Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gójgómitic

0 bejegyzést írt és 94 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az HBO nagysikerű minisorozata, a Csernobil megmutatta, milyen is a tökéletes atmoszférateremtés: a külső helyszínektől kezdve a korabeli ruhákon át a belső terek berendezéséig mindenből csak úgy árad a 80-as évek kelet-európai hangulata. A korhű díszletek között csupán egyvalami jelzi, hogy nem a…..
gójgómitic 2019.07.04 18:29:11
Van egy idegesítő és fals dolog ebben, mikor szarul beszéltetik a karaktert.
Írom a példát.
Trapped 2
Izlandiul beszélnek, de ha idegen kerül a képbe, akkor azzal angolul. Nagyon jól beszélnek angolul az izlandiak, semmi gond. A második évadban voltak afrikai vendégmunkások és azoknál is angolra váltottak (megjelenik az izlandi felírat). Az afrikaiak viszont fülsértően törték az angolt, hogy már fájt, de hát édes istenem nem tudnak jól angolul, az ember ezt helyre teszi magában. Így hiteles a film.
Eddig oké.
De mi az Isten pék faszáért beszéltetik az afrikaiakat angolul egymás között, főleg mikor a két szereplő testvér is? Mióta beszél két azonos anyanyelvű egymás között olyan idegen nyelven, amit vért izzadva beszélnek? Mennyire hiteles ez így?
Az angolt amúgy is feliratozták, nem lehetett volna azt a 20 mondatot valamilyen afrikai ország nyelvén és feliratozzák?
Ez nagyon gáz így.
Vagy említhetném az összes 24-et, ahol az arabok egymás között mikor a titkos dolgaikat tervelték, angolul beszéltek. Tört angollal.
Bánom is én. Beszéljenek angolul, de akkor ne az legyen már az érzettem, hogy a karakter küzd a nyelvvel, mert az adott szituációban ez baromira nem életszerű!
Vagy az Escobar film. Végig angol, spanyol akcentussal, akadozik az amúgy is szar film. Mikor Javier Baldem egyszer -egyszer átvált spanyolra, egyből hiteles lesz az egész.
Ismétlem nem az angol léte zavar, hanem, hogy sokszor nem gördülékeny a beszéd és a szituáció ezt egyáltalán nem indokolja.
Na, szóval. Képzeljünk el egy nyitott úszómedencét az 1940-es években, mondjuk, vidáman fürdőző urakkal:  S most gondoljuk el azt, hogy ez Auschwitzban volt.    Megy?  Ha nem, ne tördeljük ujjainkat képzeletünk bántó szűkössége miatt, mert a Halál és Szenvedés Táborát összetársítani ezzel az…..
gójgómitic 2019.01.25 08:01:22
@vergyula: Egyszer volt egy cimborámmal egy vitám. Ő is tagadó. Sorolta az érveket, hogy medence, fotók, meg nem találtak nyomát a falakban gázmaradványoknak, üdülő központ volt ect. Állj - mondtam neki. Sárga csillag volt? - Volt. - Vagonok voltak? - Voltak. - Szállították őket? - Szállították. - Nos akkor ne haragudj, de én inkább azt hiszem el, hogy kivégezni vitték el az embereket, mint sem üdülni. - Erre nem tudot mit mondani.
gójgómitic 2019.01.25 08:26:16
@Horváth András zöld dossziéja a Nagyi receptjeivel: Nem buta, csak egyszerűen nem hisz a számoknak és ha már nem hisz a számoknak, onnan egy lépés, hogy az egészet nem hiszi el.
A kérdés az, hogy miért nem?
Azért, mert az emberekben hisznek a zsidó háttér hatalomban, miattuk van a háború és minden rossz stb.
Ha más néppel történik meg, akkor senki se kételkedik. Örmény népirtást, ukrán éheztetést, Indiánok kiirtásában senki se kételkedik, de a zsidókéban igen.
Egyébként meg azért más ez a holokauszt, mint a többi, pont amit írtál, a szervezettsége miatt.
Zsidó ország nem is volt, több országból szedték össze őket, gyűjtötték, sárga csillag, vagonok. Nos ez igen is szervezettségre utal és tervre.
Lehet, hogy a számok nem stimmelnek, de hogy terv volt a kiirtásukra az igen valószínű. Voltak ott megelőző törvények, elkülönítések, sárga csillag...nos ezekből nem az következik, hogy a végén barkópázni akartak velük. Szisztematikusan szedték össze az embereket származás szerint. Még az se hihető, hogy munkatáborba, mert akkor miért csak a zsidókat és a cigányokat?
Ne legyen igazunk, de azt vettük észre, hogy az állampárt elkezdte előkészíteni a „Huxitet”...
gójgómitic 2018.12.21 23:06:40
@balcán maxval birca: Te dolgozol? Miből élsz? Bármilyen cikket olvasok is és ha belenézek a kommentekbe, Te mindig kommentelsz és egyből ugrasz. Az első vagy második komment a tied már. Ez munkád, ezért fizetnek? Ha nem, akkor ritka egy szerencsétlen ember lehetsz az életben, hogy itt éled ki magad.
Megkérem a kommentelőket, hogy ennek az embernek ne válaszoljanak, ne etessék, egyszer talán kikopik innen.
Vagy ha fizetett troll, akkor otthagyja a munkahelyét, mert a folyamatos meddőségbe egyszer nagyon elfog fáradni.
Köszöntem.
Két héttel meghosszabbítják a House of Cards forgatási szünetét. Miután kirobbant Kevin Spacey szexbotránya, elég gyorsan történtek az események, a főszereplőt kirúgták a sorozatból, illetve bejelentették, hogy a most készülő hatodik évad lesz majd az utolsó...
gójgómitic 2017.11.27 20:09:40
