Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lorincz84

0 bejegyzést írt és 87 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Nem tudom, hányan emlékeznek még a régi 124-es Merci kombimra, amit jó hét éve adtam el. Született is belőle egy cikk anno, Intergalaktikus lúzerszopás fénysebességgel címen. Mert az volt. Az eladás is, az autó is. Egy vagyont költöttem rá, hogy ilyen legyen Hogy…..
Már a legyeken is látszik, hogy ősz van, még ha viszonylag meleg is az idő az ilyenkor szokásoshoz képest. Kicsit bágyadtabbak, először észre sem veszik, hogy elindult a kocsi, aminek a szélvédőjén megpihentek. Utána pedig már csak kapaszkodnak, ahogy bírják. A lábán…..
Belsőség Heti merítés 2014.11.09 08:37:00
Egy álom, ami könnyen elérhető! Jelenleg is szerelőnél tartózkodik-ugyan is annyi olajat evett ami hihetetlen volt 2,és fél hét alatt teljesen megevett mindent ami benne volt. Szerényen lopakodó Feroza Csak a kezdet volt..féltengelyek horribilis összegbe kerül, utángyártott…..
lorincz84 2014.11.09 12:05:30
@Mondeoman: Én azért egy EVO X-et szívesen birtokolnék! :)
Harminc percben az Olasz Nagydíj, csak onboard-kamerákból. Élménynek sem utolsó, a hőkamerás felvételek pedig kifejezetten tanulságosak. Akárhogyan is van, tudnak ezek a srácok piszkosul. Elképesztő reflexek és fizikai kondi kell ezekhez a mai autókhoz. És egy-két pillanatra azért…..
Az oroszok előszeretettel szerelnek fedélzeti kamerát autóikba, motorjaikra. Ezeknek számos megdöbbentő és érdekes videót köszönhetünk: olykor hatalmas mentéseket, hajmeresztő manővereket, durva baleseteket, vagy akár verekedést is rögzítenek.Nem lehetett könnyű annak a…..
Nem jöhetünk úgy haza autószalonról, hogy ne szöktessünk meg az SD-kártyán néhány csajt. Pláne Tokióból, ahová sokan egyedül azért kimennének, hogy megnézzék élőben az iskolás lányokat, akik oly sok filmben szerepelnek a legkülönbözőbb szerepkörökben. Csikós, aki…..
lorincz84 2013.12.28 10:59:15
Múlt hét pénteken volt a Suzuki SX4 S-Cross ünnepélyes termelésindítója Esztergomban. Az efféle rendezvényen az újságíró csak másodrangú vendég a politikus után. Minket szűken kordonok mögé tereltek, ahonnan nem volt se ki, se be addig, amíg Orbán Viktor és köre el nem…..
Belsőség Ma lenne 53 éves 2013.03.21 14:44:57
Minden idők legnagyobb Forma-1-es tehetsége, versenyzőtársai és millió rajongója szerint (én is ide tartozom) pedig minden idők lenagyobb pilótája, Ayrton Senna da Silva.Méltón meg fogunk emlékezni halálának évfordulójáról, ebben biztosak lehetnek.Addig is emlékezzünk rá ezzel…..
Kisautó blog A padlás kincsei 2013.03.08 15:43:19
Alig pár hete született meg második gyermekem és mivel nem Magyarországon, hanem a szomszédos Csallóközben történt mindez, így törvényszerű volt, hogy az ilyenkor szokásos kéthetes lábadozás/összeszokás idejét a kórháztól alig 25 kilométerre élő nagyszülőknél…..
A feleségem környezettudatos életet él, szelektíven gyűjti a hulladékot, rendesen elzárja a csapot és nem égeti feleslegesen a villanyt. Gyermekeinket is ennek szellemében neveli. Én vásároltam egy kettőötvenes, kétütemű, olajat s benzint vedelő, majd kiokádó…..
Múlt hétfőn hajnali 3-kor mappákat tologattam a számítógépen. Aksikat töltöttem, menükben mászkáltam, hogy majd minden működjön. Negyed négykor beosontam a Dia mellé az ágyba, átkozva a recsegős fafödémet. Hét perc múlva aludtam. Kilenc perc múlva felriadtam, bementem a…..
Fontos, hogy nem szabad kiszámolni, mennyit költ az ember egy-egy évben autóra-motorra. Engem viszont akkor is érdekel, ha egyszer már belefutottam egy csúnya összegbe, amikor a Mazda MX-5 eladásakor egymásra raktam a szerviz-munkalapokat, és kijött, hogy csak tervszerű megelőző…..
lorincz84 2013.01.07 18:26:58
@Winkler Róbert: Azért én blokkolnám! :D
...a mi olvasóink, ezt eddig is tudtuk. Kreatívak, sokszor mókásak és nagyon bevállalósak (a trollokat most hagyjuk, azok csak azért kommentelnek, hogy lássák a véleményüket tizenkettes Ariallal). Évről-évre, immáron hagyományosnak mondható módon, megtartjuk a Karácsonyi Hiéna…..
lorincz84 2013.01.04 21:18:09
lorincz84 2013.01.04 23:11:50
@Garp: :D Muszáj volt!A kollégák megfenyegettek,hogy faxbúk sztár leszek hamarosan és az ilyet komolyan kell venni tőlük,úgyhogy még mielőtt bármelyik letölthette volna cselekedtem! :D
De,ha kapok egy dedikált TC-s apróságot pl.naptárat vagy csak egy matricát akkor visszateszem,belinkelem.(talán már nem olvassák) :D
Pista?
„Ki kell úgyis vennem legalább egy hét szabadságot, hogy el ne ússzon jövőre. Ezért hétfőn leviszem Bazegkettőt Kareszhoz, megcsináljuk rajta azt az öt apróságot két nap alatt, aztán kedd este jössz a gyerekekkel, hozod a 190-est, otthagyjuk olajcserére, egyebekre,…..
lorincz84 2012.12.30 14:14:52
Zsíros konc. Sőt, könnyen lehet, hogy a legzsírosabb! Ez a Carrera Digital Long Race versenypálya azon felül, hogy digitális (Hogy ez miért jó? Itt megtudhatja!) még a feláras, Wi-Fi-adapterrel is rendelkezik, így lényegében azonnal alkalmas egy csoportos versenyre, és naná, hogy…..
lorincz84 2012.12.25 14:50:19
Elkészült:
Egy kis Rocky,egy kis T-100-as :)

