Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kisrumpf

0 bejegyzést írt és 2394 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Határátkelő A téli Kalifornia 2023.03.27 20:10:53
Kaliforniáról a napsütés és a kellemes (többé-kevésbé) állandó meleg jut az ember eszébe. Ha ez nem is feltétlenül igaz mindig és a hatalmas állam minden részére, az biztos, hogy télen kívánatosabb hely, mint Kanada. Nem csoda, hogy Stevenék is ellátogattak oda két hétre. Santa Monica Pier..
kisrumpf 2023.04.03 11:04:17
@NorthPier: aposomat most probaljuk kimenteni az elfekvorol, ahova bepateroltak. A csuklojan cimke a nevevel, TAJ-szamaval... amin atut a korabbi 'tulajdonos', valamilyen Miklosne neve... a gyomrom forog. Hetvegen nincs doki, nincs zarojelentes, nem tudjuk elhozatni az otthonba, ahol mar varjak... Bogok.
kisrumpf 2023.04.04 11:05:33
@NorthPier: koszonom, ha minden ugy megy ahogy egy nover emailben (!) igerte, mert telefont nem vesznek fel, sikerul ma zarojelenteshez jutni.

Ooo, nahat, igazan kedves, h olvasol. A tagok dontese volt az eladas - korulottunk telepek sora epul, terjed a varos, kellenek a lakasok... eloregedo tagsag, nincsenek ujak, 59 ev utan mondhatni, elhal. Ettol fuggetlenul nagyon fog hianyozni. Holnap temetjuk egy 101.5 evesen elhunyt tagunkat :-( 3 eve meg aktiv volt! Nagyon szerette a magyarokat, lanykoraban egy magyar baratnoje volt, egy ekszeresz lanya.

Junius vegen zarunk.

Terv van, de egyelore aposom ugye van szem elott, aztan majd korbenezek. Lehetosegek vannak, mas formaban kisse, de lesz munka.
kisrumpf 2023.04.05 15:00:25
@blackhairlady: koszonom, igyekszunk.
Határátkelő Sok hegy, kis Svájc 2023.03.01 15:49:41
Alighanem a legtöbbünknek már tele a hócipője a téllel és a hideggel, remélhetőleg már nincs messze a tavasz (így március első napjaiban csúnya is lenne, ha nem közelítene). Ma a napsütés és a meleg jegyében egy csupa napsütéses fotókkal teli posztot kínálunk Steve tollából, aki egy tavalyi svájci…..
kisrumpf 2023.03.03 10:46:16
@Zsuzsi65: jut eszembe, az az angol színész aki eltűnt a Mt. Baldy-n...megtalálták?
kisrumpf 2023.03.03 12:37:58
@dikusz.: koszonom szepen, kedves toled, akkor talan nem fogjak meghirdetni, egyebkent a Megyeri uti temetoben van. Anyosom fizette az utolso sirmegvaltast.

Engem szornak, az biztos, vagy ulok egy edenyben valahol.

Az a rengeteg papirmunka, amivel egy halaleset jar... meg ugy is h van vegrendelet, s foleg innen intezni. Ferjem szabadsaga erre fog elmenni, nem szamitva az eddig ott toltott idejet. Bar ahogy mondta, eddig csupa szivelyes tisztviselovel talalkozott, talan itt is szerencsenk lesz.
kisrumpf 2023.03.04 10:59:55
@Zsuzsi65: köszönöm... szomorú.
Egy Egyesült Államok méretű országban mindenféle furcsaságok és mániák előfordulnak, így aztán P. Elliotnak volt miből szemezgetni. Pláne, hogy a furcsaságokból (legyen az autójába szerelmes férfi, vagy egy sajátos időutazás) előszeretettel készül sokszor tévéműsor is...
kisrumpf 2022.08.23 14:35:51
@gabors: ha valaki nekem balkani mentalitast mond, akkor a keleti vegekre gondolok. Ciganytempo talan jobb szo, vagy a kiskapuzos, de vegul is, ugyanaz.
kisrumpf 2022.08.23 14:37:40
@Arthamyr: bottom line, szar ez, ugy ahogy van. Ugyhogy inkabb elballagunk ebedelni, amig meg sut a nap :-)