@koschwarz: Lesz benne párharc? Gyakorlatilag azért kaszáltam az első évad 6. része után, mert bár zseniálisnak tartottam, de fárasztott már, hogy nincs ellenfele, nincs ellenpólus, mindenkin úgy gázolt át, mint kés a vajon. Oké, de egy idő után ez nekem így meddő lett. Rákérdeztem embereknél, hogy ez lesz végig? lesz egyáltalán olyan, aki megszorongatja? azt válaszolták, hogy tuképp az megy végig, amit vázoltam és SPOLIER elnök lesz. Oké, akkor részemről, fájó szívvel, de kasza lesz.
Te nem eszel húst? Csak zöldségeket eszel? Akkor mit eszel? Miért vagy vegetáriánus? Ha vegetáriánus vagy, ezeket és az ehhez hasonló kérdéseket biztos, hogy nem úszod meg. Te vega vagy? – szegezik nekem a kérdést nap, mint nap – hol rosszalló, hol érdeklődő pillantások kellő közepette. „Igen, közel…..
gójgómitic 2017.11.04 19:44:56
@ComLo: Azért kérlek szépen, mivel rá vagy kényszerülve, hogy utánanéz pár dolognak és lőn csoda olyan ételek is jönnek sorba, amikről előtte fogalmad se volt. Fekete bab (baromi sokféle bab van), vörös lencse (lencsét csak újévkor, akkor is barnát és 3 évente ettem, de van zöld lencse is pl), köles, hajdina, lenmag , tofu nem sorolom. Főleg, hogy a rengeteg zöldségből (és gyümölcsből is) egy átlag fogyasztó soha nem eszik, csak ha rákerül a pizzájára vagy beleteszik a süteményébe. Pl a munkatársaim. Elmúlt 10 évben egyszer se láttam őket, semmilyen magot, zöldséget, van akinél még gyümölcsöt se enni. Ennyit erről, hogy ki eszik változatosan.
gójgómitic 2017.11.04 20:04:24
@midnightcoder2: Te megeszed nyersen a húst? Megkívánod a nyulat amikor látod szaladni a mezőn? Igen a gabonát se, a zöldséget se nagyon. Egyetlen amit az ember megkíván , amit a természet ad neki azaz érett gyümölcs. Tehát elsősorban az az ember tápláléka, de az is igaz, hogy kihalt volna az emberiség, ha nem eszik feldolgozott ételt és igen, akkor is ha nem eszik húst (mondom ezt vegánként). Mégpedig azért mert az ember gyenge ahhoz, hogy a természetben éljen. Le kell telepednie, fedél kell a feje felé , védenie kell magát. Ergo ki kell használnia a környezetét, ki kell zsigerelnie.
A remény rabjai Shawshank Redemption 1994 „Az emberek egy nagyon fura fickónak tartanak.  Pedig nem vagyok. Ugyanúgy van szívem, mint minden kis kölyöknek. Egy befőttes üvegben. Az asztalomon.” Nehéz nem mosolyogni a rémisztgetés királyának eme okfejtésén. Mert lehet akármekkora horrorkirály és…..
A politika és a vallás után a legkönnyebben kirobbantható vitatémát hazánkban a szinkron jelenti. Ellenzői és rajongói két olyan kibékíthetetlen tábort alkotnak, melyek tagjai akkor se tudnának közös nevezőre jutni, ha az életük múlna rajta. Ebből nem lenne feltétlenül balhé, csakhogy a…..
gójgómitic 2017.07.25 20:06:17
Én elvileg szinkron párti lennék, ha olyan lenne a szinkron mint az átkosban, ahol fel se tűnt, hogy nem az eredeti hangja az aki adja a hangját.
És most se.
Tátom a szám Telly Savalas - Inke László vagy Pierre Richard - Tahi Tóth László és ezer másik hangján.
Lehet ne sorolni.
Most azt sorolom, hogy miért szar a mai magyar szinkron.
Hamis, hazudik, mű, férc munka kivétel nélkül mind.
Most láttam a Dunkrik filmet, egyetlen egy szereplőnek se tudták eltalálni a hangját, kecskehangú fiatalok, kiabálnak. Érződik az egészen a steril hangulat. Ha átkapcsolok az eredeti nyelvre, egyből feltűnik, hogy a beszéd a filmben van és nem rajta. Puhában beszél mindenki, halkabban, nem ordít és műtermi az egész. Lehet az átkosban a keverés nem volt az igazi, de az egész nem volt mű.
Igen vannak filmek amikben kiváló a magyar gárda, de a keverés valamiért annyira szar, hogy az égész szintén steril lesz, de ez ritka. Igen a Casablanca ilyen és meglepő mondon pl a Nyomás Utána film is, ide Bújtor , ide Újréti.
Aztán ugye nem színészek szinkronizálnak.
Anno egy másik zseniális színész adta sokszor a magyar hangját egy szintén zseniális színészhez pl Anthony Hopkins - Sinkó László Bárányok hallgatnak. Ma is feláll a szőr a karomon, ha meghallom ahogy Sinkó beszél.
Ma nem ilyen színészek adják a hangjukat.
Túroczi Szabolcs oké, de alig van hiteles magyar színész, aki ha megszólal a vásznon és elhiszem neki a karaktert, nem hogy szinkronszínész.
Aztán a legnagyobb tragédia a gyerekek. Minden gyereknek ugyanaz a pár gyerekszinkron hang adja a hangját, karaktertől függetlenül. Kortól függetlenül. Legyen az 5 és 21 éves.
Megmerték tenni ezt a húzást, hogy az Alice Csodaországban a 8 éves Alice hangja Magyarország legirritálóbb hangja .Könyörgöm nézzétek már meg az Álom.net magyar filmet, ami a világ legrosszabb filme. Abban az összes szinkron színész játszik. Felismered a hangjukat, az agyon használt hangjukat. Nézzétek meg. Na ezek az emberek szinkronizálnak. Végre képet is kaptam, hogy kihez tartozik ez a modor hang. Szóval Alice hangja ez a huszonéves. Majd eltelik 10 év, Alice 18, természetesen más színésznő, de ez a szinkrongyárt nem zavarta, adták neki ugyanúgy. Semmi mutálás vagy ilyesmi. Engem ezek hülyének vagy süketnek néznek. Meg, hogy egy filmen belül képesek a kisebb gyerekszerepben lévő egymondatos szereplőnek is ugyanazt a hangot adni. Úgy se szúrja ki a parasztja. Én kiszúrom.
