Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tehéntőgy

0 bejegyzést írt és 1578 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
       Orbánék kiadták a parancsot, hogy meg kell győzni a magyar lakosságot arról, hogy Amerikában elcsalták a választást. Hihetetlen mennyiségű hülye tombolja most ki magát, ami úgy 1944 óta nem lepi meg a magamfajtát .      Az egyik baromság az, hogy az amerikai választás nem ment át a Benford…..
Tehéntőgy 2020.11.08 17:14:28
@nincsegy: De ezek a "hagyományok" az USA politikájában elég gyenge lábakon állnak, még a semmi kis történelmük alatt is. Grover Clevelandnek sikerült a visszatérés, két különálló ciklusban is elnök volt, szóval precedens azért akad.
És Theodore Roosevelt is megpróbálta megszerezni 1912-ben újra a republikánus elnökjelöltséget (miután korábban 1901-1909. közt elnök volt), majd miután nem jött össze, elindult harmadik párti jelöltként.
Egyszer kudarcot vallott elnökjelöltek is nyertek már később, Nixont is elverte Kennedy 1960-ban az elnökválasztáson, aztán két ciklussal később mégis összehozta a győzelmet. De már Andrew Jackson is hasonlóan tért vissza az 1824-es kudarca után 1828-ban.
Az persze igaz, hogy a közelmúltban nem történt már hasonló.
Tehéntőgy 2020.11.08 18:17:33
@kemény keleti kommentelő: Á, senkit nem fognak a történelem szemétdombjára hányni. Ahhoz hinni kéne valamiben, a demokrata pártvezetés pedig elvből nem hisz semmiben.
Épp ellenkezőleg, ha valamiről, a Biden adminisztráció az egy évtizeddel korábbi szörnyek szánalmas rehabilitálásáról fog szólni az "árkok betemetése" jegyében, a CNN szerint a görény Dick Cheney egyenesen Biden külpolitikai tanácsadója lesz.

Gondolom John Boltonnak várnia kell azért néhány évet, de utána megint Tiszteletreméltó Politikus lesz, csak mert a legvégén összerúgták a port Trumppal.
Trumpot majd pár ciklussal később rehabilitálják :-)
        Az utolsó két napon a megbízható (B+ vagy jobb) kutatók mérései.        Pennsylvania:    Hét mérés. A legerősebbnek az 1862 likely voter (LV)-s tegnapi Siena College/New York Times Upshot (A+)   ahol Biden 6 százalékkal vezet. Ma a Monmouth University (A+) két modellt nézett meg 502 LV-n,…..
Tehéntőgy 2020.11.04 18:00:05
@velőtanya: Ha csak bevadult volna...
Hidegvérrel alkalmazza hajszálpontosan ugyanazt a stratégiát, amit az amerikai külügy és az OAS a tavaly őszi puccsban a teljesen szabályos győzelmet arató Morales ellen vetett be Bolíviában.
Tehéntőgy 2020.11.04 18:33:09
@Virág et.: Egyrészről így igaz, másrészről ezzel Töröknek minden jel szerint pontosan annyi valódi jóslási képessége van, mint Nate Silvernek sok ezer nagyon tudományos számítás elvégzése után.
Tehéntőgy 2020.11.05 08:23:41
@kemény keleti kommentelő:

De itt nem csak arról van szó, hogy a hülyék megszavaztak egy hülyét a fekvehányóból. Arról is, persze.
Trump pl. egy csomó Obama szavazót megszólított akik Barack antiimperialista ígéreteire adták a voksukat annak idején, aztán nemhogy a végeérhetetlen háborúk nem értek véget, de még a guantanamói horrortelepet sem sikerült bezáratni (ami mostanra teljesen le is került a napirendről).
         Michigan-ben az utolsó tíz poll átlaga 2016-ban 3.8 százalékos Clinton előny volt, tegnap átlagban 8 százalékos Biden előnye. 2016-ban 47.57-47.26-ra nyert Trump Clinton ellen.         Wisconsinban az utolsó tíz poll átlaga 2016-ban 6 százalékos Clinton előny volt, tegnap átlagban 10…..
Tehéntőgy 2020.10.30 13:09:33
@Hölderlin ist ihnen unbekannt?: A Lincoln Project leginkább egy hatalmas lehúzás, a legtöbb adományt saját magukra és a cégeikre költik, és Washington DC-n kívül szinte nem vásárolnak tévés kampányidőt. Twitteren és Youtubeon kívül nemigen léteznek, vagyis az egész nem annyira Trump elleni tényleges mozgósítást, mint a/ eleve elkötelezetten Trump-ellenes balek adományozók kizsebelését b/esetleges bukása utáni konzervatív önpozicionálást célozza.
Tehéntőgy 2020.10.30 13:46:31
@kemény keleti kommentelő:
Ez biztos közrejátszott, de Hillary Clintont azért elég könnyű volt nem szeretni, ironikus módon már Obama is pontosan ugyanazzal intézte el 2006-ban, mint Trump tíz évvel később: elég volt (kamu) drasztikus változást ígérni a teljesen méltán utált, belterjes, elitista, korrupt politikai vezetőréteg népszerűtlen megszemélyesítőjével szemben a "romlatlan outsider" pozíciójából.
Tehéntőgy 2020.11.01 18:59:48
@Hölderlin ist ihnen unbekannt?:

Ez attól függ, ki mit gondol a korábbi "politikai játéktér kereteiről".
(Én borzalmas fejleménynek tartom, hogy a legsötétebb neokon háborús uszítók Kristoltól David Frumig ahelyett, hogy mélységes megvetés tárgyai lennének, most Never Trumper konzervatívként a centrista liberális média kedvenceivé váltak. Ahogy az is elég ijesztő, hogy Biden külpolitikában szinte jobbról igyekszik előzni Trumpot.)
        "Az emancipáció ellenében ennek a begyökerezettségnek kell lennie a konzervatív gondolkodás középpontjában. Ezt Roger Scrutontól Donald Trumpig sokan képviselik. (Botos Máté, a pártállam ideológiai könyvkiadójának újonnan kinevezett vezetője)"        Donald Trump konzervatív…..
Tehéntőgy 2020.10.26 11:26:30
@Ménkűnagy Bundáskutya:
Csakhogy efféle eufemizmusokat minden hatalom használ, mert ilyen a hatalom nyelve. Ez semmit nem mond arról, hogy mit érdemes valóban aljasságnak tekinteni, és mit teljesen helyénvaló seggberúgásnak.

Pl. van aki meg a kizsákmányoló hereként való élősködést úgy "keretezi", hogy az a "magántulajdon szentsége".
45. előtt egyes daliás nagybirtokokon a jobbágyi kötelezettségek 1:1-ben való továbbélését is ha úgy tetszik, szépen átkeretezték, így már nem csúnya hűbéri szolgáltatás volt hajtóként gürizni ingyen az őszi nagyvadászaton, hanem a "bérlői szerződés" kikötött része, ahogy az egy rendes csilivili polgári társadalomban dukál. És aztán mikor mondjuk a Pallavicini őrgerófék rosszabb napjaikon leromboltattak egy-két rosszul viselkedő béresfalut, akkor ők sem feudális dúvadak voltak, hanem érvenyesítették a szerződésben rögzített tulajdonosi jogaikat.
Viccországban (még) mindig bejelentenek.....
Tehéntőgy 2020.03.02 20:15:13
@incze: És most Klobuchar is, amit egyáltalán nem értek. Biden támogatására szólít majd fel ma este Dallasban, de akkor is, az egyetlen olyan állami primary, Minnesota előestéjén, amit a közvéleménykutatások alapján hazai pályán végre megnyerhetett volna, és az utolsó pillanatban?
Az egyetlen magyarázat az lehet, hogy tud valami olyan saját belsős számot (esetleg az early voting adatokat), ami alapján Sanders minnesotai győzelme fixre vehető, és ki akarta kerülni a megalázó szituációt. Ehhez jöhet, hogy gondolom nagy volt az informális nyomás a párton belül hogy mindenki sorakozzon fel Biden mögé. De hogy ez az utolsó estés kapkodás pozitívan jönne le akár a saját szavazóinál, azt kötve hiszem.
Tehéntőgy 2020.03.02 21:24:18
@Grrr: Ez a része oké, de már tulajdonképp Nevada után is látszott, hogy semmi szín alatt nem lesz belőle nyertes elnökjelölt, Dél-Karolina után méginkább. Ezt a döntést meghozhatta volna előbb is, és akkor nem csinál hülyét az összes korai szavazójából egy sor államban.
Jókora kavarás mehetett a háttérben, hogy erre most vegyék rá.
Bár én az ellenkezőjét, Elizabeth Warren versenyben maradását és tök felesleges további kínlódását ugyanígy nem értem :-)
Tehéntőgy 2020.09.02 10:43:12
@OoOoOo: Kiváló lehetőség lesz felsőközéposztálybeli szülőknek, akiknek van rá annyi pénzük amiért a tanár megalázkodva háromhavonta diákkal való szerződéskötéssel bohóckodjon meg gyerekenként egyéni tanterveket írjon. Gondolom egy tízfős "osztályban".

