Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LittleBear

0 bejegyzést írt és 496 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szűzgarázs 273. Elevenen 2011.09.16 08:00:00
Már nem látszik rajta semmi szomorúság. Igaz, volt ideje, hogy hozzászokjon. Akkor is nehéz lehet, ha annyira szerette. Ha annyira.- Jó ideje nem válaszolsz - állapítja meg mosolyogva.- Nem tudtam, mit írjak. - Ha Ricsire gondolsz, rajta már túlvagyok. Nem zavar, ha róla beszélsz.…..
Polaris Feladványos álom 2011.09.16 11:15:00
A mai álmomban (egyebek mellett) egy feladvány is szerepelt, aminek (akkor legalábbis úgy éreztem...) igen vicces megoldása van. Így, éber állapotban már nem tűnik annyira nyilvánvalónak a megoldás és annak humorisztikus értéke is némileg kétségbevonhatónak tűnik, de most…..
Polaris Határaink átlépése 2011.09.03 14:33:00
A minap egy másik blogban (amit most nem linkelek be) szóba került, hogy át kell lépnünk a korlátainkat, határainkat. A szexuális határok átlépése ügyében egyébként melegen ajánlom az egyik olvasóm blogját: Ez nem vanília.* (Előre jelzem, hogy mind szövegében, mind képi…..
LittleBear 2011.09.15 23:15:16
@barbieds:
"hogy miért kell nekem a valódi, szinte elviselhetetlen fájdalom, amit akkor és ott utálok, de utólag jó érzéssel tölt el" -
valószínűleg soha nem fogom kipróbálni, de valahol vonz ez az élmény,
azt nem tudom, hogyan viselkednék egy ilyen helyzetben, azt hiszem nem bírnám elviselni a dominanciát, azt, hogy engedelmeskednem kell

főleg a házasságunk elején történt többször, hogy a férjem jó alaposat rásózott a hátsómra, és a magam számára is tök váratlanul nevetőgörcsben törtem ki

esélytelen, hogy megkérjem, hogy fenekeljen el
(az viszont aranyos volt, hogy egyszer a konyhában, vacsorafőzés közben kaptam egyet, a gyerek meg jött hogy utánozza az apját, férj meg kijelentette, hogy majd a saját felesége hátsóját ütögesse - jót derültünk az ügyön :-))
LittleBear 2011.09.16 18:31:25
@barbieds: bár olvasom a blogodat, de nekem ott szinte minden "túl sok" (és mivel kiskoromban anyukám sokszor megvert, az ott leírt helyzetekben biztosan nem tudnék engedelmes lenni)

a blogod abban segített, hogy megértsek egy kicsit ebből a világból, az előítéleteim erősen csökkentek

és tényleg jól írsz!
LittleBear 2011.09.16 18:51:20
@α Ursae Minoris: "Jó volt, de így másodszorra már nem ugyanaz az élmeny, mint az elsö..."
hát igen, a házimunka már csak ilyen, néha egész katarzis, de néha véget nem érő rabszolgamunka

