Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Blobov

0 bejegyzést írt és 275 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
via GIPHY Olvasónk sztorija után hálás szívvel emlékszem vissza arra a saját élményemre, amikor nagyon vártam valami apró csomagot, a postás pedig felcsengetett és azt mondta: "csókolom, megint jött valami szar". Na hát a következő sztoriba nem hangzik el sajnos hasonló sem, pedig olvasónk boldog…..
Blobov 2019.08.05 15:47:38
@body_andras:

"A hivatalok is használhatnák az ügyfélkapu tárhelyet hogy a marhaságaikat közöljék, a cetlizést meg hagyják a jogi procedúrákra."
A rendelkezési nyilvántartásban ( rendelkezes.gov.hu/rny-public/ ) beállítod, hogy az ügyfélkapus tárhelyed a hivatalos elérhetőséged és hogy mindent elektronikusan szeretnél kapni. Ekkor elméletileg csak elektronikusan kaphatod. Elméletileg, persze.
Van nehezebb dolog egy kultsorozat feltámasztásánál, hogyne lenne, sőt, hálátlanabb is, de ha a szórakoztatóiparnál maradunk, akkor az amatőr késnyelésen és a női szereplőkkel újraforgatott filmklasszikusokon kívül nem tudok nagyobb szopást elképzelni. Mert mindegy de tényleg, MINDEGY mit csinálsz,…..
Blobov 2018.02.28 09:01:16
@Darth Revan: Mennyi ideje is van már vége? Több mint két hete? Tudtad, hogy Robbot megölik a Vörös nászon? S Darth Vader Luke apja?

Vagy mennyi a spoilerezés legális dátuma?
A Tiloson futó Régen minden jobb volt James Bond-adásai után újabb műsorba kaptam nemrég meghívást: ezúttal a Klubrádió Popfilterében Csepely Adrienn faggatott ki a kedvenc rajzfilmjeimről. Valamint arról, hogyan hatja át a jövőre már 110 éves animációs műfaj a popkultúrát – sőt, a mindennapjainkat...
Vissza a Gyökerekhez. Az utolsó darab keksz: lélektani dolog, de az valahogy sehol, soha nem kell senkinek. Zabál végig gátlástalanul a közösből, de azért az egészet csak nem eszi meg. Maradjon másnak is! Nehogy neki kelljen elpakolni. Nehogy észrevegyék, hogy ő zabálta fel az egészet. Képesek…..
Későn eszmélő vallási fanatikusok és szarkavaró arisztokraták - tömeggyilkosság. Határaikat próbálgató, handabandázó északi hadurak és egy zombi - asztalracsapás. Háttérben pecsenyét sütögetni akaró sunyi kis geci és rendszeres nemi erőszaktól megmentett nemeslány - összenézés. Töketlen kalóz és…..
Blobov 2017.07.19 12:57:18
@Fedor: Euron is szerette az István a királyt, ő ezért öltözött Nagy Ferónak.
Amikor az embernek hét része, a pletykák szerint 440 perce van arra, hogy egy történetet, vagy annak következő fejezetét elmesélje, akkor luxus az, hogy az évadnyitójában legalább négy olyan jelenet van, amiben a szereplők teljesen érdektelen dolgokról beszélgetnek, és a nettó 61 perces epizód valós…..
Blobov 2017.07.17 14:52:06
@SziIu: Ma reggel hajnali háromkor volt a bemutató. Az HBO Go-n ingyen/regisztrácó nélkül megnézhető azóta. Akkor mi van?
Blobov 2017.07.17 15:30:47
@Rozs Döme: Amikor önmagadnak válaszolsz, arról is kapsz értesítést a blog.hu-tól?
Ismeretlen terepen mozog a hetedik évadát vasárnap este (magyar idő szerint hétfő hajnalban) kezdődő Trónok harca, hiszen ez lesz az első olyan évad, amit nézve a könyvekkel tisztában levő barátaink nem fölényeskedhetnek mosolyogva, hogy ja, te még csak itt tartasz? Az igazsághoz hozzátartozik, hogy…..
Néhány évvel ezelőtt a Universal saját animációs stúdiója, az Illumination Entertainment még a Disney-hegemóniát megtörő animációs kivirágzás egyik fontos szereplője volt, a Gru és a Gru 2 két kiváló, és nem kevésbé fontos módon bájos és eredeti produkcióval színesítve az animációs felhozatalt.…..
Blobov 2017.07.01 07:06:36
@Kata SWL: A duplakritika lényege többnyire az, hogy ki lehet belőle hámozni, hogy a fimben mi is van, csak annyi eltéréssel, hogy az egyiknek tetszik az, amit lát, a másiknak nem. Ehhez képest a Tiétekben az origo sem azonos:

"Popkulturális utalásokban sincs hiány, de nem hemzseg tőlük a film, így szerencsére a Gru 3 nem követi el azt a hibát, amit a Minyonokban megtett:" vs.

