Regisztráció Blogot indítok
Adatok
josephk

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Orbán találkozott Salvinivel és Morawieczkivel, hogy az Európai Néppárttal szemben egy euro-szkeptikus ellen-frakciót hozzanak létre. Mivel ez nem sikerült, maradt az „európai reneszánsznak” nevezett laza együttműködés meghirdetése. Az orbáni politikából kikövetkeztethetjük mit is ért ő az „európai…..
josephk 2021.04.03 14:46:25
Ugyan már emberek, minek szaporítjátok a szót. Egy újfasiszta blokkot akar csinálni Orbán. Egyelőre beszéljünk csak Mussoliniről, Hitlerhez szerencsére nagyon kisfiú ez a három akarnok seggfej, és pont a Mussolini-utódlásra törő Salvinit rúgták épp hátsó félen mostanában. Az illiberalizmus a 21. század fasizmusa, és a történelmi körülmények is hasonlóak a felbukkanásakor, mint amazé volt. Csak most a "kapitalizmus általános válságát" bonyolítja a környezeti-globális fenntarthatatlanság is, azaz a fizikai korlátok is. Az illiberalizmus mint neofasizmus párhuzam, a Carl Schmitt-imádat Orbánnál és embereinél annyira nyilvánvaló volt , hogy már kínossá vált, így - vegyük észre - egyik pillanatról a másikra beszüntették a használatát, és rezzenéstelen pofával kijelentették, hogy ők "kereszténydemokraták". Amit persze a kereszténydemokraták , mármint a többiek persze már nem vettek be. A "fasisztázás" ellen persze habzó szájjal tiltakoznak a fidesznyik elvtársak, merthogy a fasiszták antiszemiták voltak, sőt moszlim tanácsra égettek zsidókat (ezt a cionista hazugságot is átvették) , bezzeg ők imádják a zsidókat, és ütik az arab migránsokat , mint a répát, védve a "keresztény-zsidó" Európát (ez a két minősítés van fidesznyikéknál megengedve). Ténykérdés a szélsőjobboldal pálfordulása az elmúlt 20 évben: antiszemitizmusból, moszlimbarátságból hogyan váltak filoszemitává és moszlimgyűlölővé (ld. Jobbik, Vona életműve, stb.) És az is érdekes lesz, hogy miután Orbán és Kaczinski van most olyan helyzetben, hogy országa közpénzeit szórhatja korlátlanul az új politikai blokkra (szerencsére Salvini csak egy szimpla szenátor, bár a háttérben még ott van a "mussolinizmus" valódi utóda, Berlusconi és tömbje rengeteg pénzzel) , vajon Orbán hány milliárdot fog kiszórni olasz, izraeli stb.."intézménytámogatásra" e célból...
Oldboy vs. Oldboy A bűncselekmény: A dél-koreai nemzet talán legemlékezetesebb (azóta persze jelentkeztek egy Élősködőkkel), atomvillanásszerű remekművét ennyire rosszul és (itt ez a jelző hatványozottan igaz) ennyire feleslegesen feldolgozni maga az emberiség ellen elkövetett bűntett. Mindenki…..
2020 őszén egy viszonylag gyors lefolyású, de a Kaukázus térsége szempontjából jelentős háború volt az Örményország és Azerbajdzsán között Hegyi-Karabah és környéke birtoklásáért folyó harc. Ennek során nem sokkal több, mint 1 hónap alatt Azerbajdzsánnak sikerült felülkerekednie, és jelentős…..
HamPLÓ A kétpúpú vonat 2020.07.16 07:00:00
A július eleji balatoni retró hétvégén a legnagyobb sztár természetesen a 424-es gőzös volt, de velem együtt sokak szívét megdobogtatta egy másik öreg gép is: az M40-es, becenevén a "Púpos". Ráadásul nem is egy, hanem rögtön kettő is tiszteletét tette az északi parton! A tavalyi retró hétvégén…..