Jo lakokat kivanok!
kisrumpf 2022.08.24 10:31:07
@Arthamyr: meg emlekszem arra az orult, de rovid idoszakra amikor 110 %-os mortgage-t kinaltak mondvan hazvetel utan kell a penz a berendezkedesre es esetleg egy pihenteto nyaralasra. Hamar lefujtak, de biztos vagyok benne, h volt, aki felvette. Orulet.
Több mint egy évtized azért már kellő perspektívát ad az embernek sok mindenre, például arra is, mi minden kell a külföldi élet sikeres megalapozásához. Mai szerzőnk (aki több mint 9 éve elmesélte már története addigi részét) Írországban tapasztalt meg sok mindent – érdemes elolvasni!..
kisrumpf 2022.08.23 10:47:18
@nincs1agy: ha csak ketten vannak, akkor ez valoban tul nagy, de az itteni lakasok/lakotombok minoseget ismerve inkabb hazat vennek, ha mar valasztani lehet :-) Akkor vagy igazan a magad ura.
A magyarok közel 50 százaléka szerint az ukránok megtámadták saját magukat és folyamatosan bombázzák a saját városaikat, valamint az óvodákat és az iskolákat. Magyarok közel 50 százaléka szerint Ukrajna mint agresszor galád háborút vív az ősi orosz földön, hogy onnan a hősi orosz seregeket ürdüngtől…..
kisrumpf 2022.05.26 16:19:09
Zdrasztvujtye továrisi! Gyönyörű napra ébredtünk, süt a Nap ezerrel, szép az élet, én meg éppen úton vagyok a trópusi Dániába biszniszből kifolyólag. Lássuk csak mi történt itt tegnap. Íme a véleményem, az meg, hogy mi lesz holnaptól, fogalmam sincs, azaz de. Megnyerte a fideSS-NLP (nem létező…..
kisrumpf 2022.04.05 10:32:42
Időben és térben komoly utat járunk be Csodabogár posztjával, hiszen valamikor a háború utáni Szegedről indulva Budapest érintésével eljutunk a hetvenes évek Zürichjébe, Badenbe, majd vissza napjaink Budapestjére. Ami összeköt ezeket a térben is időben messze lévő városokat, az (mi más is lehetne…..
kisrumpf 2022.02.11 09:36:18
@Zsuzsi65: :-o magassagos atyaeg...
Aligha Bi Vi az egyedüli, aki elábrándozott már azon, milyen is lenne egy romantikus esküvő valamelyik karibi szigeten? Posztunk szerzője azonban azok közé tartozik, aki meg is valósította álmát, méghozzá sokszorosan nehezített körülmények között. Beszámoló egy nem akármilyen esküvőről...
kisrumpf 2022.01.21 21:18:59
@puhacica: mondhatni, nektek itt van a szomszedban, tudom ajanlani ;-)
kisrumpf 2022.01.21 21:48:13
@puhacica: haha, az a masik hely, amitol a tengeribetegseg visszatart, az egy varazsos hely! Baratnom aki elment, jobbara a hajo aljaban fekve, hiszterikusan nevetve viselte el a hullamokat, mert nagyon dobalta hajocskat a tenger. Felelmeben nevetett.
kisrumpf 2022.01.22 08:31:08
@Zsuzsi65: pedig azert ez nem valami nehezen kiejtheto nev, lehet, tenyleg izgult. Azert nekik is stressz, nehogy elrontsak valakinek a nagy napjat.