A magyar közoktatás valódi problémáihoz a dolognak az égvilágon semmi köze. De persze lehet majd Horngyörgyösen handabandázni, hogy a gondosan előszelektált gyerek-és tanárgárdával mennyivel jobbak az eredményeik, mint a Gonosz Állami Oktatásnak, ahonnan Aki Teheti Kimenti a Gyerekét.
        Elkezdjük.  November harmadikán választják meg az Egyesült Államok elnökét.        Ha ma lenne az elnökválasztás  nagy valószínűséggel Joe Biden nyerné, de nem ma lesz az elnökválasztás.         A legfrissebb pollokban csak a republikánusok felé hajló Rasmussen mérte öt százalékon belül…..
Tehéntőgy 2020.08.26 14:56:03
@balmoral: Ha döntetlen van, akkor az a jól bevált jogállami tradíció, hogy akinek a rokona a floridai kormányzó, az nyugodtan elcsalhatja a választásokat.
      Szövetségi ügyészek tartóztatták le Steve Bannon.  Balról a második a képen. Előadást is tartott Budapesten. Ő volt Trump agya, a nemzetközi populista mozgalom ideológiai vezére. Csalás vádjával tartóztatták le.       ..
Tehéntőgy 2020.08.25 09:00:17
@KennyOMG: Ugyan. Közben meg a jelölőkonvención sorra parádéztattak mindenféle neokon politikai múmiákat meg Bush-kori háborús bűnösöket hogy a "jó konzervatív" szavazókra valahogy rámenjenek.

@incze: Ebben az egész vitában úgy látom valamiért az a premissza, hogy a minél "centristább" elnökjelölt az jó, miközben a centrista liberális jelöltek (Al Gore, Kerry vagy H. Clinton éppúgy mint Mitt Romney) 2000 óta sorra elbuknak, és semmi jele, hogy az amerikai elnökséget tényleg középről lehetne jól behúzni.
Obama establishment-ellenes kampánnyal, háborúellenességgel, Guantanamo bezárásának ígéretével, egészségügyi reformtervvel győzött. (Amiből aztán keveset tartott be, de ez más kérdés.) Biden most kb. azzal igyekszik, hogy ő nem Trump. Ami bejöhet, tekintettel a súlyos válsághelyzetre, de az kockázatos, hogy policyben nem igazán igyekszik erőteljes kontrasztokat felmutatni.
       Százötven nyugati értelmiségi publikált egy nyílt levelet a Harper's Magazine-ban. Köztük Margaret Atwood, Noam Chomsky, Francis Fukuyama, Steven Pinker, Gloria Steinem, J.K. Rowling, Fareed Zakaria. Salman Rushdie és a CEU leköszönő elnöke Michael Ignatieff.     "Our cultural…..
Tehéntőgy 2020.07.16 15:55:32
@seol: Amellett, hogy részben az amerikai rendőrség militarizációja ellen zajló tüntetések idején a hadsereg bevetését javasolni önmagában is tekinthető cinikus provokációnak, most nyilván azt kéne eljátszani, hogy 1. Cotton cikke valamiféle vákuumban jelent meg, és nem felváltva adta elő azokban a napokban a békés tüntetők védelméről szóló kötelező halandzsát és a "terroristákról" valamint "erőszakos anarchistákról" szóló dumákat 2. Hogy egy amerikai szenátornak (!) a NYT-ban meg kell tudnia jelentetni a véleményét, mert gondolom szegényke máshogy nem hallathatja a hangját, és ha ez nem történik meg, sérül a szólásszabadság, ami Nagyon Veszélyes. 3. Hogy Bari Weiss (aki pár ember felsőoktatási karrierjét azért igyekezett már kisiklatni, Joseph Massadtól Nadia Abu el-Hajig) most ettől tönkre fog menni, nem pedig simán kihasználja majd brandépítésre a dolgot.
A cancel culturenek vannak valódi áldozatai, mint az elképesztő sztori a Martin Luther King idézet miatt kirúgott oktatóval. A Weiss-ügy körüli habverés ezzel szemben kifejezetten komikus, bocsesz.
Tehéntőgy 2020.07.16 22:15:46
@jotunder: Cotton szövege nagyon óvatosan van megírva, pontosan ilyen történelmi hivatkozásokkal. Abban seolnak igaza van, hogy _látszólag_ ennyit javasol, de ez pár nappal azután volt, hogy Trump belengette az Antifa terrorszervezetté nyilvánítását. Hogy ezt most úgy ítéli meg valaki, hogy a jó Donald valami nagy disznóság gondolatával kacérkodott a rendcsinálás ürügyén, és Cotton ennek ágyazott volna meg, vagy névértékén veszi a javaslatot, az jóhiszeműség kérdése.
Az előző részben szóvolt a sereg szervezéséről, felépítéséről, következzen most a felszerelésének ismertetése. Erre akkoriban nem létezett központi megoldás (ellenpélda ismét csak az állami fegyverműhelyekkel rendelkező Bizánc). A magyar mesteremberek természetesen bárminek az elkészítésébe…..
Tehéntőgy 2020.06.15 12:30:07
@bloghunev2:

"És temérdek olyan kifejezés van, amit (a te verziód szerint) nem cska átvettünk, de a korábbit le is kellett cseréljük. Ez hogyan lehetséges?"
Miért ne lenne lehetséges? Nyilvánvaló, hogy pl. a marhának, mint állatnak kellett hogy legyen korábbi magyar neve (tudjuk is mi: a tulok), mégis ehelyett az eredetileg vagyontárgyat jelentő marha szavunkat használjuk rá (nemesfém ékszereket, edényeket is neveztek aranymarhának, ezüstmarhának, de aprómarha volt a baromfifélék összefoglaló megnevezése is), amit pedig korábban az ófelnémetből vettünk át. A végeredmény az, hogy ma egy középkori német eredetű, többszörös jelentésváltáson átesett szót használunk egy olyan háziállatra, amit már a honfoglaláskor is réges-rég ismertünk.
  "  Mi vagyunk az egyetlen megmaradt, keletről nyugatra indult nép. Maradványok vagyunk, egy valaha volt hatalmas sztyeppei világ utolsó maradványai, akik bejelentkeztek a túlélésre. (Orbán Viktor nagykán)"    Szeretném megjegyezni, hogy egyre inkább etnikai kisebbséginek érzem magam,…..
Tehéntőgy 2020.06.12 21:51:29
@velőtanya: Erre nagyon nehéz lehet szerintem is a válasz, biztos függene a társadalmi rétegtől és a tájegységtől is.
És pont régi irodalmi szövegek olykor kifejezetten félrevezetőek lehetnek ebben a tekintetben - pl. a Károli-féle bibliafordítás nagyon gördülékenyen olvasható ma is, hiába 16. századi, de ebbe valószínűleg belejátszik, hogy annak a szövegét ugye rengeteget használták a reformátusok az egész magyar nyelvterületen, és emiatt maga a szöveg befolyásolta, hogy mi vált általánosan megszokottá. Ezzel szemben mondjuk Bornemisza Elektrája kifejezetten nehézkes olvasmány, pedig az is 16. század.
Tehéntőgy 2020.06.13 21:37:26
@Glokta: Azért a kereszténység mint vallás a sztyeppei világban nagyon is jelen volt. Mitöbb, számos a mediterráneumból elűzött felekezete, mint a nesztoriánusok a nomád világban maradt fent - hasonlóan ahhoz, ahogy az Ujgur Kaganátusnak meg egyenesen a manicheizmus volt az államvallása.
A kereit mongolok Ázsia kellős közepén nagyjából ugyanakkor lettek keresztények, mint mi a Kárpát-medencében. Vagy pl. a kaukázusi alánok az egész középkorban keresztények voltak, azután is, hogy a mongolok lezúzták őket.
Az egész "európai keresztény civilizáció" egy nagyrészt későbbről származó koncepció, amit sok értelme nincs a kora középkorra visszavetíteni. (Fentiekkel szemben pl. a litvánok csak a 14. században lettek keresztények.)
          Dominic Cummings, Boris Johnson főtanácsadója, a Brexit egyik atyja, a miniszterelnöki hivatal kertjében találkozott újságírókkal és beszámolt arról, hogy egészen pontosan miért és milyen körülmények között utazott Durhamba Londonból március harmincadikán késő este. A BBC élőben…..
Tehéntőgy 2020.06.12 12:18:24
@szatmárynéirénke:
Szerencsétlen félzombi Biden egyetlen esélye a győzelemre az volt, hogy valami csoda történik, és összeszakad minden az USÁban, ami őtőle teljesen függetlenül maga alá temeti Trump elnökségét.
Ámdemivelviszont ez a csoda idén többszörösen megtörténni látszik, én ezen aggódnék legkevésbé.

