Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tempefoi

41 bejegyzést írt és 159 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„A dolog egyszerű. Ha megkérdem: »Gergő, hogy írhatsz ekkora hülyeséget?«, nem ugyanaz, mintha azt kérdeném: »Gergő: hogy lehetsz ekkora hülye?« Az első esetben úgy utasítom el a szavaidat, hogy téged érintetlenül hagylak, sőt jelzem, hogy több telik…..
Boros Lajos a konferanszié szerepét kapta Sebestyén Balázs és Vadon János új műsorában, a Vundersőn és Zuperszexiben. Az első adásban még bőven jutott neki feladat, de a következőkben már lecsengett a szerepe, három adás után pedig lecserélték Dombovári István humoristára.…..
tempefoi 2013.11.05 09:47:19
„A rendező azonban a valóságot, és nem a pátoszt kereste: azt akarta megmutatni, milyenek a magyarok és milyen ország lett ebből" – írja párás szemű lelkesültséggel és evidens magyarellenes rasszizmussal Gréczy Zsolt, Gyurcsány Ferenc leghűbb ölebe az Alföldi Róbert által…..
tempefoi 2013.08.22 11:29:43
Ez a ványadt, pocsék fércmű Jancsó rögeszmés világát idézi fel bennem: fasiszta csendőrök járnak népitáncot, fasiszta magyarok morognak a fasiszta bajszuk alatt. Unalmas, hazug, posztkomcsi, nemzetidegen, érdektelen katyvasz.

Mondjuk Jancsó legalább tehetséges volt és fahangon elmotyogtatott monológjait Kádár hű lakájaként megszerzett monopohelyzetét kihasználva briliáns, tehetséges szereplőgárdával motyogtatta el.

Az István, a király többek között azért volt forradalmi, mert szakított a magyarellenes, kriptobalos értelmiségi csürhe mainstream történelemábrázolásával.

És felszínre hozta, ami forradalmian szemben áll a posztmodern sablonos ábrázolási módjával: azt,hosgy az ember szereti a szépet. A szép kosztümöket, a kiérlelt énekhangokat, az átlátható cselekményt, a tehetséges színészi produkciót.

Ha Robi barátunk valóban igényesen és kreatívan akarta volna kezelne a tér és idő tényezőit, hát ott lett volna jó példának a Ponyvaregény forgatókönyve, vagy a valóban kiemelkedő színvonalú liberális kánon-alapmű, az órák.

De ehhez valós tehetség kéne, nem ilyen takonykenegető, felszínes pökhendiség, ahol a tehetség kimerül a jelen putriszintjénél, a nyócker első romkocsmájámál. És a magyarellenes illetve kritokomcsi sablonok unalmas nyekergésénél.

A felszínes felkészült, magyarellenes, ostoba fajankóknak még egyszer SZENT Istvánról, akinek nevét még a kommunisták is így hagyták meg a körutak névtábláján: a Magyar Királyságot csak és kizárólag ő tudta és akarta megalapítani. Egyszerűen ő egyesítette a Kárpát-medence magyar törzseit, szervezte állammá a laza törzsszövetségi szállásterületet. Ezt a civilizált Európában mindenki így tette. Ez nem mehetett erőszak nélkül, az erdélyi Gyula például saját pénzt veretett, önálló kapcsolatokat folytatott Bizánccal, saját hadserege volt. Őt le kellett törni, a fölötte aratott győzelem sokkal fontosabb volt egyébként a Koppány fölöttinél.

Nem rontott Szent István a nemzetre, indifferens, hogy kinek milyen szövetségesei voltak, az egységesülő Európában ennek a jelentősége huszadrangú volt. A magyarok is az úgynevezett kalandozások során számos alkalommal hajtottak végre ilyen "megrendelést", ma is szolgálunk vagy 20 országban NATO-kötelékben, stb. Ki kéne lépni a szovjet tömb sajátos logikájából és ismét európaiként gondolkodni.