(Mikor eloszor jottem ide, a stewardess megkerdezte, "Ön is Döblinbe utazik?")
Télen kiruccanni Hawaiira még akkor sem kis élmény, ha az ember ezt (az egyébként szintén nem pocsék időjárásáról ismert) Kaliforniából teszi, mint tették azt Susanék. Posztja nem csak néha egészen izgalmas kalandokról szól, de megismerkedhettek kicsit a sziget történelmével is...
kisrumpf 2022.01.11 18:28:43
@puhacica: (Lake District.... biztos irtam mar, bogtem a latvanytol, annyira gyonyoru volt. Az elso napi buszos turat egyedul csinaltam vegig - akkor meg nem tudtam vezetni-, mert ferj kidolt egy csunya megfazastol, mar betegen erkezett), s muszaj volt felhivnom egy kis telefonfulkebol hogy belehuppogjem a kagyloba, mennyire elkepesztoen szep a taj. Ez meg a 'mobilok mindenhol' ideje elott volt. Osszel erdemes menni, amikor mar nincs annyi turazo. Elkepeszto!)
Még az ünnepek idején is és még Skóciában is. Legalábbis ha hiszünk (és miért ne tennénk) az ott élő Krisztinának, aki fotót is küldött erről az alapvetésről. Külföldön élő magyarok karácsonya, 2. rész. Szóval Krisztina a skóciai Musselburgh-ból küldte a nyitóképet, vallva a címben is…..
kisrumpf 2021.12.31 22:28:14
@P.Elliot: kellemes szilvesztert es boldogabb uj evet. De legfokeppen egeszseg legyen!
kisrumpf 2022.01.01 11:50:23
@Határátkelő: úgy legyen.
Mindannyian nagyon várjuk már a karácsonyt, a találkozást családtagokkal, barátokkal, különösen igaz ez akkor, ha az embernek határátkelőként kevesebb alkalma van minderre év közben (pláne, ha a család több országban szétszórva él). Szóval várjuk a karácsonyt ezekben a Covid sújtotta időkben, de nem…..
kisrumpf 2021.12.23 22:08:44
@P.Elliot: az utolsókat rúgom munka terén, a magunk ünnepére még nem volt időm. Ja de, megjött a sok finom zöldség és kiraktam egy cserép cikláment az ajtó elé, hogy ne a miénk legyen a legkopárabb, haha. Holnap majd azért dekorálok belül is, ne legyen szürke az ünnep.
kisrumpf 2021.12.23 22:47:54
@P.Elliot: hajtas volt, de hat ugye, en vallaltam.

A szokasos angolszasz gyumolcstortat, s egy rendelesbol maradt choc chip cookiest. Iden meg beigli sincs, nem hoztam a pektol (magyar).

Majd irok!
kisrumpf 2021.12.24 10:24:15
@blackhairlady: én már Igó Évával láttam, decemberben.

Hazafelé a buszunk megpördült a jeges úton, Balaton előtt, alaposan összetört az eleje, de senkinek nem lett baja. Úgyhogy duplán szülinapi ajandék volt az az este, és még a másnap délelőtti matekdogát is elmulasztottam, mert valamikor délben értünk haza hajnal helyett :-)
Noha a határátkelés az elmúlt bő másfél évtizedben lendült be igazán, azért korábban is sokan választották a külföldi életet, igaz, akkor még disszidálásnak hívták és mindenféle következményei (hazalátogatás tilalma, például) voltak. Szóval amikor régi osztálytársak találkoznak (mint a Kanadából…..
kisrumpf 2021.12.15 13:57:40
@Csodabogár: meg elenken emlekszem a gyerekkori fafuteses furdoszobai 'bojlerre'. Muemlekhaz volt, par evvel kesobb lett a gaz bevezetve. Ott is volt par hidegvizes macskamosdasos reggel, szerencsere nem sokaig. Keso 70-es evek.
Dánielék idény nyáron költöztek ki az Egyesült Államokba, egészen pontosan Los Angelesbe. Mostani első posztjában a kezdeti problémákat feszegeti a tíz éve fotózással is foglalkozó szerzőnk, akinek köszönjük a képeket. Santa Monica..
kisrumpf 2021.12.09 23:46:18
@FutureFry: nem a vizumert sorallast hanytorgatom fel, sem a UK sem az USA kovetsegen, a bizonyitsam-nem-vagyok-bevandorlo stb dolgot, hanem a bunko ugyintezest. Ott ultunk sorban, a faszi elhuzta a fuggonyt az ablakok elol s kozolte a tobbiekkel, jol hallhatoan, hogy come on, let's get rid of these people. Azt hittem, leesek a szekrol. Az a hang, ahogy az emberekkel beszeltek, bicskanyitogato volt. S nem csak velunk, kis porbafingokkal, volt ott egy meno uzletember is, szivattak ot is. Hozzon bankszamlakimutatast, ilyesmik.

