Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zsitva

0 bejegyzést írt és 220 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Orosz fegyveresek tankokkal támadtak meg egy ukrán katonai bázist Krímben. Az akció során lövések dördültek és robbanások hangját is lehetett hallatni. Egyes információk szerint legalább egy ember megsérült. A belbeki bázisra szorult ukrán katonák parancsnoka elmondta, ha…..
Szombaton a Puskás Akadémia fogadta a Kispest Honvédot Székesfehérváron a Mennyei Bajnokság tavaszi 2. fordulójában, ami Puskás Ferenc miatt eleve pikánsnak ígérkezett, és nem is kellett csalódni.A Puskás Akadémia tudósítása szerint:"2. perc:Néhány száz kispesti drukker…..
Ezt a cikket kollégámnak, Andrási Adriánnak ajánlom! A nagy távolságra való utazásoknál napjainkban elsősorban a repülés a meghatározó. Azonban a nagysebességű vonatok egyre inkább felveszik a versenyt a repülőgépekkel, így egyre több utas választja újra a vasúti közlekedést. A vonatok sebességének…..
Miközben az olimpián mindenféle sporteseményekkel bajlódnak, a köztévé Valentin-napozik, egy élőben (erre bezzeg van élő műsoridő) celebrált katonai vagy tengerész esküvővel. Fél 12 körül, pénteken, csak hogy ez is meglegyen az utókornak.  És eleve, milyen már, hogy a…..
A külföldi munkavállalás kapcsán gyakorlatilag állandó vita a „mennyi könnyebb vagy maradni" kérdése. Miután a dolog szerintem reménytelenül eldönthetetlen, a mai poszt sem kíván több lenni egyetlen személyes véleménynél. Szerzője, Heffi napokon belül útnak indul, és ha…..
Egy mandátum sorsáról dönthet az erdélyi magyarság - derül ki egy friss kutatásból. Ez az egyetlen kis mandátum természetesen azonnal megmutatta, 2004. december 5. prolijait nem nyelte el a föld az elmúlt évtizedben. Marad a kommentförgeteg az interneten: "aki nem itt adózik, ne…..
Kérem, felejtsük el, hogy milyen politikai viharok közepette tengetjük napjainkat. Ne gondoljunk arra, hogy közeleg a választás, amit egy kettészakított ország vár. Nézzük meg józan fejjel, pusztán logikánkra, értelmünkre hagyatkozva ezt a hírt az ország egyetlen…..
Elég rossz a kommunikációja a győri cégnek. Ugyanis a Rába által a jövőben elérni tervezett, akár 30 százalék hozzáadott magyar értékhányaddal szemben a ma létező magyar buszgyárak kiviteltől függően 70-85 százalékos magyar hányadú buszokat kínálnak. Ilyen könnyű a…..
zsitva 2013.10.03 06:08:40
@Mr. Watson: Ha a Rába-Volvo buszokkal több magyar munkahelyet teremtenek akkor ez a cikk ugye szakbarbár és hazug?

-------------------------------------------

A RÁBA az átmatricázással 2=kettő "új" munkahelyet teremt.
Ez a két segédmunkás az aki lekaparja a wroclawi Volvo buszokról a volvo emblémát és ráragasztja a Rába emblémát.
zsitva 2013.10.03 06:11:25
Győrben már folyik az előkészítés.

A RÁBA teljes vezérkara részt vett azon a castingon ahol kiválasztották a NEMZETi AUTÓBUSZ gyártásában a jövőben résztvevő 3 = három főt.

Az előválasztó bizottság értékelő munkájának sikerét bizonyítja, hogy a vezérkar elé már csak :
- barna hajú,
- kajla magyar bajszú,
- keresztény,
- nép-nemzeti elkötelezettségű,
- aktív tüntetői múlttal rendelkező,
- fejből tudják Fónagy életrajzát,
- szabaccssságharcos attitűddel bíró,

betanított munkások kerültek.

Rövid interjúk során közülük választották ki a programban (fiatalul=projektben) részt venni tervezett 3 főt.

Ők hárman fogják majd gyártani a NEMZETI Autóbuszt.

A buszok Wroclaból még Volvo 7900 feliratozással érkeznek Győrbe.

De ott !
De ott !

Ott előlép a két fő nemzeti buszgyártó betanítot munkás.
(a harmadik a tartalék ha ebből a kettőből az egyik beteg lenne, vagy szabadságra menne)

Egyikük a gépész szekciót képviseli másikuk a dizájner.

1./ A gépész főmunkatársnak már - EU támogatás felhasználásával - vettek kettő darab igen jó minőségű csavarhúzót.
Az Ő feladata, hogy az oldható kötéssel (magyarul csavar) felrögzített VOLVO gyártmány és típus feliratokat (legalább három-négy van egy buszon) eltávolítsa és helyükre MAGYAR....NEMZETI....RÁBA ......feliratot felcsavarozza.

2./ A dizájner munkatárs a Vegyipari Kutató Intézetben részt vesz egy továbbképzésen.
Sikeres vizsga esetén betanított munkás I. fizetési kategóriából, betanított munkás II. kategóriába előre sorolják.

Az Ő feladata, hogy lengyel (testvér) segédmunkások által a busz különböző részeire felragasztott, vagy máshogyan fel applikált VOLVO matricákat eltávolítsa és helyükbe RÁBA matricát felragassza.