(én a pakolással vagyok úgy, hogy ha idő és ihlet is van, lelkesen pakolok, de ha muszáj, akkor nagyon rosszul tud esni...)
Nem jutott sok idő beszélgetésre, Márton rohant is tovább. Viki elfelejtette említeni neki, hogy milyen ajánlatot kapott a szomszéd asszonytól, pedig szerette volna kikérni a tanácsát. Nem baj, majd legközelebb.Ült az íróasztala előtt, és gondolkodott. Lehet, hogy ez a…..
Köki Képek a peronról 2011.09.14 13:05:00
Igyekszem dokumentálni a KÖKI történetének minden apró pillanatát, de az új peronról valahogy nem készítettem képeket eddig. Ez amúgy azért is van, mert többnyire vonattal jövök haza. Szerencsére kedves olvasóim is kint vannak a frontvonalban, és tántoríthatatlanul lövik a…..
LittleBear 2011.09.14 21:48:37
@bögyike: én ma láttam az egyik helyen lift-ajtóhoz hasonlót a buszból
Szűzgarázs 272. Sörözés 2011.09.14 08:00:00
Nem akartam menni, de Ricsi megnyugtatott: Babyface felesége is ott lesz. Vele majd tudok beszélgetni. Persze, azt sejtettem, hogy Ricsi nem fog mellettem maradni. Valóban nem tette.Mikor megérkeztünk, még alig lézengtek. Aztán lassan megtöltötték a termet. És Babyface felesége mégsem…..
Márton legalább húsz percet késett. Viki az ablakból figyelte, jön-e már, mert onnan rálátott arra az utcarészre, ahol a tanárnak valószínűleg le kellett parkolnia. De be kellett mennie a szobába, mikor csöngött a telefon, és így elmulasztotta az autó érkezésének pillanatait,…..
LittleBear 2011.09.13 21:33:31
@vén betyár: nem feltétlen a szemérem, én pl. sokkal jobban tudok figyelni az érzésekre, ha becsukom a szemem, valahogy nyitott szemmel, nézelődve "dekoncentrálódik" a figyelmem
szóval én már ezért sem tennék tükröt a hálóban
LittleBear 2011.09.14 19:34:24
@LittleBear: no ezt jól megaszontam, hová lett a precizitás? szóval: "Egyébként meg teljesen lefoglalja az agyamat a szaglóreceptorokból, illetve a bőr és a nyálkahártyák mechanoreceptoraiból bejövő információ."
A mai vendégposztot valójában két embernek köszönhetjük.   Elsősorban persze a szerzőnek, barbieds-nek: az ő blogját biztos sokan olvassátok titokban (én is), áttételesen viszont legutóbbi kedvenc provokátorunknak, Krapulax7-nek, aki mindenkit kiosztott, aki csak élt és…..
Szűzgarázs 271. Új tanév 2011.09.12 08:00:00
Természetesen ez határozza meg a mindennapjaimat. A gimnázium. A gyerekek. A fiúk, akik olykor tényleg nagyon gyerekek. Máskor meg nagyon nem. De ez utóbbi ritka.Colos nélkül elveszettebbnek érzem magam. Ő volt az egyetlen, aki örült, ha meglátott. A többiek inkább elzárkóznak. De…..
LittleBear 2011.09.12 21:21:40
@Gloria Mundi:
arra reagáltam, hogy a tanár meztelen testeket is bemutató képeket elemeztet a katolikus iskolába járó fiúkkal...

(amit a filmről írsz, hogy valakinek olyan szűk a szűzhártyája, és annyira bőven erezett, hogy vérzéscsillapítás nélkül elvérzik, az azért szerintem extrém ritka, de gondolom, többszáz éve az ilyen tényleg belehalt az első aktusba)

"házasságba gyakorlat nélkül beleugrani nagy butaság" - ez a kereszténységben viszont egy alaptétel, és vannak, akik gyakorolják is, én csak ennek a gyakorlati megvalósítását firtattam

hiszek benne, hogy lehetne jól is csinálni, de nem a róla való beszéd teljes tiltásával/tagadásával

ha a házastársat "Isten rendeli" azaz valahogyan összehozza a feleket, akkor a szexben is meg fogják érteni egymást, de ez egy nem hívő embernek sült bolondság, tudom, ezért inkább ne is menjünk bele mélyebben

az ellenpélda meg az, hogy akik házasság előtt jól kijöttek egymással az ágyban, azok is megváltozhatnak az évek alatt, és akkor rúgják is fel a házasságot?