(Aki Ámerikában komolyan elszomorkodja magát ilyeneken, hogy Kőfal Jacksonnak lesz-e lovasszobra Richmondban, az vagy amúgy is Trump szavazója volt, vagy a Washington Post/NYT publicisztikarovatában tenyésző féltucat konzervatívabb arc egyike, és nagyon-nagyon nem rajta fog múlni a választás.)
Tehéntőgy 2020.06.12 15:17:08
@seol: Dehát társadalmak a valóságban sehol soha nem "vitatnak meg" tényleg ilyesmit.
Hanem van egy a témában elkötelezett és így erőszakos (először értelemszerűen kisebbségben lévő) csoport, ami megalapozza az eltávolítás eszmei hátterét, aztán ha elég erős is, keresztülviszi az emlékművel kapcsolatos akaratát, hogy az utcán kötéllel, vagy öltönyben tárgyalóteremben, vagy dísznek tart róla egy Nemzeti Konzultációt hogy legyen-e ön szerint is eltakarítva Kovacsóczy Edömér dandártábornok szobra, és ugye igen. A hogyan a lényegen keveset változtat.

Itt legalább tényleg kézzelfoghatóan valós tömegigényre reagálnak az eltávolításokkal a hatalmasságok, szemben azzal, mikor politikai halljakendek felfuvalkodott történészekkel felszerelve felülről művelnek "szemléletváltást", ami a másik opció szokott lenni.
Tehéntőgy 2020.06.12 21:36:44
@Kettes: Mellékszál, de az egy érdekes dolog, hogy a szovjet hősi emlékmű basztatása, ami 2010 előtt a legsötétebb Novák Előd-féle neonácik dilije volt, mostanra az ún. magyar liberálisok egy részének is simán bekerült a mániái közé, részben gondolom a mindent elöntő Putyindili, részben a Jobbikkal való kollaboráció miatt.

Hasonlóan ahhoz, ahogy idén már nem csak fideszfinanszírozta kitöréstúra volt a náciknak, hanem Ungváry Krisztián szervezésében "emlékséta" is a hozzá hasonló kifinomult polgári ízlésű wehrmachtrajongó ellenzékieknek.
       Az asszimiláns sváb Rajcsányi lapjában, az asszimiláns horvát(szerb) Milan Constantinovity interjúvolja Märle Tamást, így umlauttal, arról, hogyan települtek be a rohadt nemzetiségiek a tiszta turáni vérhazába, és hogyan követtek el magyarellenes rémfürdőket. Jézusom, ezek a lányaikat is…..
Tehéntőgy 2020.06.11 10:04:14
@Grrr: Jó azért ezt a "keresztény Európába betörő rabló pogány hordát" se kelljen már komolyan venni.
Azt a tündibündi keresztény Európát úgy kell elképzelni, hogy a honfoglalással gyakorlatilag egyidőben, 897-ben épp perbefogták Rómában Formosus pápa hulláját. Mármint szószerint. Pápai díszbe öltöztetve ültették trónra a tetemét, és úgy olvasták a fejére a vádakat, aztán jól megbüntették. Ezek a gonosz barbárok vs. "európai civilizáció" beállítások mesék.
Tehéntőgy 2020.06.11 14:36:20
@kemény keleti kommentelő: Ez mind marhaság, már bocs. A honfoglaló magyarok természetesen tudtak földet művelni (ahogy az eurázsiai nomád népek általában termelnek minimum kölest), azt nem kellett "Európától" megtanulniuk. Már az etelközi magyarokról leírja arab forrás, hogy sok szántóföldjük is van.
A kalandozó háborúk sem azért folytak, mert a magyarok éheztek volna, aki éhezik, az nem tud az Alföldről Barcelonáig hatoló rablóhadjáratot kivitelezni, meg adófizetővé tenni Szászországot stb.
Persze voltak gazdasági vívmányok, amiket a középkorban "Nyugatról" vettünk át, de azok megjelenésének meg nem sok közvetlen köze nem volt a kereszténység felvételéhez, pl. a nyomásos földművelés csak évszázadokkal később, a 13. században terjedt el Magyarországon.
Tehéntőgy 2020.06.12 09:29:16
@kemény keleti kommentelő: A jurtában nem fagy be senkinek a segge. A pont a 10. században író Ibn Fadlan elmeséli, hogy a közép-ázsiai télben remekül elvolt egy zárt udvaron felvert jurtában, míg ha kiment, szó szerint lefagyott a szakálla.
A Góbi-sivatagban olykor ma is kitelelnek jurtában, pedig a mérsékelt övi tél ott egészen durva, mínusz 30-40 fokokkal.

