Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rambo nero

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tavasszal leszavaztam negyedik alkalommal is, a Fideszre, majd sietve külföldre távoztam, levegőt venni. Innen töltögetem a videókat, most éppen Tamás Gáspár Miklóst, meg Debreczeni Józsefet. És már megint a Bogár László jár a fejemben. Az a muksó rám addiktív hatással van.…..
rambo nero 2010.11.12 14:06:59
@pruitt igoe:
:DDDDDDDDDD
Az az apróság is elsikkadt, h Bogár kormánybarátként "ijesztget", míg a másik kettő..

Meg persze egy cikket összehozni az "ijesztgetések" tartalmától tökéletesen függetlenül?

Na de ki az, akinek az alaptalan ijesztgetésről Bogár jut eszébe??

Bogár mellesleg érdekes, mert gazdaságfilozófiai alapokat feszeget, eltérő nézőpontból, mint a main stream, és elég intelligens is hozzá, hogy végigvigye a gondolatmenetet. Tipikusan olyan kényes kérdésekben, amelyekre az az általános reagálás, hogy "de hát úgy sem lehet máshogy".

Na de ez már túlmegy a csörgőssipkázás tégéemezés határain, úgyhogy talán hagyjuk.
rambo nero 2010.11.12 14:33:20
@ficus:
pedig egyszerű: úgy hogy ellenzékbe kerültek (ellentétben Bogárral)

a csörgőssipkázás nem bolondozás?
A feministák előkelő helyen szokták emlegetni a Bibliát és a zsidókeresztény hagyományt, amikor a nők évezredes elnyomásának kulturális gyökereit firtatják. Olykor, keresztény teológusokat, lelkészeket hallva még hangsúlyosabban felvetődhet a kérdés: mennyire van…..
rambo nero 2009.11.25 11:24:49
@Csomorkány:
"Ami időtálló, az egyedül az Isten. Mi emberek benne vagyunk az időben, ezért időtálló dolgokat csak kívülről kaphatunk. Amit Istentől függetlenül időtállónak igyekszünk állítani, az helyből komolytalan."

nincs több kérdésem....
rambo nero 2009.11.25 11:26:31
@Kono:
én is elsősorban azokra a nyugati városrészekre gondoltam, ahol szinte saját törvénykezési rendszerük van. Hazai viszonyok tekintetében valóban túlzás volt az általánosítás.
rambo nero 2009.11.29 19:23:17
@Csomorkány:
Maga kivaloan peldazza egy baratom kisse szkeptikus elkepzeleset a vallasokrol, miszerint tetszoleges szoveget tekinthetunk vilagmagyarazatnak, kello erofeszitessel a szoveg minden osszefuggest megvilagito szent iratnak tekintheto. Annyira el van merulve a rendszereben, hogy fel sem merul magaban, hogy az olyan okoskodasok, hogy "pontos a szoveg ertelme, tehat csak isteni eredetu lehet" illetve a parja, hogy "az ellentondasok pedig csak ravilagitanak az ervenyes tanitasra" tulfeszitik a mondanivalo kereteit es nem veheto komolyan. Valamint az olyanok, hogy "az, hogy a Biblia igaz abban, amit tanítani akar Istenről és emberről, azért nem tautológia, mert van egy csomó ókori szöveg, amely tanításában is hülyeség", mar szinte ertelmezhetetlen is.

Kar, mert akarmennyire is rokonszenves az, ahogyan a ferfiak es nok kapcsolatarol beszel, ezek miatt a tullihegesek miatt visszatetszo az igyekezete. Nem akarom egbantani, de szektas egy kicsit. Azok szeretnek ilyen kizokkenthetetlennek tetszeni.
Nem olyan híres író mint Kertész Imre, de azért az El Mondo berlini írója is megmondja a magáét. Délután fél kettő. Az elmúlt két hónap olyan fáradtságot teremtett bennem, hogy az utóbbi napokban mozdulni sem volt erőm. Ezek, ma délután, már csak az utórezgések, még épp…..