2001-ben turista vizum kellett, magyar utlevellel, dublini nagykovetsegnel. Elsore valami rossz pecsetet kaptam, bevandorlonak titulalt, vissza kellett menni, hogy rendeset kapjak. Sajat kis kezevel firkalta at a regi pecsetet, megvan az utlevel, eltettem azt is.

2011-ben turista vizumot kertem, magyar utlevellel, dublini nagykovetsegen, erre adott 10 eves business vizumot (mint a ferjemnek, akivel egyutt folyamodtunk, de ot a cege kuldte). Iden februarban jart le. Nem tiltakoztam, hihi.

Most mar csak egy online kitoltocske kell, s a repteren at kell esni az ottani fagyott arcuakkal ellenorzesen. Meg a vizuk is amerikai palackos, azt neztem a pultnal, nem isszak az ittenit. Mondjuk, ne sirjak, legalabb ez is elonye a dublini letnek, hogy az amerikai ellenorzesen mar itt at lehet esni.
kisrumpf 2021.12.10 10:16:06
@Csodabogár: nem kellemes emlekek, sajnos. Ilyen gyomorszorulos elmenyem aztan meg a roman hataron volt, szoval az emberi hang hianya nemcsak UK, US hivatalnokoknal feltuno.

Legutobbi US utnal meg egy alapos motozason is atestem, mint randomly selected, erdekes modon akkor nagyon udvarias volt a no, bar folyamatosan elnezett a fejem mellett. Fura elmeny, amikor az ember husdarabszamba megy.
kisrumpf 2021.12.10 12:21:37
@Hobbiszakács: Uh, képzelem :-D az összes autós kaland volt, utolsó alkalommal két idős szülővel a hátunk mögött. Anyósom múltidézni ment vissza (kolozsvári, s nagyon sokáig nem mehetett), mit mondjak, élmény volt neki is. S nem tudom levetkőzni a régi benyomásokat, de szorul a gyomrom, ha határ közelében járok, pedig mondhatni határsávban éltem, megszokhattam volna.

Sebaj, elmúlt!
A pogácsa egyike a nagy magyar kedvenceknek (én legalábbis nagyon szeretem), és őszintén szólva fel nem merült volna bennem, hogy egy régiós országban nem ismerjék. A helyzet ráadásul (mint Karel posztjából kiderül) még ennél is furcsább...
kisrumpf 2021.12.06 09:09:37
@P.Elliot: boldogult friss bevandorlo koromban kivantam meg a velos csontot, mentem a faluban a henteshez, ingyen vagta hozzam, kerdezve, hogy a kutyanak lesz, ugye? Fel evvel kesobb nekem mar nem jutott, s ha van is, penzert adta volna, mert egy kozeli faluban a vendeglo uj szakacsa (nemet), elvitte az osszeset, amikor volt.

S ott mindig volt/van rendes gulyas a menun :-) egyszer csoportot vittem oda, teljesen odaig voltak, h van gulyas.

S meg kellett tanulnom, h maskepp bontjak a husokat, s ugy kell vadaszni az erdekes reszeket vagy baratkozni a hentessel, vagy a kesobben megjeleno lengyel boltok valasztekaban kutakodni.
kisrumpf 2021.12.06 09:15:54
@dikusz.: :-) meg nagyanyamnal volt minden evben program a zsirszalonna olvasztas. Emlekszem azokra a vaskos darabokra a fazekban... a hulo zsirra, ahogy szep opalosra, aztan feherre dermedt... utana pedig a pogacsara!

Most sogornomnel szolgal a zsiros bodon, piros, kopott mar, de megorizte, csak nem zsirnak. En pedig nagyanyam nyujtofajat hoztam el, a falon fugg. Onnan tart szemmel :-) o sosem lathatta/tudhatta, miket sutok, legalabb igy legyen jelen.

