Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ETL Tele

0 bejegyzést írt és 79 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyedülálló internetes szolgáltatást jelentettek beIngyenes internetes ügyfélszolgálati rendszert vezet be június 14-től a fővárosi XII. kerületi önkormányzat – jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján Pokorni Zoltán polgármester.A XII. kerületben élők a…..
ETL Tele 2011.06.11 08:10:55
@Üzletfejlesztés: akkor kezdeném is a folytatást egy gondolattal a "túllihegni, túldicsérni"-vel kapcsolatban. Szerintetek Amerikában nem lihegik és dicsérik túl a dolgokat? Vajon nem pont ezért működik ott olajozottabban a gazdaság? (Apple-, és Google-őrület, és sorolhatnánk...) Mi ezt sokszor elfelejtjük, ugyanakkor állandóan arra hivatkozunk, hogy mennyire jók marketingben. Nem marketingben jók, hanem szívben. El tud adni bárki bármit is hiteltelenül?

És amikor itt van egy világújdonság (mert amíg nekem ennek az ellenkezőjét nem tudja bemutatni valaki, értelemszerűen nem mondhatok mást), közintézményi szinten (hoppá!!!), akkor nem várhatnám el én, fejlesztő, hogy a magyar netes szakmédia kicsit túllihegje a dolgot? És félre ne érts, nagyon köszönöm, hogy itt megjelenhettünk, még akkor is, ha csak átvett cikkben!
ETL Tele 2011.06.12 20:41:32
@Téglakő: A belinkelt mtv-s videóban a "Térkövezés új technológiával" helyett én azt olvastam, hogy: "Távközlés új technológiával"
Azért ez már beteges, nem? :)
ETL Tele 2011.06.12 20:48:42
@Téglakő: ja igen, és tegeződés kötelező! :)

Ma voltam anyósoméknál, szóba jött ez a fórum, említettem neveket, miután anyósom felkiáltott: "Téglakő...azt ismerem, láttam a tv-ben, az nagyon jó!"

remélem még sokszor megdolgoztatjuk Varga Editet, az mtv híradó bemondóját! :)
Kaptam egy sajtómeghívót egy konferenciára, ahova ugyan nem megyek el, viszont volt egy érdekes videó mellékelve hozzá. Nem vagyok egy útépítési szakember, lehet hogy nincs benne semmi új, de nekem mégis az volt. Persze egy csomó kérdést felvetődik a géppel kapcsolatban…..
GregJazzBlog Utolsó bejegyzés 2010.02.16 19:23:00
Kedves Olvasóim!Kétéves lett a GregJazzBlog és eljött a pillanat, hogy bezárja kapuit! A döntés már régóta érlelődött bennem, s higgyétek el, nem volt könnyű...Azt hiszem, az elmúlt két esztendőben sikerült mindent megfogalmaznom kedvenc előadóimmal és…..
w Aki nem lép egyszerre 2009.09.17 05:00:00
Ez terjengős lesz. Print változat itt. Sötétség újra. De én már tudom, hogy húsz évszázad érzéketlen álma szörnyet fogan s az bölcsőt követel. Hát nem dúvad, ki időt szimatolva születni cammog Betlehem felé? Yeats: A Második Eljövetel  Miért nem vagyok jobboldali?…..
ETL Tele 2009.09.17 09:43:49
W, az "egyenlőre" antijobbos

nem viccelek, nem provokálok, tényleg sajnállak, w. amiket most leírtál ebben a cikkedben, az totál ellentmond annak a nyitottságnak, amikről az elmúlt kb. fél évben a fórumban (velem is) tanúbizonyságot adtál. úgy írogattál, mint aki nem zárkózik el semmitől, aki másokkal ellentétben tud veszíteni (pedig elvileg te független vagy és objektív).
akit nem hajt a gyűlölet.
azonban te sajnos totál más vagy. pontosan hozod azt a frusztráltságot, ami el is várható fajtáidtól. és nem. nem a zsidókra gondolok.

hidd el, ismerem az ún. jobboldaliak véleményét. ez a fajta reálisabban lát, és többségében, tehát többségében azt mondja, hogy a fidesz jelenleg a legkevésbé rossz a jelenlegi pártok közül. ezt te és a te fajtád egyszerűen nem képes megemészteni. a jobboldalt egyenlővé (újságíró koma, sajnos ezt csak ebben a formában lehet n-nel írni) teszed azokkal, akik csak birkaként tudnak gondolkodni, és a fidesz szócsöveként megnyilvánulni. azonban azt te is jól tudod, hogy a többség nem ezekből áll. az, h te miért pont őket használod egy oldal azonosítására, már egy másik kérdés. aminek a végén sajnos az a konklúzió, hogy te vagy a legkevésbé toleráns és nyitott gondolkodású és képtelen vagy belenyugodni, h a következő választást valószínűleg a fidesz fogja megnyerni főlényes többséggel.

