Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Katz

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
FRISSÍTVE A NYERTESEKKEL A POSZT VÉGÉN! Több okból is rendhagyó a mai válogatás. Hogy korábban érkezett egy nappal, azt többen észrevettétek biztosan. De különleges, mert egyrészről kizárólag magyar képeket tartalmaz, másrészt teljesen szubjektíven válogattam, csak úgy ami megtetszett vagy amiről…..
Katz 2019.12.09 12:46:28
Salomvár község határában terült el a 2000 holdas Eitner uradalom. A gazdaság központja a községtől 2,5 km-re lévő Kurta majorban volt. Gondozott, óriási park közepén állt a kastély, körülötte tisztes távolban épültek fel az istállók, pajták, magtárak, cselédházak. 1945-ben 28 család élt a…..
Biztosan sokan ismeritek azt a kínai közmondást, mely szerint egy tízezer mérföldes út is az első lépéssel kezdődik. Ezt emberi nyelvre úgy fordíthatnánk le, hogy nem kell csüggedni, kopasz; Rommel tábornagy katonáskodása is a bevonulással és az első nappal kezdődött! Optika…..
Katonatörténetek 123. - Alakiság 2010.02.01 08:00:00
Rejtőn szocializálódott olvasóinknak nem ismeretlen az az antikatona-típus, amelyik egy fogadáson odalép a tábornokhoz, barátságosan rámosolyog és azt mondja: Portás úr, hívjon már nekem egy taxit! Úgy látszik, ilyesmit nem csak Vanek úr tudott produkálni. Limbekcs kolléga egy…..
Katz 2010.02.01 11:52:19
@Krux: melyik fekete-fehér képen?:)

Apám is lehetne akármelyik:)
A NetFőtitkár blogja A Program 2010.02.01 01:22:27
Új Magyar Népköztársaságot! Húsz évvel a rendszerváltás után ki kell mondani, hogy Magyarország a kapitalista demokrácia vesztese. A magyar néplélek igénye a rend, a fegyelem és a létbiztonság, amit az előző rendszer néhány szabadságjog árán kielégített. Tennünk kell…..
Katz 2010.02.01 11:36:08
@Tuvalu: ja, ebben igazad van...most elolvastam újra a hozzászólásomat.

Maradjunk annyiban, hogy talán egy kicsit jobban megvalósult az egyenlősdi Észak-Koreában, mint Kínában. Előbbiben több arányaiban talán több a létminimum alatt tengődő nyomorult. Ők végül is egyenlőek.
Katz 2010.02.01 11:37:31
@Katz: wááá, hiba maradt benne, de azért remélem érthető:)

mellesleg még mindig nem telepítettek ki engem. hiba csúszott a gépezetbe?
Katz 2010.02.01 11:49:19
@Tuvalu: Hmm, látom visszanéztél ide:) Az a baj, hogy az eredeti kommunista eszmék irodalmából nem vagyok túlzottan felkészült, inkább csak a különböző diktatúrák által ismételgetett frázisokat tudnám idézni. Ami már nem biztos, hogy megfelel annak, amit eredetileg megálmodtak...

De tényleg, mi az, hogy kommunizmus? Én most ezen gondolkodtam el.Mert Sztálin és Trockij másként volt kommunista. Meg Ceaucescu és Kádár is. Pol Potról nem is beszélve.
Vajmaci újra lecsap. Mai két története egy tényleg korrekt parancsnokról szól, aki a kormányőrök (aktuálisan: köztársasági őrezredesek) nem túl változatos napi teendői közepette is emberként tudott viselkedni. Biztosak vagyunk abban, hogy odaát is ő szervezi a szolgálatot, és…..
Ezzel a meghitt, békés, karácsonyi télapós jelenettel kívánok Mindenkinek Kellemes Ünnepeket! A film a Santa Slay és ez pedig a nyitó jelenet! ..
Katz 2009.12.26 11:33:18
@Márai Coelhó: Igazad lehet, ez a film minden bizonnyal egy korszakalkotó filmtörténeti alapmű:)
A Földnek azon a részein, ahol hisznek az ilyesmiben és nem bolondultak bele a vásárlásba, Karácsonykor megünneplik, hogy a Seregek Ura a Béke Hercegét küldte el teremtményeinek, hogy… de ez nem szentbeszéd, hanem egy hadászati-rendvédelmi blog karácsonyi bejegyzése. Sajnos…..
Katz 2009.12.25 17:42:34
@LEN: szerintem senki:S