Anno hetekig készült egy szinkron, ma egy nap alatt össze dobják. Anno talán casting is volt, ma felhívják: Ráérsz 12:00-tól 14:00-ig? Nem? Akkor más ráér. Illik a karakternek a hangja vagy nem illik? Ki nem szarja le? Futószalag meló van.
Aki szerint ilyen körülmények között ugyanazt a nívót lehet hozni, azzal szinkronról nem beszélgetek, mert neki mindegy, csak magyarul hallja. Ha az anyja hangját vagy ha a saját hangját hallaná vissza egy karaktertől, az se zökkentené, hogy itt valami hamis.
Kálid Artúr. Utálom már, hogy minden feketének ő a hangja (egyébként ő jó, ezt elismerem).
Forgács Gábor. Bárki hangján szólal meg, mindenkiből bandzsító, szeszélyes évszakos bunkó, részeget csinál. Ehhez az egyhez ért. Nem ehhez se, de agyon használják (szintén elismerem, hogy a South Parkban valamiért ez a nagy bunkó hang oda jó - meg még az ex pornó szinkronizáló, mindenkiből komikust csináló Szokol Péter is - őt valamiért még egy-egy jobb régi szinkronba is beengedték, azzal a magas hangjával. A Parkban ő is jó, de könyörgöm, mindenkiből egyből karikatúra lesz, ha ő adja a hangját.
Újra szinkronizálások. Amit még az is utál, akinek amúgy semmi baja a szinkronnal. Ezért csak az úgymond jót emelem ki, mikor ugyanaz a színész adja a hangot aki régen. A futószalag miatt, jön megy, nincs interakció a másik szinkronizálóval sokszor. Nincs vibráló párbeszéd érzeted, csak felmondják fa hangon, lelketlenül, de ez még hagyján ahhoz képest, hogy megint hülyének néznek. Vegyük pl Eddie Murphy és Dörnert. Tökéletes? Tökéletes! Csak nem akkor mikor újra veszik 20 év múlva és a fiatal Eddienek az öregebb Dörner már a hangja. Ilyen nincs bazd meg. Hallatszik, hogy a kép és a hang már nagyon nem egykorú. Megint süketnek néznek.
Na ezek miatt lesz egy szinkron hamis, hiteltelen, hazug. (Folyt köv)
Egy bő másfél éves írást fordítottam le ezúttal nektek, azonban mivel a téma szinte minden előzetes láttán és nagyobb blockbuster kapcsán előkerül, nem tartom kevésbé aktuálisnak ma sem. Viszont éppen ezért nézzétek el, hogy a legtöbb szemléltető példa a 2015 nyarán bemutatott produkciókból…..
gójgómitic 2017.03.20 21:27:09
A Star Wars 7-ben is az nézett ki jól (ez nagyon tetszett benne), hogy sok szerzet élő volt, azaz ember öltözött be. Ma már ezt kúrva jól megcsinálják. Az új reményt már nem tudok szájhúzás nélkül megnézni, mert sokszor az ilyenek is bénácskák. Viszont mikor megjelent a CGI sárga nyanya, az annyira kilógott a filmből, az tiszta rajzfilm volt (meg még a kereskedő is, de az legalább nem volt lehetetlenül sárga).
Nálam az első technikai film ami ma is hat rám és működik, hogy ne húzzam a szám, az az Alien 2. A T2 az meg pláne, de érdekes mód az Avatártól nem ájultam. Szép rajzfilm, de nem hittem el, hogy a kékek élnek.
Amit beszoptam, hogy élő és CGI teremtmény, az a Pi Életéből a tigris (nem akartam elhinni, hogy az nem él), meg a Visszatérőből a medve.
A Dzsungel Könyvét se hittem el, viszont ott meg az is zavart, hogy már-már valósághűek, erre megszólalnak. Nem tudtam összefésülni a kettőt. Se szinkronnal, se eredeti nyelven nem bírtam ezt elfogadni. Beszélő állat csak rajzfilmen.
Ami felett meg nem tudok még elmenni, azok a régi filmeken a halál ábrázolása. Pl a Kelly Hősei. Imádom, de mikor lelőnek valakit, az meg ordít egyet és széttárt karokkal eldobja magát...a Sindler Listája óta tudom, hogy akit ledurrantanak, az összecsuklik mint egy zsák krumpli. Ma is ha megnézem, összerándulok, annyira valóságosnak néz ki.
A véres, belezős jeleneteket ma viszont tökéletesen élethűre hozzák.
127 óra, amikor a kezét...azt nem lehet végig nézni.
Vagy a Prófétában, amikor a zsilettel elreszeli a nyakát és a vér úgy spriccel, ahogy a dobogó szív. Ezeket, hogy csinálják? Annyira reál...még a 90 előtti filmeknél se egy verekedés, se egy halál ábrázolása nem hiteles már a mai szememnek. Anno persze ilyenen nem gondolkodtam, csak hát azóta láttam egy s mást.
Pápai Joci nyerte A Dalt, a közmédia éneklős műsorát, amivel az is eldőlt, hogy ő indul Magyarország színeiben az idei Eurovíziós Dalfesztiválon. Az elődöntőket betegség miatt kihagyó Tatár Csilla visszatért a beugró Rátonyi Kriszta helyére, de lényegében nem változott semmi. A győztest a döntőben…..
gójgómitic 2017.02.19 12:18:43
A legjobb dal, ahol a zeneiség előtérbe került, az a Závodi gyerek dala. főleg, hogy 17 évesen írta.
Ha magára a dalra figyelek, akkor azonnal hallani, hogy ezt valaki olyan írta, ahol van lélek...csak sajnos az énekes a Caramel kettő hangjával tömeg tucat rádiós poppá tette az összképet és ha csak felületesen hallgatod, legyintesz rá, hogy mi ez klisés szar.
A klisés az Kállay , mintha egy Justin Biber Sorryját hallanám.
Gina dalát elénekelni nagyon kevesen tudnák (se Tóth Gabi, se Radics), tele ritmus váltással, nem a megszokott 4/4 zene, ezért tűnik sokaknak úgy, hogy nincs a zenén az ének. Olyan volt mintha valami 60-as évekbeli Walt Disney rajfilm zenei betéte lenne. így önmagában nekem nem tetszett.