lehet kapaszkodni abba, hogy az egyház így, meg úgy, de őszintén! kinek szólsz te? kit szeretnél te ezzel meggyőzni? a 7i7es közönségét? bármilyen vallás végén, és sajnos ezt neked is be kellene látnod, a hit áll. te is hívő vagy. hiszel, amiben hiszel. van, aki abban hisz, hogy család meg munka, meg becsületesség (és persze, igazad is van, ki tudna ezeknek az igazi értékeknek teljes mértékben megfelelni? senki.) inkább ezt tűzze vki a zászlajára, mint azt, hogy pénz, vagy egzisztencia, nem? láttál te már boldog gazdagot, aki pl. komoly egészségügyi problémákkal küzd?

te abban hiszel, a te "egyházad" azt állítja, hogy a "jobboldal"-t sose. azoktól minél távolabb kell elhelyezkedni. és igen, talán pénzben és egzisztenciában kárpótoltak és kárpótolni is fognak téged ezért sokáig, de sajnos a többségnek nincsen ilyen szerencséje.

a gyűlöleted és a frusztrációd hihetetlen mértéket öltött.
olvasd el még1x, amit írtál, és gondold át!:

"Nem azért tűnik egyeduralkodónak a jobbos divatirányzat, mert mindenki magáévá tette az elképzeléseiket, hanem mert a többiek elhallgattak, elfogytak, visszavonultak. Van, akinek volt mit szégyellnie, meg van, aki egyszerűen elfáradt abban, hogy hülyékkel vitatkozzon, megunta a patronérveket, az ovis retorikát, a tereléseket, a gyorstalpalón, érvelőkártyáról elsajátított frappáns visszavágásokat, amik ugyan nem kérdésekre válaszolnak, de mivel a hálás közönség úgyis tapsol, a győzelem érzetét megadják."

ki hallgatott itt el? a végsőkig küzdött és ágált itt mindenki, kezdve a szomszédtól egészen a pártpolitikusokig.
akik megcsömörlöttek, azok nem meguntak vmit, hanem szembesültek a saját "egyházuk" hazugságaival, a saját életükön tapasztalták meg, hogy amiért kiálltak, az nem létezik.

ezek az emberek nem tapsoló örültekként jelenhetnek meg a fideszre szavazók körében, hanem reményvesztett emberekként, sokan munkájukat elveszítve, akikben működhet az a természetes ösztön végre, hogy felismerjék: a legkevésbé rosszat kell választani, és akkor talán nem mennek tönkre. talán.

hidd el, ha a fidesz nem tanult a hibáiból, akkor bele fog szaladni megint a vereségbe. a választások 89-től megmutatták, hogy bár ha későn is, de a népítélet előbb-utóbb igazságot tesz.

lényeg, h ha a fidesz ugyaezt a politikát viszi tovább, mint az mszp-szdsz-mdf, akkor az zsákutca lesz.

és ne légy naív!:
"hazudozás meg a szociális demagógia,"
az mindig lesz, tudod jól, amíg politika lesz. amíg a futballban köpködnek, én nem nézem? ne ülj már háttal a meccsnek!

és még mindig fenntartom, szívesen beszélgetnék veled vmikor élőben, pont ezekről a dolgokról.
w Amilyen az adjonisten 2009.07.05 18:45:00
Amikor Orbán Viktort eddig ismertté vált legőszintébb pillanatában arról kérdezték, hogyan oldaná meg a Gárda-problémát, ismertette programját – lám, van neki! –, amelynek két meghatározó eleme a pofon és a hazazavarás. Orbán ezt ráadásul Horthy Miklóstól…..
ETL Tele 2009.07.06 08:44:00
@Tóta W. Árpád: "nagyon elcsodálkozik, amikor megkapja..."

szerintem azért is jöttek létre, mert tudták jól, hogy míg egy gárdista megmozdulást simán szétpofoznak ilyen-olyan indokokkal, addig a buzik parolázhatnak, reklámot kerítve a saját szélsőségüknek...mert ugye az is szélsőség, nem?

a másik, hogy egyelőre nem ov-ék vannak kormányon ugyebár.