No és a magyarok nem voltak pogányok, ahogy nem voltak kizárólag keresztények sem, hanem ezek is meg azok is adódtak közöttük, sőt az átmenet időszakában keveredett, keveredhetett a két vallás, és a Szűz Mária-kultuszban keveredik a mai napig.

Az EU-ba is szépen, sorba beléptek a térség államai, ahogy annak idején meg a keresztény Európába soroltak be ugyanígy.

Szent István megalapította a magyar államot, ezt az európai hatalmak elismerték. Ez az államalakulat pontosan 1013 éve jogfolytonos, ezt továbbra is így tartják az európai hatalmak. Jogfolytonossága egyetlen napig sem szűnt meg. A Habsburgok ezt a tényezőt kínos precizitással tartották tiszteletben a legelkeseredettebb szabadságharcok időszakában is. Pl II. József azért nem koronáztatta meg magát, hogy szabad kezet kapjon önkényes reformjaihoz, stb.

Akinek nem megy, hogy felfogja, mi szent királyunk művének jelentősége, és hogy mennyire nem zárja ki egymást "pogány" hagyományaink és szent királyaink tisztelete, az keresse fel egykori középiskoláját vagy egyetemét (ha végzett el ilyeneket) és kérje vissza a tanulópénzt.
Aki hitelt vesz fel, ne csodálkozzon, ha visszakérik – kamatostul. Egyes devizahitel-adósok viszont, úgy tűnik, csodálkoznak, hiszen a Kúria csütörtöki döntése nyomán Orbán Viktor házához indultak tüntetni. Pedig ha van valami, amiről a miniszterelnök tényleg nem tehet, az az,…..
Napok óta hídban állok a Borsodi új marketingstratégiájától: aszongya „Borsodi Super Dry. UTÓÍZ nélkül.” (kiemelés tőlem – p*) Akkor most két lehetőség van: elindult az őszinteségi lavina, és a magyar ipar sorban termeli majd ki a „Pöttyös Túró Rudi Extra Plus.…..
Miközben tegnap a magyar sajtó és a blogoló társadalom a villamosvezető által megvert terhes nővel volt elfoglalva, egy másik sajnálatos eset is történt Budapesten. Kora este a Ferenciek terén a megállóból az Erzsébet híd felé elinduló 107E busz satufékezett. A Mercedes Citaron…..
Az LMP feloszlatná a TEK-et annak szerdai akciója után, az MSZP-nek és a Jobbiknak pedig sikerült kiadnia az esetről egy-egy viccesnek szánt közleményt. Mindeközben általában hatalmas buktának lett elkönyvelve az eset, érthetetlen módon beillesztve az elmúlt két év bohókás és…..
Vastagbőr A legújabb csomag 2012.07.02 14:52:00
Tegnap este láttam a HírTv-ben, ahogy Matolcsy arról beszél, hogy "valamikor 2020 és 2030 közöttre Magyarország megkétszerezze, vagyis kb 200 milliárdra növelje a GDP-t". Jót nevettem a 10-20 éves időtartamon, és a hőségnek tudtam be az egészet, de ma azért megnéztem, miről is…..
tempefoi 2012.07.02 23:44:29
a szülésből visszatérők után pedig két évig nem kell majd járulékot fizetni:
no, hogy is hörgött a jól idomított kommunista, ha hírét vette,hogy ismeretségi körében egy családban több mint egy, neadj'Isten több mint 2 gyerek születik? "mik vattok ti, nyulak??" és mivel kezdte a nemzetvesztő Bokros hírhedt csomagját? a magyar családok kisszerű, piszlicsáré, ám roppant kegyetlen megsarcolásával. nos, lehet nyugodta újra hörögni, én csak azt mondom, végre valaki tesz a magyar jövőért.

