Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bor Botond

17 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nyugaton a helyzet változott #96 2012.01.14 22:33:04
Futás!Egy kisvárosban éltem, Kiskőrösön. Annak is a szélén, szemben a Kurta Kocsmával. Az ablak előtt, a radiátorra támaszkodva figyeltem az Odakintet: a kiüresedett utcákat, a fagyott földet, a parkoló kocsik deres szélvédőjét. Azt kellett volna gondolnom, hogy a falak…..
Amilyen rossz volt a tegnapi, ez olyan finom :) Persze ez minőség, nem is magamnak vettem, hanem Pilón barátomtól kaptam Karácsonyra. A címkéje szerint ügyeltek rá, hogy ne legyen túlságosan hordóíze, ez sikerült is, nagyon kellemes.…..
Úgy voltam vele, hogy veszek egy "97est a legrosszabból, meló után ez a legjobb". A közeli Sparban nem igazán széles a választék, van koccintós, egy alsókategóriás és 1-2 ezer fölötti típus. A Spar logós chardonnay a 400 forintos árával alulról a 2. helyet foglalta el.…..
Full disclosure: ezt most egy üveg édes pezsgő után ittuk, ami jó eséllyel befolyásolta az ízek észlelését. (Szilveszterről maradt...)A bornak igen erős, a fajtára jellemző utóíze van, jellegzetes olaszrizling. Nekem annyira nem jött be, de ez nem a konkrét példány hibája, az…..
Varga Péter tanítja a népet. Az általa készített entry-level kategóriájú borok kiválóak arra, hogy megismertessék a főbb fajtákat az emberekkel. Nagyon szeretem a Varga Irsait is. A címkére meg ráírja, hogy "ejtsd sárdoné, sárdonééé"!…..
Félédes fehér tájbor. A Tankcsapda-est mégis úgy alakult, hogy fogyasztottam. Réka és Katca hozta ezt a kiváló bort, elmondásuk szerint 200 és 400 forint között vásárolták egy éjjel-nappaliban, ehhez képest nagy meglepetés volt, mindenkinek ízlett. Csak ajánlani lehet! Az üveg…..
Ezt az üveget az öcsém kezdte meg vendégvárás közben. Én sajnos nem fogyaszthatok most bizonyos egészségügyi problémák miatt :) Azért belekortyoltam, finom bor. Este pedig tankcsapás.Tekintsétek meg a karácsonyi kompozíciót: ..
Metallica-koncertjegyvétel ünneplés témája :)A bor nagyon finom. Durván 2x annyiba kerül, mint a Varga Irsai Olivér, de lehet, hogy csak 1.9x olyan jó. De lehet, hogy 2.1x. Szóval nagyjából azt a megelégedést produkálja az elfogyasztása, csak magasabb szinten."Ezt a bort az…..
Az utóbbi 2 alkalommal a szokásosnál jobb bort ittam, ezért némi csalódást keltett ez a palack. Bár ~360 forintért nem vártam sokat, még vízzel is szar volt. 1.5/5"Az Olaszrizling Nagyrédén, a Mátraalján, a legrégebben termesztett szőlőfajták közé tartozik. Bora…..
Szintén a Mikulás puttonyából.Az üvegen nem találkozunk a szokásos ajánló (bullshit) szöveggel, az íz ajánlja magát...
Ezt már a Mikulásbácsi hozta :)Azt hiszem, ez a legjobb minőségű bor, amit eddigi rövid pályafutásom alatt ittam.Ízlett. 5/5.                   A címke szerint "A noszvaji szőlőhegyek…..
Vendégposzt következik, Pilón barátom jóvoltából :)(Én magam egy már elemzett és bevált Irsait fogyasztok..)                   Kapható 5 literes üvegpalackban a Penny Market üzleteiben 1299…..
Kedves Vásárlónk!A Balatoni Juhfark a hungarikumok között is ritkaság. Bora mezei virágok friss illatát idézi, színe zöldesságra, íze jellegzetes minerális jellegekkel bír. A harmonikus összhatásban kemény savak dominálnak, kellemes utóízt hagyva maguk után. Fogyasztását…..
A címkeszöveg szerint "a mindennapok kellemes itala". Valóban az. Sajnos egyéb, erős koncentrációt igénylő tevékenységek miatt most csak csekély mennyiséget sikerült kóstolnom belőle, de holnap buli előtt felüdülés lesz a szomjas…..
Kezdeti lépés, kitekintés a vörösborok felé. Átmenet.Az öcsémnek kifejezetten ízlik, én egyelőre "szokom" a nemfehéreket, a héten Soproni-Kapuvári Kékfrankost ittam még a kollegámék saját előállítású borából :) A vörös nehezebb műfaj.. A bor ~1000 Ft…..
Sose esett rosszul.. :)Az Irsai igazán kellemes, gyömölcsös illattal és ízzel rendelkezik. Borral most ismerkedőknek kiemelten ajánlott, mert meghozza a kedvet a további fajták kóstolásához. (Az öcsém szerint nem is száraz bor! :) Tény, hogy inkább édeskés íze van.)Önmagában…..
Bor Botond 2009.11.15 22:16:28
@jkrist: valóban kisebb a relevanciája, mint a nyári melegben :)

ma néztem egyébként a tescoban is, és ott csak ~630 :)
Munkából hazafelé menet sikerült kiválasztani a bort a Kaiser's-ben, ~500 Ft-os árával nem keltett csalódást, vízzel fogyasztható.                    Értékelés: 2.5 / 5..
Ismerkedésem a borral Indulás 2009.11.09 19:39:00
Az első értékelés megszületéséig (türelem, már csak percek kérdése, az üveg felénél járunk) hallgassátok meg az alábbi kedvcsinálót:   ..