lehet, h ebben igazad van: "amennyi állítás ebben a cikkben van, az az, hogy nem illik békés gyülekezést szétverni."
azonban egyáltalán nem mindegy, h ki az, aki szétver egy gyülekezést. nem ugyanaz, hogy te odamész egy gárdás gyülekezésre és megdobálod őket tojással, és nem ugyanaz, h elhurcolja őket a rendőrség. jogállamban az első simán belefér, a második pedig jogosságot, jogállamiságot illetően mindig kérdéses lesz (a történelmet mindig a győztesek írják). de az, hogy te már most összemosod a pofont ov kezével...:)

KEDVES TWÁ! MÉG NEM OV KORMÁNYOZ.
ETL Tele 2009.07.07 09:17:33
@Tóta W. Árpád:

"de pontosan ezért hagy alább a szolidaritásom, amikor valakik azzal állnak elő, hogy ne legyen minden, hanem csakis ők legyenek, az ő kultúrájuk"

gondold át legalább 1x, hogy talán ezeket az embereket (a gárdistákat, de nem csak azokat) pontosan úgy, ahogy leírtad a bizonyos hatalommal bírókról("a kamuk nem kamuk", "em is zsarolnak, csak ezt mondják rájuk. nem kémkednek, hanem...") nem hagyták, hogy megtarthassák a kultúrájukat...ilyen-olyan módon ellehetetleítették őket, csupa megkérdőjelezhető poltikai döntéssel. ezt nem mint mélymagyar mondom, azzal én sem minden esetben rokonszenvezem, de vannak emberek, akik igenis dolgosak, nem pofáztak egész életükben, csak melóztak, de teljesen ellehetlenítették őket. mibe kapaszkodjanak?

szerinted tehát nem egyértelmű, hogy az ilyen politikai hozzáállás mindig ugyanazt vona, illetve vonja :) maga után, amit most láthatunk?
w Két pogány közt 2009.06.09 23:00:00
EP-választás, IV. rész - Fidesz A győztes Fidesz nehéz helyzetbe nyerte magát. Kétfrontos harc mellett nehéz megőrizni a hitelességet, és elkerülni a két ellenfél szavazóinak protest-mozgósítását. Ha a Jobbik radikálisainak udvarolnak, azzal az SZDSZ egykori és az MSZP…..
ETL Tele 2009.06.10 11:09:13
@Tóta W. Árpád:
újabb tóta hazugság:

"hanem az a bajod neked, hogy a tv2-n nem CSAK a fidesz közleményét olvassák be. szerinted ez normális?"

mindannyian tudjuk, hogy nem ez a baj, hanem az, hogy a tv2 az egyik legnézetebb kereskedelmi tvadóként erősen kampányol, és agyat mos - úgy, hogy ezzel rengeteg kárt okoztak már -, ÉS mindeközben az olyanok mint te, még ki is állnak mellette. pl úgy, hogy szembeállítod a hirtv-vel, ami pl már régóta beszélt a cigányság körüli valós problémákról, míg ezért lefasisztázták őket, mert jól jött a megszerzendő szavazatok terén, de arról nem beszéltek, hogy a fantasztikus mónika show és tv2-es társműsorai meg a lehető legrosszabbat tették a cigánysággal mindeközben. ez a baj, pupcsikám. megvették őket kilóra, és a szerencsétlenek nem látják, hogy mennyire behúzták őket a csőbe...és itt nem csak a cigányokról van szó...és te ezt nagyon is jól tudod...
ETL Tele 2009.06.10 13:48:28
@Tóta W. Árpád:
"egyébként gusztossal nem találkoztam soha, bár nincs vele bajom különösebben"

gusztos az egy akkora pöcs, hogy 2002-ben az origo-t besorolta abba a kategóriába, hogy az nyilvánvalóan egy jobbos, fasiszta oldal (miután akkor cikkeinek felét a népszavától vette)...szörnyű ez, sajnos, de az is, hogy te, aki az indexnél dolgozol (ami irányítás szempontjából ha jól tudom egy csoportban van az origoval), vagy nem tudsz erről, vagy nem akarsz tudni.

persze megint ne reagálj...
w No pasaran 2009.06.09 17:50:00
EP-választás, III. rész - MSZP Tavaly nyáron az utolsó nyolc évben először a 100 emberből a Szonda szerint csak 18 mondta, hogy ránk fog szavazni. Tavaly nyáron, gyerekek! Egy évvel később nyertünk. Gyurcsány Ferenc, Ősz 27,1 Ez eddig reménytelien hangzik, a 18 százaléka majdnem…..
ETL Tele 2009.06.10 10:35:39
@Tóta W. Árpád:

"súlyos tévedés. attól, hogy lenéznek, még mehetsz adventista istentiszteletre, ahányszor akarsz, olvashatsz fantasyt, lehetsz meleg. mindig lesznek, akik emiatt lenéznek vagy kiröhögnek, és nem is várhatod el, hogy ne tegyék."

attól hogy valaki zsidózik, még a zsidók mehetnek zsinagógába, leadhatják minden nap a köztv-n közpénzen a zsidó műsoraikat, meállhatnak a város közepére zsidófesztiválozni, ahányszor akarnak. de te ezt nagyon jól tudod.
ETL Tele 2009.06.10 10:38:40
@xsasha:

bizony-bizony, ahogy írod!

"Bocsi, mit is tíltottak be az utóbbi húsz évben? A tüntetéseket a Kossuth téren, a traktorokat a Parlament elől,"

tóta, nevetséges vagy, ha nem látod a különbséget.
ETL Tele 2009.06.10 10:40:56
@Amon: Amon, a fidesz mióta mondja, hogy adócsökkentés? ha erre válaszoltál magadnak, akkor vedd a bátroságot és kérdezd meg magadtól, hogy ezt eddig miért nem láttad? azért, mert nem akartad látni, vagy azért, mert, bocs, de ennyire hülye vagy...
EP-választás, II. rész – SZDSZ és MDF Mikor kiszívta már szegény csontom velőjét, s arcához lankatag hajoltam én előrébb egy csókot nyomni rá: nem láttam semmi mást, csak izzadt bőrcsomót és tele rothadást. Bezártam szemem nagy hideg borzadályban, s amint az eleven…..
ETL Tele 2009.06.09 09:03:57
Azt mondták, Árpád, hogy menj a picsába

kedves Olvasók, érdemes lenne egyszer végiggondolni, hogy Árpád, miket nem hord össze évek óta, és totálisan képtelen arra, hogy levonja a megfelelő következtetéseket.

ha valaki régóta olvassa, annak "hamar" feltűnhet, hogy annyira durva ellentmondások vannak Árpád cikkei és a valóság, a tényleges összefüggések között, hogy az már igen elgondolkodtató. nézzünk párat ezek közül.

Árpád most azt írja:
"mellesleg magad ismered el, hogy a jobbikban benne van a söpredék, a valódi nácik. miért nem az mszp-ben vannak vagy a fideszben?"

eddig folyamatosan arról írt, hogy bizony a fidesz egy náci párt, miért nem határolódik el a szélsőségektől, és a többi ilyen ostobaság. Arról kellene írnia egy magára vmit is adó újságírónak, hogy miért is nézte be ő és a fél ország azt a butaságot, hogy a fidesz egyenlő a szélsőjobbal. EZ ITT A VALÓDI KÉRDÉS. mire is épült az az egész retorika, amivel az mszp-szdsz szavazók oda jutottak, ahova.

Árpád megint csak a stílusával próbál gondolkodni, ami nagyon nagy baj. ő az a tipikus, pokrivtsák-díjas újságíró, aki beleszeret egy mondatába, mert tudja, az vonzza az olvasót, ír hozzá egy cikket, ugyanakkor lesöpri az értlemes gondolatokat, amiket a saját olvasói írnak neki. arra már nem szán semmilyen energiát, hogy átgondolja, miben hazudott, milyen témában írt olyan cikket, amit nyilvánvalóan qrvára benézett.

Árpád, tényleg annyira ciki lenne egyszer önkritikát gyakoroloni? maradsz iparos?

nézzünk azonban még egy példát!

Árpád megírta, hogy mekkora ötlet volt mdf-től bokros, és hogy mit veszített ezzel az szdsz. és ahogy előre jeleztem tegnap, most hivatkozott is erre a butaságára:
"Dávid Ibolya gyorsabban és okosabban lépett, Bokros Lajos kitűnő kabalaállat annak, aki a fiskális konzervatív rétegnek játszik. Ennyi tempóelőny elég volt a matthoz."