"A Minyonok után egy újabb filmet tömve tele olyan poénokkal és utalásokkal, amelyeket pont a gyerekek nem fognak érteni"

"Balthazar Bratt komikus karaktere szolgáltat, aki talán az eddigi ellenfelek közül a legjobb" vs.

"Az új főgonoszra súlytalansága okán még ennyi szót is kár vesztegetni"

"Mellette a fő humorforrást természetesen a minyonok szolgáltatják, akikben újfent nem fogunk csalódni." vs.

"Igen, még azt is megértük, hogy a széria legjobb pillanatait szállító lények (akik még egy totál felesleges spin-offot is elvittek a hátukon bohóckodásukkal) csupa kínos geggel jelentkeznek a film során."

Szóval nem az a baj, hogy ellentétesen értékeltétek, hanem az, hogy azt sem lehet eldönteni,hogy a filmben mi van: sok felnőtt poén vagy kevés, sok főgonosz vagy kevés, minyonok jó vicceket mondanak vagy sem...

Ezért mondom, hogy nem ugyanazt a filmet néztétek...
Blobov 2017.07.02 08:11:12
@danialves: Asszem, nem sikerült megértened, amit írtam, biztos nem voltam elég egyértelmű, de akkor megpróbálom megint:

1., Egyik kritika szerint sok benne a felnőtteknek szóló poén, a másik szerint nem, sőt.
2., Az egyik szerint szar az új főgonosz, a másik szerint nem, sőt.
3., Az egyik szerint gyengék a minyonok, a másik szerint nem, sőt.