Joci szerintem a "legjobb" énekes a mezőnyben, nem technikailag, hanem nagyon természetesen énekel, szál a hangja. A megasztárban azt mondta neki Presser, hogy te úgy tudsz énekelni, hogy összetenném a két kezem, ha én így tudnék. Maga a dal, ha a nagyon béna rap betét kivesszük, akkor nekem bejön, más kérdés, hogy tényleg ilyenek kell képviselni az országot?
Gigi. Faltól falig éneklés. Lényegtele a zene, legyen valami nagy ívű sablonos, hegedűs sok kiállásos, leállásos, megjegyezhetetlen (ha instumentálban szólna ki ismerné fel?), viszont az énekes tudjon rá akkorát énekelni technikailag, hogy faltól falig töltse ki a zenét. Ez nem zene, hanem egy termék, ahol arra mennek rá, hogy az énekes minél nagyobbat énekeljen. Nem a dalt éli meg, hanem a technikáját. Tízmillió ilyen van. Semmilyen, tucat izé...prudecerek által összetákolt klisé halmaz.
Leandert nem figyeltem meg, nem tudok róla véleményt mondani.
Soulwave hirtelen azt hittem, hogy a kedvesem a gitár téma. Rossznak nem mondanám, de 10 hallgatás után se emlékeznék rá. Megírták, leutánozták a kedvenceiket, tudnak játszani a hangszeren, de nem olyanok még (?) akik lelket is tudnak egy dalba tenni, mint a Závodi gyerek.
Tóth Gabi. Róla nem mondok semmit, mert nem tudok objektívan nyilatkozni. Nagyon nem szimpatikus nekem a csaj és a jelenléte a zenei palettán, ezért ezt a dalát nem tudom megítélni tisztán.
- SPOILERMENTES -  George Miller a jobban vagy a kevésbé sikerült kitérőkként megkülönböztethető malackodás (Babe és folytatása), valamint egyéb állatságok (a Táncoló talpak mindkét része) után végre tető alá hozta az év(tized) legjobb (akció)filmjét. Pont. Nem is,…..
gójgómitic 2015.05.23 00:58:02
@professional: Nem vagy egyedül. Most néztem meg és fogtam a fejem közben, hogy ennyire buta, ostoba filmet rég láttam. Azok a párbeszédek...édes Istenem, mennyire ostoba, semmiről nem szólok voltak, szerencsére kevés volt belőle.
No, de ott volt az akció, de nem...visszahozták, az epelepsziás ember mozgást, mikor néha indokolatlan gyorsan mozognak az emberek akció közben, egy egy villanásra. Örültem, hogy végre elfelejtették mára ezt, de erre tessék ebben újra előkerült. Olyan volt néha mintha Benny Hill show. Amikor rángatóznak vagy mit csinálnak. Szerencsére nem az egész film ebből állt, mert akkor a felénél tuti elhagyom a termet, de így is alig vártam, hogy legyen már vége.
Aztán a másik. Imaxban néztem és kénytelen voltam betolni a füldugót, mert meglehet süketülni, olyan kibaszott hangos az a kurva terem...
gójgómitic 2015.05.23 17:31:53
@Ficus Cucis: De hangos, kibaszott hangos. A mozitársamnak még ma is cseng a füle. Az enyém nem, mert én betoltam a füldugót, különben nem bírtam volna.
Amitől másnap is cseng a füled az hangos.
A Csillagok Között meg pláne hangos volt, ugye a fokozódó orgonával.
Túl van tolva a hang és nem is kicsit. Konkrétan már-már elviselhetetlen. Csak a többséget nem zavarja.
Engem igen.
gójgómitic 2015.05.23 20:31:13
@isvaen: azt, hogy hívják szaknyelven (tudjak rá hivatkozni)? A begyorsításokat, mikor egy-egy pillanatra olyan lesz mint burleszk lenne?
Én kimondottam utálom és egy időben elég sok akció filmnél alkalmazták, de mára szerencsére leszoktak róla.
Amikor elkezdődött a film, azonnal láttam, hogy baj lesz.
Mivel kamera rángatás nem párosult még mellé, így nem álltam fel, de nekem tönkre is vágta, még akkor is, így lett volna, ha van történet, épkézláb dialógus, de, hogy nem volt, így nálam ez nagyon nem tettszős kategória.
aeon flux kritika: whiplash (2014) 2014.09.20 15:50:00
- SPOILERMENTES - A 19 éves Andrew Neiman (Miles Teller) arról álmodozik, hogy egyszer egyike lesz a nagyoknak, azoknak a zenészeknek, akik neve évtizedek múltán is felmerül majd a vacsoraasztal mellett. Sem apja (Paul Reiser), sem anyja (aki kiskorában lelépett) nem rendelkezett zenei…..
Szögezzük le az elején: imádok Budapesten lakni, ahogy a valószínűleg a legtöbb olvasó is, és sokkal nehezebb lenne azt összeszedni, hogy mi a jó a fővárosban, mert bőven hosszabb lista lenne, mint hogy mit utálok benne. Lehet hamarosan összeírom azt is majd. Viszont csak azért,…..
A Kiégett Kabalák Szigete igenis létezik egy párhuzamos univerzumban. Itt időzik többek között a Skála Kópé, Müszi úr, Kósa L. Adolf, valamint a Szív TV és az MSat stábja is. Néha-néha azonban megnyílik egy féregjárat, és a sziget lakói tömegesen tódulnak át a 2010-es…..
gójgómitic 2014.09.01 08:05:24
@queensryche: Minden szavaddal egyetértek...és az a legdúrvább, hogy nem csak tinik.
43 éves munkatársam telojából Pittbul bömböl és a tini gyerekei miatt minden mai szart ő is szeret.
Akkor kaptam infarktust, amikor egy munka közben a táncról volt szó és mesélte egy 33 éves másik ízlésficamossal, hogy LMFAO.
-Mi?
-Hol élsz te? Nem tudod, mi az? Ők nyomják az új táncot. Kurva jó! A legjobbak!
-Azt azért kétlem, mert Jackonál senki se lehet jobb.
-Jacko?! Hagyjad már, eljárt felette az idő!

