Regisztráció Blogot indítok
Adatok
grammarnácivadász

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kiváló videó, igaz angol nyelven, de minden szava aranyat ér. Azoknak szól, akik azt hiszik, csak ők tudják normálisan, horrible dictu, helyesen használni anyanyelvüket, és ebbéli véleményüknek minden fórumon hangot adnak, ha kérik erre őket, ha nem. ..
grammarnácivadász 2010.10.15 21:44:27
de Sade márki Best of the plebs 2010.02.05 22:42:00
Yvettebabacool 2009.12.03. 01:15:49 leszopnalak utana meg szetroppantanam a heredet dfactor · http://shortstories.blog.hu2009.12.03. 07:37:48 Mondanám, hogy "sick fuck" vagy, de dicséretnek vennéd. Slanger · http://tudtad.blog.hu2009.12.03. 17:58:24  Sejtettem én,…..
From: Hegedűs Dezső Date: 2010/02/06 Subject: Elégedett új vevő To: rendel@pizzacorner.hu Sziasztok! Tegnap rendeltem először tőletek, 32-es Bud Spencer pizzát és egy doboz sört, és nagyon elégedett voltam. A tészta át volt sülve, a bab-bacon-hagyma feltét gazdag volt, időben is…..
grammarnácivadász 2010.02.13 16:51:07
@Ju$t an0th3R $taR^:

Igaziból az egyetlen elfogadható indok a nyelvnáculásra a merevedési zavarok enyhítése, szóval akkor riszpekt. :)

(Az ücsit a zöld hírlevél közepetáján keresd.)
grammarnácivadász 2010.02.13 18:23:14
Sziasztok! A nevem Haraszti Dénes és tizenhét éves vagyok. Szeretek playatation-nel játszani. Eggyík karácsonyra kaptunk a tesómmal (aki lány XD)) egy gépet. Ere a gépre (ps3) szoktam régeben testet irni aztán ki bővítetem azal, hogy psp-é gépre (ez egy kis kézi jelegű számító…..
Ismerjék meg az embert, aki - levelezgetésben kimerülő - harcot indított a híres hamburgeres ellen, mert az megerőszakolja a magyar ábécét. Mártont sérti, hogy a McDonald's CBH-nak nevezi a csirke-bacon-hagyma-szendvicset, pedig a csirke szó cs-vel kezdődik. Engem aztán nem zavarnak…..
grammarnácivadász 2010.01.18 15:37:18
@norbikimi0217: @salapapa:

No offense :), de a bacon az egyik legfaszább öngól, amit félművelt nyelvőrködők tudnak rúgni.
(Félreértések elkerülése végett: én is félművelt vagyok, de...)

www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__72761-mi-az-a-bacon-szalonna

Legalsó komment.

A lényeg, hogy nem "szalonna szalonna", hanem "bakonyi szalonna".
grammarnácivadász 2010.01.19 02:20:37
@HgGina:

Namost szerintem az "ésszerű" nem összetett szó. Legalábbis (már?) nem akként kezeljük.

A "-szerű" vmi képzőféleség, így a képzett szó egyszerű (nem összetett) szónak minősül.
grammarnácivadász 2010.01.19 02:33:41
@salapapa:

Tulajdonképpen az a vicc, hogy tökmindegy.

Az a baj, hogy a legtöbben összekeverik a szó JELENTÉSÉT és a szó ETIMOLÓGIÁJÁT (eredetét).

A példával csak arra akartam rámutatni, hogy az az érv, miszerint "azért hülyeség a bacon-szalonna, mert a bacon eredetileg is szalonnát jelent" letromfolható azzal, hogy "dehát ez nem igaz, mert a bacon mégeredetibben meg bakonyit jelent".

De igaziból nekünk tökmindegy. Ez csak a szó etimológiája. Ha a boltban én meg tudom különböztetni, hogy szerintem melyik a "bacon-szalonna", melyik a "rendes szalonna", és melyik a "piréz-szalonna" (úgy, hogy ez mások számára is világos), akkor azok a fogalmak léteznek, és kész.

