Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bert

0 bejegyzést írt és 64 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A minap Ókidli írta meg Németországban au pairként szerzett, finoman szólva sem túl pozitív tapasztalatait. Akár e történet párjának is tekinthető a mai poszt, melynek szerzője, Adri szintén au pairként kezdte, ám az ő útja teljesen más irányt vett. „Két és fél…..
A morgás joga Mire számíthatunk? 2012.10.03 04:28:23
Mikor jön a feketeleves? Kérdezi sok gazdasági szakember, válasz egyelőre sehol. A kormány vetít - a költségvetési lyukakat betömő valódi megszorító intézkedéseknek még körvonala sem látszódik, helyette réteg-intézkedéseket hoz - például kedvezőbb lesz a 35 év alatti…..
Bert 2012.10.04 13:22:22
@873ujr3rk: Igen, IMF gyámságot. Ha máshogy nem lehet visszaterelni a döntéshozókat a valósághoz.
Mindenekelőtt üdvözlet mindenkinek itt, az új otthonunkban! Remélem, jól fogjátok magatokat itt érezni (én nagyon izgulok...), a környezet mindenesetre szerintem csodás, a tartalom pedig marad a régi, illetve a következő hetekben terveim szerint lesz majd némi bővülés. Nem is…..
Bert 2012.07.20 21:28:25
@jaaaaa: Benne volt az átlag lakáshitelszerződésben, hogy a bankoknak jogukban áll ezt megváltoztatni. Ezt a hitelfelvevők aláírták. Innentől kezdve nem értem a problémád.
Örülünk, Vincent? El lehet menni 2012.05.11 22:28:00
Pár hónapja védte meg a doktoriját egy fiatal kollégánk. Nagyon jó munkát végzett, egészen biztos lehet benne, hogy az eredményét komoly folyóiratban publikálhatja. Nagyon, nagyon tehetséges matematikus és mellékesen a svájci egyetemi programozóbajnokságban is a legjobbak…..
2011. október 25-én kellett volna átadni a kerékpáros forgalomnak az új csepeli kerékpárutat, amit Vitézy Dávid, a BKK vezetője ígért be még az ősz elején. A Weiss Manfréd úti 2885 méter hosszú kerékpárút építése azonban néhány hete megakadt. Az iho.hu szerint a…..
Bert 2011.12.14 22:07:52
Egy 35 éves, budapesti férfi vagyok - igen: autós, 18 éves vezetési tapasztalattal. Hétvégente átvedlem én is kerékpárossá, gyalogossá: hatalmasat csatangolunk vagy karikázunk az Asszonnyal meg a Srácokkal a környéken. Van tehát némi fogalmam arról, hogy milyen az utak…..
Bert 2011.11.04 14:34:07
@ccvv: +1
Krisztus előtt 89-ben Aulus Sempronius Asellio praetor egy régi törvény újjáélesztésével próbált lazítani az egész Rómát fojtogató uzsorahitelek szorításán. Nem élt sokáig, sem a törvénye, sem ő maga. Az egyik néptribunus ugyanis, Lucius Cassius a Fórumon adott hangot az…..
Bert 2011.09.13 12:07:17
@Mogwaii: Korrekt.
Mindenekelőtt azt kéne eldönteni, hogy kapitalizmust szeretnénk (ennek elengedhetetlen része a tulajdonhoz való jog), avagy nem, így jöhet a szocialista-paternalista megközelítés, leöntve némi ideológiai mázzal. Az összes többi kérdés ezután következik. Egy konzervatív a kapitalizmus alappillérét (tulajdonhoz való jog) nem támadhatja.
Olyan nincs, hogy fél éve vettem egy kocsit 5M-ért, aztán most jön az állam, és azt mondja, hogy megvédjük az autóvásárló zembereket az autókereskedők extraprofitjától, így a vételár 4.5M, a maradékot adják vissza a vásárlónak.
Most a betétek külföldre menekítése következik, még azon az áron is, hogy per pillanat a forintot rosszabb árfolyamon lehet EUR-ra váltani, mint korábban. (Ez a kisebbik rossz, ha a hitelkiváltás illetve a betétmenekítés megindul, úgy romlik a forint árfolyama.) Könnyen lehet, hogy a vége a bankrendszer beomlása, illetve devizaválság lesz.
Bert 2011.09.13 12:27:57
@szépmező: Maga nem érti a devizahitel fogalmát. A devizahitelt deviza forrásból finanszírozzák (ezért alacsonyabb a kamat, mint a forinthitel esetében). Ha a banknak vissza kell adnia az őt finanszírozó deviza betétet, illetve fizetnie kell az őt finanszírozó külföldről származó hitelt, azt devizában kell megtennie. Ezt devizában kell megtennie, aminek forrása forint (=magyarországi devizahiteles törlesztése), amit devizára kell váltania az AKTUÁLIS árfolyamon. Teljesen lényegtelen, hogy mi volt az árfolyam a magyarországi devizahitel folyósításakor.
Bert 2011.09.13 16:24:03
@Devil: Ezt rasszizmusnak hívják, nem konzervatívmusnak.
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
Bert 2011.09.09 11:32:31
 Május végén megszületett a megállapodás a kormány és a bankok között a devizaadósok „megmentéséről”. A megállapodás lényege a svájci frank árfolyamának 180 forinton történő rögzítése, ami azt jelenti, hogy az e feletti rész törlesztésére az adósok…..
