Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kereszte

12 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
kettő új workstation, friss win10 telepítéssel állandóan visszaállt telepítéskori dátum/időre w32time service indulása után. . nem segített semmi más, csak egy domain useres local admin belépés után: net stop w32timew32tm /unregisterw32tm /registernet start w32timenet time /set teljesen…..
Ha it operationsként feladatod a cég alap workstationimage-jének karbantartása havi szinten, nagyon beszopod, hogy a sysprepelt a windows 7-et csak háromszor engedi rearm-olni.  A megoldás egyébként igen csúnya hack, a resysprep-elt gépen winpe-vel úgyis felbootolsz hogy gimagex-el…..
sybbypass Windows 8.1 audit módban, amikor előkészítjük a lementendő system image-t nem működik a windows update by design, ez azt jelenti tehát hogy a friss, ropogós image első indulás után szépen lerántana pár giga frissítést. Azomban van workaround van workaround! Igazi…..
Tegnap megtörtént az első, magyarországi epic swarm. Az esemény sikerének kulcsa a remek szervezés és a 2012-es Schönherz Mátrix résztvevőiből álló check-in bázis volt. A rendezvény 20:00-kor kezdődött. Swarm: 19:38 Super swarm (250): 20:05 Super duper swarm…..
  A mátyásföldi villanegyedben elég sok német cégvezető lakik, akik pont olyanok, mint a mesebeli németek, hogy ott aztán mindennek tüchtignek kell lennie. Szépek is a villáik, rendben is van a kertjük, hanem, ha a fű nem akar úgy nőni, ahogy az meg van mondva neki, akkor jön a…..
Utálom a politikát. Fura gondolat, de nehéz lehet meghúzni a konszenzuson alapuló határát, hogy mit is lehet csinálni és mondani és mit nem. Romákat gyilkolni ugye rossz dolog, meg is húzódott a többség által kívánt határ és "illegalitásba" vonultatott a gárda.…..
Este megyek egy volt kolléganőmhöz vacsorázni. Kicsit várom, mert egy picit bemagányultam otthon egyedül szombat hajnal óta. Madár úr igyekszik (tényleg) de úgy érzem, ki kell mozdulnom egy picit...
Én már többször főztem ezt a lencsés ételt újév alkalmából. Rémesen egyszerű, kicsit egzotikus és ha nem magában fogyasztjuk akkor nem brutális a másnapos gyomornak sem. Hozzávalók:lencse: előző nap beáztatott lencse kb 30 dkg (egy zacskó kétharmada) amikor beáztatom…..
Tegnap, amikor hazaértünk a Kehidakustyánban eltöltött pár nap után kettő ajándék is várt itthon - hiszen a legjobb ajándékokat mindig magának veszi az ember. Az első a karácsony előtt sajnos leejtett és eltörött Gerber késem pótlására vásárolt szép Remix 3" folding…..
Ma este forraltbort fogok főzni, mire Zsu hazaér. Gondoltam, mielőtt elfelejtem, leírom ide az én szupertitkos receptemet, amit kikisérleteztem:Alapnak szükségem van egy vagy több palack valamilyen egyszerűbb borra. Én fehérbor-párti vagyok, ajánlom a cserszegi fűszerest vagy a…..
Amikor egy edzettlen ember egy nehezebb dolgot próbál a feje fölé emelni, mint amit elbír három dolog szokott volt történni OR-OR illetve akár AND: 1) szétmegy a dereka 2) beszarik a súly alatt és a fejére ejti 3) amennyiben hajlamos rá sérvet ésvagy aranyeret kap. Ebből a…..
Azt gondolom, hogy a nyaralások, hosszú hétvégék azért is tudják összehozni jobban az embereket, mert kritikus helyzetekben nem tudnak a kis megszokott dolgaikba menekülni és bezárkózni a másik elől. Nem a megbeszélésre gondolok elsősorban, hanem az eltávolodásra. Lásd…..
Azt hiszem elmegyek aludni, mert mára ennyi voltam. Alapjaiban sokat tanultam ez alatt a három óra alatt és tetszik. Viszont most már lassan szétesek, mint a rosszul megírt html oldal...
Ez az első bejegyzés, amolyan teszt-publikáció ide. Nem tudom, miféle tartalommal fogom megtölteni az üres lapokat, de majdcsak alakul ez is valahogyan. Ahogy láthatod, amolyan eltolt életet élek, hajnali kettő órakkor éppen kisérletezem új dolgokkal. ..