NEM EZ ITT A VALÓDI KÉRDÉS. egy értelmes, gondolkodó újságíró azt feszegetné, hogy miért került ide az mdf. szerinted bokros nagy húzás volt? az mdf ugyanúgy el fog tűnni, mint az szdsz, totálisan szétbarmolta magát. és hogy miért tette mindezt: pusztán azért, hogy még maradhasson egy kis darabig a politikai életben. ahelyett, hogy 2002-ben nem mutatott volna be a fidesznek, beszarván a meglátott választási eredmémnyektől. a gyorssegélyhez folyamodott, a politikai lét hitelkonstrukcióját vette igénybe, amivel ugyanúgy bedőlt, mint az összes minimálbéres lakáshiteles. a forint emelkedett - a koncepció eltűnt, majd a törlesztőrészlet teljesen az egekig kúszott - a politikai hitelesség pedig elviselhetetlenül kényelmetlenebbé vált. (dávid ibolyán is jelentkeznek már az idegi feszültség jelei)

egyszóval, bokros, az mdf részéről nem óriási húzás volt, hanem pusztán a következménye annak, hogy 2002-ben rossz lóra tettek. ha ott és akkor a fidesztől bár elhatárolódva, de megmaradván jobboldalinak nem állnak mszp irányítás alá, akkor ma az mdf egy borzasztóan erős alternatívát jelenthetne szemben a fidesszel és az mszp-vel. a jobbikra ugyanis a két párttal szemben támasztott unszimpátia miatt szavaztak a választók. tök mindegy, hogy melyik oldalról mennyi, amit szintén sokan úgy próbálnak most meg beállítani, mintha EZ LENNE A LÉNYEGES KÉRDÉS.

ennyire egyszerű ez.

ezért Árpádnak tényleg van egy jótanácsom! gyakorolj önkritikát és tanulj a pártok hibáiból! ne kövesd el ugyanazokat, mert az ő sorsukra jutsz (komolyan mondom, ez már rényleg szánalmat keltő, hogy az mszp-szdsz csak megy előre, fejjel a falnak...ezzel qrva sok szavazójuknak tesznek be és állítják megalázó helyzetbe). mindezt csak akkor tedd meg, ha nem iparos újságíró szeretnél lenni. legyél tényleg különlegesebb, mint a többiek. adsz magadra?

ETL Tele 2009.06.09 17:35:11
@seusokincs: demokráciadeficit? szerenycsére az mszp és az szdsz teljesen demokráciaprofitábilisak voltak...
EP-választás, I. rész - JobbikGyőzött a Jobbik. A harmadik helyhez nekik kellett a legmélyebbről, a legnagyobbat ugrani. A nemlétezésből most végre megszülettek, keserves munkával törték át a kirekesztettség és a megvetés falát. Most már nem úgy fognak megjelenni a médiában,…..
ETL Tele 2009.06.08 09:27:47
@Tóta W. Árpád: és a bokros témához még egy gondolat. tóta, borzasztó rosszan teszed, ha továbbra is ragaszkodsz ahhoz az elméletedhez, hogy az mdf mekkorát húzott bokrossal, és milyet szopott ezáltal az szdsz. ezt most tényleg gondold végig: az mdf 2002-ben a 2. forduló előtt döntött. az mszp mellett mindvégig. HA OTT ÉS AKKOR DÁVID IBOLYA NEM HOZZA MEG EZT A DÖNTÉST, AKKOR MOST HIHETETLEN MIT SZAKÍTHATOTT VOLNA A VÁLASZTÁSON. HA CSAK ÖNÁLLÓ SZERETETT VOLNA MARADNI, AKKOR MÁRA EGY ALTERNATÍVA LEHETETT VOLNA AZOK SZÁMÁRA, AKIK KIÁBRÁNDULTAK AZ MSZP-BŐL, SZDSZ-BŐL, DE NEM SZERETTEK VOLNA A FIDESZRE SZAVAZNI. HA A KÖVEZTKEZŐ CIKKED NEM ERRŐL SZÓL, AKKOR MEGINT BEIGAZOLOD, HOGY NEM VAGY KÉPES ÁTLÁTNI A DOLGOKAT.
ETL Tele 2009.06.08 09:36:33
@Tóta W. Árpád:
"de bocsánat baszki. ehhez nem kell rasszizmus. egyszerűen szájon kell baszni a tyúk- meg a malactolvajt szívlapáttal (értsd: elfogni és megbüntetni)."

DE BOCSÁNAT BASZKI. HOGY VAN AZ, HOGY UGYANAZON A VIDÉKEN SZEGÉNYSÉG VAN. A MAGYAR PROBÁL TERMELNI, A CIGÁNY MEG ELLOPJA. EZ ÍGY NEM ÍGY BAZDMEG??? ÉS HA LEÍROD, HOGY DE IGEN, AKKOR AZ MÁR RASSZIZMUS?
ETL Tele 2009.06.08 09:41:01
@Tóta W. Árpád:

"kínai kolóniák már vannak (Ganz), de általában a kínaiakkal nincs túl sok baj. dolgoznak, büféznek, boltvezetnek. kifejezetten példamutató. "

NA EBBŐL LÁTSZIK MEKKORA BŐDÜLETES FASZ VAGY, UGYANIS AZ ELŐBB MÉG EZT ÍRTAD:

"nem a zsidók a tolvajok, a tolvajok a tolvajok."

