Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dr. emmett brown

1 bejegyzést írt és 92 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hollókő minden kétséget kizáróan szép múzeumfalu, de bármilyen kicsi is ez az ország, aki szeretne felfedezni valami újat, simán megteheti. Jósvafő az egyik kedvenc falum, és olyan Ófalu résszel dicsekedhet, amely számomra vetekszik Hollókőével. Persze ehhez hozzájárul a…..
dr. emmett brown 2014.10.31 12:29:18
Mátra. Hívhatnánk ősszel nyugodtan Arany-hegységnek is, hiszen ilyenkor arany ragyogásba öltöznek erdői, rétjei. Az őszi Mátra varázslatos túrahely, főleg, ha a szarvasbőgést is kifogjuk. Kép: Nagy Gábor   Kép: Indafotó   Mezőgyán. Persze az ősz nemcsak a…..
dr. emmett brown 2014.10.22 12:48:01
@kerúb: a múlt elhagyásában a hozzád hasonló cionista liberálbolsevikok érdekeltek.

A fenti kommentem egyébként valóban félelmetes fanatizmust sejtet, ennek az eleje meg még inkább.

Van egy olyan rossz szokásom, hogy néha kommentparódiákat írok, vagyis hát trollkodok, ez is az volt, de már megbántam, hiszen itt teljesen indokolatlan az ilyesmi.

Elnézést kérek minden érintettől. A képek valóban nagyon szépek.
dr. emmett brown 2014.10.31 12:20:08
@futura: Szerintem csak negyed talicska, és csak megtévesztően hasonlít a szarra, de
dr. emmett brown 2014.10.31 12:22:51
@dr. emmett brown: szóval csak megtévesztően hasonlít, de nem az. Ettől függetlenül az illúzió tökéletes a felháborodás pedig jogos. Folytatom az önvizsgálatot.
Abban a korban, amikor rá kell írni egy kaja zacskójára, hogy a zacskó nem ehető, mert úgyis lesz olyan hülye, aki megpróbálja elmajszolni, és miután kioperálják belőle, még fel is jelenti a gyártót, szóval ilyen korban nagy felelősség egy marha magas kilátót építeni egy…..
dr. emmett brown 2014.10.18 16:52:55
@mirko vosátka: mért, honnan tudod, mekkora kutyája van?
De miért? Hazaáruló? Zsidó? Elmagyarázom, jó? Hogy csináljuk, kérdezz-felelek módszerrel? Legyen. Miért adott a magyar Prezi-vezér 100 millió dollárt Obamának? Nem. Nem adott. A kérdés így hangzana kevésbé rosszul: Miért adott a magyar Prezi vezér 100 millió dollárt az…..
A steampunk stílus előrenyomulása elég domináns mostanában, így nem meglepő az a lépés, amint a manhattani Macy's nagyáruház tett meg idén karácsonyra. Hat kirakatát rendeztette be steampunk hangulatú ünnepi dekorációval, amely a díjnyertes designernek és a Macy's…..
dr. emmett brown 2011.12.19 23:47:11
Folytatódott Mátyássy Áron Átok című tévésorozata, ami alapvetően jó hír. Jó, mert Mátyássy Áront az Utolsó idők óta tehetséges és ügyes rendezőnek gondolom, aki nagyon érzékenyen áll a színészekhez, ezért történeteinek karakterei is működnek, a munkái meg ettől…..
Múlt héten mutatták be a hazai mozik Duncan Jones Forráskódját, amely szinte teljes egészében egy száguldó vonaton játszódik. Főhőse egy amerikai katonatiszt, akinek azonosítania kell a szerelvény felrobbantását és további terroristaakciókat tervező merénylőt.…..
Autótörténelem Nagy remények 2011.04.10 07:30:00
Amerika a korlátlan lehetőségek hazája - mondják sokan. Tény, hogy számos ember találta meg ott a számítását ügyessége, egyedi ötletei, vagy csak épp szerencséje révén. Ám sokszor hiába indul be egy vállalkozás nagy reményekkel, hiába születnek jó ötletek, ha külső…..
dr. emmett brown 2011.04.10 17:31:44
@bazd meg:
Hát csodás, ahogy ezt összeraktad. Tudod mit, ajánlok egy oldalt, hogy még kevésbé igazodj el a világban: gyuloltellensegeink.blog.hu/