Mik beugranak emlekkent egy ilyen poszt kapcsan...
kisrumpf 2021.12.06 17:51:16
@Hobbiszakács: elkövettem azt a hibát, hogy megnéztem a képeidet... a fenébe is :-D
Alighanem sokan képzeljük el magunknak kedvenc olvasmányaink (vagy éppen hőseink életének) fontos helyszínét. Aztán vannak, akiknek megadatik, hogy személyesen is láthassák azt, amit addig csak elképzeltek. Közéjük tartozik P. Elliot is, aki meg is írta élményeit...
kisrumpf 2021.12.04 16:39:11
@P.Elliot: bocsanat h kozbekotyogok, de eppen most olvastam japan konyhamuveszetrol konyvet, amely az egyes eteleik (miso stb) magas sotartalmaval magyarazza a magas gyomorrak szamot. Rizst mindenkeppen erdemes tobbszor megmosni (japan baratnom otszor is megmossa, amig a viz tiszta nem lesz), valosagos rituale... nem lesz ragacsos.
kisrumpf 2021.12.04 19:18:15
@P.Elliot: ez meglep, hiszen mas nepek is fogyasztanak nagy mennyisegben rizst, s a tanulmanyok is a sos dolgokat emlegettek... Talan a fenyezett rizs lenne nem olyan egeszseges? Tenyleg fene tudja, azert most nem fogok felhagyni a jo kis miso levesekkel es a rizses kajakkal.
kisrumpf 2021.12.05 12:42:36
@dikusz.: az Augusztbol kaptam szulinapi tortat egyszer. Az nekem tul dus volt kremben, nehezen fejeztuk be. De a kremesuk, jaj, az nagyon izlett.

De tobbet nem megyek. Emlekszem kozos kavezasunkra, a furan felarazott kaveval, s amikor a tulajno olyan borzaszto hangon cseszegette a kis kulfoldi gyakornokot (vagy rokongyereket? ki tudja) a vendegek elott. Az nagyon bennem maradt, ilyet rendes fonok nem csinal.
Hat évvel a szigetországba költözés után Puhacica a saját vidéki házából („a világ egyik legszebb helyéről”) írta ezt a posztot. Csak örülni lehet a boldogságuknak, hiszen megdolgoztak érte és nem kevés nehézségen kellett átmenniük. (A képekért külön köszönet neki!)..
kisrumpf 2021.11.26 19:58:12
@puhacica: o basszus, nagyon sajnalom! Talan majd idovel...

Kedvencem az oszi lehullott falevelek kicsit bomlo illata. Is.

Az a permetezo, szinte a levegoben allo eso az itt is ismeros, arra szoktak mondani, hogy soft Irish weather. Ellenben igen ravasz, mert kell hozza rendes kabat, ugyanis szep alattomosan ataztat mindent. Ugyanakkor fantasztikusan elenkek a szinek telen-nyaron.

A felujitasert elismeresem, egyetlen miniatur eloszobat festettem ki, kicsit dacbol, mert ferj nem hitte el, hogy nekiesek, utana a szobafesto ismeros korbenezett, s megkerdezte, miert nem hivtam fel, elmondta volna, hogyan kell. A falszelek enyhen szolva sem tokeletesek :-)
Bevallom, mindig érdeklődve olvasom, milyen benyomásokkal gazdagodnak a Magyarországra látogató határátkelők. Érdekes ugyanis látni, mi az, ami szerintük jól működik, mi tetszik és mi nem. Így voltam Steve történetével is, ők most ősszel töltöttek egy hónapot Budapesten...
kisrumpf 2021.11.14 12:19:33
@nyuszigonosz: probalkoztam :-)

Nalunk szuvernirkeppen egy Balaton korvonalaval diszitett mely bogre valt be, kek zomanccal van kitoltve, igy leirva eleg giccsnek tunik, de szerencsere nem az. Ezt hoztuk el emlekkent es egy balatoni megmartozast. S a plakatok, te jo eg, de hat az a rezsim.
kisrumpf 2021.11.14 14:28:53
@nyuszigonosz: az o veszteseguk.
kisrumpf 2021.11.14 14:35:19
@P.Elliot: nalunk szulovarosomban sokat szorakoztak azon a mepek, hogy az is.ert nyomdasznal egyik evben a Nagypentek szombatra esett :-D

Nalunk az autoscsoport is csinal naptarakat, minden naphoz jo nagy rubrika, lehet jegyezgetni a rendeleseket. Azok szamomra a leghasznosabbak.