És nézz meg egyszer egy igazi jurtát, ha teheted, belülről. Látni fogod, hogy akik egy olyan vázszserkezetet meg tudnak alkotni, ami ahhoz kell, azok fából bármit meg tudnak csinálni.
Magyarországon már 900-as évekből földfelszíni faházaknak is vannak nyomai pl. a borsodi földvárból. Ezeket a dolgokat attól, hogy a népesség egy jórésze nagyállattartó nomadizmust folytatott, még nem kellett külön megtanulni Nagyon Fejlett Katolikus Európaiaktól.
       Pár napja nyilvánosságra hoztak egy elitegyetemi rangsort, a CWUR-t.      A rangsor első ötszáz egyetemében nincs magyar intézmény. Van viszont öt izraeli.      A másik lista az idei STOC 2020 konferencia elfogadott cikkeinek jegyzéke. A STOC a Symposium on Theory of Computing, sponsored…..
Tehéntőgy 2020.06.12 09:12:54
@kemény keleti kommentelő: Biztosan széleskörű látogatói tapasztalataid vannak ehhez a sommás értékeléshez.
Melyik a kedvenc tárgyad a Déri Múzeum japán gyűjteményéből?
Kossuth Lajos 1859. június 15.-én felkereste a londoni celebritások leghíresebb fényképészét, John J. E. Mayallt, és lefényképeztette magát. A fotóknak minden bizonnyal kulcsszerepet szánt a tervezett magyar felkelés propagandakampányában, de a sors kereke más irányba fordult, és a képek végül nem…..
Tehéntőgy 2020.05.06 09:14:27
@Alick: Az orosz beavatkozásnak semmiféle köze nem volt a magyar trónfosztáshoz. Már csak azért sem, mert az első orosz katonai beavatkozás már 48-49. telén Erdélyben megtörtént.
Windischgraetz herceg már 49. március végén (tehát nemhogy a trónfosztás, de még a nagy áprilisi osztrák vereségek előtt) azt javasolta a császári kormánynak, hogy orosz katonai segítséget kell kérni.
Az orosz intervenció előkészítése a függetlenségi nyilatkozattól teljesen függetlenül zajlott.
Görgein meg Kossuth egyszerűen szórakoztató bosszút állt a (meglehetősen amatőr) 49. júniusi puccsszervezési kísérletéért. A legviccesebb, hogy az ilyen ügyekben teljesen botcsinálta intrikus Görgei még az emlékiratai írásakor is értetlenül, sőt felháborodva taglalja, hogy Kossuth leveleinek a hangneme hogy megváltozott felé ekkortól- miután ő maga írja le, hogy a hónap közepén a diktátori terveivel megkereste a békepártot!
     Az ember élete -- megismerni Istent és szeretni Őt.   1. Az önmagában végtelenül tökéletes és boldog Isten tisztán jóságából elhatározott terve szerint, szabad akaratból ellátott minket Audi 8-asokkal, elnézte nekünk a ministráns fiúcskákért és különösen azok bizonyos részeiért érzett…..
Tehéntőgy 2020.03.02 10:57:35
@fortin2: Csak széljegyzet, de igazából azért nehéz erről higgadtan beszélni, mert:

-egyrészt Luthernek ezt a szövegét felhasználták Goebbelsék

-másrészt mert mivel mostanra a konzervatív nyelvezetben is eléggé elterjedt az a képzet, hogy a Nyugat valamiféle "zsidó-keresztény civilizáció" lenne, vagy legalábbis arra épült, és emiatt az idős Luther zsidóellenes dumáinak az elvi alapjai (nem csak a gyújtsukfelazsinagógákat-hőbörgés, hanem az indoklása is) sokkal durvábban hatnak. Pedig hát zsidó-keresztény civilizáció sohasem létezett, a középkori-kora újkori Európában az Overton ablak zsidóügyben pedig leginkább a "kit érdekelnek ezek a páriák" és a "ha nem akarnak megtérni, magukra vessenek a következményekért" között mozgott. Valójában ez kicsit olyan, mint mondjuk antik filozófusokat azért bírálni, mert a rabszolgatartás intézménye evidencia számukra- jogos, csak fölösleges.
Tehéntőgy 2020.03.02 19:36:09
@György Csaba Nagy: Ez a hangyák katekizmusa ;-)
        1947. február 25.-én tartóztatták le  Kovács Béla kisgazdapárti képviselőt. A Szovjetunióba hurcolták és egy koncepciós perben 25 évi börtönre ítélték. Négy évet töltött a Gulagon, négy másikat egy moszkvai börtönben. Emiatt van ma a kommunizmus áldozatainak emléknapja.         Kovács Béla…..
Tehéntőgy 2020.02.26 19:33:26
@kemény keleti kommentelő: Senkinek nem lépett már komolyan az ő generációjukból a lábára a szocializmus. Ugyan kinek lépett, a CPG-s kreténeknek?
Az emléknap célja a szocializmus és vele a teljes magyar baloldali hagyomány kriminalizálása volt, és a fidesznek tökmindegy volt, kit választottak ki erre.