Haza jöttem, rákerestem és sírva fakadtam majdnem, h két felnőtt ember, hogy lehet ilyen szinten vak?
Az a másik, hogy amit hallottam, az minden értelemben vett borzalom, de amit láttam, az hogy két bohóc ugrabugrált, de úgy hogy bármelyik 12 éves azonnal visszautánozza, táncnak, zenére való mozgásnak a legnagyobb jó indulattal se lehet nevezni.
Közben Jacko meg...tudjuk...50 év alatt születik -ha születik- egy olyan tehetség aki úgy énekel és mozog is.
Ezt két felnőtt ember mondta.
Kurva nagy bajok van!
gójgómitic 2014.09.01 11:05:42
@oszt jónapot: Na ez az ami kurvára tévedés.
Nézz meg egy mai fiatalt. Nem fogad be semmit, ami nem ilyen anti zene. Semmit.
Eltelik pár hónap és már azt a számot se fogadja be, szinte fel se ismeri, amire x hónapja még bulizott.
Na ez 10 évvel ezelőtt nem volt.
Aztán a másik.
Lehet fújjolni a régi slágereket. Ezt szeretem azt szeretem, ezt utálom azt utálom, de egy csomót szeretek közülük a zene buzik is.
Nekem az összes haverom zene buzi. Egytől-egyig mindenki kivétel nélkül utálja amit ma pop zeneként megy. Mindenki azt mondja rá, hogy ez sipítozás, vísitozás.
Zenebuzik. Olyanok akik a jazz-től kezdve rockig-electronikáig a popzenétől kezdve mindent szeretnek. Újakat is régieket is.
Van kurva jó zene ma is, de csak nagyon kevésből lesz sláger.
Szóval az, h 20 év múlva nosztalgiáznak rá, az erősen kétséges, mert addig kurvára elfelejtik.
Van Vastag gyereknek egy száma. Mai trend. Annyira szar, hogy miközben ment azt mondta: már most nem emlékszem az előző félpercre, mert annyira semmi dallam vezetés nem volt benne. Mint egy darab szarkupac ledobva a földre.
Visszasírom a vad iz lavot. Utáltam mikor ment és ma se szeretem, de ha összehasonlítom a mai szarokkal, akkor mindjárt más fényben tűnik fel.
A mai pop minden csak nem könnyen befogadható.
50 éven keresztül a pop zene olyan volt ami a füledbe egyből beleragadt. Legyen az bármilyen. Szereted, nem szereted, nem ez a lényeg.
A maiak nem ilyenek.
Én zenebuzi vagyok több mint 30 éve.
Nem átlag zenehallgató.
Körülöttem csak zene buzik vannak, voltak, de miről beszélek azt csak az elmúlt 5 évben lépet fel erősen mint jelenség.
Eddig ilyen tendencia nem volt.
Úgy, h ne kezdjünk azzal jönni, hogy ez volt a Beatles idejében is.
A lószart volt ez.
A zenebuzik közül van aki igen is szereti a Beatlest vagy bármit amit példaként felhoznak azok akik nem látnak az orruknál tovább, nem látják, hogy a felgyorsult internetes világban, teljesen megváltozott minden. Viszont egy zeneszerető embert se ismerek, aki értékelné Nicki Minajt meg ezeket a szennyeket. Csak a csőcselék. Még - ne menjünk messzire - R.E.M -et, Metallicát, Madonnát stb nem csak a zenei csőcselék szeretett.
Van kivétel, de egyre elenyészőbb.
Nem tudom hová fog ez vezetni, de el lehet elfog fogyni az a réteg aki bármilyen értéket betudna fogadni.
Pop zenei közegről beszélünk. Ne abból induljunk ki, hogy voltam Leonard Choen vagy mit tudom én amit bárki szeret koncerten és ott voltak zenét élvező emberek.
Átlag buliba járókról beszélünk.
Ha rockdiszkók vannak, akkor vannak rockslágerek is. Mi a sláger a rockzenében? Hát olyan dal, ami elsőre a fejben ragad, melyet együtt énekelsz, üvöltesz a kedvenc zenekarod énekesével vagy csak simán szétléggitározod az agyadat egy bazi nagy riff, vagy groove hallatán. Na, ilyen…..
gójgómitic 2014.08.17 22:43:32
Kizárólag buli faktor szempontjából :)