Vagy a tajkepesek... meg is nezem, van-e valami klassz a kepeslapboltban, lassan ugyis fel kell adni oket (kozben rakerdeztem, iden nem lesz Bp-es naptar, en pedig ajanlgattam :-/)
Attilának régi vágya volt egy svéd szabványok alapján épült könnyűszerkezetes ház, lehetőleg a szülőfalujában. Nos, ház (ha minden jól megy) lesz, igaz, nem egészen a szülőfaluban… Így néz majd ki..
kisrumpf 2021.10.30 09:08:45
@Cséti Attila: ez erdekes lesz, remelem, nem lesz tul stresszes. Sok sikert es zokkenomentes epitkezest.
A régi tárgyak gyűjtése nagy össznemzeti sport az Egyesült Államokban. Egészen fantasztikus dolgokat is lehet találni néha, de a lényeg nem is ez benne, hanem a körülötte kialakuló közösségi élet. A közösségi kertek egészen egyedi hangulatú világa után P Elliott most ezt a gyűjtőszenvedélyt…..
kisrumpf 2021.10.23 08:29:25
@puhacica: +1, akarcsak P.Elliott-e.

Kinek a pap, kinek a papne :-)
kisrumpf 2021.10.23 19:20:02
@London2009: melyik ceg fizeti a gyerek iskolaztatasat? Bankok? Ezt hihetetlennek talalom. Esetleg hozzajarulas valamilyen benefit formajaban?
kisrumpf 2021.10.24 22:50:49
@London2009: aha, az nem volt meg h kikuldetesrol van szo.
Az elmúlt években alapjaiban alakult át a hírfogyasztás és ennek következtében a médiavilág. Egyre nagyobb szerepet kaptak a közösségi oldalak (Magyarországon főleg a Facebook, a nyugati, és főleg az angolszász világban a Twitter is), miközben a hagyományos média szerepe csökken, de legalábbis…..
kisrumpf 2021.10.23 10:53:26
@Congeria: ugye, mennyire egy borzalmas sorozat volt. Nem kellett volna megcsinalni, s nem csak azert, amilyen kepet fest az orszagrol. Egyszeruen rossz volt. Meg akkor is, ha hallhattam Fiona Shaw-t magyarul (kind of) beszelni.
Hatay (a város és a régió is) kicsit olyan, mintha egy Rejtő-regény elevenedne meg. Törökország legkeletibb tartománya kész időutazás, ugyanakkor messze nem annyira elmaradott, mint esetleg első pillantásra gondolnánk. Kalauzunk Mercedes, aki fotókkal is alaposan megtűzdelte az elfelejtett régióról…..
kisrumpf 2021.10.14 09:08:11
@P.Elliot: ha varost neznel, macskakkal, akkor keress ra erre a dokfilmre, talan valahol meg lehet nezni.

en.m.wikipedia.org/wiki/Kedi_(2016_film)

Kicsit bo lere van eresztve, de roppant szorakoztato. Foleg, amikor a macska mogott a falon ott az Erdogan elleni graffiti... lett is belole botrany. Kellemes ennek ellenere.
A német főváros egészen különleges hely, kultúrája, hangulata még Németországon belül is megkülönbözteti a többi nagyvárostól. Csodabogár fél évszázada látogat el oda több-kevesebb rendszerességgel, ám útibeszámolója nem csak ezért érdekes. A modern Friedrichstrasse..
kisrumpf 2021.10.12 12:41:39
@Arthamyr: Nem tudom, hogy elérhetőek-e, amint tudod, nem élek Magyarországon. Talán némi Google kereséssel kideríthető, hogy van-e és TB-re is végeztethető-e. Szerencsére itt megvan a lehetőségem hozzá, s ha adódik, élek is vele - kerül, amibe kerül.

A génekre szabott gyógyászat létezik. Az már csak részletkérdés, hogy hol, kinek, mennyiért, fő, hogy van.
kisrumpf 2021.10.12 14:30:55
@Arthamyr: Ez egy megelőző vizsgálat is a betegségek elkerülésére...s akkor a gyógyulás könnyebb. Mint a te ír útleveled, valamire valamikor még jó lesz.