AKKOR EZEKSZERINT A KÍNAIAKRÓL NEM ÁLLÍPÍTHASTZ MEG ILYET, HOGY "nincs túl sok baj. dolgoznak, büféznek, boltvezetnek", HISZEN A PÉLDAMUTATÓ EMBER FÜGGVÉNYE EZ, NEM KÍNAI-NEMKÍNAI RELÁCIÓ VAN.
w A kocka el van vetve 2009.06.04 00:45:00
Seres Mária ötszázezer aláírást szedett össze a képviselői költségtérítésről szóló népszavazáshoz. Az azért már koppan, amikor az asztalra csapják: ennyit a szociális népszavazásnak se kalapoztak, pedig az aztán... szociális volt. Még súlyosabban koppan attól, hogy nem…..
ETL Tele 2009.06.04 08:41:19
@Tóta W. Árpád: te kire szavazol? ez azért sokmindent elárnulna...
Az előző rész tartalmából: a kétharmad igenis elérhető, sőt Pécsett el is lett érve, illetve a kétharmad nem egyenlő az atombombával, mert hasznosan is lehet forgatni. Mellesleg az atombombával is csodás dolgokat lehet megvalósítani, az egyik a gombafelhő, a másik meg a béke.…..
w Füstadó 2009.05.15 10:55:00
  A szocik képesek a vagyonadóból is jövedelemadót csinálni. A Fidesz meg hülye, szokás szerint.   Ld még: A dublőrök éjszakája..
w A legszebb öröm 2009.05.12 04:30:00
Gyászba öltözött a magyar baloldal. Legyünk velük megértőek és kedvesek, nehéz napokat élnek át most. Pécs eleste velőtrázó fájdalom. Mert ha Szili ekkorát bukott Pécsett, akkor ki állhat meg? Hol marad egy talpalatnyi menedék nekik? Pedig akár örülhetnének is, ha…..
ETL Tele 2009.05.12 14:37:45
@Transylvanianmixedgrill: a kkv ha lenne még, akkor csak a hazai piacban mozgatná a pénzét, ehelyett kkv eltűnt, multik meg viszik ki a hasznot, és azzal takaróznak, hogy adnak munkát. ja, 20 embernek, 60e ft-ért.
aki megmaradt, az azért maradt meg, mert megtalálta a lukakat a törvényben. aki rendes, igazságos, az már kihalt.
a kisboltos példádban megint csak nem a kkv-s a hibás, ha a rendszer, az, hogy a sok qrva multi itt pofátlankodik, és a szerencsétlen fasz nem tud mást csinálni, csak a garázsában árulni 2x annyiért a tesco ropit. és egyébként is, te meg dönthetsz, hogy bemész-e vásárolni oda, vagy sem.
ETL Tele 2009.05.12 15:58:04
@Tóta W. Árpád: szerintem meg te nem akarod érteni. gazdaságpolitikában nincs adott pillanat, ahogy azt írtad. előretervezés van, aminek része lehet az is, amit leírtál.

1. tervezés
2. megvalósítás
és nincs 3., azaz sakkozás, vagyis aodtt pillanat kezelése, ugyanis az annak a bizonyítéka, hogy nem volt gazdaságpolitika.

comprende?
w Balfenéken 2009.04.22 00:45:00
Hét évük elszelelt. Ha valaki olyat talál mondani, hogy ez a hét év nem része a rendszerváltásnak, a történelemnek, akkor felháborodnak. Közben a hét év vívmányait saját kezükkel bontják vissza tövig, a száznapos programig. A családi pótlék, a nyugdíj, az összes…..
ETL Tele 2009.04.22 12:34:33
nem bírom megállni, hogy ne szóljak hozzá.

ne haragudj, de a szokásos lemezt fogom nyomni, addig, amíg meg nem érted:

milyen alapon írsz pont te ilyen cikkeket, amikor 2002-ben te is ezeknek a pártját fogtad?

nemrég még ott pöffeszkedtél annak a kifestett szemöldökű buzinak a székében a napkeltében, és élvezted, ahogy kipolírozták a segged lukát, mondván, jaj annak, aki a te tollhegyed végére kerül.

szánalmas vagy.

ugyanannyira képtelen vagy önkritikára, mint ahogy az mszp-sek és az szdsz-esek.