25. Rage...90-es években nem volt buli ahol nem szólt és eszmélet vesztés, de Bullet in the headet jobban bírom, igaz az kevésbé sláger.

24. Sisters...szeretem, de én bulikban nem hallottam talán csak egyszer, az MTV nyomta is egy időben azé rendesen.

23. Megadeth...fiatalkoromban bírtam ezt a számot, de csak a címéről ugrik be, ma már egyáltalán nem tetszik. Buliban meg egyszer se hallottam felcsendülni,

22.Nirvana...nemzedékek himnusza, még a kommersz diszkókban is tolták és ez az a szám, amire egy barátom azt mondta: soha többet nem akarom hallani egy buliban se. egyetértenék, de egyszer egy angol dj úgy rakta be a funkok, laza hip-hopok közzé, hogy úgy beleillett, hogy csak na és az a kemény, h bele simult, nem volt az ereszd el a hajam bármikor amikor ez az őserő szám megszólalt anno.

21.Rammstein...csak névről ismerem a bandát, a számot is csak már hallottam egyszer-kétszer kategória. amikor ez pörgött én nem rock bulikba jártam már. nem az én világom, de megértem, h egy buliban tud ütni

20.Dio...húúú a létezésről is elfelejtkeztem már...ha meghallanám a parketten én igen csak csápolnék az örömtől.

19.Linkin...gyerekeknek való, gyerektől, Férfiaktól kellett volna inkább helyetteLed Zep, Whitesnake. ect

18. Monster... nálam ez lenne buli faktor szempontjából a numero one. megadög. ez már-már diszkó annyira segrázó. pont mostanában kattantam rájuk, mikor futottak, a cimbik imádták, én meg akkoriban inkább az elektronikát kezdtem el csípni, így nem figyeltem kellőképp rájuk.

17. Soundgarden...detto Dio, el is felejtettem, hogy mennyire bírtam ezt a cuccot...most is tetszik, de buliba nekem inkább az Outshined.

16. Bon Jovi...Bulifaktor persze top, megértem, de én tényleg mást választottam volna tőlük. Mondjuk a Keep The Faithet, az már-már diszkó olyan táncos, de az meg nem volt ekkora mega slágör, de Livin' On A Prayer még ezt is überli ismeretségben nem? két millió buliban hallottam, még a suli diszkókban is

15. Slipknot...nem az én világom, nem tetszik, de tudom, h kultusz zenekar. nem érezném jól magam ha buliban hallanám. nem odavaló még ha sokan szeretik is, beteg zene ez nekem, helyettük a Hendrix Foxy Lady-je ha már buli nem?

14.System...tudok a létezésükről meg minden, de sose figyeltem őket, így belehallgatva most , azt kell, hogy mondjam fasza és ha a 90-es években jöttek volna imádtam volna ezt. sose hallottam egy buliban se.

13. Mötörhead...elismerem Lemmyt és a bandáját, de én sose szeretem. természetesen ismerem a számot, de ha buliról van szó én nem pogozni szeretek, erre meg csak azt lehet...de most, h így hallgatom eltudom képzelni, hogy lenne olyan pillanat amikor kijönne belőlem rá az állat :)

Folyt köv
gójgómitic 2014.08.17 22:46:36
12. Europe...vicc, meg minden. otthon sose, de egy buliban még is részegen nagyon lehet ám együtt sikítani vele. szeretem is meg tuképp nem is....ááá igazából bűnös öröm. olyan is kell néha.

11. Pantera. Imádtam anno és kan házibulik nem léteztek nélküle, de most így hallgatva, nekem ez már túl sűrű és buliban nem esne jól.

10. Cult. ..alap nálam, de az Electric lemezükön sokkal, se sokkal dögösebb számok vannak, amire jobban mehet a bugi. Ez inkább együtt éneklős, de persze nagyon csípem ezt a lemezüket is.

9.Deep Purple... Rock buli kötelező kellék, de én simán bírnám funkok, hip-hopok közzé is. Egy jó dj simán beszúrja ha köll.

8. Faith No More...pont valamelyik nap töröltem a gépről, hogy nekem ez már nem adja...pedig régen...buli szempontjából amúgy minden további nélkül helye van a listán.

7.Scorpions...szétráznám a seggem rá, ha egyszer felcsendülne egy buliban, de erre ma már kicsi az esély sajna. nagyon dög.

6.Metallica....mennyi de mennyi remixe van ennek a számnak...jó mindenki megőrül rá bárhol csendül fel, de Sad But True sokkal dögösebb egy táncparketten.

5. Judas...sose voltam rajongójuk, nem ismerem igazából a munkásságukat, de nekem nem buli faktor kategória a zenéjük. elismerem őket persze meg minden.

4. AC/DC...a már seggrázás én is ezt választottam volna. funk dj-k is előszeretettel tolják egy egy bulin és mindig kurva jól tud esni, igaz rég futottam bele már, de hát az AC/DC az diszkó, buli kötelező kellék, ha rock vonalon mozgunk, de nem csak ott.

3 Guns...a második fele már pogo, de addig Giga seggrázás. anno a rendészek direkt berakatták a a diszkóssal és a magunkfajták is bementek rá...akkor persze még nem táncoltunk (még nem szerettem), csak headbanger és mikor jött a pogo rész megmutattuk kik vagyunk a diszkósoknak és ekkor jöttek a rendészek, hogy szétcsapjanak a fiatalok között. mennyi pofont kaptam, de azért a következő szombaton is ott voltam az ekkor még lenézett parketten. Top 3-ba nálam is lehet bekerült volna a Welcome To The Jungle-el együtt.