(alecwolf: sorry a propagandáért, de annyira kellett :)
Ördöglakat Hanoi tornyai 2011.03.20 15:18:00
Közel 3500 éve Ganésa, a tudomány és bölcsesség istene megparancsolta papjainak, hogy egy titkos templomban helyezzenek el három hatalmas, égnek meredő gyémánt pálcát és a szélsőre rakjanak 64 egyre csökkenő méretű arany korongot. Minden nap hajnalán a főpap áthelyezhet…..
Horná Zem visszatér Magyarviasz 2011.03.04 03:08:00
Emberek, segítsünk szegény Semjén Zsoltnak! Az alábbi videóban ugyanis a magyar miniszterelnök-helyettes rengeteg súlyos, megoldásra váró problémát vet fel. Ráadásul azt állítja, hogy 2010 óta igyekszik elérni bennünket, tehát az is elképzelhető, hogy már jó egy éve…..
dr. emmett brown 2011.03.07 09:28:47
@Stirlitz_the_spy:
Nem tisztem a blogger úr nevében válaszolni, nem is válaszolok, inkább kérdeznék:

Mi lenne, ha a jelenlegi kormányt és annak intézkedéseit önmagában szemlélnénk, mert ez az állandó hasonlítgatás és viszonyítgatás az előző időszakhoz éppenséggel nem kedvez a józan megítélésnek. Jó, persze, elkerülhetetlenül hasonlítunk és viszonyítunk, de ne azért legyen az egyik jó, mert a másik rossz volt, a világ nem ilyen kétpólusú.

Sztem a "december 1-jei koccintás, szégyenteljes december 5-ei népszavazás, Fico gyarmati gyurcsány-alázása, 23 millió román meg minden" nem érv a Fidesz mellett, legyenek önmaguk okán jók.
Az Alkotmánybíróság ne mondjon véleményt, mert az olyan csúnyán lohasztja a forradalmi hevületet. A melegek lehetôleg ne vonulgassanak, mert az meg az amúgy is lankadó turulkeresztény magyarkodást hûti. A becsületnapolók meg azért ne vonuljanak, mert hátha meg lehet csípni…..
dr. emmett brown 2011.02.15 10:19:07
@Zigi: A történelmi ismereteim hézagosak, azt szeretném kérdezni, hogy ha megadják magukat, akkor szükségszerűen és elkerülhetetlenül mind egy szálig szibériai munkatáborba kerülnek?

Ezzel a becsülettel, férfi módjára harcban meghalni dologgal pedig általában a józan ész áll szemben, ha megadják magukat, a következmények egy kicsit enyhébbek lettek volna. Mondjuk egy elpusztított városnyival, és 80-100 ezer embernyivel.
dr. emmett brown 2011.02.15 10:21:52
@mese-mese-meskete: azért nem kell átesni a ló másik oldalára. Mi az, hogy megérdemeltük? A háborúba való belépés nem népszavazás eredménye volt, az ostrom során sem azok pusztultak el, akik a ruszkik földére mentek, irtották stb.
Odaát a Táj-kert-ben esett szó erről a szép német kisvárosról, úgyhogy fejest ugrottam a régi fotóim közé, hogy azoknak is bemutathassam ezt a várost, akik eddig még nem is hallottak róla. Bevallom, 1990-ig én se tudtam róla, így aztán volt némi megdöbbenés, amikor egyszercsak ott álltunk egy…..
dr. emmett brown 2010.12.16 12:54:17
@Nzoltan:
Jól néz ki, bár azok az egyben nyitható, osztás nélküli új ablakok kicsit tájidegenek a fachwerkhausokon.
dr. emmett brown 2010.12.16 14:08:05
@Hamster:
Igen, azt kérdem, volt-e ilyesmi Rothenburgban. Bár ha jobban megnézem a képeket, csalhatatlannak képzelt stílusérzékem szerint nem.
Szerintetek egy politikus nem lehet COOL? Hol éltek ti? 2009-ben???? A budapesti City polgármesteréről, olyan elképesztően kúl projektek ötletgazdájáról, mint a Fashion Street, a legkevesebb amit el lehet mondani, hogy veszettül COOL. 2010 legnagyobb dobása, a NOBU…..
Vélhetően kiveszik az alkotmányból azt a passzust, amely a választójogot állandó magyarországi lakhelyhez köti, mondta Fideszes Alkotmányelőkészítő Gergely. A szóban forgó módosítás célja az, hogy a magyar nosztalgia-állampolgársághoz folyamodó határontúli magyarok részt…..
dr. emmett brown 2010.10.23 09:56:39
@hakos2:
Továbbra sem értem. Komolyan azt mondod, hogy ha nekik lesz, akkor nekünk is jár? A magyarországi nemzetiségeknek azért lesz helyük a parlamentben, hogy a képviselőik esetleg beleszólhassanak annak az országnak a dolgaiba, amelyben élnek.