"Ha választaniuk kellett, hogy hova szórják a szabad felhasználású pénzeket, akkor mindig az alanyi jogra szavaztak. A nyugdíjra, a családi pótlékra, a segélyre, az áfacsökkentésre. Véletlenül sem arra, hogy az adóterheket mérsékeljék, hogy konkrétan annak az embernek legyen jobb, aki többet lapátol. Pedig a világgazdaság pénzbőségét ki lehetett volna használni erre is"

mintha olyan qrva jók lennének a nyugdíjak meg a családi pótlék. haha. áfacsökkentés? miről beszélsz? milyen áfacsökkentésről? és jössz avval, hogy miért nem mérsékelték az adóterheket??? nagyon hiteles vagy, "barátom". hahaha. mióta ugatja ezt a fidesz? és te mikor is álltál ki emellett? téged csak az érdekelt, hogy ha a fidesz mondja, akkor egy faszság, vagy inkább meg se említsük. most meg kiállsz ide, és vakkantgatsz? kis pöcs.

ez a morális válság, "barátom". persze, te könnyű helyzetben vagy. megvan a munkád, írhatod a szar cikkeidet, hogy minek mezőgazdaság, meg hasonlók. új péter bácsi megtart, ki tudja, miért. közben meg elfeledkezel magadról. elfeledkezel arról, hogy NEKED IS SZEREPED VAN ABBAN, HOGY EZEK A BUZIK KERÜLTEK HATALOMRA.

sajnos, amíg az ilyen gazemberek, mint te, nem néznek magukba, és nem ismerik el, hogy mekkorát tévedtek, addig semmi nem fog változni. márpedig ez nem annak a kérdése, hogy éppen ki kormányoz.

ez a te/ti döntésetek.
w Dakota rodeó 2009.03.31 06:00:00
Tudja-e Bajnai Gordon, milyen állatot nyergeltek fel neki? Ha tudja, miért ül fel rá? Miben reménykedik? Ha nem tudja, mi lesz az ország szekerével, amit ez az állat vontat? Bajnai Gordon jó képességű technokrata, egészen nagyméretű költségvetéseket is átlátott, összerakott és…..
ETL Tele 2009.03.31 14:18:45
@Paszternak:

igen, sajnos...ettől függetlenül amúgy azt mondom, sokan akarnak majd itt külföldre utazgatni, mert mindent nem lehet eltakarítani. remélem index indít majd egy "disszidátor" elnevezésű számlálót is.

és sajnos wolruk is marad az, ami volt:
"Bajnai Gordon jó képességű technokrata, egészen nagyméretű költségvetéseket is átlátott, összerakott és helyesbített már életében. "
ja...azt utána nyilatkozta, hogy nem értett hozzá. pf. max majd most is ezt fogja mondani, nem igaz?

meg itt is hogy mosdatja bajnait twá:
"őt a népszerűség nem érdekli, és nem akarja magát újraválasztani, csak a menedzseri értelemben vett siker érdekli. Ez nagyon szép tőle – hosszabb karrier is kinézhetett volna neki –, de ettől még a támogatását elvileg biztosító szocialista képviselőket nagyon is érdekli a népszerűség. "

ezek az összevissza faszság cikkek sajnos egyértelműen következnek abból, ha vki éveken át (mint egy kis csavar)idiótaságokra építi fel az elméleteit.

