Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Furamadár

0 bejegyzést írt és 192 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy lapos kartondobozban, alkatrészekre szedve kínálják majd a holland gyártók legújabb fabiciklijüket, a Sandwichbike-ot. A fából készült vázak elterjesztésével már régen kísérleteznek különféle cégek a világ mind részén. Hozzájuk képest a Sandwichbike koncepciójában…..
Félnek a Juventus műsorvezetői a Bors szerint, miután felvetődött, Bochkor ott folytatná a Bumerángot, ezáltal a műsor reggeli műsor vezetőinek sorsa bizonytalanná vált. Mivel Boros Lajos már korábban bejelentette visszavonulását, a hírek szerint őt István Dani váltaná.…..
Nehéz mit mondani, ha van valami, amit szerettél, ami hozzátartozott az életedhez, a gyerekkorodhoz, a felnőtté válásodhoz, mindenféle ideológiától függetlenül, aztán jön valaki, aki harsányan, fellengzős, lekezelő stílusban, pláne közpénzből, egyszerű eszközzé,…..
Ki kell vezetni a különadókat, de a helyük egy kibaszott nagy lyuk lesz a költségvetésben (idén 150 milliárd, 2013 400 milliárd), így ahelyett, hogy csökkentenék a kiadásokat, új adókon ötletelnek Matolcsyék. Csodálkozom,hogy a jövedékiadó-emelés még nem került szóba, ezt a…..
Tény, hogy a szabályok őket védik, a karosszéria viszont az autóst. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Furamadár 2012.02.22 11:18:11
@vuk_: Feltartott középsőujj a közeledő autós felé :D
Ezt nappal legalábbis tuti minden sofőr észreveszi és tudja értelmezni :D

De komolyabban: Türelem+ szemkontakt a sofőrrel.
Furamadár 2012.02.22 11:27:10
@rekszem: hö? védett útvonalon minek fékeznék a mellékutcáknál? ;)
Tudsz jobbkezes mellékutcát a hungárián??
Furamadár 2012.02.22 11:32:54
@Azreel: Erre a legjobb példa a Margit-híd budai hídfő vilimegálló. A megálló moszkva felől végénél kialakítottak gyalogátkelőt, a villamossíneken külön gyalogoslámpával.
Rendszeresen járok arra gyalogosként, elképesztő, mennyi kamikaze rohan át a villamos előtt...
A sárga tengeralattjáró "A neve elhallgatását kérő tulajdonos szerint, az esti órákban Akarattyán egy helyi lakos tájékoztatta egy ismerősét, miszerint egy autó beszakad a jégen. Az ismerős keresésre indult az egyik Hummerrel, de nem találta meg a beszakadt gépjárművet,…..
A Missouri államban található Kansas city egyik általános iskolájának süldő tanonca, Clara Lazen, egy kivételesen elmélyült szabadfoglalkozás keretében - állítólag  a véletlennek köszönhetően - felfedezett egy új molekulát, amely történetesen valós gyakorlati értékkel…..
Furamadár 2012.02.04 16:07:52
@flea: dehogyis Skłodowska, hiszen ő Szlodóvszka Mária, aki Oppenhájmerrel dolgozott Lósz Alámoszban....