Szimbolikus jelentőségű a 6-8 hely... hát egy szorosabb szavazásnál egyből gyakorlati jelentősége lesz. Föltéve, hogy nem lesz mindig kétharmad.
dr. emmett brown 2010.10.23 13:44:06
@hakos2:
Téged zavar, hogy esetleg 13 nemzetiségi képviselő lehet a mérleg nyelve a magyar parlamentben? Mondom, ők Magyarországon élnek, és ha úgy alakul, hát engem nem zavar, hogy valami rajtuk múljon.

Az egy másik kérdés, hogy Magyarországon kisebbséginek lenni leginkább pénzkereseti forma.

Az valóban igaz, hogy a határon túli magyarok életét közvetve befolyásolja, hogy Magyarországon ki kormányoz, de az a pár szimbolikus szavazat a parlamentben nem fogja megváltoztatni a magyar kormány határon túliakhoz való viszonyát.

Az meg, ne haragudj, de marhaság, hogy mi a magyar kormányon keresztül akarjuk megoldani az otthoni dolgainkat. A magyar parlament döntéseinek, akármekkora cirkusz is kerekedhet belőlük itthon, elhanyagolható hatásuk van ahhoz képest, amit a mi képviselőink itthon, a szlovák parlamentben elérhetnének. És az megint egy más kérdés, hogy rosszul csinálják. De ha már politizálunk, akkor itthon tegyük.
Nagy dilemma, hogy van-e bármilyen jogunk és erkölcsi alapunk „okosabbnak lenni” a szlovákiai magyar választóknál, és jobban tudni, hogy mi kell nekik. Ám a Most-Híd ideológiáját mégsem szabad legitim kisebbségi stratégiaként igazolni. (Fotó: Somogyi Tibor / Új Szó)…..
dr. emmett brown 2010.11.10 18:29:58
@Éhesló:
"A most szvazói döntöttek arról, hogy a magyar párt helyett szlovák pártra szavaznak."

Ok, ne legyen a Híd magyar párt, de ugyanazon oknál fogva nem is szlovák, ez könnyedén belátható, ugye?

Egyébként kiválóan szórakozom az általános szemiotikai zűrzavaron, esetedben a kollaborál szó használatán. Hogy érted? Ki kivel? Az a kollaboráció, hogy párton belül szlovákokkal dolgoznak együtt? Vagy az, hogy a Híd tagja a kormánynak? Az MKP is kollaborált? Az együttműködésre törekvés a kollaboráció? (Ah, az értelmező szótár szerint igen: kollaboráció, kollaborálás 1. együttműködés 2. hazaáruló együttműködés az ellenséges megszállókkal. Te a kettesre gondolsz, ugye?)
dr. emmett brown 2010.11.10 23:39:50
@guvernalista:
Ez a regionalista felfogás nekem is tetszik, de ez a Nagy-Hunország eléggé vicces, ezt te komolyan gondolod?

Az Uhorsko magyar megfelelője a Magyar Királyság, vagy csak simán a Trianon előtti és utáni állapotot nem megkülönböztető Magyarország (tudtommal a Hungary, Ungarn stb. is ilyen). Aki a Nagy-Magyarországot használja, pont azért teszi, hogy ez a különbség érződjön.

Nagy-Hunországod ezen túl is megmosolyogtató, elég példa volt a mindenféle földrajzi név-átnevezésekre, had ne akarjunk még egyet (illetve a visszanevezések ellen nem lenne kifogásom, legyen csak Stúrovo Parkaň szlovákul). Meg amúgy is magyarok lennénk, nem hunok.
dr. emmett brown 2010.11.11 11:24:03
@Éhesló:
Jaj, hát engem nem érdekel a Máért, a Híd vegyes párt, hát akkor nem magyar, ok, ami nem magyar, az még nem szükségszerűen szlovák. De akkor a máért szempontjából sem szlovák, hanem nem magyar.