Ez nem két eltérő értékelés, ez olyan, mintha két film lenne.
A katonák azt hitték, valami parádé, hadgyakorlat vagy oktatás vár rájuk azon a verőfényes vasárnapon, hiszen díszegyenruhában rendelték a reptérre őket. Csernobilhoz közeledve azonban már nem lehetett nem észrevenni a füstölgő négyes blokkot...
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogy fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogy fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Blobov 2017.02.21 08:51:39
@Narg: Szerintem csak keveri, mert nem Enchanced Edition, hanem a Numenera jön ki...
hogyvolt Taboo 1x03 - Theater 2017.01.23 13:00:00
James merénylője, az ezüst fogú „Maláj” a parti iszapban végezte, másnap reggel a Winter vezette gyerek kompánia szemléli meg a tetemet. A félvér kisgóré utasítja a többieket, hogy az ezüst fogat szedjék ki a holttestből, mert arra ő tart igényt. Hősünk sebe ezalatt az…..
Blobov 2017.01.24 15:06:06
Már eléggé benne járunk a januárban, de csak most lett időm előbányászni a tavalyi keresőkifejezések közül a legjobbakat - viszont azt nem akartam, hogy elsikkadjon a dolog, mert egy hétéves hagyományt törtem volna meg (korábbi évek: 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015). Szóval megkésve bár, de törve…..
  A csatahajók végzete általában ugyanaz, hosszabb-rövidebb, és az esetek többségében eseménytelen pályafutás után rendszerint mind a hajóbontókban végzik, néhány ritka szerencsés példánytól eltekintve, melyek hajómúzeumként élnek tovább. Néhányan harcban vesztek oda, mások balesetekben. Végzetük…..
Az Expanse volt a 2016-os év legjobb sci-fi-je, nem véletlenül írták róla, hogy a Battlestar Galactica és a Trónok harca szerelemgyermeke. Aki eddig kihagyta, és van neki Netflix-előfizetése, álljon neki, este meg jöjjön ide vissza kommentelni, nagyon kíváncsi vagyok, darálva milyen élmény az első…..
Blobov 2016.12.30 12:09:04
@The reaper: trilógia? eddig 5 könyv jött ki...
Blobov 2016.12.30 12:09:43
@Kővári György Márió: Nem lehet, hogy a hiba Benned van akkor?
Amióta a Disney benyelte a komplett Star Wars univerzumot, a keményvonalas rajongók még mindig számottevő része rendszerint habzó szájjal veszi tudomásul a mesestúdió újabb és újabb folytatásokra, előzménytörténetekre vagy matinésorozatokra vonatkozó bejelentéseit. Az új égisz alatt tavaly…..
Blobov 2016.12.16 13:12:17
@elemes: Nem, az SW EP4-ben nem tudjuk meg, honnan szerezték meg a terveket, az, amire gondolsz ("many Bothan died") az EP6-ban van.
Utazni jó. Egy kedvenc helyre visszatérni mindig élmény, mert ilyenkor az ember felidézhet rengeteg pozitív emléket és még újakat is szerezhet. A Zsivány egyes elvitt a messzi, messzi galaxisba, és jó volt 2 óráig a régi és új ismerősökkel. Spoilermentes kritika...
Blobov 2016.12.15 17:08:39
@para_noir: Nem nagyon volt idejük: a Halálcsillag bedarálta az egész környéket. A "sokan meghaltak" mondat viszont a Jedi visszatérből származik és a II. Halálcsillaggal kapcsolatos dolgokra vonatkozik.
Mozikban az Underworld Vérözön címre keresztelt legújabb epizódja, ami az eddigi vélemények alapján nem aratott osztatlan sikert, ezt pedig nem szalonképesen úgyis megfogalmazhatjuk, hogy sokak szerint kifejezetten pocsékul sikerült. Tény, hogy nehéz maradandót alkotni egy olyan zsánerben, ami a…..
Blobov 2016.12.04 20:48:26
A bicósok feketével írhatják 2016.10.13-át, ezen a napon ugyanis a magyar rendőrség hivatalosan is megállapította, hogy legális kerékpárt lopni. Jelmondatuk megváltoztatásán is gondolkodnak a következőre: Lophatsz és megvédünk. Most megyek feltörök egy autót, nem ellopom, csak közlekedési céllal…..
Blobov 2016.10.21 10:33:40
@Sir Galahad: Nem bűncselekmény, viszont szabálysértés. (Mind a magyar jog, mind több külföldi jog a petty crimes esetében, azaz értékhatár vagy társadalomra való veszélyesség alacsony foka esetében különbséget tesz. Így pl. 5000 forintos termék ellopása, ha nincs semmi minősítendő körülmény (pl. nem tokból szakították ki, nem a lakásból vagy zsebtolvajlással vitték el, stb.), nem bűncselekmény, hanem szabálysértés.
Ugyanígy: gépjárművet elkötni eltulajdonítás szándéka nélkül (jellemző cselekmény volt egy időben, manapság azért már baromi ritka) bűncselekmény, de ha csak más bringáját azért viszem el, hogy gyorsabban elérjek a kocsmába, akkor az már csak szabálysértés.
Csütörtök, újabb mérföldkő a betegségem diagnosztizálásában. Erre a napra kaptam időpontot ahhoz az SM-specialista doktornőhöz, aki múlt héten felvetette a sclerosis gyanúját. Kis csúszás után bejutottunk hozzá, leültünk, és azonnal mondani kezdte: "Megnéztem a felvételt, ez nem sclerosis multiplex.…..
Blobov 2016.10.19 12:31:55
@KA1988: Mi lett a szövettanon?
Subba 100 pinisz, ringdingding 2016.09.23 09:05:00
Blobov 2016.09.23 14:54:59
Huszonnégy órával azután, hogy az amerikai CBS leadja a 2017 elején induló, új Star Trek-sorozat részeit, az epizódok felkerülnek a Netflixre is, ahol emellett 2016 végéig elérhető lesz a korábbi sorozatok 727 része is...
Nem vagyok focirajongó, nagyjából harminc éve az első meccsek, amelyeket végignézek (nem véletlenül), a válogatott mostani összecsapásai, fogalmam sincs, Storckot hol mennyiért jegyzik edzőként, elképzelésem sincs arról, mi fán terem a passzsáv, de néhány dolgot tudok cserébe. Egy háromszériás…..
Blobov 2016.06.23 13:32:35
@Szilveszter Dósa: Nem, nem a Hertha döntött. Dárdai döntött, minden mítosz ellenére, hogy ha már választani kell a Hertha és a válogatott között, akkor a Hertha-t választja. A fociban szokásos jogviszonyok alapján semmibe se tartott volna neki felmondani a Hertha-nál és eljönni szövetségi kapitánynak. Nem tette (ami szakmailag tegyük hozzá, jó döntés volt).

Ja és egyébként: Dárdaival lehet, hogy megtanultunk védekezni, de gólokat nem nagyon rúgtunk. Azt már Storck tanította meg, hogyan kell támadni.
125 évvel ezelőtt, 1891. május 31-én kezdték el Vlagyivosztokban a Föld leghosszabb vasútvonalának, a Transzszibériai vasútnak a megépítését. A későbbi II. Miklós cár, Nyikoláj Alekszandrovics trónörökös adta meg az engedélyt minderre. A teljes vaspálya 1901 novemberére készült el, ekkor találkoztak…..
 Fotó: Pixabay  A következő négy posztomban hat hétnek az eseményeit fogom feldolgozni, ami annyit jelent, hogy egymáshoz szervesen kapcsolódó sztorik következnek három különböző helyszínen. Nem értem azokat az írókat, akik a fantáziát hívják segítségül, hogy legyen miről írniuk. Az életnél nagyobb…..