Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kaszáspók

2 bejegyzést írt és 161 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A politikában döntő szerepe van annak, hogy milyen környezetben kerül sor fontos tárgyalásokra, megbeszélésekre, netán békekötésekre. A díszletek ugyanis meghatározzák a felek közti viszonyokat, befolyásolják a kommunikáció légkörét, ugyanakkor felerősíthetnek fontos folyamatokat. A nagyhatalmak…..
Nehéz eligazodni ezen a pasin, mert hol a családalapítás mellett van, hol pedig úgy tűnik, épphogy viszolyog a dologtól, bár az exével előszeretettel példálózik.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati…..
Kaszáspók 2022.02.09 11:03:25
@Cirigli Jenő: "Bevallom, a kölyök szó kevésbé zavar mint pl. a családozás! Ez is bűnözés mint az unokázás, öregezés. Csak ez a nyelvünk ellen!"

Köszönöm szépen! Akkor én már csak egy kávét kérek! :-) (Emiatt akartam hozzászólni, de Te megtetted helyettem) Régen is volt szleng, de az szellemes volt és jópofa. Ma meg csak a primitív nyelvrontás...
Hozzávalók 2 adagra: 2 db közepes vagy egy nagy gyömbér 5-6 db alma Fél darab citrom (opcionális) Elkészítés: A gyömbért megpucoljuk, az almákat felvágjuk kisebb darabokra és gyümölcsprés segítségével ledaráljuk. A citromot kifacsarjuk és azt is hozzáöntjük. Már ihatjuk is. Egy kis kiegészítést…..
Beszerezhetetlen iskolai és kisdobos kellékek, menő diplomata táska. Így kezdtük az iskolát az előző rendszerben.  Iskolatáska és tartalma a 70-es években - Forrás: Fortepan/Bauer Sándor..
Vakáció a városban a hatvanas, hetvenes és nyolcvanas években. Talán sokunknak van erről valamilyen élménye, különösen azoknak akik a fővárosban voltak gyerekek, és néhány nyarat a penelházak árnyékában töltöttek el...
Kaszáspók 2021.06.25 14:17:52
@lenörd hofstadter: Te most politizálni és provokálni jöttél ide? Olyan fajta "helyi erők" amúgy akkoriban is voltak, mégsem féltünk tőlük. Inkább nekik kellett félniük, mert az a fajta politika érvényesült, amit te "Csuti Csanda Vajdázol" szemben a böszmével, ami ma azokat a kulcskicsapkodókat pátyolgatja.
Kaszáspók 2021.06.25 14:23:23
@Örömhernyó: "Igen, nem csak a szervezett programok voltak nagy segítség, de az egész társadalom valahogy jobban elfogadta, hogy nyáron egy gyerek ide-oda mászkál, alap volt, hogy bementem nagynéném munkahelyére és ott ettem vagy anyám munkahelyén lógtunk egy délután. Ma ilyesmi elképzelhetetlen."