(a cikkíró meg szvsz trendi pöcs akart lenni...)
  Újra csak egy fotó, az érdeklődőknek. A népszerű the world we live in blogon keresztül mém lett ildikoneer remek budai fotójából a mikroblogok világában. Már több ezer megosztásnál és lájknál, s ezeken keresztül több tízezer nézőnél jár a megunhatatlan budai…..
Furamadár 2012.01.28 17:24:35
@Gasper: No és kicsit megszaladt a szaturáció :) pl a vadpiros busz az árnyékban.
(vagy hdr...)
Furamadár 2012.01.28 17:28:55
Furamadár 2012.01.28 19:36:34
@Gasper: Nem mondtam, hogy rossz a kép, sőt! :)
Vastagbőr Olvasd el és értsd meg 2012.01.24 09:31:00
"Ez a megbízatás számomra a közösség szolgálatát jelenti. Hiszem és vallom azt az üzenetet, amit Dsida Jenő fogalmazott meg az Amundsen kortársa című versében: egyszerű hivatalnokként is lehetünk hősök, ha becsülettel elvégezzük azt a feladatot, amelyet ránk bíztak. Az…..
Kiváló összeesküvés-elméletnek indult olvasónk levele, melyben arra hívja fel a figyelmünket, hogy szombaton este az unalomból szörfölés közben a következőket látta."A TV2-n az Aktív Extrában a Unique együttes énekesnőjének, Völgyesi Gabinak a férje elmondja, hogy a…..
Furamadár 2012.01.16 16:42:03
@Dinkainka: Ezt nem hagyhatom ki:
A Horn-foknál szerinted tényleg 10000 kmre van az Atlanit-óceán a Csendes óceántól?
Kérlek, ott kb 0 km :)

De ha a bejelentett végleges lepotyogást is nézzük, Chile déli fertályainál alig párszáz km a két óceán közti távolság.
Autópályán jön a külföldi tőke, majd az országutak kátyúiban elfolyik a pénz. Ön hol bukdácsol? Mai cikkünk blogposztja...
Furamadár 2012.01.16 09:38:39
A megoldás, legalábbis nagymértékben javítana a dolgokon:
angelobenedetti.com/

www.facebook.com/pages/Angelo-Benedetti-Inc/91043732896

A Discovery Curiosity sorozatában volt szó erről, a Mennyit és Amerika c. részben.
Azaz az utak felújítása ezzel a módszerrel kissé olcsóbb és gyorsabb...

Napersze, kellene hozzá pár feltétel:
- normálisan megépített útalap
- tényleg mindenhol 5 centi vastag aszfalt

A legnagyobb baj a dologgal viszont az, hogy túl olcsó a módszer, egy hónapon belül leégne egy ilyen gép, természetesen a tárolóhelyen.
Szegény politikusaink nem tudnának megfelelő mennyiségű pénzhez jutni...
Barroso levele után most Hillary Clinton levele is megjelent, teljes terjedelmében. Nagy a levélforgalom Orbánnál mostanában ... "Kounalakis nagykövet és mások a Külügyminisztériumban azóta is aggodalmukat fejezték ki, mindig a barátság szellemében, és bízva abban, hogy…..
Az alábbi hirdetésbe botlottam az egyik ingatlanos oldalon: "Zebegény Duna partján eladó az építészeti ritkaságnak számító Sipőtz villa. Az impozáns épület teljes felújításra szorul, ehhez teljes tervdokumentáció biztosítja, hogy a védett épület visszakapja régi…..
Ki erre esküszik, ki arra. Ki így, ki úgy fog halat. A balatoni nagy öregek azonban tudják az apró trükköket. Lássunk ezek közül egy válogatást.1.A csukák valahogy vadulnak az emlősök ürülékére. Mindig találnak benne hazsnosítható alapanyagokat – és szerencsére nem…..
Furamadár 2011.08.02 09:54:07
Balaton Blog Limnológia magyarul 2011.06.27 10:11:10
Aki nem tudja, mi a limnológia, nézze meg itt. Aki látni is szeretné, mi az, illatosítsa magát július 8-ára, és menjen Tihanyba. Azért segítünk: tudomány, ökológia, biológia, vízminőség – érdekesen!Az MTA Balatoni Limnológiai Kutatóintézete (1927-ben alapított,…..
Furamadár 2011.06.28 15:56:04
Máshonnan akartam indítani, de kapóra jött egy frissen megjelent cikk. Tehát kérdésem: a faluját is túlélő 700 éves Balaton-közeli hársfánk horvát tengerparti megfelelője 800 éves lenne és szebb? Ez biztos?Hogy megszületett ez a düh, arra persze rásegített néhány vélemény,…..
Ó, hogy pucolnák meg katasztrófavédelmisek a RAV4-esetek szélvédőjét a Csele-patakban, ti elkanászodott, elkapatott, soha-igazán-meg-nem-vert, pimasz 21. századi betyárok! Ó, hogy állnátok ott a siófoki Aranyparton butafejű strandolók cikázó szemei közt szüttyögve, sorban,…..
Csak sikerül pontot tenni az elkúrt 16%-os adóra ... nem, nem ismerték be, hogy elkúrták, hogy a gyerek nélküli 250 ezer forint alatt kereső magánszférában dolgozó rosszabbul járt a "soha nem látott adócsökkentéssel." (A közszférában dolgozók 46%-a kapott…..
Holnap, húsvéthétfőn Schmitt Pál aláírja az új alkotmányt, s ezzel lezárul egy fontos és kritikus szakasz a második Orbán-kormány életében. Az alkotmányozással kapcsolatos korábbi szövegeimet nem ismételem meg, most már érdemes arra figyelni, hogy miképpen alakul a dokumentum…..
Képzeljétek, a japán kormány a Fukusima prefektúrában élő gyerekek sugárzásterhelésére vonatkozó egészségügyi határértéket kicsit feltolta. Jó magasra, az erőművi dolgozókkal azonos, 20 millisievert/évre, azaz a korábban felnőttekre vonatkozó szintnek is a hússzorosára…..
Furamadár 2011.04.23 12:19:17
@molnibalage: Milyen biztonságot növelő teszt az, ahol szinte minden biztonsági rendszert kikapcsolnak? LOL.
Furamadár 2011.04.23 12:28:57
@dukeekud: Kedves dukeekud...

