyira, hogy nem csak az én fényképem és első iskolai dolgozatom másolatának kihelyezése lesz kötelező minden közintézményben, hanem a Te laborleleteidéi is.
Első feladatként a személyi kultusz bevezetésének jogi hátterét kéne tisztáznod, mert neki akarunk kezdeni a munkának.
Palink, a Pay helyesen számolt, csak abban tévedett, hogy azt hitte ketten vagyok. De rohan az idő, már annyian vagyok, hogy össze se tudom számolni. Elvileg vasárnap az 1. Feri társaságában berúgok, akkor majd számolunk...
Sajnos nagyon elfoglalt vagyok, mert tudomásomra jutott a Magyar Malter Párt megalakulása, orosz cementből. Ezt nem tűrhetem, mert az építőipar felett kizárólagosságot szeretnék, hiszen erről a területről lehet a legtöbbet lopni. Remélem ezzel egyet értesz!
Megragadom az alkalmat és ezúton üdvözlöm Kutyáékat, nem ellenük vagyunk, hanem velük, sőt tisztelettel felajánlom beton alapjainkat...

Párttársi üdvözlettel
Vitéz F. M. Béla
elnök
Magyar Beton Párt és Feri
Vitéz Főátlóssy Merőleges Béla 2010.09.15 01:06:11
@onefm.hu:
Kedves One! (FM a csajod?)
Örülök, örülök. Reggelre kitalálom minek is örülök. Amennyiben jelentős rádióadót képviselsz, nos ebben az esetben a rádió a Tied lehet, de az adót azt elisszuk.
Viszont valaki hozzon össze "és" Ferinek egy rádióinterjút, mert el akarja mondani a pártunk alapszabályzatát, a választási programunkat, meg hogy mért nem volt nővel hat hónapja.
Ferit picit zavarni fogja hogy nincs választási programunk, nem is lesz, mert minek foglalkozzunk olyan dolgokkal, amiket másnapra elfelejtünk?
Természetesen holmi zavaros izék motoszkálnak a fejemben, mint Nagy Vezérnek (lehet is ennek szólítani!), de Kutyuékat kiegészíteni akarjuk, nem lefedni, ezért nagyon nehéz az általuk teljesen helyesen kialakított Magyarország és Dinnye programhoz új elemeket illeszteni. Mindegy. Marad a nagykoalíció.
Én sajnos a héten holmi pártszékházat cserélek egy komplett budapesti kerületre (nem a hetedikre!!! onnan csak a kéményeket kérem!), ezért nem érek rá.
Most nem fárasztom a kedves olvasókat azzal, hogy melyik nemzetközi színésznőt dugnám meg, valószínűleg azokat, akiket a kedves olvasók is. Valamint írnom kéne a párt alakításának nehézségeiről, meg hogy mikor lesz az első pártgyűlés (Operaház!), de előtte még el kell mennem a kínaira, hamis személyit és lakcímkártyát venni.
"Az élet úgy szép ha őrült is kissé." Valahogy így írta Rejtő, a 14 karátos autóban. Aki ezt nem teszi magáévá, s nem komplett hülye - mint én - abból nem lesz bebetonozott pártkatona.
Sajnos tegnapelőtt (Holnapután? ja az egy szar film) eredménytelenül jöttem vissza Thien Than Phei-ből, ahol egy kopogtatócédulahamisítógép gyártó kombinátot tekintettem meg, nem adtak olcsón gépsort, de mondták, a Média Marktban néha van kisméretű. Szóval készülünk.

Kössetek!
VFMBéla
MBP&Feri

ui. és a hortobágyi kilenclyukúnál az alagútmúzeumot akkor is megcsinálom, már tárgyalok német turistacsoportokkal.
Október 3-án arra szavazunk, akire akarunk!Csak ehhez előbb még fel kell írnunk őt a saját szavazólapunkra - feltéve persze, hogy nincs rajta egy számunkra megfelelő személy.Esetleg nem árt emellett a többi - nem kívánatos személy - nevét áthúzni. Akinek nem tetszik az IDE…..
Vitéz Főátlóssy Merőleges Béla 2010.09.04 16:26:32
@1.szolo - 2014;):

"Építsük fel végre a demokráciát a Magyar Beton Párt betonalapjára. Tűzzel, (beton)vassal! Nem csak a nagymamáknak van joga kötni! A betonkeverőbe nyúlni tilos." /Még nincs kiforrott szlogen, csak logo: zöld alapon betonkeverő./
Ha valaki esetleg talál egy jó szlogent nekünk, az kap ajándékba egy darab kulékavicsot. Dedikálva.