Hülyeség. Gyerekeim gyakran vannak benn a feleségem munkahelyén.
Kaszáspók 2021.06.25 14:38:28
@bioLarzen: Ez egy értelmes hozzászólás volt. Egyetértek.
Ezen a héten igyekszem folytatni a már megkezdett televíziós műsorok bemutatását a gyerekkorunkból. Persze nagyon sokra egészen biztosan Ti is emlékeztek, de szerintem sokat elfelejtettetek mára Ti is.Ennek örömére idézzük most fel együtt ezeknek a televíziós műsoroknak az emlékét!..
Folytatom a Magyar Televízióban sugárzott gyerekeknek készült filmek, magazinok és vetélkedők bemutatását nektek, amivel szerintem nagyon sokan találkoztatok is gyerekként.Persze a mai fiatalság számára ezek a televíziós műsorok leginkább megmosolyogtatóak, de nekünk akkoriban csak ez jutott…..
Kaszáspók 2020.05.19 07:41:18
@bandigyerek: KISS , (pontosabban: KISZ)
Kaszáspók 2020.05.19 07:45:09
@Tralfamador75: A Clash, az "Útravaló" című - szintén nagyon jó kis műsor - zenéje volt, amit a tragikusan elhunyt Montágh Imre beszédtechnika tanár vezetett.
A fasiszták idén is a kitörés napjára készülnek, és a világ számos pontjáról érkeznek az erőszakünnepre. Hogy vajon mit ünnepelnek azon, hogy Budapestet Hitler utasításának megfelelően ’utolsó vérig’ akarták védeni a nyilasok, miközben a várost nem evakuálták, nem tudom. A fasiszták döntésének…..
Kaszáspók 2020.02.09 13:05:30
@apro_marosan_petergabor: Tök igazad van. A sok büdös gyökér proli antifa eltakarodhatna észak koreába, az a nekik való hely. Ezek még azt se tudják, hogy "fasiszta" és "náci" közt akkora különbség van, hogy ha orgonálni tudnám a különbséget, én lennék a Gidófalvy....
Kaszáspók 2020.02.09 13:06:07
@apro_marosan_petergabor: Tök igazad van. A sok büdös gyökér proli antifa eltakarodhatna észak koreába, az a nekik való hely. Ezek még azt se tudják, hogy "fasiszta" és "náci" közt akkora különbség van, hogy ha orgonálni tudnám a különbséget, én lennék a Gidófalvy....
Bár már korábban kifejtettük, hogy a házasságok számának csökkenése nem probléma, mert semmi nem bizonyítja, hogy a házasság boldogabbá teszi az egyént és stabilabbá a társadalmat, sokan mégis lamentálnak azon, hogy egyre kevesebb ember áll oltár vagy anyakönyvvezető elé.Nem értik, mi a baj. Túl sok…..
  Korunk hősével, Nagy Blankával akar találkozni az EB alelnöke, arcát az MKKP pedig pénzre nyomta. Ez pedig sok szempontból aggasztó. Elsősorban azért, mert ezen kívül a legtöbb ember tudomása szerint nem sok mindent tett eddig. Félreértés ne essék, Blanka beszéde arányos és jogos volt, mivel ezt…..
Kaszáspók 2019.02.17 12:44:31
105 éve született Amrita Sérgil (Amrita Sher-Gil) (1913-1941) indiai származású élet- és festőművésznő. Édesanyja egy magyar nő, Gottesmann Marie-Antoinette, egy indiai rádzsa feleségének társalkodónője volt. Így jutott el a távoli országba, ahol megismerkedett Umrao Sher-Gil nevű főnemessel.…..
Faramuci a helyzet ma Magyarországon a kézműves élelmiszerek piacán. A relative egyszerűbben szabályozható kézműves élelmiszerekre van iránymutatás a Magyar Élelmiszerkönyvben, de pont azokra a területekre már nem jutott a szabályzásból, ahol elég jellemzően csak parasztvakítás a kézműves szó…..
A meleg, mint szó, tök okés, lásd meleg ölelés, sőt, meleg öl, DE persze lehet melegen ajánlom is, ami meg kicsit agresszív, mint a HírTV régiúj vezetőségének próbálkozása a Sötét Rettenet 1326 Napja, azaz Orbán Viktor Simicska Lajos általi legecizése és Simicska Lajos kivert kutyaként való távozása…..
Kaszáspók 2018.08.08 12:01:14
@Kither Deckel: "Ijesztőbb, mert hosszú, idegen szó, remekül lehet vele sugallni, hogy a melegek betegek, nem normálisak, nem idevalóak."

Meregyébként nem betegek? (De)
Az úgy volt, hogy hattól már lehet sejtetni dolgokat, héttől meg kezdődik az egész választási hercehurca tévés szempontból izgalmas része, az erre az egy estére kurva drágán lefejlesztett és haveri cégen át megmutyizott szoftver élő tesztelése, ami magában hordozza a bakik csíráját és a felhőtlen…..
Kaszáspók 2018.04.10 10:36:32
@felucca02:
Elmondom: a köztévé sokak egyetlen hírforrása, mert nekik nincsen más. Ezért nekik brutális propagandaeszköz, akármilyen nevetségesen szar is.

Hogy szar, azt gondolom, te is látod, ha nem vagy vak.

Akinek van más, az hülye lesz nézni, és így egy cseppett tájékozottabb is lesz. Nemhiába ugye a budapesti eredmények...

De ringathatjátok magatokat abban a hitben, hogy rózsi néni tudja a tutit ohat-pusztakócson, ellentétben a városi értelmiségivel, de az igazság inkább a papírformát kedveli.
A szerencsétek az, hogy rózsi néni többen van, mint a városi értelmiségi, aki több forrásból szerzi a tudását. Az országot a rózsinénik fogják meghatározni, ezért aztán a politika az ő seggét nyalja.

De hogy ennek ti miért tapsoltok, azt nem tudom.

Nos, én "ohat-pusztakócson" lakom, és csak hogy a fővárosi értelmiség csodálkozzon, van a barlangomban IPTV, legalább 60 csatorna (és a Fidesz nem tiltja meg hogy bármelyiket nézzem) 50 Mbit/s internet, amit még használni is tudok, és közben röhögök azon, hogy a Bp-i "értelmiség" komolyan hiszi azt, hogy az ő közigazgatási határukon kívül pattintott kőkorszak van.

