Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tph

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Az ideológiai frontbarátkozás jegyében Révész Máriusz meghívta Böjte Csaba atyához Para-Kovács Imrét és Bakács Tibor Settenkedőt. A két földalatti múltú celebrádiós a minapi műsorukkal sikeresen indított el egy keresztényező hullámot a magyar sajtó arra fogékony…..
  Kedves elvtársak, tisztelt nép! Kedves polgártársak, drága barátaim! Nincs ma fontosabb kérdés, mint a nyugdíj. A nyugdíj kiemelt terület. A nyugdíj fontosságát senki sem vitathatja.   A nyugdíj örök. A nyugdíj örökkön-örökké emelkedik. A nyugdíj…..
tph 2010.01.21 13:10:38
@Dr. Zerge: a link már teljesen meghalt, a cikket már csak a googlin lehetett megtalálni, csak azt nem értem, miért?
tph 2010.01.21 13:18:03
@tph: újra működik, bocs... béna vagyok, de azért végre egy értelmes írás
  Két napja ott virít a Kapcsolaton a volt miniszterelnökünk épületes blogbejegyzése. Ez az idő nem volt elég arra, hogy észrevegyék ezt a szarvashibát: ...Mit gondol arról, hogy emberek hallnak meg, ...   Két eset lehetséges. Ha Gyurcsány maga írja a…..
Mandiner blog Vándorbajusz 2009.11.28 17:31:00
  Gereblyézzünk webszemetet: a nap híre, hogy Mesterházy Attila, az MSZP kormányfőjelöltje megvált ikonikus bajusz-szakáll kombójától, az Index fotósa el is kapta a történelmi bejelentést. A neves arcszőrzet a Hírszerző aktuális publicisztikájában tűnt fel…..
 In God We Trust (egy méretes demokrácia nemzeti mottója)  Az Indexen olvastam először Orbán legújabb alkotmányügyi fejtegetéseiről. A portál Fidesz-ügyi szakírója által írt cikk műfaját illetően kétségeim vannak: véleményes hírt sikerült írnia, a konkrét…..
 Sok van, mi csodálatos, de a Gyurcsány-blognál nincs semmi csodálatosabb. Különösen most, hogy közvetlenül egymás után szerepel benne a Demokraták, ébresztő!, valamint a Kína lenyűgöző című bejegyzés:   Az első írás arról szól, hogy milyen borzasztó, ha…..
tph 2009.11.25 17:39:21
@denever: bizony, kulonosen a mater familias lehetett a kozeppontban- csak most azt nem tudom, hogy Klara vagy Piroska az igazi mater?
Mandiner blog Athos pástra lép 2009.11.24 15:59:00
  Amíg a magyar média krémje DeJó könyvbemutatójára koncentrált, addig az MSZP kiválasztotta miniszterelnökjelöltjét. Az is sokat mutat, hogy még az Orbán Viktort leleplező ellenkönyv is több figyelmet kap, mint a hús-vér kihívó, Mesterházy „Athos” Attila.…..
  A disznónáthában meg a sok hasonló nyavalyában az a rossz, hogy egyrészt az ember Körmös Bauert megszégyenítő mutatványokra kényszerül a gyerek orrszívó-porszívózása közben, másrészt pedig az asszonyt is meg kell venni virággal meg csokival, hogy ne váljon el, ha…..
tph 2009.11.24 15:59:07
@Jobb híján MDF-es: "Van MDF tábor, de nem a hírjunkie pártkatonák, mint a többi párt tábora."
Ebben teljesen igazad van!
Mellesleg milyen osszefoglalo nevvel illetned a Hitgyulit es a szepkoruak tarsasagat?
 A csornai időközi választásnak az égvilágon nincs semmi tanulsága a jövőre nézve, ugyanakkor néhány örömteli fejlemény mégiscsak megdobogtatja az ember szívét. Emlékeztetőül az eredmények:  1. forduló, érvényes szavazat: 9752 - 72,85% (7104) - Fidesz - 12,88%…..
tph 2009.11.24 11:44:52
@rajcsányi.gellért (ergé): csak a jegyzokonyv kedveert: ne hagyjuk ki az osztrak alkotmanyt se. Europaban egyik elso alaptorvenykent vezette be az alkotmanybiraskodas intezmenyet a 20-evekben (1920/29). Eljen Hans Kelsen! Eljen sokaig a Bundes-Verfassungsgesetz!