te írtad a regényedben Carlos és Viki beszélgetésében, hogy a választék időben és térben mindig korlátozott, tehát nem lehet kipróbálni több tíz potenciális partnert egy check-list-tel, és aztán kihirdetni a versenytárgyalás eredményét (ez maximum a mesékben a királylánynak adatott meg)
röHEJESÍRÁS Érdekesség 2011.07.29 09:39:00
LittleBear 2011.09.12 10:26:43
Márton aztán beszéltette Vikit is, és még mindig simogatta, fáradhatatlanul, mint akit egyáltalán nem zavar, hogy ennél több nem történik, nem próbált közeledni, még csak úgy sem, hogy a lány hátulról érezhesse az erekcióját, lehet, hogy nem is volt neki, semmi ilyesmi nem…..
LittleBear 2011.07.28 22:10:12
@Carmesina: Lesz meglepetés? Kíváncsi vagyok...
LittleBear 2011.08.02 23:27:08
@Carmesina: "Vannak olyan pasik, akiknek hozzá kell szokniuk egy nőhöz, mielőtt igazán jók lesznek az ágyban ..." - és ezt ezek a pasik tudják magukról? Akkor esetleg el kellene mondani, és az aktuális helyzetben nem hagyni Vikit az önmarcangolásban...
LittleBear 2011.09.10 12:19:01
@Carmesina: tudod, az önkielégítés az szex egy olyan emberrel, akit szeretek...

bocs :-))
Szűzgarázs 270. A napló 2011.09.09 08:00:00
Végül mégiscsak kibontottam a borítékot. Kockás füzetet találtam benne. Nem ilyennek képzeltem ezt a naplót. Nem is tudom, milyennek képzeltem.  Virágos fedelűnek, szép rendezettnek? De minek alapján? Valójában miért kellene egy naplót szabályok szerint vezetni? Ahogy én…..
LittleBear 2011.09.10 01:30:52
@tiboru: :-))
esetleg ha a kedves kommentelőtárs a 266-os posztot is elolvasná, meglelné a választ
Polaris Evolúciós istenérv 2011.09.07 07:00:00
A cím akár Teilhard de Chardin felé terelheti a témában járatos olvasó gondolatait, de nem, most nem róla, csak a saját eszmefuttatásomról szeretnék írni. Érdekes helyzet, hogy miközben kifejezetten (természet)tudományos beállítottságú és gondolkodású ember vagyok, az életem túlnyomó részében …..
LittleBear 2011.09.08 21:00:57
@α Ursae Minoris: Kedves vagy, hogy úgy gondolod, rendes ember vagyok!
Istenről én úgy gondolom, hogy ugyan mindenható, jóságos, de következetes és ebből kiindulva kegyetlen is tud lenni.
De én nem akarom senkire rákényszeríteni az elképzeléseimet, ez csupán a véleményem.

Arra viszont kíváncsi vagyok, hogy amikor imádkoztok, akkor "kihez" imádkoztok? Maradtok a jól bevált Miatyánknál és a régi imaformáknál? (Én nem voltam gyakorló katolikus soha, nem ismerem az ottani szokásokat.) A többiek is hozzád hasonló gondolkodásúak, vagy van az imacsoportban, aki konkrétan hisz Istenben?
LittleBear 2011.09.09 17:49:37
@α Ursae Minoris: Bocsánat, a világért sem akartalak megbántani. Azt akartam kérdezni, hogy van-e közöttetek, aki a "konkrét, teremtő" Istenben hisz, abban, aki egy szavával teremtette pl. az állatvilágot és az embert (és ezt szó szerint értem).

Ahova mi a férjemmel jártunk (nevesítsük: Hit gyüli), ott a saját szavakkal való ima a divat, de vannak sémák, amik segítik az ember gondolatait, persze a Miatyánk ott is elfogadott.
Volt egy olyan könyv, ami arról szólt, hogy a Miatyánkot is föl lehet fogni sémaként, és azt kibővítve lehet imádkozni, pl. "bocsásd meg a mi vétkeinket, amiképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek" - csak úgy lehet a bűneink bocsánatát kérni Istentől, ha az ember elengedi a sérelmeit, és megbocsát azoknak, akikről úgy gondolja, hogy megbántották.
LittleBear 2011.09.09 19:22:02
@α Ursae Minoris:
Jó lehetett az elején ott lenni, akkor kevesebb őszintétlenség volt azokban, akik ott voltak.