2. Iron...nekem ez túl heavy metal. síkoltozós meg minden.. detto judas. elismertem mindig is, de sose csíptem.

1. Sabbath...őrület, ereszd el a hajam, imádom, de picsarázáshoz még is inkább az iron man

+ 1 maiak közül nálam bugi szempontjából ez viszi a prímet

www.youtube.com/watch?v=x_PrT25o8Vs
gójgómitic 2014.08.17 23:42:43
@malenykij polgar: Az amúgy nem tűnt fel sokaknak,hogy buli szempontból van a lista és nem mint melyik mekkora kultusz vagy milyen szám? Ha buli és rock buli, akkor a Europenak igen több helye van mint egy Ace Of Spadesnek, mivel az utóbbira az össze csaj kivonulna a parkettről, a Europre-ra meg még az is bemegy csápolni aki cikkinek tartja különben, csak mert akkor és ott jól esik.
Természetesen nem a filmezést, hanem Ellen Ripley történetét. A színésznő a hollywoodi Hero Complex Film Festival elnevezésű rendezvény egy hallgatói fórumán beszélt az Alien-saga lehetséges ötödik részéről. Ahogy ő fogalmazott, a sorozat és a rajongók megérdemelnék a sztori érdemi lezárását, mert…..
A május 5-én visszatérő 24 minden idők legjobb tévés akciósorozata, ha pedig csak az első 4 évadot nézzük, akkor simán benne van az all-time top tízben. Az új évadban a fenti trailer alapján pedig minden benne lesz, amiért imádtuk Jack Bauer kalandjait, intrika, akció, suttogva…..
Nyolcan reggeliznek egy külvárosi kajáldában. Hatan olcsó fekete öltönyt és fehér inget viselnek - csupán a fekete fedora-kalap és a napszemüveg hiányzik, és ott tartanának, ahol a Blues testvérek letették a lantot, gitárt, szaxofont. A hetedik fickó veszkócsizmát és…..
Themisztoklész (Sullivan Stapleton) 10 évvel ezelőtt végzett Dáriusz királlyal, és ezzel akaratlanul is elindította a fiát, Xerxészt (Rodrigo Santoro) az istenkirállyá válás őrületes útján, és ugye tudjuk jól, hogy annak mi lett a vége. A görög harcos most ismét szembesülhet…..
A Fox International február 4-én kezdi meg adását Magyarországon, egyelőre csak a Telekom és pár kisebb szolgáltató előfizetői számára, de folyamatosan tárgyalnak a Digivel és a UPC-vel is, így várható, hogy nemsokára sokkal több háztartásban lesznek elérhetők. A csatorna…..
gójgómitic 2014.01.04 00:42:18
@mr.guargumi: Ez nem tetszés nem tetszés kérdése. Ez tény. Nem a hangszínek a legzavaróbbak, hanem az, hogy nincs mögötte lélek.
Ezt meg azonnal kiszúrom.
Egy szinkronszínész, hogy tudna már árnyalni egy Daniel Day-Lewis szintű színészi játékot? A világ egyik legjobb színészét egy egyszerű felbeszélő, hogy tudná már visszaadni?Szerinted vissza adja?
Nem Sinkovics Imre szinkronizál már, aki maga is egy zseniális színész volt.
Példát miért nem mondtál?
Dexter...hm mindenkinek jó benne a hangja vagy csak az övé (nem láttam még? Mert az édeskevés nekem, hogy bumm pár szereplőt eltaláltak. Az nekem nem elég.
Hogy érthetőbben mondjam Beverly Hills-i zsarú 1.
Van új és régi szinkronja. Aki nem hallja a különbséget Eddie Murphy két szinkronjában (mind a kétszer Dörner), akkor azzal felesleges szinkronól beszélni. Ugyanaz a hangszín, de még se, az első zseniális, a második az egy férc munka. Ez kurva nem izlés kérdés. Szar a szinkron munka!
gójgómitic 2014.01.04 01:01:10
Olyan amatőr hibákat képesek csinálni, hogy más nyelven megszólal a színész és basszák szinkronizálni .Igen a szinkronizálónak ha kell fonetikusan vissza kellene mondani, nem érdekel az akcentusa. Az milyen már, hogy egyszer csak egy másik ember szólal meg? Mi ez varázslat? Megszállta az ördög vagy mi? Miért nem a szinkronizáló nevet, mikor a színész nevet? Miért nem a szinkronizáló sír? Ezek rendszeresen előfordulnak és komolytalanná, hiteltelenné teszik az egész szinkront.
Nekem az a furcsa, hogy sokakat ez nem zavar. Rengeteg ismerősömet nem. Észre se veszik.
A szomszédék akkor néztek rám furcsán mikor néztük a Bolygó Neve halált rendezői változatban, Tk-ból.
Azonnal feltűnt, hogy valami nem stimmel (95-ben járunk!), de még csak gyanakodtam. Ott álltam fel, mikor Gránicz Lajos helyett valami béna hang mondja Apone őrmester szájából, hogy nézz a szemembe, a nyald ki a szemfenekemet cool duma helyett.
Elköszöntem, én ezt így nem vagyok hajlandó nézni. Tinédzser voltam még, de már akkor feltűnt, hogy kezd baj lenni azokkal a szinkronokkal amit nem a mozis verzióhoz készítetek, hanem a video kazira, azokat már kis studiók csináltak.
Ma meg szinte csak azok mindent, még a mozi filmekhez is.
Puzsér cikke a kereskedelmi Tv-ről. Amit a BK-ról mond, az igaz a szinkronra is. Megszokták az emberek a szart.

nemzeti.net/puzser-lehet-ujra-nagy-magyarorszag-de-amit-a-kereskedelmi-televiziok-az-emberek-tudataval-muveltek-az-elmult-17-ev-alatt-azt-nem-lehet-jovatenni-1598666.html
Már nagyon régen nem nézek Robert de Niro filmeket. Egyszerűen azért, mert fáj látnom, hogy milyen utolsó szemetekben alázza le magát korunk egyik legnagyobb színésze. Ráadásul mostanában ráállt a vígjátékokra, holott nála jobb drámai színész talán még ma sincs. Aztán a napokban megnéztem a…..
gójgómitic 2013.11.17 20:18:12
Szubjektív vélemény. A fenti felsorolt filmeket megértem, hogy kinek miért tetszettek. Én így látom őket. Sokat régen láttam, lehet ma mást mondanék rájuk.

