Regisztráció Blogot indítok
Adatok
stereotyp

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Én csak annyit akartam mondani, hogy hálát adok a magasságos Jóistennek, hogy az a korosztály vagyok, aki megéli azt a kort, hogy láthassa a csodálatos és kéjes bukásotokat, a civilizált emberiség törvényszerűségeinek és a saját magatok által hozott törvényeknek…..
Az blogklubunk következő ajánlása a Majdnem kurva naplója, egy állítólagos szociológus csaj által.  Répamese, avagy egy majdnem kurva naplójaEgy szociológus csaj kézzelfogható felmérése a prostituáltakról - ugyanis én -legyek mondjuk Barbi- január 11.-től 14-16 héten…..
stereotyp 2010.01.16 04:29:02
Szociológus hallgató vagyok, és nagyon érdekel a tudományos kutatómunka. Főleg a láthatatlan szektorokba történő behatolás.
Csakhogy egy putrikutatást sem lehet megvalósítani úgy, hogy közben blogot írunk róla a kur**infora. Elég nehéz elképzelni majdani szakdolgozatelbíráló bizottság minden tagjáról, hogy nem néz utána egy szakdolgozat (főleg PhD szinten) ötlete eredetiségének az interneten.
Másrészt a kvantitatív módszer szempontjából érdekes felvetés, hogy vajon mi lehet a hipotézise ennek a kutatásnak?
Hogy a "kurvák" látogatói milyen személyiségek?
Vagy, hogy milyen gazdasági szektorra jellemző az adózatlan "menetdíj"-fizetés, azaz kik támogatják leginkább a feketegazdaságot?
Akárhogy is nézzük, legitim, értelmes, vagy éppen bölcs hipotézise egy olyan kutatásnak, mely a tudományos etikával hogy úgy mondjam nem éppen összeegyeztethető módszereket alkalmaz, csakis akkor lehet, ha az nemcsak legális célokkal operál, hanem hosszú távon is hasznos a társadalom számára.
Akárhogy is töprengtem a kutatás végső kérdésén, nem jutott eszembe semmi okos sem.
Mit üzenhet majd a minta adatainak korrelációs együtthatója, vagy éppen a demográfiai adatok szórása...?
És végül mi lenne az a néhány mondat, mellyel bevezetném ezt a tanulmányt a tanszékvezetőmnél, vagy éppen akár a legközelebbi ismerősömnek, ha én lennék a kedves kutatótársam helyében?
Egyébként minden tiszteletem azok előtt akik ilyen sokat áldoznak a társadalom főpapjának oltárán.
Ámen
Na vajon ki gurul a városban azzal az iszonyat lazítós fekete matt Porsche-val? Cuki művészneve van, és volt egy igazán menő együttese...
stereotyp 2009.12.03 00:06:12
Nem olyan híres író mint Kertész Imre, de azért az El Mondo berlini írója is megmondja a magáét. Délután fél kettő. Az elmúlt két hónap olyan fáradtságot teremtett bennem, hogy az utóbbi napokban mozdulni sem volt erőm. Ezek, ma délután, már csak az utórezgések, még épp…..
stereotyp 2009.11.12 00:53:50
20 éve színleli ez az ország, hogy szembenéz a múltjával. Csurkáék óta pedig vívja harcát a szélsőjobboldallal. Ha Mszp van kormányon, akkor a turul, meg az árpádsáv sem fér bele (sőt ha jól tudom mostmár a koronás címerrel is "vannak gondok"), ha Fidesz van, akkor meg kissé lightosabb a mérce. Akárhogy is, de a "megvívás" politikai értelemben evidenssé vált, mint a környezetvédelem, vagy a korrupció elleni harc.Kiüresedett. Jókat kuncogunk az alakuló betyár-seregeken, ahogy anno Csurka rákvörös arcán, ahogy ordibált a Parlamentben, de nincs bennünk az "eddig, ne tovább" érzés. A magyarságtudat nagyon nehéz kérdés, egyrészt, mert a szó kiejtése is politikai kardrántásnak minősül bizonyos körökben, másrészt mert a fiatal generáció nagy részének ezen érzésvilága erősen korrelál a középiskolai töritanár nézeteivel.
Persze bármi is legyen a választott nézet, az biztos, hogy elítéli a rasszizmust, szereti Mátyás királyt és a sárga villamost...
De ez a felszín. Mindez csak "papíron" igaz.
Az a baj, hogy a valódi szembenézés, megküzdés, de még csak a puszta megismerés is túl nagy energiabefektetést igényel a legtöbbünknek. Azt is be kell ismerni, hogy a magyar történelem bizonyos szempontból sokkal inkább kényszerpályán mozgott, mint éppen a német. Nem egyszerű utálni minden kommunistát, mert nagyapa csak benne volt a pártban és őt mégsem utálom azért, de nehéz azt mondani a "cigányozós" oldalnak is, hogy NEM, mert a bicajomat 10éves koromban igaz, ami igaz egy roma fiatal lopta el.
Ahogy én látom, jelen pillanatban semmiféle szembenézés nem történik.
Sokkal inkább túlélés-orientáltak lettünk. Azt mondjuk amit hallani szeretnének, és aki nem pont azt mondja, azt utáljuk.
Petőfi meg... Neki még nem kellett lakáshitelt fizetnie, naná, hogy merte azt mondani, amit belül érzett...
A "dolgozóosztály" meg csak igya a sörét a Mónika só előtt és szarjon csak bele mindenbe. Majd a politikusok meg akik "fönn vannak", hisz ők "befolyásolják a történelem menetét"...
Szerintem aki ezt gondolja, az nem érti sem '56-ot, sem azt, hogy miért vet föl kérdéseket, ha egy külhoni magyar/magyarul író ilyen fogalomhasználattal nyilatkozik.
Mellesleg, míg a magyarok 80%-a érzi úgy, hogy a szabályok áthágása nélkül nem lehet érvényesülni az életben, addig azt hiszem nem ezek a szavak a legfontosabbak...