Nekem is jobb lett volna, ha törekszem a teljes őszinteségre, amikor ott voltam, de egy nagy gyülekezetben nem úgy mennek a dolgok, mint a kicsiben.
Kedves Hűtlenek,az Életmód kategória győztese ugyan nem a hűtlenség lett, de ezen őszintén szólva nem lepődtem meg. Természetesen a háziorvos blog nyert, ahogy előre tippeltem. Itt lezárul hát a Goldenblog idei története, ettem-ittam és jól éreztem magam a hajón, bár ez…..
LittleBear 2011.09.09 18:14:14
@skarlát betű:
itt vagyok én, pl. aki olvaslak és nem vagyok hűtlen, és azt hiszem, megcsalt sem, és remélem, ez még nagyon sokáig így marad :-))
az egy másik dolog, hogy introvertáltságomból fakadóan blogbulin sem fogtok nagyon látni, így lehet, hogy mégiscsak az lesz, hogy aki megjelenik az egyben hűtlen is :-))
LittleBear 2011.09.09 19:15:28
@tiboru: ó, nem vagyok én ilyen hatással olyan sok emberre :-))
és ha te elmész, akkor már biztos lesz, hogy nem mindenki hűtlen, és akkor bátran mehet bárki!
Mártonnak nem merte mondani, mi aggasztja, de húzta-halasztotta azt a bizonyos alkalmat, amikor végre ismét ágyban kísérletezhetnek egymással. Nem csak Péter miatt volt ideges, és amiatt, amit a vöröshajú szomszédasszony a szüleinek mesélhet (annak ellenére, hogy a lakás már…..
LittleBear 2011.09.09 17:55:08
@Gloria Mundi:
Bölcsészkarra nem jártam soha (nekem a bölcsészek kicsit a földönkívüli kategória). Orvosira jártam, ott elő szoktak fordulni jó pasasok már diákkorban is (az egy más dolog, hogy ezek közül egyik sem velem foglalkozott, amelyik meg foglalkozott volna, az éppen arab volt (az araboknak érdekes módon bejött az arcszerkezetem) - úgyhogy a férjem nem orvos, de nem is bölcsész :-)) ).
(családban van bölcsész, de mintha a Marsról pottyant volna ide :-)), bocsi, az én sok szempontból földhözragadt világomból látom így, ő a saját köreiben prímán elvan)
Az egyik előző poszt kommentjei között kanyarodtunk el ahhoz a kérdéshez, hogy vajon miért kapaszkodunk össz-társadalmilag a monogámia mítoszába, ha valójában látva látjuk, hogy nem működik? Legalábbis abban a formában, amelyet a mesék példaként elénk állítanak, vagyis,…..
LittleBear 2011.09.06 19:28:40
@skarlát betű:
A Bibliának az Újszövetség részét gondoltam, azaz Jézus "útmutatásait", illetve az apostolok és Pál által írt kiegészítéseket/használati utasításokat.

Azt próbáltam leírni, hogy a monogámiát elvárták évszázadokig - elméletileg, és Európában ma is ez az "erkölcsi norma", mindezt a kereszténység elméleti alapjaira fektetve, viszont az, aki nem Jézust követve akar élni, ennek általában nem tud jól megfelelni.

Vagy szerencséje van, és olyan a természete neki is és a párjának is, és kitartanak egymás mellett, vagy próbálkozik, és előbb vagy utóbb kisiklik a dolog (az sem jó, ha valaki hűséges, de utálja a férjét és kiszekálja a világból).