A szükséges oldó és ragasztó vegyszereken kívül, munkáját könnyíti, hogy a gyár által fizetett manikűrös hetente minimum egyszer - állami pénzen - erősíteni fogja az Ő körmeit, a férfiak által nem, de a hölgyek által jól ismert körömépítő- erősítő módszerekkel.

A két fő (plusz tartalék) kiképzése már intenzív szakaszba ért.

Amint a RÁBA holding felső vezetői tanácsa érettnek minősíti őket ilyen komoly feladat végrehajtására, jelentik a kiképzés végét az illetékes államtitkártnak.

Az egyik következő EU ellenes kirohanást követően ünnepélyes keretek között meg fog érkezni Győrbe a tesvéri Wroclavból 10 db Volvo 7900 típusú csuklós busz, és ott mindenki szeme láttára, TV kamerák keresztüzében, kocsinként kb. 6-8 munkaóra felhasználásával a két nemzeti munkás átalakítja a buszokat, MAGYAR.......NEMZETI......Autóbusszá.
Harminc darab többféle kialakítású buszra írt ki tendert a Kapos Volán. De ami ettől is érdekesebb, hogy ajánlatkérőként a MÁVAUT Kft. van megjelölve. Úgy tűnik, folytatódik a Kravtex készlet kisöprése. Mint ismeretes, az évekig elhúzódó Volán-tenderek miatt a Credo…..
Kipróbáltuk a Siemens hajtással szerelt Rampini Alé elektromos midibuszt. A 2003-ban csődbe ment Carozzeria Autodromo Modena legfrissebb fejlesztését, az Alé midibusz gyártási jogait a speciális felépítmények, és repülőtéri kiszolgáló eszközök gyártásával foglalkozó…..
Jövőbe tartó járatunk pályaudvarra érkezett. Sokak szerint van tovább is, de könnyen lehet, hogy ez a végállomás. Az elektromos buszokkal kapcsolatban első körben megnézzük, mi minden kell egy villanybuszhoz, és mik a területet érintő legfontosabb újdonságok. Mi is az az…..
zsitva 2013.09.27 08:14:44
Két vállalat van Magyarországon, amelyik magasról szarik az ügyfeleire és erre még külön ideológiát is gyárt, vagy a valós és fontos előírások mögé bújik: a Posta és a MÁV. Ha nem kapod meg a csomagodat, vagy azt összetörve, szétbarmolva, megtaposva szeded össze egy…..
Ahogyan a szemünk láttára épül föl az amerikai katonai intervenció Szíria ellen, talán érdemes szemügyre venni a casus belli megalapozottságát, amellyel szemben az Egyesült-Államok esetében, korábbi tapasztalataink miatt sem árt az éberség. 1 – Amiről a…..
Omnibusz Buszozás Bécsben 2013.07.06 11:51:57
Néhány éve már jártunk Bécsben, de akkor főként a látnivalókra helyeztük a hangsúlyt. Most a buszos közösségi közlekedést vesszük górcső alá, akarva-akaratlanul is összehasonlítva a budapesti közlekedéssel. Bécs belvárosát és turisztikai látnivalóit sokan ismerik.…..
Pusztaottlaka polgármestere helyben szinte az egyetlen munkaadó, továbbá országgyűlési képviselő és a dinnyeszövetség elnöke, aki elég erős ember ahhoz, hogy viccet csináljon a Gazdasági Versenyhivatalból meg az uniós versenyszabályozásból. Fotó: innen. Rövid…..
Csütörtökön, a Buspexpo 2013 kiállításon történt, hogy a Nemzeti buszgyártó terveinél is magyarabb buszokat láttunk. De találkoztunk a VT-Transman és a BKK színeit viselő új, csuklós Mercedes Citaróval, valamint meghallgattuk a XIX. Országos Személyszállítási konferenciát…..
zsitva 2013.03.23 07:50:35
Módosították a nemrég megjelent BKV használtbusz tendert. A Módosítás arra enged következtetni, hogy így a Kravtex nem tud a korábban elkészült Citadellekkel indulni ezen a tenderen. Január végén derült ki, hogy a decemberben kiírt BKV használtbusz tender kiírását a Kravtex…..
Apa, kezdődik! Nem is Magyarországon élnénk, ha a Getronics visszalépésével meghiúsult e-útdíj tender nyomán nem kezdett volna el minden hazai (többé-kevésbé) írástudó szakérteni a témában. A legújabb a Levegő Munkacsoport ötlete, miszerint össze kellene rakni…..
Állatorvosi ló a sok közül 2. – Mezőkövesd - Miskolc A második példán keresztül mutatjuk be, milyen feltételek biztosítására lenne szükség az optimálisabb közösségi közlekedés megszervezéséhez. Első ránézésre épp az ellenkező a helyzet az első példánkban…..
A hétvégét Tokajban töltöttem, ami jó alkalmat kínált arra is, hogy néhány korábbi bejegyzésemben felvetett gondolatot és meglátást élesben tesztelhessek. Régóta, több mint tizenöt éve járok vissza erre a számomra oly kedves és különleges tájára Magyarországnak, veszek…..
A KARD Prostitúció felsőfokon 2012.10.03 18:37:45
Miközben a hatalom államosítani szándékozik minden iskolát, a felsőoktatás világában nagyüzemi kiárusítás zajlik: egyre kevesebb képzést támogatnak és egyre magasabbak a tandíjak (akárhogy is nevezi azokat T. Miniszterelnök Úr). A legújabb fejlemény – amit eddig is tudtunk,…..