Egyébként pedig boldog karácsonyt mindenkinek!
Nedecz a 16-17 évvel ezelőtti sorállományú határőrök mindennapjait színesebbé tevő eseményekről mesél mai posztjában, amit áthat a nosztalgia és a (majdnem) mindent megszépítő idő hangulata. Kétségtelen: a nyugati határszélen annó izgalmasabb lehetett szolgálni, mint egy…..
Katz 2009.12.23 16:50:55
Mint a sorozásból, ennélfogva mindenféle katonaélményből kimaradt személyként szeretnék hozzászólni a szaremberes témához.
Nem hiszem, hogy a náci háborús bűnösök kirakatperének (igen, kirakatper, hol volt mondjuk Harris légimarsall, többek között a híres drezdai bombázás elrendelője, vagy Malinovszkij marsall, aki egyszerű civileket hajtott hadifogságba, csak hogy Sztálin előtt bizonyítsa, hogy 3-szor annyian védték Budapestet, mint valójában)vajmi közel lenne két határőr kötelességteljesítéséhez.
Nem hiszem, hogy pusztán humanitárius okokból engedni kéne, hogy bárki jöttment átjáróháznak használja az országot, vagy ha kedve szottyan, csak úgy ideköltözzön. Erre kellenek fegyveres emberek, akik az ilyeneket feltartóztatják csak úgy a társadalom érdekében.
Mellesleg ahogy már előttem is írták a posztíró védelmében, nem tudhatta, hogy nem éri-e váratlan támadás, hiszen nem reagált semmilyen felszólításra sem. Én teljesen megértem, hogy a buksisimi helyett inkább ártalmatlanította a fickót.
Nagyon sajnálom azokat, akik gazdasági okokból elhagyják az országukat, de attól még kényük-kedvük szerint ne ténferegjenek az országon belül. Állami szuverenitás, közbiztonság vagy mi a szösz.

Mellesleg egy kérdés: általános volt, hogy a sorozott határőröket csupán vaklőszerrel látták el? Mi lett volna, ha a bokorban rejtőzködők pisztolyt rántanak?
Katz 2009.12.23 17:09:54
@nedecz: úúú, látszik, hogy napok óta fáj a fejem a hülye front miatt:)
Vinnie Jones, Michael Madsen és Robert Carradine pár név amire rögtön felfigyel az ember! Főleg ha mellettük azt lehet olvasni, hogy posztapokaliptikus horror. Na ezt látnom kellett! A sztori szerint a világot azt pusztította el, hogy elfogyott a benzin és leállt minden és emiatt áram…..
Először: köszönet azért, hogy beleblogolhatok ebbe a blogba. A nyájas olvasóknak elmondom, hogy látom az élesítetlen posztokat. Szegény tiboru, mennyi pajzán képet kell kiirtania a vázlatokból... A videók beillesztése meg mátrix-os élmény: kódban látod magad előtt a…..
Hacsak nem katonacsalád sarjáról van szó, az átlagférfiú a sorozás alkalmával találkozik először azzal az eleinte alaktalan, megfoghatatlan és kicsit ijesztő, mindaddig csak hírből ismert masszával, amit hadseregnek hívunk. Lucius Flavius Arrianusnak ez a találkozás nemcsak az…..
Néhány rövid, de képtelenül (na...) szórakoztató darab:Kriszti kérdése:A tegnap esti CSI epizódban 1,4 köbnégyzetméternyi zsetont találtak elásva :)Ez most félrefordítás, vagy csak szimpla hülyeség?Mindkettő.flegmané talán már volt:annyit posztolsz, hogy lehet, volt már, de…..
Péntek!! Váááááááálogattunk! Köszönjük a beküldött adatlapokat, küldjetek ti is bátran! Gyuri meg a nénik Ablakban depizek Fotosop művész I  Panni, és a hozzászólások JAJ  NEM SZOKTAM HAZUDNI!!!! Cunáj Hasonfektető…..
Az amerikai polgárháború utolsó napjaiban, amikor a Konföderáció legelvakultabb hívei számára is nyilvánvalóvá vált, hogy a déli államok visszavonhatatlanul vesztésre állnak, a fajelmélet és a rabszolgatartás meggyőződéses harcosainak maroknyi (állítólag mindössze hatfős) csoportja elhatározta, hogy…..
Utánanéztem a vonatkozó tudományos kutatásoknak és igazat kell adnom Nedecznek: soha senki nem állította, hogy a seregben a konyhások felvételét intelligenciavizsgálat eredményéhez kötötték volna. Miként azt sem, hogy a tűzraj tagjait a reakcióidejük rövidsége alapján…..
A most következő, és Droidfigyelő kartács billentyűzetéből származó történet több szempontból is kivételes itt, a milstoryn. Először is azért, mert eddigi gyakorlatunktól eltérően csak nyitóképet kerestünk neki, a szöveget magát nem akartuk megzavarni illusztrációkkal.…..
Katz 2009.11.13 19:19:36
Indonézia nagy ország és valószínűleg van filmipara is. A bizonyíték azonban csak most került elő. Tekintsük meg együtt az indonéz Sámson legendát! Úgy látszik Sandokan óta alap , hogy a főhőst hiába lövi közvetlen közelről egy egész lövész raj semmi baja nem lesz. A…..
Katz 2009.11.13 19:17:07
@atvi.hu: Nálam sincs:( így azért nem tudom annyira élvezni...
1983 volt, a filmipar kétségbe esve kereste az új szupersztárt. Végül Hundra személyében megtalálták. A Vörös Szonja és Conan keverékéből összerakott szöszi félelmetesen hatékony volt. Ebben a jelenetben egy lovas osztagot semmisít meg egyedül. Új sztár született!…..
Katz 2009.11.12 22:32:06
Az öreg tata előtt hiába borította fel a verdát a pelenkás Wonder Woman, ő ebből nem tanult semmit és ráküldi gorilláit. A végén kik azok a testre simuló ruhás bohócok? ..
Katz 2009.11.12 22:21:35
@CernaGeza: nekem az nem világos, hogy miért nem lövik agyon, vagy miért nem lövik szét bazooka-val...miért kell erőltetni a harcot, ha egyszer felborít egy autót anélkül, hogy leizzadjon,
A katonatörténetek nem csak országhatárokat nem ismernek, de az időkoordinátára is érzéketlenek. Mai szerzőnk, Bozótnéger bajtárs a nagyapja egyik régi (ha jól számolom, 67 éves) sztorijával lepett meg bennünket. Külön öröm, hogy J. bácsi még közöttünk van. Mindannyiunk…..
Katz 2009.11.10 20:39:58
Hello mindenki!

