Regisztráció Blogot indítok
Adatok
greybloke

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Először is szeretném leszögezni, hogy aki a nevemben írogatott a Twitteren, nem fogja ezt megúszni. Bújjon akármilyen sötét romkocsmák tömeges magányába, rejtőzzön bárhol ez az erkölcsi hajléktalan, utolérjük és az inkvizíció Kocsis Máté barátom segítségével…..
  Az utóbbi hónapban, személyes tapasztalat következtében sokat törtem a fejem:mit tegyünk a fekete báránnyal? Nem ígérem, hogy egy blogbejegyzéssel megoldatik a probléma. A kérdést viszont szívesen felvetem, és meglátjuk, mi sül ki belőle.   A kérdés…..
Refrén: Előző cikkemben tettem fel a kérdést, hogy mi történne, ha a Kapcsolatot, mint alapvető elemet beépítenénk mondjuk a politikai, etikai felfogásunkba. Ezen azóta is sokat gondolkoztam. Észrevettem, hogy ennek így több oldala van, mint előre sejtettem. Ugyanis ahol…..
greybloke 2010.02.08 21:12:47
@Felicitasz: jaj de barom vagyok! igazad van, elnéztem azt a részt, ami az eszközként való használatot illeti :p tiszta, mint a vakablak:D
A napokban szenzációként közölte az összes internetes újság, hogy életet találtak egy marsi eredetű meteoritban. A hatásvadász címek mellett a kutatási eredményeket is figyelembe véve azonban nem egy tudós szkeptikus a felfedezéssel kapcsolatban. A Mikron blog ezért alaposabban…..
Az alábbiakban nagyon nagy együttérzéssel és compassioval, együttszenvedéssel szeretnék beszélni arról, amit „sérült férfiasságnak” is mondhatnék. Csak utalásszerűen hadd említsem az ezen a területen támadó nehézségeket: a homoszexualitást nagyon merész dolog…..
greybloke 2009.11.30 21:51:30
@amancich: "Occam borotvája jut róla eszembe. Fogadjuk el, az egyszerűbb magyarázatot."

Mi sem egyszerűbb annál, hogy "ki kit szeret, szerethesse"
greybloke 2009.11.25 01:11:43
@jan: @jan: hasonló helyzetet én is ismerek. Számomra itt feltevődik a kérdés, hogy hogyan értendő az "isten szándéka szerint való" életmód: abszolút értelemben, amikor is adott egy normatív állapot és ezt "kell" megcélozni, vagy pedig figyelembe véve a statisztikai valóságot, azt a bizonyos 3-5%-ot, ami talán toleránsabbá thetne bennünket (vagy legalább empatikussá)? Isten szándéka nem a valóságot tükrözi, hanem a többség véleményét? Ez vajon nem Isten belekényszerítése egy "demokratikus" folyamatba, ahol a többségnek van igaza?

Ezek csak kérdések, amelyek még mindig nyitottak számomra, ugyanakkor nem szeretném, ha a beszélgetés egy olyan irányba terelődne megint, hogy bűn-e, nem bűn-e, mert tapasztalatom szerint ez csak arra jó, hogy az emberek 95%-ának ideiglenes nyugalmat és felsőbbrendűségi érzést adjon, a maradék 5%-nak pedig csak újabb nehézségeket.

Pacsy, értékelem, ahogyan a problémát megközelíted, szükség van erre. Mert a dolog egy fontos oldala, hogy itt már rég nem morális jó-ról vagy rossz-ról van szó, hanem valós emberek valós életének valós nehézségeiről (és örömeiről). Hogy ez mennyire morális téma, vagy nem, azt nem szeretném vitatni, de mindenképpen egy olyan jelenség, amit nem lehet lezárni egy egyszerű igenléssel vagy tagadással. Tapasztalatom szerint egy elsietett "igen" vagy "nem" csupán előítéleteinket tükrözi, nem a valóságot. Hogy beszédünk legyen "igen, igen, nem, nem" nem jelenti azt, hogy a hozzáállásunknak is fekete-fehérnek kell lennie. És talán hosszú út vezet az igenek és nemek kimondásához, talán az élet is rövid hozzá.

"Szerencsére" az emberi lélek nem ilyen egyszerű kreálmány.
greybloke 2009.11.30 15:38:03
@-dobray- (dszg): érdekes ez a szervezet, a legeslegelső állásfoglalásuk az, hogy meggyőződésük, hogy minden ember szabadon megválaszhatja a maga útját. Ebből a premisszábúl fejlődik ki az, hogy szívesen segítenek azoknak, akik nem elégedettek meg szexuális orientációjukkal.

Vajon nekem nem tudnának segíteni abban, hogy kigyógyuljak heteroszexuális irányultságomból?