worluk koma, egyet tudok mondani: tanulj főnöködtől, új pétertől, aki időben észrevette, hogy merre kellene elmozdulni és azóta inkább hallgat. ő legalább ért ahhoz, hogy kevésszer pozícionálja magát, de akkor jó irányba. őt legalább üzleti szempontból megértem. én jobb cikkeket írnék ide, mint worluk, kedves index, kedves új péter, tegyen próbára! :) (na, van-e annyira liberális az index, hogy egy ilyet bevállaljon...szavazással, minden szarral együtt)mert az egy dolog, hogy worluknak van olvasóbázisa, de ettől még az jön le, hogy irdatlan következetlen és összevissza, szerintem vállalhatatlan cikkeket ír. ugyanúgy nem vállalja a felelősséget a cikkeiért, ahogy a drága pártjaink.
w Takarodó 2009.03.23 06:00:00
Eltakarodik hát. Lemondását négy és fél éve követelik ellenfelei, akik azóta egyre sokasodtak, és sok közülük ellenséggé aljasult. Kezdetben azért, mert úgymond senki nem választotta őt. A választók Medgyessy Péternek adtak felhatalmazást, tehát Gyurcsány Ferenc illegitim.…..
w Lagzi Lajcsival 2009.03.10 06:30:00
Antall József szelleme, mint Boross Pétertől megtudtuk, perben-haragban áll Bokros Lajossal. Bokros EP-, illetve miniszterelnöki jelölése, egyáltalán a felléptetése MDF-színekben ezért állítólag hiba, sőt gyalázat. De miért is? Mindenekelőtt: szellemek nem szavazhatnak. Antallé…..
w Szövetség a nemzetért 2009.03.03 02:00:00
Nem volt nekem tiszta eddig, hogy mire jó, ha létrejön egy Reformszövetség. Bokros Lajostól – akit nem értem, miért akarnánk külföldre küldeni, amikor a hazának szüksége van rá – kezdve az Oriensig elég sokan elmondták eddig is, hogy ejnye, nem lesz ez így jó, rossz…..
Egészen pontosan egy esztendővel ezelőtt indult útjára a fúziós jazz egyetlen hazai netes képviselője, a GregJazzBlog. Itt az idő egy kis visszatekintésre, összegzésre!Az elmúlt év leforgása alatt 90 bejegyzés és több mint 600 komment született a lap hasábjain. A…..
Magyarbűnözők agyonütik Szent Viborádát A zsidót még a hülye fasiszták is kultúrnépnek fogadják el, sőt a legtöbb hülye fasiszta pont azért utálja őket, féltékenységből. Viszont hagyomány és örökség ide, genetika oda, egy ilyen kultúrnép is lopni, rabolni fog, sőt…..
A decemberi Jazzvéleménykutatás minden szempontból nagyon izgalmasan alakult. Az eddigi legtöbb szavazat gyűlt össze (számszerint 84 db), s a versenyt vitathatatlanul Keith Jarrett nyerte, ezáltal ő lett a GregJazzBlog olvasóinak kedvenc…..
ETL Tele 2009.02.07 22:02:29
Greg, bocs :) nem neked céloztam, mert nem te vetetted fel, bár valóban te írtad le először így konkrétan.

"A zene iránt viszont lehet valaki alázatos, ha közben éhenhal."

hát akkor haljon éhen...inkább hallgatok olyan szerzőtől, előadótól zenét, akinek kevesebb műve van, de az súlyosabb, mint fordítva. ti ezzel nem így vagytok?

syba61: "Ratkid, én nem nem minősítem azt, amit írtál, azt hiszem önmagáért beszél,nem kívánok a színvonaladra zuhanni"

nyugodtan tedd meg és nem kell attól félned, h az én szintemre zuhansz...nekem nincs 1200 db-ból álló cd gyűjteményem. ;)

vki írta: "a világ Jazzrajongóinak döntő többsége sznob"

syba61 pedig példásan idevetette, mintha csak megszólítva érezné magát: "Nekem egy kb. 1200 darabból álló jazz CD gyüjteményem van, amiből 3 db Keith Jarrett. (Köln Koncert, Standards 1 - 2)Én ennyire értékelem a munkásságát, ha zongoristát akaork hallgatni, ott van Ellington, Bill Evans, Monk, Corea, Hancock, akiket én zenésznek hívok..."


"de a magunk igazát a másik vitapartner leszólásával jobb színben feltüntetni roppant egyszerű gondolkodásmódot sejtet."

de a magunk igazát egy zenész - aki csinál is vmit, nem csak a szaros cd-it gyűjti:) - leszólásával jobb színben feltüntetni roppant egyszerű gondolkodásmódot sejtet.

Greg, hidd el, egy fórumnak csak jót tesznek az ilyen viták, nem kell félni attól, hogy ha leírom, h szar, akkor romlik a fórum minősége. ez egy teszt volt, a tipikus nihilek azok, akik erre felkapják a vizet, és nem olvassák ki a vulgáris szavak között annak a mondandónak az értelmét, amit más ki tud olvasni. a rosszabb eset viszont az, hogy kiolvassák, csak beszariak, hogy arra válaszoljanak. megmaradnak hát az ilyen gyönge, impotens válaszoknál: "Ratkid, én nem nem minősítem azt, amit írtál, azt hiszem önmagáért beszél,nem kívánok a színvonaladra zuhanni. Hallgass sok Jarrett-et, jó szórakozást. Igényes hozzászólásaidra ezentúl is számítunk. (Hiszen "véleményszabadság" van)"

kicsit erőltessétek meg magatokat kedves syba61 és Rztsa Sándor, mert arra nem válaszoltatok, amit kérdeztem.