Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bogessz

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A budapesti repülőtéren évente két magyarországnyi utas fordulna meg, ha a tervezett bővítések megvalósulnának, miközben a reptér okozta lég- és zajszennyezés már most százezrek életét keseríti meg. A Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) és a Közép- és Kelet-Európai Bankfigyelő Hálózat…..
bogessz 2021.10.13 16:45:12
Kedves posztoló!
Én mint született (1951, a reptértől légvonalban kb.2 km-re, Szarvas csárda) pestszentlőrinci lakos, a következőket tudom hozzáfűzni:
1/ Küldök, jobban mondva küldenék, egy képet (lásd melléklet). Amelyből kiderül, a reptér már 1941-ben ott volt!
Ha figyelmesen megnézed, a környéken sehol nincs emberi település. Vagyis van, a Gyömrői út és Üllői út közötti Szemere-telepen, de az a reptértől a ceglédi vasúttól elválasztva.
2/ A mai Pestszentlőrincen csak a Csévéző út és Felsőcsatári út, (na jó egészen a Gyula utcáig, Béla- Erzsébet-telep) van a reptér fel-leszállási vonalában.
3/ Látod, hogy Kőbányáig erdősáv, temető (rákoskeresztúri) van. (A halottak nem szoktak öklöt rázni).
4/ Akkoriban Psztl még nem volt Bp. része. Kb. úgy volt , mint ma Üllő, merthogy még Kispest sem volt Bp.!
5/ A 2. vh alatt, a psztl-i, később Lőrinci Fonó néven ismert gyár, Messerschmidt összeszerelő üzem volt. Ahonnan a gépeket szárny nélkül, a németek ( és munka-szolgálotosok) által épített, (középső) Gyömrői úton traktorral vontatták a reptérre. A szárnyakat ott szerelték rájuk.
6/ A legjobb helyre lett Bp. reptere telepítve. Mert akkoriban (és gondolom még manapság is) sokat számít az uralkodó szélirány. Az pedig 60-70 %-ban észak-északnyugati.
7/ Aki mindezek után oda telepedett, tudta, hogy ott reptér van.
8/ Még 25-30 éve a Csévéző úttól Rkrt-ra vezető úton hétvégi telkek voltak.
9/ Aztán jött a gengszterváltás és a megválasztott képmutatók és az általuk felügyelt építési hatóságok általi építési engedélyek kiadása.
10/ Az egyetlen jogos kifogása a távolabbi, kőbányai és zuglói lakosoknak lehet. (Ők nem indítanak ilyen posztot).
11/ Én éjjeli bagoly vagyok. Már vagy 37 éve. Éjjel dolgozom úgy 2 órától, szabadban. Néha egyszerűen megrémülök attól a csöndtől, amit manapság tapasztalok. Mintha egy kihalt városban mozognék... Csak az éjjeli expressz vonatok zaja jut el hozzám.
Tiltsuk be a ceglédi vonalat is! Hajrá!
Imádjuk ütni a bulvárlapokat, amikor olyan nagy horderejű kérdésekben, minthogy tartós lesz-e Orbán Ráhel házassága, vagy kiállja-e az idő próbáját az MSZP-Együtt-PM választási megállapodása, asztrológusokat hívnak segítségül. A Blikk által megkeresett Bakonyi János…..
bogessz 2013.11.17 17:53:27
Nos, mondok én néhány dolgot. Nem fog a "racionalistáknak" tetszeni. Mondhattam volna ugyan ateistákat vagy szkeptikusokat is...

Most olvastam, hogy LiBajnai Halak/Oroszlán; Mesterházy Vizöntő/kitudja?
E két egyén a politikában súlytalan. Bármit tettek is eddig életükben, valódi "nagyságig" nem fogják vinni.
Ezek a jegyek nem adják meg a lehetőséget sem arra, hogy valaki igazi egyéniség legyen, sem arra, hogy igazi vezetővé váljon.
Amit eddig elértek, a körülményeknek inkább, mint saját egyéniségüknek köszönhetik.
Gyurcsány egy más eset. Nem tudom aszcendensét, csak azt, hogy Ikrek jegyében született, akárcsak mai "vezérünk" Orbán Viktor.
Sok a közös bennük. A természetükre gondolok, nem arra, hogy van kezük,lábuk stb.

De a különbség valószínűleg éppen aszcendensükben leledzik.

Ha a szocialisták vezetősége figyelt volna arra, hogy Fletó milyen jegyben, milyen aszcendenssel született,(azaz nem lettek volna ostoba "racionalisták"), soha meg nem választják elnöknek.

Fletónak igazi tehetsége van az aktuális helyzet értékelésére, látja innen-onnan a lehetőségeket, bárkinek lukat beszél a hasába, de dönteni képtelen! Vagyis nem szabad olyan helyzetbe hozni, ahol döntenie KELL!

Márpedig egy végrehajtó hatalom vezetőjeként, percenként életfontosságú ügyekben kell döntést hoznia. (Minden döntési helyzetben lévő hatalomnak figyelembe kellene venni észrevételeit. A mainak is. Szerintem teszik is.)
Itt érhető tetten pártja vezetőségének felelőssége. Nem lett volna szabad őt döntési pozícióba engedni!

Ami Orbán Viktort illeti. Nála ugyancsak észlelhetők az Ikrek vacillálása. De, számomra ismeretlen aszcendense, arra készteti, hogy akár tévedései mellett is szilárdan kitartson. Ebben nagyon különbözik Fletótól. És ha kettős (Ikrek) beszédet tapasztalunk is nála, azt nagyon ügyesen megosztja a külföld és belföld között.

Vagyis: OV és GyF között az alapvető különbség az aszcendensben rejlik.
OV azért sikeresebb, mert aszcendense erőteljesebb, Csak tippelni tudok: oroszlán vagy skorpió.
Ebből következőleg GyF aszcendense nem lehet az előbbi kettő. Nincs tippem a továbbiakra. Talán aki jobban ért hozzá megmondja. Vagy esetleg ő maga.
Ha ez a blog azt a cél tűzte maga elé, márpedig ezt tette, hogy ne politikai vonzalmakról és vágyakról, hanem tényekről és eseményekről, valamint azok elemzéséről szóljon, akkor most ki kell mondani: Vona Gábor mai, Orbán Viktornak címzett levele ékes bizonyítéka a Jobbik…..