Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DanIella

9 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Mindnyájan! Hazaérkezvén elkezdtem rendezgetni a berlini dolgaimat, ennek később további folyományai is lesznek (közös képgyűjtemény, például), addig azonban az első, a szöveges kéréssel rukkolok elő: Arra kérek mindenkit, hogy írjon (és küldjön nekem) úgy 2…..
Krétakör könyvpremier az Ünnepi Könyvhéten és a POSZT-onAriane Mnouchkine a XX. század második felének egyik legjelentősebb, ráadásul a mai napig aktív rendezőegyénisége. Neve összefonódott az általa 1964-ben alapított Théâtre du Soleil-jével (Napszínház), amely nem csak…..
A Krétakör Majális kapcsán már olvashatjátok az ifjú kollégisták egy tanárának személyes beszámolóját, illetve az Index, a Színház.blog.hu , a Nol.hu, a Népszava Online, HVG Online, a fidelio.hu, az Ellenfény Online és a Revizor Online cikkeit...
DanIella 2010.05.04 15:15:51
A Krétakör Majális három napja alatt mindenki részese lehet az Utópia Kollégium legendájának, találkozhat sokat látott és újonc tagjaival, illetve maga is megtapasztalhatja, hogy "lefelé úgy, mint felfelé nincsen vég". A következőkben a részletes programismertetőt…..
Következzen a sztori folytatása, az Utópia Kollégium továbbéléséről, a Majális második napjának, a közelgő Akna performansznak, vagyis a gép újbóli üzembehelyezésének felvezetéseként. Amennyiben a leírtak felkeltik érdeklődésedet, és szívesen vennél Te magad is részt…..
A Krétakör Majális három napját keretező történet Jaroslav Jicinsky, cseh-morva bányamérnök személyéhez köthető. Amikor a pécsi Labor Kulturális és Szociális Szövetkezet tagjai (Fazekas Bálint és Szuhay Márton) pár éve kidolgozták nívódíjas pályázatukat akciónk…..
Interjút olvashattok ügyvezetőnkkel, Gáspár Mátéval, a Prae.hu-n a Krétakör új irányvonalairól a Szabadulóművész és a készülő pécsi projekt kapcsán.  ..
Bootlegbe oltott komolyzene a Krétakör Bázison Dargay Marcell koncertsorozata a Krétakör Bázison lépésről lépésre közelít egy interaktív kortárszenei esemény megvalósítása felé. A közönség, az előadók és a zeneművek közötti kapcsolódási pontok hálózatba szövése,…..
Punk, táncdal és utcazene   A Németh Gábor Péter filmjeiből indított sorozat legújabb darabjaként, január 10-én 19:00 órától a Hakni című dokumentumfilmet vetítjük a Krétakör Bázison. A Hakni három, végletesen különböző zenei csapat egy-egy fellépését követi…..
November 15-én, vasárnap 16.00 órától vetítjük a Bázison a Világbajnok című dokumentumfilmet a Németh Gábor Péter filmjei közül válogató sorozatunk részeként. Az előző alkalomhoz hasonlóan az előadás után az alkotóval és meghívott vendégekkel beszélgetünk. A film egy…..