S köszönöm, ha ne adj Isten, oda kerülök, biztosíthatlak, hogy körbekürtölöm a világban. Remélem, neked sosem lesz ilyesmire szükséged :-)

S gyorsan odarakom a smiley-t, mert azt muszáj, ahogy látom.
kisrumpf 2021.10.12 14:31:54
@puhacica: +1
Mindig lenyűgözött az agarak kecsessége, de még ha fel is merült volna egy kutya örökbefogadása, az agár biztosan nem lett volna az első választás között. Aztán érkezett Muscari posztja (a képekkel együtt - külön hálás köszönet!) és most már nem biztos, hogy ugyanígy vélekednénk… és ti?..
kisrumpf 2021.09.29 08:42:33
@P.Elliot: Ebben biztos vagyok :-D
kisrumpf 2021.09.29 11:00:33
@Arthamyr: azokat sem fogadom el, mert meg lehet talalni azokat a forrasokat, ahonnan humanus modon nevelt allatok husat be tudom szerezni. Vagy nem eszem, tamogatom a tenyesztesuket, ahogy mondtad. Emlekszem az idore, amikor a lazac meg szilveszteri, karacsonyi finomsag volt (keso 80-as evek, kulfoldon), most pedig ott a polcon minden nap, nem luxuscikk mar, s lam, hogy _gyartjak_ oket. S ja, szegyellje magat aki csinalja, eszi, de ugye, erre mondjak, valamibol meg kell elni. Mindegy, most mar nem akarom elrontani a kedvem ezzel, meg tart a nyaralas.
kisrumpf 2021.10.05 16:18:06
@DieNanny CH: csucs sztori!

Magara hagytam a (kintlako) macskat 3 kg szaraz kajaval (onetetoben) plusz ketnaponta neztek ra (barat/szomszed), ma koverebben jott haza, mint amikor elutaztam.

Aztan mennyire aggodtam miatta. Gondolom, szamos helyre ment kunyizni, a szarazkaja nem volt eleg.
Egészen csodálatos világba kalauzol P Eliott írása. Egy templom által működtetett közösségi kertbe, ahol egészen nagyszerű figurákkal ismerkedhetünk meg. Igazi élmény a poszt, nem is beszélve a fényképekről!..
kisrumpf 2021.09.26 20:18:11
@P.Elliot: ezt a jellemzest az irasi keszsegedrol. Szepen megfogalmazta.
kisrumpf 2021.09.26 20:28:40
@Zsuzsi65: ebben igazad van, neha latni filmeket, nemreg podcastot hallgattam errol, hogyan kezdenek arisztokratak neha muszajbol, neha kedvbol vallalkozasba, birtokaikon, pl. Goodwood, s azert a kiralyno elete sem setagalopp a sok reprezentalassal.

Csak ne vitatkozzatok, annyira jo, hogy megint van itt normalis elet.
kisrumpf 2021.09.27 10:17:20
@Csodabogár: nem, ez nem bologato Janossag, korantsem, hanem kikerulese annak, hogy elfajuljon egy beszelgetes. Miert kellene 'megvitatni', amikor mar kiderult, az egyik nem kedveli oket, a masik igen? Mikor fordult elo itt valaha, hogy vita soran az egyik fel meggyozte a masikat? Kiderult, ki kinek a partjan all a kiralysagot illetoen, minek meg ragni a temat tovabb?
Noha sokáig kérdéses volt (és még így sem lett egyszerű), de azért idén nyáron csak sikerült Susanéknak ellátogatni Magyarországra. És megérte, mert nagyon kellemes emlékekkel gazdagodtak és még az is kiderült, hogy (mint írja), „amikor már nem „lebegünk” két világ között, amikor már el tudjuk…..
kisrumpf 2021.09.17 22:48:42
@SzZoole: (ezt nem lehet elmagyarazni egy tetovalatlannak, ne is erolkodj. Az anyosom meg a fejet is elforditotta, amikor a nagyon szemelyes tetkomat mutattam volna, a hattertortenettel. Neked fontos, neked szep.)