A kollaborál szó történelmi pejoratív értelmét pontosan értem, épp azt vitatom, hogy jogosan használod-e ilyen értelemben.
Ördöglakat Kártyaparadoxon 2009.11.03 22:03:00
Szétvágtam egy kártyát négy darabra: Megmutatom a darabokat egy picit széttolva is: Majd átfordítottam és átrendeztem a darabokat.  Ezt kaptam: Hiányzik belőle egy kis rész! Hát ez hogy lehet? :) A darabokat meg lehet fogni, bárki ki tudja rakni. Tényleg ugyanaz a négy elem…..
dr. emmett brown 2010.10.18 22:11:57
@Gál Péter F.:
háromszög = derékszögű trapéz, rombusz = paralelogramma :)

köszönöm, elkészítettem, de akkor se értem, hogy hová tűnik az darab... pedig valóban én nyisszantottam le...
Befejezik működésüket Szlovákiában a legendás Ikarus autóbuszok. Az utolsó ilyen jármű Kassán gurult be a garázsba idén szeptemberben. A világhíres járművek évtizedeken keresztül szolgálták a szlovák és a cseh utazóközönséget több tucat városban. Napjainkban már csak a…..
dr. emmett brown 2010.09.26 16:14:36
@Csehszlovák Kém:
:) meg hát annak az apropóján illene ide, hogy a szlovákok ezt a filmet jelöltetik Oscar-ra, egy magyar falu sorsáról szóló dokumentumfilmet. Meg egyáltalán hogy a szlovákok eről dokumentumfilmet csináltak.
Lévai Balázs műsora visszatér a képernyőre! Miért olyan nagy dolog ez? Mert az utóbbi idők talán egyetlen olyan kreatív és eredeti zenés műsora lesz ismét látható a közszolgálatin, ami - bátran állíthatom - felveszi a külföldi zenés dokumentumfilmekkel a versenyt. Egy…..
Az új lemeze megjelenése alkalmából azzal a szöveggel reklámozza magát az Anna And The Barbies, hogy megmutatják az embereknek, hogyan is kell rockot csinálni. A Gyáva forradalmár nemrég jelent meg, van rajta sok magyar és sok angol nyelvű dal, a klipes az utóbbin szólal meg. A Don't…..
dr. emmett brown 2010.09.23 22:57:50
@Metal Warrior:
Azon abszolút véletlenen kívül, hogy az énekesnő némileg emlékeztet a Guano Apeséra, nem sokban hasonlít a két zenekar egymásra.

Amúgy meg kinek, mi a rock... ha ezen nem akadunk fenn, egész más a megítélés. A fenti klip meg szám nem ígérnek sokat, de végignéztem a kommentek között belinkelt videókat, és elég tetszetős. Rákatattam, no. Köszönöm.
Kettős Mérce Ezek hülyék! 2010.09.20 08:07:00
 Valami történész társaság kezdeményezi, hogy Szabó Ervin nevét vegyék el a FSZEK megnevezéséből és a helyére valaki mást rakjanak.  Az indok az, hogy Szabó Ervin kommunista volt. Agyrém. Nem csak azért agyrém, mert egy történész társaság nem tudja mi a…..
dr. emmett brown 2010.09.20 12:34:11
@zolnaid:
Nahát, nahát. A vita kezdetétől fogva ezt hiányolom, hogy amúgy valaki mondja már meg, hogy ez a kommunista, anarcho-szindikalista magyarellenes ööö... szörny mit is tett könyvtárigazgatóként.

Jah, és teljes mellszélességel támogatom, hogy a főváros évszázados mulasztását, hogy SzE ezen szörnyő perverziói ellenére könyvtárigazgató lehetett, a Monarchiában, hát ezt hozzák már helyre. Nekem azóta fáj, szörnyő. És ez a legfontosabb!

És le az ETÓval is, nemköll!!!
  Vitéz Kassai Farkas László magyar királyi altábornagy két cigarettaszippantás között megadja magát dandárjaival az amerikai hadseregnek Ausztriában. Eredeti hangosfilm 1945-ből, katt a képre! „A karácsonyt a századdal Győrben töltöttem. Családomhoz Sopronba nem…..