Az a baj, pártunk 4. tagja (a Feri), aki a kommunikációs igazgató & szóvivő szerdától szabadságra ment, bár csak ma reggeltől párttag, de elengedtem, elvitte a pártkasszát és az ötleteket. Most valami belvárosi kocsmában viszi a szót.
the játszótér Lovagregény II. 2010.08.24 12:15:00
LovagregényII. rész:          Ottó és Siegfried  Ottó támad, ez már órák óta zajlik, de Ő és hűséges paripája Arnold (kinek bal patája arany, a többit már tudjuk...) változatlanul apró pont még a messzeségben:…..
Prosztata szövettan  Nos, a számítógépem felkészült az alkotómunkára: leütök egy billentyűt, nyugodtan elmehetek rágyújtani, kb. öt perc, míg egy teljesen más karaktert megjelenít.  Azt, hogy milyen egy apás szülés, már tudjátok, most férfias témát…..
Vitéz Főátlóssy Merőleges Béla 2010.08.15 17:04:21
@Becsületlen megtaláló: Sajnos annyira saját, hogy az összes orvosi lelet a rendelkezésemre áll, amivel bizonyítani tudom: velem történt.
the játszótér Lovagregény I. 2010.08.05 09:05:00
LovagregényI. rész:           Ottó bevadul   (Figyelem! Gondosan ügyeltem arra, hogy az alábbi sorokban semmi értelem ne legyen, azt máshol kell keresni... - Vitéz)  Csitt! Csitt! Csülökvár hátborzongató bástyáin…..
Kértétek, megkapjátok hát. Tőletek függetlenül pont az elmúlt hetekben látogattunk el legutóbb a Kis Dreherbe, ami időközben a fondorlatos Gyógysörtár nevet kapta az óbudai keresztségben - talán az egyik közeli panelpatika adta az ihletet.A kocsma a Fő térről nyíló Harrer…..
Vitéz Főátlóssy Merőleges Béla 2010.07.24 21:20:15
@Merdzsós Zsata: Esetleg Szluhavilibácsi nem üldögélt ott a lebuktató tanári karban? (Mert feltételezem, a szomszédos Martos, bocs Óbudai Gimnázium lógós tanulójaként ittatok velünk és a gimis tanári karral egy időben, ott a teraszon.)
Megtört a jég: még több, sokat látott óbudai talált ránk - örömmel közöljük hát folytatásként Gábor emlékeit a Flórián tetején található Önkiszolgáló Éttemről. Én 1985-ben voltam ott óvodásként egy családi lakodalmon, de - sajnos a rokonságra fókuszáló -…..
Vitéz Főátlóssy Merőleges Béla 2010.07.24 19:38:00
Kellemes ez a blog, az embernek bepárásodik a fröccsös pohara, zavartan beleiszik a hamutartóba és jönnek elő az emlékek... Emlékek azok pedig vannak, ha valaki 1975-től óbudai, 1978-ig a Zápor utcai Gyenes János ált. iskolában (Zrínyi Ilona úttörőcsapat) koptatja a padot, majd - maga se érti hogyan - felvételt nyer az Árpád gimnáziumba... De a gimnáziumi ivászatok (Fekete Maci - Vidocq - Lajostanya) más történet, most a fentiekre szeretnék reagálni:
Valóban egy retek önkiszolgáló étterem, középen egy presszó, valamint egy örökké üres Á la carte étterem foglalta el a Flórián felső emeletét. Általánosban, suli után, harmadrendű célpont volt a Flórián önkiszolgáló, a Záporhoz legközelebbi Óbuda volt az elsődleges hely, ahol elköltöttük azt a fejenkénti 20-30 forintot, amit a szülők általában étkezésre adtak. Az Óbudában 19 valamennyi volt a r.s.bord. + h.burg. (szerintem a Párt és Brezsnyev et. határozata szerint mindenhol 19 valamennyi volt ez az olajban tocsogó ételkülönlegesség), ha maradt pénzünk átvonultunk a presszó részbe, ahol 3 Ft-ért úrnak éreztük magunkat a szelet csokitorta mellett. Alkoholt akkor még nem ittunk...
Ha több pénzünk volt, akkor a lista második helyén szereplő óbudai kifőzde legendát, a Zamat étkezdét látogattuk meg (Hogyha éhes, hová megy? Zamat étkezde!), na kíváncsi vagyok ki emlékszik a Zamat zamataira...