A bacon szalonna az pl. számomra a "sliced bacon". Itthon ez a név terjedt el, tehát ez a neve, és kész. Az eredetén lehet vigyorogni, de igaziból senkit nem érdekel.
(Kistrillió példát lehetne mondani, ami ugyanilyen "logikátlan", de észre sem veszed, mert pl. nem tudsz törökül vagy szlovákul vagy franciául vagy akármilyen nyelven, ahonnan bejött.)

ui:
És éljen a La Manche csatorna. :)
Korrektorblog Szerkesztői üzenet 2009.12.28 09:30:00
From: tok@mindegy.hu Subject: Autós üldözés az M1-esen Autós üldözés az M1-esen http://index.hu/bulvar/hirek/2009/12/23/autos_uldozes_az_m1-esen/ 'jobb kormányos brit rendszámú kocsira' helyett: jobbkormányos (egyben), (vessző) brit rendszámú ... A jobb melléknév azt jelenti,…..
grammarnácivadász 2009.12.28 16:48:42
@Villy:

A'sszem még nem, úgyhogy köszönjük a hiánypótlást.

A legszórakoztatóbb mindenképpen az, amikor két grammarnáci csépeli egymást (itt is előfordult).

Vannak menthetetlen felsőbbrendűek @Veér Farkas: , és vannak megtért báránykák @vészmadár (pica pica): is, ahogy az lenni szokott.
Semmi extra.
grammarnácivadász 2009.12.28 17:12:00
@Veér Farkas:

Elnézésedet kérem, tényleg vannak síkhülyék. Nem akartam kihagyni.

Az igazán elvetemült nyelvnáci (most nem akarok példát hozni) arról ismerszik meg, hogy minden apró lehetőséget megragad egója integritásának őrizgetésére. Csúnyábban úgy mondanám, hogy az állandó szemantikai-szintaktikai péniszméricskéléssel (legfőképpen magának) bizonyítja felsőbbrendűségét.

A szánalmas nyelvnáci meg arról, hogy mindennek tetejében még nem is ért hozzá.

(Persze most kissé köcsög vagyok, mert a nyelvhez - a focival és a politikával ellentétben - tényleg mindenki "ért", még szerintem is.)
Még egy rövid.A kép innenSzervusztok,Amikor elkezdtem a blogot olvasni, jót mosolyogtam a szlogenen. Rövid sztori, annál jobban fáj.Másfél éve jóban rosszban, megjártuk együtt a poklot is, csőd, perek tömkelege, hullámvölgyek, hullámhegyek. Kitartottam, ott voltam mellette,…..
grammarnácivadász 2009.12.20 17:12:20
@Kedves Nard:

Alapvetően egyetértek. Pontosabban egyetértettem régen.

De.

Egyrészt nem te döntöd el, h mi fejlődés és mi degenerálódás. Ugye nem azt akarod mondani, h attól jobb vmi, mert több karakterből áll (ld. "vok" vs. "vagyok")?
Tehát ez pusztán szokás kérdése.

Másik a "sex". Mondom, nekem is a *faceplam* az első zsigeri reakcióm, amikor meglátom.
De aztán belegondolok abba, h másik többezer szó meg ugyanígy jár(t), van/volt rá magyar, oszt mégse (csak) az maradt meg.

A szavak jönnek-mennek egyik nyelvből a másikba, amelyik (verzió, írásmód, miegyéb) épp jobban terjed, az nyer.
Ez olyan mnt az eső. Nincs értelme ágálni ellene.

(Mondjuk a "sex" az pont nálam is az egyik legkevésbé védhető idegen szó... csak egy karakterrel hosszabb a magyar.)
grammarnácivadász 2009.12.20 17:20:32
@Drága IV gernika: @Kedves Nard:

Öööö, izé, én aszittem, h vagyok már annyira öreg, h tiniknek komolyan vevős kockázat nélkül mondhatok olyat, hogy:

D.Princi, egyébként szerelmes vagyok beléd!
grammarnácivadász 2009.12.20 17:37:29
@Kedves Nard:

Mondom h egy ideig én is ezt hittem!