@Bogomil: Egyértelműen. (A Borsszem Jankóban jelent meg Kossuth halálakor egy olyan karikatúra, ami a gyászoló átlagmagyart ábrázolta, szobája falának egyik felén az elhunyt nagy száműzött képe gyászszalaggal és gyertyákkal, a másik felén Ferencz József apostoli király portéja. Így megy ez.)
A múltkori szavazáson több, mint 55%-kal végzett az első helyen a "Mi lett volna, ha az 1917-es bolsevik forradalom megbukik?" téma (a voks végső eredményét ide kattintva nézhetitek meg). Ígéretemhez híven elolvastam néhány cikket, interjút és eszmefuttatást, s ezek summázatát tárom most -…..
Tehéntőgy 2020.02.06 10:36:11
@Keresztény szellemiségű luxuskurva: A poszt amúgy is (tiborutól meglepő módon) elég összevissza, egyszer még arról van szó, hogy mi van, ha Kerenszkij leveri a bolsevik felkelést, másszor már arról, hogy a Romanovok még egy évig kihúzzák (hogyan?), és a cári Oroszország helyet foglal Versailles-ban a győztesek között, harmadszor valami hipotetikus sikeres reakciós katonai puccsról az Ideiglenes Kormány ellen, ami visszahelyezte volna a cárt a trónra (ezután miért nem tör ki ugyanúgy egy polgárháború?)
Tehéntőgy 2020.02.10 23:26:08
@tiboru:@Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi: @Keresztény szellemiségű luxuskurva: Na tessék itt belerántom a kommentmezőt a magyar kötőszavak elemzésébe a hülyeségeimmel.
Ahelyett, hogy azon csámcsognánk, hogy az ég haragjába nem veszi észre a nemzetbiztonsági átvilágítás, hogy egy nagykövet a hivatali gépén ezrével tárolja a gyerekpornót...
        Tamás Gáspár Miklóst kérte fel a Válaszonline arra, hogy írjon egy nekrológot Roger Scrutonról. Aztán inkább mégis Stumpf András írását publikálták. TGM ugyanis szélsőjobboldali pozőrként, persze egy nagyon tehetséges szélsőjobboldali pozőrként, írta le Scrutont, lánya keresztapját, egykori…..
Tehéntőgy 2020.02.09 05:20:10
@jan: Tudom, hogy a cikk amúgy másról szól, de ha ez a venezuela-párhuzam azt jelenti, hogy tíz év múlva az USA katonai invázióval fenyegeti majd az országot, miközben a magát seggéből előrántott érvekkel államfőnek kikiáltó Kész Zoltánt ukrán maffiakatonák csempészik át olykor a határon, akikkel még le is fotóztatja magát, már amikor épp nem azt igyekszik elmagyarázni, hogy a kurvák által bedrogozott és kirabolt jobbkeze ellen valójában Lázár János titkosszolgálata követett el merényletet, és a nyugati sajtó nem érti, hogy hogyhogy nem bukott meg még mindig mindettől a NER, akkor tényleg rendesen ráfaragtunk.
        Hét éve írtam egy posztot Térey János Magyar közöny című verséről. Ezt a verset válaszul írta Kemény István Búcsúlevelére.  Valamit hiányolt Kemény verséből, valami fontosat.         "Az én teám közben elforr,nem vagyok az már, ki voltam egykor,az életem nagy happy end nélkül isvéget…..
        Áll a bál a New York Times-nál.  Lehoztak egy Op-Ed-et The Secrets of the Jewish Genius címmel. A szerző Bret Stephens konzervatív publicista, aki az askenázi zsidók különös gondolkodásmódjáról és magas intelligenciájáról értekezett. Ráadásul, a cikk eredeti változatában idézett egy olyan…..
Tehéntőgy 2020.01.05 23:37:21
@Dárnok: Nem ér ennyi energiát az egész eredeti cikk értelmezése. Stephens nem túl bonyolult lélek, eddig azzal lett a leghíresebb, mikor két meghal-a-szólásszabadság-rinya közt bemószerolta egy őt ágyipoloskának nevező kritikusát annak egyetemi feletteseinél, ebből lett az ún. bedbug-gate nevű ötperces hírnév (www.vox.com/2019/8/27/20834957/bret-stephens-bedbug-meltdown-dave-karpf-new-york-times-explained).
A NYT azért tartja, mert ő náluk A Konzervatív, Aki Nem Szereti Trumpot.
            ..
Tehéntőgy 2019.12.17 09:28:40
@MEDVE1978:

A Munkáspárt "veszte"? Elbuktak egy választást, elég pocsék mandátumaránnyal, de szerintem katasztrófáról szó sincs.
Még így is több szavazatot kaptak, mint Corbyn előtt 2001. óta bármikor. Corbyn 2017-ben pedig dettó ilyen szocialista programmal húsz év után először közelítette meg Blair 1997-es számait. Egyetlen lényeges változás történt azóta, a választás már szinte tisztán a Brexitről szólt, a Munkáspárt pedig végül feladta a kilépéspárti manifesztumot - hát, az eredmény nem épp azt mutatja, hogy ettől a nagy elkötelezett Remainer tömegek (akik állítólag léteznek, Swinsonnak is hogy bejött a Revoke - ja nem) rettentően fellelkesedtek volna.
Fura pont az SPD-t hozni ellenpontnak, akik mostanra gyakorlatilag megszűntek potenciális váltópárt lenni.
      Az Egyesült Királyságban ma rendezik a parlamenti választásokat. A legutolsó közvéleménykutatási adatok szerint a konzervatívok 5-12 százalékkal vezetnek. Valószínű, hogy Boris Johnson alakíthat kormányt (nagyjából hetven százalékra adják ennek esélyét), de elképzelhető, hogy újra "hung…..
Tehéntőgy 2019.12.13 14:36:11
@Mickey Pearce: Jaja, az asszuáni leletekből egyébként a Szépművészeti is kapott, mert voltak magyar feltárások is. De ez a felosztás azért túlegyszerűsítő, mert nem csak olyan tiszta esetek vannak, mint amikor mondjuk az egyiptomi vagy bármely más állam ad egy ásatási koncessziót egy-egy külföldi országnak (máig ezt teszi, így tárták fel magyar régészek Dzsehutimesz sírját például, és nem azért, mert "a helyi lakosság pont leszarja hogy mi van a föld alatt"), sokkal problémásabbak azok az esetek, mikor

a/ a szakmailag tudományosnak tekinthető feltárás után az európaiak megtévesztették a helyi kulturális hatóságokat (ld. még csalás), a Nefertiti-fejet pl. így lopták el a németek

b/a lelet mai rablóásatásokból és műkincs-csempészetből származik, amivel a bűnözés fenntartása mellett a lelőhelypusztításhoz is hozzájárul a tárgyakat megvásárló múzeum (ilyen a Getty Museum nevű puccos amerikai maffiaintézmény gyűjteményeinek egy jó része, vagy a Zelnik nevű diplomata-szélhámos csúf véget ért budapesti Aranymúzeuma, akinek az aranymaszk-gyűjteményét szégyenszemre a Néprajzi Múzeum is bemutatta)

c/ védhetőbb, de erősen szürkezóna azoknak a 19. századi "utazóknak", "felfedezőknek" és "műgyűjtőknek" a tevékenysége, akik koruk normái szerint ugyan nem akartak rosszat, de mai szemmel háát... (Mondjuk Elgin.)

De abban teljesen igazad van, hogy vannak esetek, mikor a korszak viszonyai miatt valóban "kultúramentés" történt.

Re.: leölték-elvitték - ha a benini sztori etikus (1897.), akkor ennyi erővel mondjuk a sárospataki könyvtárat elvinni hadizsákmányként is az volt szovjet részről (vagy épp magyar részről a II. vh. alatt a kijevi múzeum raktáraiban turkálni, van pl. egy nagyon khm, kérdéses eredetű kun sisak a debreceni múzeum gyűjteményében :-) Szóval ennyire azért nem egyszerű a dolog, legjobb szerintem minden sztorit egyenként nézni. De nagy vonalakban persze igazad van.
Tehéntőgy 2019.12.13 14:43:28
@lüke: Pont Schliemann nem feltétlenül volt a tudományos etika netovábbja, a "Priamosz-kincset" egyszerűen ellopta és kicsempészte Törökországból.
Ez már akkor is teljesen ugyanolyan bűncselekmény volt, mint ma, akár Trója felfedezője követte el, akár nem.
Tehéntőgy 2019.12.13 18:58:20
@incze: A többit (nagyjából) adom, de szerintem épphogy az volt a végzetes hiba, hogy végül hagyta magát beszorítani a Remain melletti (bármilyen félszívű) kiállásba. Nem is nagyon értettem a dolgot, egy sor két éve (kilépéses manifesztummal!) Labour által vitt választókerület brexiteer volt, gőzöm sincs, hogyan képzelték a remainer munkáspárti politikusok/véleményformálók, hogy majd ezek nélkül a (részben Corbyn által frissen szerzett) szavazók nélkül nyerni lehet.
Nem is lehetett - ahogy a remainerek nélkül sem, amit taknyolásnak látsz, az szerintem nagyrészt kényszerpálya volt.
Skócia korábbi elvesztése után egyszer még sikerült a corbynista fordulattal újrapozicionálni a párt szavazótáborát, de ezt a mutatványt újból megcsinálni szinte lehetetlen volt.