Az "elírás" sajna a legtipikusabb példája a greenpeace -amúgy, céljait tekintve számomra is szimpatikus- tevékenysége mögött meghúzódó dilettantizmusnak.

A tagság túlnyomó többségének halovány lila fingja sincs a különböző dolgok természettudományos vagy épp közgazdasági alapjairól, lásd pl atomerőművek kockázatai/megtérülése/energiahozama/HATÉKONYSÁGA vs szélerőmű, vagy épp a nevetséges síkvidéki vízerőművek kockázatai/megtérülése/energiahozama/HATÉKONYSÁGA.

A gp céljaival nincs komoly baj, sőt. Csak épp az eszközeikkel.
Ad1: évi sokmilliót költenek pl repülős utazásra. Miért nem mennek környezettudatos módon, ha már ezt hangoztatják, pl bringával vagy evezőshajóval?
Ad2: Az egész propagandájuk, mint ez a post is, kiragadott apróságokra épül és a hatását elsősorban az emberi butaság kihasználásán át éri el.
Ad3: A hatásgyakorlás másik eszkösze a hőbörgés + információmaszlag...

Folytassam?
A 600 milliós reklámkampányról óhatatlanul is eszembe jutott, hogy ellenzékből hányszor emelte fel a szavát a Fidesz a közpénzből finanszírozott propaganda ellen. Persze más a kampány és más a kormányzás, ahogy az ősi mondás is tartja.Addig is,  amíg elkészül a…..
Ha megcsinálnák egyszer a magyar Elnök embereit, nálunk nem dráma lenne, hanem sírvaröhögős sitcom, túl az angol abszurd humoron. Lassan 1 éves a kormány, szóval közeledünk az évadzáró epizódig, látszik, hogy a Nagy Átívelő Szál így az évad végén az alkotmányozás. No,…..
Vastagbőr A kultúra mindig fontos 2011.03.30 11:01:00
A 2007-es CLXXXI. törvény szerint a Nemzeti Civil Alapprogram által kiírt pályázatokra olyan társadalmi szervezet is pályázhat, amelynek tagja vagy annak közeli hozzátartozója részt vett a pályázat elbírálásában. Szép, korrupciómentesítő ötlet, meg kell hagyni. Meg is…..
Furamadár 2011.03.30 11:14:10