Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hkristof

30 bejegyzést írt és 61 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Julcsikadaania csupa csalódás 2014.07.15 09:55:23
Az idei húsvét nagy csalódása volt, hogy a pápai himnusz nem hogy nem pápai, de még csak nem is nemzetközi, hanem magyar.  Ezzel szemben az idei nyár nagy csalódása, hogy a magyar kártya viszont nem is magyar... Hívjatok naívnak, én eddig azt hittem, hogy az, de aztán mikor…..
A túrasí szezon végére beiktattunk egy versenyt, a Hochkar Challenge-et. Tavaly Koleszár Zoli mesélt róla, már akkor megjött hozzá a kedvünk. Ez a verseny egy hegyi triatlon, ami terepfutásból, hegyi kerékpározásból és túrasízésből áll, az alábbi bontásban: 1. terepfutás…..
Az úgy volt, hogy menni kellett a Síalpin Rallyra. Ha pedig már olyan messzire elautózunk, csináljunk mást is. A program részemről végül így alakult: 03.08 Szombat: Preber - verseny előtti átmozgató túra szigorú pulzuskontrollal, versenyszett élesteszt 03.09 Vasárnap: Síalpin…..
Elvettem Sárát, volt sült malac, meg szúnyog, meg éjjel négykor SMS-t író szomszéd, meg ami kell. Persze ez hülye egy szó, elvégre nem vettem el sehonnan, meg senkitől, de olyan jólesően hímsovinisztán hangzik, ezért most éppen ezt használtam. Nászajándékként apósomék…..
hkristof 2014.02.21 13:33:45
A tegnapi Chopok túránk alapesetben nem érdemelne jelentős megemlékezést. Mégis írunk róla, mert: mostanában mindenkitől azt hallani, hogy a Tátrában nincs elég hó, volt velünk egy kutya és egy csomó új felszerelés, rengeteg fotót, videót csináltunk, nem…..
Fókablog Erdei pálya Coloradoban 2013.11.09 18:10:56
Töredelmesen be kell vallanunk, hogy ülünk egy egész csomó túrasí videó alapanyagon. Ezek legnagyobb hányada a Goprómmal készült, ami azóta nincs meg. Épp azért váltam meg tőle, mert be kellett látnom: a gyártás 90%-át kitevő vágásra, konvertálásra, feltöltésre és…..
A napokban egy ajánlórendszereket fejlesztő ismerőssel beszélgettem a viselkedésmintákról, felhasználói attitűdökről. És ekkor került szóba az "add to cart" dilemma. Vagy máshogyan megközelítve: a shopping cart optimalizálás kérdésköre.  Az alapdilemma úgy szól, hogy…..
Reggel hatkor átsétáltam a kutyával Verőcéről Kismarosra. ..
Fókablog Wellnessvenediger 2013.04.09 11:26:10
A Venedigerről négy éve lepattantunk: olyan vihar lett, hogy a Defreggerhaustól se volt vicces lejönni. Most hétvégén sikerült mindent bepótolni, a legjobb fajta tavaszi gleccsersízésben volt részünk.   Pénteken 4 fele felértünk a déli úton 2120 méteren található…..
Nincs olyan nagyon régen jelen a webdesignban a reszponzivitás, mint szemlélet. Az elmúlt egy-másfél évben azonban annyira sok minden történt ezen a téren, hogy lassan tényleg elérkezünk egy valódi kopernikuszi fordulathoz, egy olyan szemléletváltáshoz, melyben egyszerre világossá…..
A legutóbbi túránk egész máshogy sikerült rendkívülire, mint ahogy terveztük. Egy kicsúszás következtében egyikünk olyan sérülést szenvedett, hogy helikopteres mentése vált szükségessé. Alább az ominózus túra beszámolója. Ha csak az adminisztratív tanulságok érdekelnek,…..
Van idő, amikor nincs idő, és egy napba kell bele sűrűsíteni a heti kaland adagunkat. Sokáig úgy éreztük, hogy a Magas-Tátra, lenyűgözően vad lejtői ellenére, pont túl van azon a lelki határértéken, ami egy egynapos túrára tudna minket ösztönözni. Tévedtünk. Egy nap, két…..
Tegnap és ma is a Börzsönyben voltam túrázni. mivel mindkét nap ebédre le kellett érnem a hegyről, ezért  egyedül mozogtam. Ennek megvan az az előnye, hogy gyorsabb haladást tesz lehetővé. A hegy a legjobb arcát mutatta: gyors hó, rengeteg szarvas, csend, béke. Szombat FEL:…..
Tegnap tízkor nem kevesebben, mint hetvenen vágtunk neki a második Börzsöny Tigrise túrasí versenynek. Nagy öröm volt a szervezőknek és a résztvevőknek is látni, hogy ennyien vagyunk. Már ezért érdemes volt elmenni. Ha az eredményekre vagy kíváncsi, ide kattints, a rendezők…..
Tegnap az  1955 méter magas Chabenecen jártunk a Ďurková ház útba ejtésével, számunkra eddig ismeretlen útvonalon: Bauková-tól mentünk föl a kék jelzésen. Nagy élmény volt, a természet sokkal vadabb, eredetibb formájában mutatta meg önmagát, mint pár kilométerrel…..
Amire én a leginkább kíváncsi voltam a tegnapi Apple bejelentésen, hogy Tim "Resolutionary" Cook képes lesz-e végre újragondolni vagy újragondoltatni valamit az Apple termékei kapcsán. Lássuk csak, mi van eddig a kalapban: egy tunningolt iPad, egy tunningolt OS X Lion ("Mountain"…..
Ár: 30 ezer Ft. Tartózkodási hely: Verőce, Pest megye Érdeklődni: hetven-háromkilencvenhárom-harmincnégy-negyvenhárom ..
Eladó egy ilyen féláron, 5000 Ft-ért. Az ár nem alkuképes. A cucc egyszer használt, dobozában, papírjaival adom. Hetven-háromkilencvenhárom-harmincnégy-negyvenhárom..
Az ötödik íz Dőzs 2012.04.20 09:00:00
Igen, régen nem írtunk. Mármint: nem, régen nem írtunk. Blogtársam hamarosan emigrál, képzeljétek, ha ír, mint ahogy nem ír, majd onnan ír, a messzi távolból.Néha szabad drágán enni. Ezt a vacsit konkrétan hónapokig ígérgettem a csajomnak, nem igazán emlékszem…..
Túrasí napló, 2012.02.11-12. Tavaly egyáltalán nem jártunk a Magas-Tátrában, elsősorban a hóhiány miatt. Pedig ez az egyik kedvenc a maga vadregényes tájaival, magashegységeket idéző hágóival, völgyeivel. Ádámmal eredetileg ambiciózus tervet vázoltunk fel: két nap…..
Túl vagyunk a Síalpin Rally első fordulóján. Ha tömören kell összefoglalnom, hideg volt. Nagyon. Fél kilenckor érkeztünk meg a Trangoska parkolóba. Ekkor -16C-ot mutatott az autó hőmérője. Tudtuk, hogy ez rosszat jelent, mert ha ez följebb széllel párosul, az gyilkos lesz.…..
Fókablog Kötést, de milyet? 2009.11.14 17:23:00
A túrázáshoz spéci sítúra kötés kell. Sokan kérdezitek, hogy milyen kötést válasszatok. Ehhez igyekszik segítséget nyújtani ez a szócikk. A sítúra kötések alapvető tulajdonságai A sarokrész oldható és zárható is: ha oldod, a cipőd sarka szabadon jár föl-le. Ha…..