És igen, sokat jártunk a Flóriánban. A fenti posztban leírt öreg liftes bácsival (már akkor is öreg volt) szemben gonosz kamaszok voltunk, természetesen jattot a liftkezelésért soha nem adtunk (nem is volt miből), de cserébe elneveztük Kötözött Sonkának, mert a tarkója, melyen a haj már kevés volt, úgy nézett ki, mint egy szép darab húsvéti sonka, melyről épp levágták a zsinegeket. Reméljük így utólag megbocsájt nekünk... (Na most töltök magamnak egy kis rozét.)
A presszóban egyszer tartózkodtam fogyasztóként, a legeslegelején, mikor anyukám úgy gondolta, hogy egy nagyon vidéki rokonleányt oda kell vinnünk világot látni, meg krémest enni. A Flórián nyitása tájékán történt ez, akkoriban még működött az áruház nagy fényreklámjainak színváltása, aztán gondolom a vezérlőelektronika gajra ment, vagy ellopta egy karbantartó, vagy ráloccsant egy vödör felmosóvíz, szóval egy idő után hiába nyomtam az orrom a 33-as villamos bepárásodott ablakának, kb. '77-re a betűk már csak egy színben világítottak.
A Flóriánban ami kötelező célpont volt, az a BÁV kirendeltség, nyálcsorgatás céljából, természetesen a műszaki részlegen. Ez az első emelet. A BÁV-tól nem messze, de túl a mozgólépcsőn ahol egy kurtafarkú BÁV felvevőhely alkalmazott túrta az orrát, még most is megtalálható (?) az édességbolt, ha megszakadok se jut eszembe a bolthálózat neve, gyorsan akartam kimondani, ott két asztal, vagy könyöklő volt a sarokban, ahol mi kisköcsögök a 3 Ft-os Cocacolát szopogattuk órákig.
Esetleg egy Leo jégkrém? Nagyon gazdagnak kellett lenni, hogy az 5.70-es dobozost megvegyük. A 3 akkortájt bűvös szám volt, pont ennyibe került a pálcikás, amit a Keravill magasságában árultak.
Jöttek a gimis évek, a Flóriánból egyedül a suli utáni nyálcsorgatás maradt a BÁV műszaki osztályán. A felső szint éttermeit már nem is tudom mikor zárták be.
Az Óbuda étterem se tudom mikor szűnt meg, a romjain nyílt bohócos förmedvényt messze elkerülöm. A Zamat az húzta egy darabig, még bővült is, majd eltűnt kb. '95-re, csak sejteni lehet hol volt, valamelyik pukkanat kényszerbolt van a helyén a Vörösvári szalagház jobb sorsra érdemes üzletsorán.
the játszótér Apás szülés 2010.07.12 20:29:00
Bevezető  Sok apuka van, aki ha szombat este többet iszik a Keletinél, akkor végre be meri vallani: Nagyon sajnálja hogy gyermeke, az Ádám születésénél nem volt jelen. Ádám persze nem az Ő gyereke, de apuka ezt nem tudja, anyuka viszont nagyon is, ezért nem erőltette,…..
647773/2300/222ZALKA MÁTÉ KATONAI FŐISKOLAFELVÉTELI ADATLAPMATEMATIKA (na jó, számolás, mérés) Név:                x   xx   xxx   xxxx   xxxxx   (a kívánt x…..
„Süvít a szél ott fenn, Déva vára tornyán…Rózsaszínre festik. Igy döntött a kormány.” Ez itt parkoló, Déva vára alatt,Gyorsan építették: harminckét év alatt.Tele van buszokkal, jönnek a turistákJapán csoportok is, de azokat nem várták.Szakadt…..
the játszótér SMS 2010.07.05 19:07:00
Modern lányok SMS váltása  Mindig rejtély volt számomra, hogy amikor valamelyik plazában besétálok egy ürességtől kongó cipőboltba, természetesen cipővásárlás szándékával, tojást majd az alagsorban, akkor, a pult mögött egy bárszéken varjúként gubbasztó,…..
Az olaszok hatalmas csalódást okozva estek ki a foci vb-ről címvédőként! Meg kellett, hogy beszéljék privátban is. Íme:                        ..
Vitéz Főátlóssy Merőleges Béla 2010.06.30 20:54:02
A miért nem dolgoznék a Mekiben c. írásra reagálva szeretném leírni a történetemet. Diplomás, nyelveket beszélő 31 éves lány vagyok Bp-ről. Szüleim már nem élnek, rokonom nincs, barátom, mikor megtudta, h munkanélküli lettem: elhagyott, így anyagilag nem tudtam kire…..