Mandiner blog MC Gyima 2009.11.23 18:01:00
  Vlagyimir Putyin egy battle rap rendezvény keretében nyilvánított véleményt a hiphopról, mind a zenéről, mind a hozzá tartozó kultúráról - nem szívtunk be, ezt olvastuk a Quarton, és még videó is van hozzá! A Muz orosz zenetévé egy gálaműsorán lépett a színpadra…..
tph 2009.11.23 19:35:38
@TuRuL_2k2: "Putyin emberi, fiatalos arcának bemutatását kaptuk feladatul." Akkor Putyin illatáról, kedvenc márkájáról és országairól is kellene vami poszt. Itt van pl egy jó példa: www.vonagabor.hu/erdekessegek

ui.:lagymatag rappel ne gyertek már, az olyan nagypapás: Depeche Mode, Nirvana, Therapy, na ők igen...
  Mer’ ki meri mondani az igazságot, azé’! Ilyen válaszok kaphatók az utcán, ha a Jobbik melletti állásfoglalás okait firtatjuk. Visszakaphatjuk a nemzetféltő ősigazság 2.0-ás állítását is: Magyarország a magyaroké. Amiben ugye az is benne van, hogy a nemzeti…..
tph 2009.11.23 10:46:48
a kommentek kapcsán eszembe jutott egy november eleji poszt: Propaganda

reakcio.blog.hu/2009/11/03/propaganda_9

"Bősz Jobbik-támogató kommentelőinktől viszont szívesen látnánk a bátran feltett kezeket, hogy ki ismeri, ki olvasta és ki követi a most nyilvánosságra került propaganda-útmutatót."
Legalább egy-ket kez ennek a posztnak kapcsan a magasba került:)
A Jobbik esélyeiről korábban már írtam. Ezekből az derült ki, hogy a párt választási potenciálja széles skálán mozog: a küszöb körüli eredmény mellett akár az sem teljesen elképzelhetetlen, hogy az MSZP-t megelőzve a második helyen végezzenek. Értelemszerűen a kampány…..
tph 2009.11.22 16:47:27
Tisztelt Török Gábor Úr! Már sokadszor írja/mondja -az elszipkázott szavazatok kapcsán, hogy ökológiai tévkövetkeztetéseket vonnak le egyes elemzők a felmérésekből ill. az európai parlamenti választások eredményeiből. Ez -mint kifejti a Médián segítségével- igaz, de arra szeretném felhívni a figyelmét, hogy 1 elvonzott fideszes szavazat nem egyenlő 1 elvonzott mszpésssel. Utóbbi esetenként többszörös értékkel is bírhat egy szélsőjobboldali párt számára, miközben akár még nagyobb bonyodalmat okozhat egy baloldalinak. Ennek oka nem az, hogy az egyik szavazó többet ér, hanem hogy ennek következményeként a baloldali gyűjtőpártnak olyan retorikai és tartalmi-politikai változtatásokat kell végrehajtania -ha meg kívánja tartani ezeket a szavazókat-, amelyek sokkal nagyobb kampánytechnikai és stratégiai- politikai kihívást jelentenek, mint ugyanezen probléma egy jobboldali gyűjtőpárt számára.
Ahogy azt Ön is írja egy szélsőjobboldali párt számára siker, ha ő dob be egy témát, mivel azt mindenki vele azonosítja. Így ha a többiek elismerik a téma fontosságát, akkor ezzel közvetve elismerik a szélsőjobb politikai „létalapját” is. A legnagyobb siker egy szélsőjobboldali pártnak: ezt az „elismerést” baloldalról kapni. (Itt érdemes megjegyezni, hogy az MSZP figyelemreméltóan használja az SZDSZ EU-kampánystratégiát, -ami a liberális párt vesztét, a Jobbik előretörését hozta,- arra hogy megakadályozza a FIDESZ 2/3-ot: minden nap egy országos sajtótájékoztató a Jobbikról, amely párt máshogy nem tud rést ütni a médián csak így ill. Sajóbábonnyal. Mellesleg az MSZP ezen kampánystratégiája elismeri vereséget. (Egyébként már kampány van!))