www.youtube.com/watch?v=1xFwP9RapAA&feature=youtu.be

Sajnos csak telefon állt rendelkezésre,és így nem látszanak jól a szálkáim,pedig direkt ezért nem ittam semmi folyadékot már napok óta. :D :D
Belsőség Heti merítés 2012.12.16 08:45:03
Kanyarok királya, 59 lóval is az elsők között Mit írjak fapad, de másként nem lenne 2 milla az ára. Műanyagok mindenhol, de nem zörögnek, amíg nem mész át egy vasúti-, vagy villamos átjárón. Akkor igen, de utána elnémul. Jól össze van szerelve. Hátul nincs kapaszkodó,…..
lorincz84 2012.12.16 10:46:58
@Csé:

Ezt cáfolnám.Egyáltalán nem billeg,feszes a futóműve,tényleg igazi kanyarvadász,de csak jó úton!Néhány apró úthiba és már pattog is kifelé.
lorincz84 2012.12.16 13:26:58
@Csé: A karosszéria pont a feszes futómű miatt nem dől,ellenben elég rendesen pattog szar úton.A kormány tényleg szarul áll,a kuplung vaj puha(amit én szeretek),a fék nagyon jól fog,egész addig,míg ki nem cserélik a betéteket valami utángyártott szarra,onnantól már tényleg sokkal lejjebb fog.
183 centi vagyok és bőven elférek elöl(az ülés magasság állítható az enyémben),persze magam mögé már nem ülnék be.
Nekem 5 éve van cliom,nem akarom magasztalni,volt már sokkal jobb autóm is,de a kanyarvadászatot továbbra is tartom,sőt felajánlom,ha eljössz odaadom egy bonyhád-bátaszék közti(20km)szakaszra,hogy kipróbáld. :) (aki járt már arra tudja,hogy szűk az út és elég kanyargós) Sőt! Visszafelé majd én vezetek és garantáltan behánysz! :D
TComment A japán autó legendája 2012.08.23 06:23:11
Általános szemlélet volt, hogy ezek nem is igazi autók, csak lélektelen háztartási gépek. A régi, klasszikus japán autókat sehol nem említették, már a szókapcsolat is nevetségesnek tűnt: „japán klasszikus”. Mai cikkünk kommentposztja...
lorincz84 2012.08.23 16:33:18
@clior:
Sajnos egyet kell,hogy értsek!A mai japcsi autók már nem olyanok mint régen.
Én két évet nyúztam a 87-es évjáratú mazdámat,szó szerint szét kínoztam,se olajcsere a két év alatt se egyéb karbantartás,és mégse hiányzott belőle soha egy csepp olaj sem,nem rohadtam le vele soha,és jelét sem mutatta,hogy bármi nyűgje volna.-persze erre nem vagyok büszke de hát első autó volt csak az érdekelt,hogy menjen-mára már 180fokot fordultam szerencsére,és azok a tulajok közé tartozom,akiktől érdemes használt autót venni.
Szóval főnököm Avesisébe 4évesen 50e kilóméterrel motort cseréltek(a Toyotával történő nagy cirkuszok árán),mivel ezer kilóméterenként 2 lityi olajat zabált be!-és nem az övé az egyetlen eset amiről tudomásom van...
Mielőtt azt hiszik, hogy mi csak egész nap ülünk a fenekünkön és hülyeségeken törjük a fejünket, nézzék csak meg, hogyan fest egy átlagos munkanap. Ritkán jön össze mindenki, hiszen sok a dolog, sok a gond. Az íróasztalok azonban nem hazudnak. Mai belterj-infónkat…..
A "kínai fos" egy szállóige nálunk, magyaroknál: ezzel köpködjük az összes távol-keleti terméket, ami nem japán. Néha mellényúlunk: a Kymco például nem kínai, hanem Taiwani, ami nem mindegy, mert a kis szigetország Kínával ellentétben inkább a csúcstechnológiás…..
lorincz84 2012.06.04 17:05:42
@calibra91:

Na akkor én vagyok az ellenpélda! :)
Én egy Keeway Focust vettem,ami gyakorlatilag ugyanaz mint a Fac-t,beletekertem 12.000 km-t úgy,hogy összesen egyszer lett hozzányúlva tízezernél,akkor is csak egy új szíjat,meg görgőket kapott.
3 évig volt nálam,és sajnáltam mikor eladtam,de már nagyon hiányzott a kapcsolgatás.
Unokaöcsémnek egy Matrix-a van,sógorom újonnan vette neki 7 évvel ezelőtt.Üti,vágja szegényt,párszor esett is vele,de már 20.000km felett jár vele,és még mindig nem lett hozzányúlva!Se szíjat,se görgőt semmit nem kapott!-mondjuk már igen csak ráférne,mert már elég gyöszösen megy
Szóval lehet,hogy mi csak pont kifogtuk a jó példányokat,de engem meggyőztek,és nem viszolygok a kínaitól.-de én is tudok ellenpéldát,konkrétan egyik kollégámat aki egy az egyben ugyanúgy járt mint te,és szintén Fac-t-el.Szegényt sajnáltam,mert pont azért vett Keeway-t,mert látta,hogy az enyém nap mint nap gond nélkül "szolgál".
Robogó Mopedbohózat 2012.05.26 17:34:00
Ugye most kéne Mopedrally 2012 címet adnom, de az esemény számomra egészen mássá fajult, arról meg nem nagyon tudok írni, hogy mások számára milyen volt. Vannak az ember életében olyan napok, amikor bánja, hogy nem adatott be szopornyica elleni védőoltást. Persze én a humoros…..
Hűde szép! A nap képe - 240Z 2012.02.25 09:05:00
Érdekes ez a banánsárga szín.....
lorincz84 2012.02.25 18:30:24
Mi lenne, ha őt: ..meg őt: K E R E S Z T E Z N É N K ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? Igen, kitalálhatták rendszeres olvasóink, egy újabb borzasztó műremek kerül ide, még…..
lorincz84 2012.02.21 15:42:21
Belsőség Szíváshét, szenteste 2012.02.12 06:44:00
Ez hosszú lesz. Csak szóltam. A cégnél az év végi szabadságolások előtti utolsó rohamot éltük éppen, az Andrássy már teljes díszbe öltözött, az utcákon mindenhonnan a „Last Christmas” zengett, már émelygett a gyomrom. A távolban felderengett a Szenteste, az…..
lorincz84 2012.02.13 15:15:43
@- Szerzet -:

Az oké,a főnökén is volt rengeteg ilyen kidudorodás,de mégsem azok rozsdásodtak inkább,hanem volt rajta egy csomó felszíni rozsda,amit két-három mozdulattal le tudtam csiszolni.
Mondjuk a kaszni fényezéshez annyira nem értek,és nem is szeretem csinálni,legfőképp az oldószeres anyagok miatt.Eddig csak elemeket fújtam,most hirtelen kicsit nagy falatnak is tűnt ez a Sprinter,de sikerült megoldani.
A fő szakterületem,a fa nyílászárók fényezése csak is kizárólag vízbázisú anyagokkal(MILESI).-ebben viszont vérprofi vagyok :)