De rá kellett jönnöm, h nem így van, nem intelligencia (értelmesség :) ) kérdése, hanem tényleg inkább korosztály.
Ahogy Deflorator mondta, én is láttam értelmes mai tizenévesektől ilyen írást.

Szóval ennek spec semmi köze a prolikhoz, de a nagyobb "baj" az, h végülis tökmindegy (hogy van-e), mert ha egymillió proli "így" beszél, és tízezer intelligencs meg "úgy", akkor is neked kell megérte(t)ni a prolikat, ha kenyeret akarsz venni, és nem nekik téged.

Szóval szerintem ez az egész nyelvpanaszkodás pszichológiailag csak arra jó, h képezze a csoport-tudatot, melyben jól megerősíthetjük egymást, h milyen faszagyerekek vagyunk a "többiekhez" képest. :)

Ez az én véleményem.
A poszt végén szabályok, pontba szedve, imádjuk! A kép innen Mindenki ismeri a viccet, hogy a nő, mint a hurrikán... mikor jön forró és nedves, mikor megy, viszi a házat meg a kocsit. Kezdeném én is a szokásos formasággal, miszerint szinte naponta olvasom a sztorikat, hol…..
grammarnácivadász 2009.12.14 21:34:52
@theveryguest:

Náculunk, náculunk?
Figyelek ám!
Írtunk korábban a gyanúsan olcsón kínált, alig használt verdákról, és találgattuk, hogy sima átverés álla jelenség mögött, vagy összetettebb. A jelek szerint sima. Íme Tamás sztorija: Nekemis volt 1 hasonló élményem, hasznaltauto.hu , 1 milláért hirdetett audi TT, gondoltam…..
grammarnácivadász 2009.12.04 00:59:46
@Bambano:

"olcsó ár"

Attól hogy te nem ismered, a magyar nyelv még ismeri.
Mi ez a baromság, hogy egy (beküldőnk szerint egyértelműen roma, szerintem lehet székely is) öregúrnál hamarabb megtakaríthatja a cipőnket ez a gép? Ez valami jópofa vicc akart lenni? Elképzelem ahogy elégedetten rábólintottak a tervre, mondván, hogy "a Westendben bezzeg…..
grammarnácivadász 2009.12.04 00:53:06
@már nyuszi:
Csak az utókornak, h meglegyen:
ez egy tipikus balfék nyelvnáculás volt (ahogy a 90%), köszönöm a bemutatót.

@jobbos: @váltakozó feszültség:
Erről beszéltem, köszi.
A múlt hét végén a dél-koreai Busanban megrendezett G-Star játékshow-ról kitessékeltek két booth babe-et, azaz hoszteszlányt, mert túlságosan lengén voltak öltözve. A hölgyek az Ncsoft kiadó Blade & Soul című MMORPG-jét népszerűsítették, de a szervezőknek nem tetszett,…..
Tanulság: szűz pasi és kiéhezett tinilány nem alkotnak jó párost. Sziasztok! Retteghet valaki 18 évesen attól, h örök szűz marad?Mindjárt kiderül. Barátosném, Zsanett már két éve kinézett magának egy fiút(Gábort)az iskola folyosóján.Gábort hidegen hagyta Zsanett…..
grammarnácivadász 2009.11.23 20:11:02
@Borsószem:
@codeine / King of Kebab:
@hasznavehetetlen régensherceg:

Mondjuk az ne zavarjon meg, h mindketten mást mondtak, de... :)