Régóta olvasom a blogot. Lehet, h azért fognak meg ezek a történetek, mert én sosem voltam katona, így nem tapasztaltam az árnyoldalát:)

Ha már előjöttek ezek a régi dolgok, nekem is van ódon, még a m. kir. Honvédség idejéből származó storym. Egy posztot nem tesz ki, így tiborut nem is fárasztom vele e-mailben, két mondatban össze tudom foglalni.

Dédapámat a sors a Don-kanyarhoz vetette. Nem tudom, melyik alakulat tagja volt, gondolom a szombathelyi hadtest sorozta, mivel Zalaegerszeg környékén éltek egy kis faluban. Talán a kanizsai hadosztály tagja volt, ez esetben elég sokáig élvezte a doni védővonal minden kényelmét, persze orosz látogatókkal kiegészítve. Ő a visszavonulás során azt a feladatot kapta, hogy felrobbantson egy raktárat, nehogy a hatalmas készlet Iván kezére jusson. A családi legenda nem szól arról, hogy ezt elvégezte-e, a lényeg az, hogy lemaradva egységétől gyalog érkezett haza. Legalábbis ezt hallottam édesanyámtól, én már sajnos nem találkoztam a történet hősével, mert meghalt, mielőtt megszülettem volna:( Sosem mesélt szívesen arról a pár hónapról, talán ez az egyetlen epizód, amit valaha is megosztott a családjával.

Apám viszont a néphadsereg vitéz alhonvédje volt, mesélt vicces dolgokat árokba borult T-55-ről, amiben volt szerencséje töltőként szolgálni, hidegvizes borotválkozásról a bakonyi télben, mert a tiszt elvtársnak nem tetszett az egy hetes borosta hadgyakorlat végén, elszabadult légvédelmi géppuskáról, nyuszibusz-kilövésről konzerv által...szóval a faterban van még tartalék, amit esetleg meg tudok osztani a műértő közönséggel, majd megpróbálom kifaggatni őt:)

Jó a blog, tiboru, csak így tovább!