Viszont Jézust követni sem egyszerű, feltétel nélkül el kell fogadni egy pár dolgot, és kivárni, hogy működjön, és házasságnál itt is kettőn áll a vásár (illetve hármon, de a harmadik az Isten, elvileg ő tökéletes :-)) )
LittleBear 2011.09.07 20:37:59
@skarlát betű: Az Ószövetség egyes passzusait az Újszövetségban maga Jézus írta felül (most hadd ne kezdjek Biblia-idézgetésbe :-)) ).
Tételezzük fel, hogy Isten létezik, és hogy Jézus Isten fia. Tételezzük fel, hogy Isten teremtette az embert, mindenestül, az érzelmeivel együtt. Ebből az alapfelvetésből kiindulva arra juthatunk, hogy Isten tud "használati utasítást" vagy "működési útmutatót" adni az élethez, a testhez, a szexualitáshoz (mert ebben az esetben ezt is Ő teremtette). Konklúzióként arra juthatunk, hogy Jézus tudva mindazt, amit Isten, házasság és szex megtapasztalása nélkül el tudja mondani, hogyan lehet úgy csinálni, hogy egész életedben "helyesen működjél".
Ő azt mondja, hogy a monogámia egy a használati útmutatók közül.

Ezt nem kötelező elfogadni, és Istenben való hit nélkül (praktikusan az Ő segítsége nélkül) elég nehéz is eszerint élni.

Ha Istent kizárjuk az ügyből, marad a gazdasági racionalitás, mint ami igazolja a monogámiát.
Érzelmileg nem tudom, megéri-e hosszabb távon a monogámia.
Hűséges és hűtlen olvasóim, a szó mindkét vagy még több értelmében! Váratlan sikerem után valahogy kíváncsi lettem rá, hogy ki mindenki olvassa a blogot, és főleg miért. Úgyhogy egy kis közvélemény-kutatás következik, de kifejthetitek kommentben is, hogy miért kíséritek…..
Szűzgarázs 267. Kávéházak 2011.09.05 08:00:00
Két-három helyre szoktam betérni. Attól függ, hol vagyok éppen, hol tör rám az "azonnal innom kell egy kávét" hangulat. Erre Spanyolországban szoktam rá. Jobban esik a kávé, ha nyilvános helyen iszom. Az egyik ilyen hely egy könyvesbolt. Az a bizonyos könyvesbolt, ahol egy…..
LittleBear 2011.09.05 09:37:34
@Gloria Mundi: nem ajánlom a hentes nénit a kávézó helyett, csak azt írtam, hogy a mai Mo-on pénzügyileg nem biztos, hogy sikeres egy kávézó, akármilyen kedves a pincér, és ezen nem változtat, hogy van, aki kisebb jövedelemből is gyakran beül (azért gondolj bele, ha naponta ilyen helyen akarnál reggelizni, mondjuk alkalmanként 500 HUF-ért, az egy hónapban 11000, az egy óvónői fizetés tizede - tudom, sarkítok)

hentes néni helyett meg mondok más példát, a piacon van egy-két kedves eladó pl. a savanyúságos pultnál, akivel már ismerősként üdvözöljük egymást, pedig csak két-három-hetente megyek

ezek a boltok stabilabban fent maradnak a mai gazdasági helyzetben is

(én szeretek rendes hentesnél vásárolni, megbeszélni, milyen hús mire való, de a mi családunknak nincsen baja a halott állatok trancsírozott testrészeivel :-)) )
LittleBear 2011.09.05 17:39:21
@Gloria Mundi: asszem két dologról beszélünk :-))

én csak magyaráztam azt, amiről LP írt: "ilyen nehéz kitartani egy helyen, azonos vevőkörrel" - erre írtam, hogy átlag magyar inkább a hentest tartja el az átlagnál alacsonyabb fizetéséből, mint a kávéházat

ettől, és a savanyúságosnéniktől függetlenül én is szívesen beülnék egy-egy kávéházba, ha útbaesne (mondjuk a munkahelyi menza is kávézó valahol, aztán ott is évente-félévente cserélődik a fenntartó gárda)
LittleBear 2011.09.05 18:15:50
@Gloria Mundi: :-(( jártam egyszer Spanyolországban, ott tényleg mindenki kis presszóban/bisztróban/kávézóban/sörözőben töltötte az ideje egy részét