De hát higgyétek csak, az IQ-tok mindenesetre nem éri el egy fűtetlen szoba hőmérsékletét.
Kaszáspók 2018.04.10 16:47:44
@Androsz:

Na most akkor fussál neki mégegyszer, olvasd végig a teljes hozzászólást, talán rájössz hogy kinek kéne címezni az írásodat : -))) (penis infortunatus lateris sinistri...)
a halál kaszája... 2017.04.20 19:59:19
Hány jel illik rád? Sorozatunk folytatódik, az első rész a menthetetlen liberálisokról szólt...
Ma már nem jellemző, hogy bakelitlemezt hallgassunk, főleg nem, hogy vegyünk. Kivétel persze akinek van hozzá lejátszója és régről összegyűjtött kollekciója, esetleg szakmája miatt dolgozik vele. Azonban a megunt vagy megörökölt darabok, lejátszó híján nem hallgathatóak, de újra régi fényükben…..
Szabadrúgás Özil, a migráns 2016.09.14 09:03:15
Azt mondta a Kövér László, hogy itt van ez a focista, ez a Mesut Özil, aki török, hiába német válogatott, összeszorítja a száját meccsek előtt, és nem hajlandó a német himnuszt énekelni. Mert a migránsok már ilyenek. Nem hajlandók integrálódni. Hát azért nem kellene a focit belekeverni ebbe a nagy…..
Előre figyelmeztetlek, hogy most elgurult nálam a gyógyszer és a szövegben súlyos megállapításokat fogok tenni nem egyszer nyomdafestéket nem tűrő alpári stílusban. Számomra itt ért véget az akadémista díszmaszlag és a mindenhez ultraliberális megmagyarázósdi-belemagyarázósdi. Ha nem tetszik, akkor…..
Nagyon fiatalon, érettségije közepén  halt meg Kovács Attila Alex, akit a Hungary's Got Talent című műsorból ismerhettek meg sokan.  A 18 éves szegedi fiú Kovi MC-ként indult a versenyen,  Kis Grófo slágerét, a No roxa ájt énekelte. Kovács Attila a szegedi piaristák végzős diákjaként készült most…..
Ha ma úgy döntesz, hogy társkeresésre adod a fejed, akkor vannak olyan körülmények, amelyek könnyíthetik és vannak olyan körülmények, amelyek nehezíthetik a helyzetedet. Az egyik ilyen „körülmény”, amely mind a kettőt eredményezheti, hogy a társkeresésbe egy (vagy több) diplomával vágsz bele...
Kaszáspók 2016.05.04 10:51:37
@ubu1a: Kedves barátom! Te, aki olyannyira el vagy telve a diplomáddal, és olyan felmérhetetlen magasságokból nézel le másokat, hogy kész csoda hogy le nem szédülsz, nem tudom ismered-e a régi mondást: - Ahhoz hogy úr legyél legalább három diploma szükséges. Egy neked, egy apádnak és egy a nagyapádnak.
Nekem, szerencsétlen „diplomátlan” hülyének, a szüleim - származásuk miatt - szintén „diplomátlanok”, nagyszüleim, déd és javarészben az ük szüleim is viszont már (még) diplomásak voltak.
Világról alkotott képemet, hozzáállásomat, szemléletemet – gyermekkoromtól kezdve – a velük való kapcsolat, az otthoni miliő, az összetett – és az egyszerűbb – mondatok megismerését pedig a könyvek szeretete határozta meg számomra. Könyvekből szerencsére bőven volt (van) lehetőségem válogatni.
De hát diplomám nincs, tehát egy műveletlen buta gyökér vagyok. Nem is értem, hogy diplomás feleségem hogy bírja mellettem a gyűrődést. Talán mert „diplomátlan” gyökérként kétszer annyit keresek mint ő? – Bizonyára. Bár ez is olyan furcsa, elvégre te, mint diplomás, állítod, hogy egy diplomás (aki ugye játszik a zongorán) többet keres egy „diplomátlan” bugrisnál, aki csak cipelni tudja a hangszert. (Nem is értem hogy járhattam anno zeneiskolába, és tanultam meg éppen zongorázni, mikor ez csak diplomásoknak lehetne privilégiuma.)
Zavaros egy világban élünk annyi bizonyos.
Egy évtizeddel ezelőtt megindult a Critical Mass szegedi biciklis mozgalom, amely idő közben a város egyik legnagyobb civil megmozdulásává nőtte ki magát. Idő közben lassan a szegediek egyötöde kerékpárral közlekedik, a bringa a szegedi hétköznapok, a városkép része lett. A jubileumi felvonulás…..
Kaszáspók 2016.05.03 12:18:34
@tip: Nem azért hajtok át rajtad és a bicikliden baromarcúkám mert agresszív vagyok, hanem mert nem tudom századmásodperc alatt lereagálni, ahogy 40-el leugratsz elém a járdáról.

Mert hiába megyek én akármilyen lassan, és hiába nézek körül hogy nincs e GYALOGOS aki a zebrára lépne, lehetetlen lefékezni az öntelt barom biciklis előtt, aki JÁRMŰVÉVEL ezerrel a zebrára ugrat a semmiből.

Következésképpen elütlek mint a szart a két és fél tonnás járgányommal, és még csak felelősségre sem vonhatnak érte, mert te voltál a hibás.

Vitatkozhatsz itt ahogy akarsz, de te halsz meg, vagy maradsz nyomorék egész életedben, végülis rongyolj csak át a zebrán az autók előtt, aztán majd kiderül ki fog nagyobbat röhögni...