Ebből következően -szerintem- nem lehet csak úgy kijelenteni, hogy a Jobbik elsősorban a FIDESZtől akar elszívni szavazatokat, mert ott van még mit erodálni, hanem más szempontok alapján is érdemes elemezni a szélsőjobb stratégiáját. Nem beszélve arról, hogy ma kb. 1 millió exszocialista választó keresi a helyét (ők azok a bizonytalanok, akik parlamenti választási helyzetben sosem azok). Ők a felmérések szerint „eltűntek”, de egykoron kizárólag a szocialistákra szavaztak és még talán ma is csak keresik az „okot”, hogy rájuk szavazzanak, de legalábbis ne OVi-ra…
Nincs igazam?
tph 2009.11.22 23:42:19
"fenti összefüggésből azt is ki lehetne spekulálni például, hogy a cigányok szavaznak a Jobbikra." -talán ez abszurdnak tűnik a mai magyar politika világában, de engedtessék meg egy ellenpélda: az osztrák SPÖ-re hivatkoznék, aminek muszáj volt részben EU ellenes „attitűdöt” fölvennie részben a bevándorlás kérdését zászlajára tűzni, mert a nagyvárosokban már szinte csak tőle szipkázta el a szavazatokat a szélsőjobb. Ezek egyébként „különösen érzékeny területek” az (osztrák) baloldalon. Érdekessé akkor vált a helyzet, amikor a korábbi bevándorlók (-ma már ők vagy közvetlen rokonaik osztrák állampolgárok, így választók-) rájöttek, hogy „nincs is jobb”, mint a szélsőjobbra szavazni: egyrészt tematizált kérdés lett a bevándorlás, aminek következményeként szinte mindig valamilyen szociális extra-juttatás (pl.: ingyenes nyelvoktatás) lett az SPÖ (ill. a koalíció) válasza. Másrészt a parlamenti pártok rögtön csökkenteni akarták a bevándorlás mértékét, aminek eredményeként a korábbi bevándorlók könnyebben megtarthatják munkájukat, mivel az „újak” az ő állásaikat tudják ill. akarják megszerezni (alacsony végzettség, nyelvtudás hiánya, kapcsolati tőke stb.). Részben hasonló folyamatok játszódtak le NO-ban, Svájcban és FrO-ban is. Talán ma még utópisztikusnak tűnik, hogy egy roma a Jobbikra adja voksát, de lehet, hogy csak évek vagy hónapok kérdése vagy talán már meg is történt :-(…
  Kedves kommentelőink hívták fel rá a figyelmünket, hogy határozati javaslat formájában az amerikai képviselőház elé kerülhet az ORTT frekvencia-döntésének ügye. A határozat így szólna: The House of Representatives (1) (1) condemns the recent action by the Hungarian…..
Népszavazási plakát Svájcban, 2009 novembere  Nem űzöm különösebben a politikaikorrektség-csepülés nevű sportot, egyrészt mert eddig is szabadon írhattam bármiről, miközben nem vezetett láthatatlan kéz, másrészt pedig Gabrilo barátunk ez ügyben folytatott munkásságát…..
tph 2009.11.17 15:00:32
@Jobb híján MDF-es: "Most a keresztény hit helyett az emberi jogok képezik a jogaink alapját."
Te vegig gondoltad mar Krisztus szenvedestortenetenek es az emberi jogok (kulonosen az elso generacios alapjogok) kapcsolatat? csak javasolni tudom, hogy tedd meg...
tph 2009.11.17 15:18:07
@Jobb híján MDF-es: ""otthon" úgy sem tartják már arabnak, ő sem akar az lenni." Te jartal mar Becsben? Egy ilyen kijelentes utan hamar kiszeret beloled Alika es a novere is:)
„Azon nem csodálkozom, hogy lehazudja a csillagot az égről. Azon már inkább, hogy ezt minden következmény nélkül teheti.”Gyurcsány Ferenc Orbán Viktorról, ma. Felnéztem, hátha...
  Egy újabb író, Moldova György is benevezett a Nagy Rettegés című irodalmi valóságsó küzdelmeibe. A jelentős feltűnést keltő vetélkedésben Moldova rövid időn belül a harmadik neves kortárs szerző Nádas Péter és Kertész Imre után, s akár a végső…..