én annyira csóró voltam, hogy pezetára be kellett osszam a pénzt, a Prado-ba jártam hűsölni, mert oda beengedtek diákigazolvánnyal

ráadásul spanyolul egy szót sem tudtam, angolul sem sokat, csoda hogy el nem adtak :-))
Polaris Szakmai álmok 2011.09.04 08:01:00
Ma éjjel három olyan álmom is volt, ami így vagy úgy a munkámmal függ össze.1. Azt álmodtam, hogy az Anafranil és az Antabus kombinációja szívizomgyulladást okozhat. Ezért át kell néznem, hogy egy bizonyos betegem, aki meghalt, milyen gyógyszereket kapott.Ez az álom még…..
Egyszer olvastam valahol, hogy az áruházak andalító zenével ösztönöznek vásárlásra és valamiféle rejtett üzenettel arra, hogy ne lopjak. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de velem előfordul hogy kényszeresen hozom a rossz ripacsot, és feltűnően nem lopok: a…..
LittleBear 2011.09.03 20:38:33
@Messidor: Könyörgöm, mondja meg már nekem valaki, hogy kinek jó ez?

Eddig azt hittem, hogy 40+pár évesen én vagyok a konzervatív vénasszony, akinek semmi sem jó, és úgy kell nekem, ha nem bírom a hangos zenét.

Fiatalok, valljatok színt! Ti szeretitek, ha hangos zene szól valahol, és emiatt többet vásároltok????
LittleBear 2011.09.03 20:40:20
@lobster thermidor:
Jó, kell a zene. De tényleg olyan hangosan kell szólnia, hogy visítva rohanjak ki az áruházból? Aki meg nem bírja, az ne vásároljon?
Flashmobot rendeztünk, méghozzá az elsőt az Egy nap a városban történelmében. Az ötletet egy kanadai videó adta, amiben tucatnyian tapsolták meg az a nőt, aki felvett a földről egy korábban szándékosan elhelyezett üres flakont, és kidobta a szemétbe. Az üzenet egyértelmű:…..
Polaris A vihar szeme felé 2011.08.25 16:08:00
Ebben a posztban olyasmit is olvashattok, amiről esetleg azt gondoljátok, hogy bizalmas részleteket adok meg egy IRL azonosítható emberről – ezért előrebocsátom, hogy ami itt szerepel, azt maga az érintett hozta széles körben nyilvánosságra, több tévé- és újságinterjú során,…..
LittleBear 2011.09.02 19:35:57
@α Ursae Minoris: Köszönöm a részletes beszámolót!

Most hogy megnézem leendő munkatársad fényképét, tényleg nagyon sármos! Tizenegynéhány éves koromban (reménytelenül) szerelmes voltam egyik osztálytársamba, no ő nézhet így ki érett korában!
Gondolom, hogy szőke és kékszemű, mint az északiak általában.
Szerencsére van sok olvasója a blognak, szerencsére van fényképezőgépük, és szerencsére ezerszer jobb fotókat készítenek, mint az én béna képeim. Így most LoviGabi nicknevű olvasóm gyönyörű panorámafotóiban gyönyörködhettek.Egyrészt, aki nem szokott erre járni,…..
hagyma Feleség Kentuckyból 2011.08.21 22:51:00
/Marynek, harmadik házassági évfordulónkra, bár úgy sem érti/ - Van férjed?- Nincs.- Barátod?- Nincs.- Van kedved eljönni egy vacsorára?- Mikor?- Mikor- mikor, ma este.- OK. Hat óra körül végzek, hol gondolod?- Itt várlak hatkor a BBC-nél, azután valahol a…..
LittleBear 2011.08.30 21:50:42
@hagyma: hüpp hüpp, nem találom, majd holnap még egyszer végignézem a blogodat, hátha...

Mary nagyon szimpatikus!
LittleBear 2011.08.30 23:23:06
@hagyma: kösz, annyira rövid poszt, hogy átlapoztam rajta a nagy keresésben

érdekes, hogy a férjükre/kedvesükre mennyire más szemmel néznek a nők - amit te fotóztál, azon valahogy másképpen néz ki Mary

de mindenhogyan szimpatikus