Hallgatva az idők szavára július elsejétől a Vincenten a kommentelést megszüntetjük. Annál is inkább, mivel a posztírást is megszüntetjük.A fejünkben benne, ott is megszüntetjük. Még a posztírás gondolatát is megszüntetjük. Sőt, biztos, ami biztos alapon ügyvédi…..
w Ingyenrendőr nincs 2011.06.04 05:00:00
A rendvédelmisek tiltakozása egyelőre nem erőszakos, csak ráutaló magatartással hívják fel a figyelmet. A követeléseik sem annyira elszálltak, mint amit a Kossuth tér nemzetgyűlése adott elő, nem a középkorba próbálnak visszamenekülni. Csak annyit akarnak, hogy maradjon minden…..
Bert 2011.06.04 09:28:37
@Frankieboy: Hm, szombat hajnalban is dolgoztok a Szentkirályi utcában?
A dugóban álló autót balról előző kerékpáros zavaros identitású, követelőző alternatív, akit az LMP támogat, így méltó utóda az SZDSZ-eseknek, és partnere az MSZP-nek. Tóth Gy. László politológus a Magyar Nemzetben közölt eszmefuttatásában leszögezi: a kerékpározás…..
Egy éve dübörög a Nemzeti Együttműködés Kétharmada és az Elszámoltatási Kormánybiztos, de még most sem tudjuk, hogy az "elmúltnyolcév" (@copyright by Szijjártó) legnagyobb biznisze, az autópálya építések körül mi volt a helyzet. Ha szimaton nem csal,…..
Bert 2011.05.24 11:05:04
Bedobtak hát a tóba egy kézigránátot, és büszkék voltak a sikerre. Persze több halat is megöltek, mint kellett volna, az élővilág is kipusztult, de “nyicsevó”: csak kifogták a halat! (Fotó: Schmidt Andrea/delmagyar.hu) Módosítaná a Fidesz a hatályos alkotmányt, hogy…..
Bert 2011.05.16 15:22:43
@Namir: Ezt az MNYP-s megjegyzést nem értem. Nem pályakezdőnek nem volt kötelező az MNYP tagság.
A véletlen - és egyéb ügyek - úgy hozta, hogy tegnap Strasbourgban akadt dolgom. Furcsa volt nézni, ahogy a helyieknek az AFP hírügynökség beszámolójában megtalálható "cigány" és "evakuálás" kifejezésekre ökölbe szorul a záróizmuk. Hiába, feltétlen…..
Bert 2011.04.27 15:14:11
Utazni mindenki szeret, repülni - tapasztalataim szerint - ennél jóval kevesebben. Egy hosszú repülőút inkább nyűg, mint öröm. Részemről valahol 12 óránál van a határ, pedig én azon szerencsések közé tartozom, akik remekül tudnak repülőn aludni. Találtam egy…..
Kicsit gondban vagyok, hiszen tudom, hogy Matolcsy György Orbán Viktorna a jobbkeze. Mégis azt gondolom, hogy ötletbörzés rögtönzései és a tényekkel nehezen egyeztethető víziói nem szolgálják a közösség érdekeit. Tipikus példája ez annak, hogy egy bársonyszékhez való…..
Konzervatórium Forradalom után 2011.01.07 07:25:00
 „Védelmező nincsen felettünk, se isten nem véd, sem király: A közjó alkotói lettünk – hát vesszen el, ki ellenáll!” A baloldali kormányhatalom sorsa legkésőbb 2008 tavaszán, a szociális népszavazáson már megpecsételődött, így a baloldal 2010-es…..
Aki egyetért az alábbi nyilatkozattal, töltse ki a csatolt beadványt és küldjön el belőle egy példányt az Alkotmánybíróságnak. A Stabilitás Pénztárszövetség ma már postára adott egy ilyet. Minél többen vagyunk, annál nagyobb az esély, hogy az AB mielőbb napirendre tűzi…..
·         Tájékoztatunk minden érdeklődőt, hogy 2010.12.21-én kihirdetésre került (követő napon pedig érvénybe lépett) a 2010. évi CLIV. törvény, azaz december 22-étől kezdve MEHETÜNK NYILATKOZNI a…..
 Az új törvény megszületett hát a SZABAD NYUGDÍJPÉNZTÁR VÁLASZTÁSRÓL. Megnyugtató. SZABADON vagyunk tehát megzsarolva. SZABADON fizethetjük a nyugdíjjárulékunk közel háromnegyed részét (24%) az államnak, amiért SZABADON nem kapunk nyugellátást, az állam megköszöni,…..
teccik-erteni Nyugdíjkulákok 2010.12.14 23:50:17
Úgy tűnik nemzeti kormányunk feláldozta a nyugdíjrendszer hosszú távú céljait a forradalom oltárán. Igaz is, ha az ember forradalmár, akkor tipikusan nincsenek hosszútávú tervei. Célja ekkor tipikusan saját hatalmának bevédése és megerősítése. Ősi a recept.De miben áll az a…..
Tiltakozó demonstrációt tartunk 2010. december 12-én 14.00 órától a Hősök terén a nyugdíjcélú megtakarítások védelmében, az állami nyugdíjrendszerbe való visszakényszerítés, valamint a kormány demokratikus jogainkat sértő magatartása és felelőtlen intézkedései ellen!…..