A rettegés foka -nagyon régen láttam, nem is emlékszem rá igazán, csak arra, ahogy Cserhalmi hangján mondja: Ügyvéééééd úr! Akkor talán tetszett,de lehet nem. Juliette Lewis nagyon irritált benne.

Aki legyőzte Al Caponét -, ezt is régen láttam, de eléggé tetszett, de nem Niro miatt.

Szemtől szemben - 3-szor is megnéztem a moziban. Niro legjobb filmje nekem. Mint film.

Casino - Ez az a film amiben végig pofáznak, ha nincs párbeszéd, akkor a narrátor beszél és ittasan láttam feliratosan. Nem könyvre ültem én be! Nem tetszett. Viszont ennek a filmnek még jó a szinkronja, megnéztem úgy is és nagyon bejött, pedig Scorsesét én nem igazán kedvelem mint rendezőt, de van azért amit szeretek tőle. Régen láttam, de inkább Pesci alakítására emlékszem.

Volt egyszer egy Amerika - Leone a kedvenc rendezőm, de nem a kedvenc filmem tőle. Hosszúnak találtam nagyon. Egyszer láttam, de nem hagyott mély nyomot, se az alakítások. Azt se mondtam rá, hogy nem tetszett. Csak a zenéje élt tovább bennem. Lehet meg kéne nézni újra...

A szarvasvadász - Rég láttam és egyszer és emlékszem rá...csak hát negatívan. Rettenetesen untam, főleg a félórás orosz lagzit az elején. Oké az orosz rulettes jelenet tényleg beleég az emberbe, de mint film, nekem nagyon nem adta. Niro alakítása viszont inkább emlékezetes nekem mint a film.

Nagymenők - A másik Scorsese film amit tényleg nagyon birok. Bár ezt is rég láttam és szintén inkább Peschire, meg Liottára emlékszem inkább mint Niro játékára (nem lógott ki persze, csak a másik kettő jobban megmaradt).

Keresztapa 2 - Hoppá frissebb élmény, nincs egy éve, hogy behúztuk mind a 3-at. Mint film, nem a kedvencem, de nagyon jónnak tartom, Nirora is emlékszem, erre a szerepre tökéletes, de nem egy maffia főnök szerepet tartok a színészet non plus ultrájának.

Taxisofőr - Na ez az a film amit szeretek nézni, de nem tartom egyáltalán jó filmnek. Scorsesét történet mesélésben nem igazán tartom spillernek, viszont egyes jeleneteket kurva jól megrendez. Egészben nem tetszenek a filmjei. Ez se. Atmoszférát azt tud rendezni. Ez a film Niroról szól és ha nem ő játssza, nem hiszem, hogy kultikus film lett volna. Niro ebben nagyon emblematikus. Viszi a hátán az egész filmet - bár mindenki jó benne - de hát a film az ő jellemfejlődéséről (vagy épp nem) szól, majd hogy nem történet nélkül és ebből kifolyólag nekem egy vas iz dasz, viszont még is megnézem ha elém kerül és mindig élvezem, mert minden egyes jelenete üt...csak egyben nem. Niro itt viszont csontig éget.

Dühöngő bika - Detto Taxisofőr 2. Egy ember jellem fejlődése vagy inkább lecsúszása. Zseniális jelenetek, alakítások, de nekem egy film nem lesz attól nagy, ha végig egy agresszív ember lejtmenetét kell néznem. Mint filmet ezt se tartom jónnak, de egyes jeleneteit szeretem, csak egyben nem. Tapló emberekről filmrt akkor szeretek, ha van jó sztori is. Itt az nincs, csak jellem ábrázolás, de mivel nem egy összetett jellem, így hiába briliáns Niro ebben is, egész filmen keresztül nézni egy ilyen embert nekem nem élvezet. Atmoszféra ebben is nagyon erős, a többi színész is, de összességében mint film nálam nem pálya. Elég volt egyszer látni, ellentétben a Taxisofőrrel.

Ami nincs a listán és megmaradt mint, hogy nagyon erős alakítása az az: Ébredések. Az éjszakai rohanást meg mint filmet nagyon bírom.
Nahát, mindkét tehetségkutatóval kapcsolatban felmerült a bunda lehetősége, csak azon lehet csodálkozni (már ha) hogy ilyen későn. A Blikk a The Voice, a Bors az X-Faktor esetében lötyögteti a szaros bilit lelkesen. A The Voice első párbajköréből kieső Bokor Marianna már a…..
gójgómitic 2012.11.28 11:50:20
@HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA: Én emlékszem erre a gyerekre. Nekem speciel a kedvencem volt, de ez más kérdés.
A mentorházban mikor Fero döntöt, leült a gyerek. Azt mondja Fero:
- Te egy egyéniség vagy, már ahogy leülsz abból is látszi...Aztán agyba-főbbe dicsérte és a végén azt mondta:
- Nem vihetlek magammal az élő showba
Wittman:
-Sajnálom
Fero:
-Hidd el én sajnálom a legjobban.
Azt hiszem ezzel mindent elmondot, hogy köze se volt a döntéshez :)