Tudom, szentségtelenül hangzik, de szerintem mind a kettő jó, és ugyanazt jelenti, csak szegénykém még nem tudta eldönteni magáról, h kifejezés szeretne-e lenni vagy (összetett) szó.
Szerintem "éppen most" vonódik össze, de mindkét változatra számtalan példa van.
Rájöttem! Influenza 2009.11.06 19:08:00
Az influeza olyan, mint a nátha, a régi korok embere nemhogy gyógyszert nem szedett rá, hanem észre sem vette, nem zavarta sem a munkában, sem az élet egyéb területein. Egy normális férfiemeber ezért most is úgy van vele, hogy az asszony szúrassa meg magát,…..
grammarnácivadász 2009.11.10 00:14:06
@Stupidella:
Azt hallottad már, h bizonyos tájszólásban így mondják? Akkor szerinted az a tájszólást nem érvényes, mindenki hülye ott stb., mert neked nem tetszik?
grammarnácivadász 2009.11.16 15:37:19
@Stupidella:

Csak ne röhögj, rajta vagy a megfigyelési listán.

Az ötfokozatú Nyelvtannáci Veszélyességi Besorolásban* még csak kettes fokozattal rendelkezel (az ötös a legveszélyesebb), de hármastól szabad préda vagy az ellenállás számára.

Szóval figyellek, és ha rosszat csinálsz, lesújt a bárd pötyögő ujjaidra.

*
1. Ártalmatlan javítgató.
2. Néha idegesítő javítgató.
3. Nagyon idegesítő javítgató és beszólogató.
4. Idegesítő és hülyeségeket mond.
5. Idegesítő, hülyeségeket mond, és még ragaszkodik is hozzá.
Csodálatos, mostanában nagyon is divatos szó a nyelvtannáci: ezzel visszaélve persze néhány, stílusára, nyelvhasználatára, helyesírására következetesen igénytelen nethasználó is felbátorodott, ezt egyfajta önigazolásként felfogva. Magát a "náci" megnevezést…..
grammarnácivadász 2009.11.13 22:16:17
@Idet:

Pont ezt mondom, h sem az eredeti verzióval, sem az "új" verzióval nincsen semmi gond. Ha elsimered a szinonímák létjogosultságát, ezeket miért ne lehetne elfogadni?

De tessék, értelmezek neked akkor árnyalatokat, mert én még csak nem is sima szinonímának érzem őket:

besértődni - nagyon megsértődni, de még nem vérigsértődni

belassulni - hirtelen(?) lelassulni, ill csak átvitt értelemben (gondolkodás, cselekvés)

bepróbálkozni - megpróbálkozni vmiféle szűkített értelemben, pl. csak személy esetén használatos(?)

lerendezni - végleg (nagyon?) elrendezni

Mivel ezek nagyon új szavak, nem biztos, h az én értelmezésem "a" helyes, de példának azért jó lesz.

A szektáslányos példát meg viccnek veszem. Ugye nem azon múlik vmi helyessége, h a beszélő szimpi-e vagy nem?
grammarnácivadász 2009.11.13 22:22:44
@jürgen baromartz:

Ezt senki nem vitatja, nem erről szól a poszt, a neved viszont fasza. :)))
grammarnácivadász 2009.11.16 15:16:31
@Zzz_:
@Kaumatzi:

Nem lenne sok, a tipikus nyelvnácizmus ellen pont hogy a nyelvészek vagy egyéb szakmabeliek "felhasználásával" lehet a legértelmesebben harcolni.
Szóval tessék csak nyugodtan Nádasdy-t (vagy akár "don B" Zsadont) idézni, linkelni, miegyéb.

Legyen itt is egy példa, szóhasználatos:
korrektor.blog.hu/2009/08/25/egy_okor_a_nyelvapoldabol

@Szökőnap:
Abszolút riszpekt, így van. Te vagy a nyelvnác elleni harc papja/papnője. :)

@Oráng Után:
Egyetértek.
Azt tenném hozzá, h ha egy fogalmazás annyira rosszul sikerül (vesszőhibák, szóhasználat, v. akármi miatt), h alig lehet megérteni, az nyilván engem is zavar. De ilyenkor sem az oltás a célravezető.