- felére csökkentik a 25 éven aluliak, az 55 éven felüliek, és és a képzettséget nem igénylő munkát végzők után fizetendő munkáltatói járulékot:
aki jól kimunkált posztkomcsi gyűlöletfélórákat hallgat a Klubrádión, biztos ebbe is bele tud kötni. ha a hülyéjétől eltekintünk, értelmes ember csak üdvözölni tudja e két érzékeny és a munkaerő-piacon sérülékeny korosztály támogatását

- az 500000 euró alatti bevétellel rendelkező vállalkozásoknak csak akkor kell befizetniük az áfát, ha azt nekik már kifizették:
nem azt sipogta tévé-rádió, hogy körbetartozás? nem ez a 22-es csapdája vágta agyon a magyar vállalkozót? akkor meg mi a fenének nyávognak most is a hivatalos fanyalgók?

és mindezektől függetlenül: továbbra is örülök, hogy nem valami levitézlett moszkovita seggfejek irányítják az országot. kisebb hadosztálynyi savanyújóska sem fogja elrontani ebbéli örömömet.
  RBD Morier bécsi brit követségi titkár levele Lord Bloomfieldnek. Közli Frank Tibor a Brit diplomata a kiegyezés előtti Pest-Budán: R. B. D. Morier és az Osztrák-Magyar Monarchia születése c. tanulmányában (Külügyi Szemle 2008 / 2. szám) *   No. 7   Pest,…..
tempefoi 2012.05.21 15:42:17
@aeidennis: Kossuth agyonlövéséről fantáziáljon egy magyar... egy napon emlegetve nemes eleink bálványát, a magyar öntudat jelképét, a modernkori, független magyar állam egyik szellemi atyját és, bár rövid időre, megvalósítóját egy agyalágyult, korcs, nemzetvesztő idiótával, aki először szabadított vörös pribékeket a hazára... hát, ez teljesítmény.

pedig tiszta, átlátható folyamat, miképpen jelennek meg '48 követelései, szelleme 1956 októberében, a forradalom hajnalán (lásd: Petőfi-kör), és hogy 1989 értelmezhetetlen 1956 nélkül. még e sorok íróját is kergették gumibottal a Kádár-kutyák, mert legnagyobb nemzeti ünnepünkön kicsit megtapodta a hurkapálcikás vörös zászlókat (orosz megszállók, mint 48-ban!!) Petőfi-szobránál, s Kossuth-nótákat énekeltünk.

Kossuthot egyébként még nem (elmenekült), a dúvad-oligarcha Károlyit (kiemelés Herczeg Ferenctől, akit szintén elfelejtettek agyonlőni, az egyik legnagyobb magyar politikus Kossuth mellett ő az egyik legnagyobb magyar író volt) már nem lövethette agyon Ferenc Jóska, mert addigra meghótta magát. Időben, úgymond, nem lett volna ok agyonlövetni, a nyúlszájú, lecsúszott arisztokrata nem sokkal korábban még hízelgő, talpnyaló udvaronc volt.

Kossuthot egy egész nemzet nevezte agg korára "apánk"-nak. gondolom, akkor meg volt, aki nemzettársait emiatt egytől egyig agyon akarta lövetni. Mindig volt ilyen. A gori papnövendék és postarabló dzsugasvilinek is voltak ilyen allűrjei ,hogy stalin apánk legyen a neve.. A forradalomban szobrát ledöntötték, és egy munkásfiú azt írta a roncsra: NEM APÁM. hát ez a különbség
tempefoi 2012.05.21 15:44:54
@bruhahahahihihi: kellemes, megnyugtató élmény olvasni, hol húzódik az a nívó, ahol a posztkommunista erők szimpatizánsai rejtőznek. hátradőlhetünk...
Két gyereket nevelek (nem Matolcsy miatt született a második), 26.600 forint családi pótlékot kapok. Minden hónap második munkanapján, a bankszámlámra. Nem kezelem külön ezt a pénzt, mindig arra költöm, amire épp szükség van a családunkban. Veszek rajta ruhát, kenyeret,…..
tempefoi 2012.04.20 23:28:37
szóval, ha egyáltalán lesz ebből valami,mert ne felejtsük el, egyáltalán nem biztos,hogy lesz, oszt mégis akkora a paláver,mintha visszajöttek volna az oroszok, ha lesz,akkor sem dől össze a világ. azt szongya a hvg,hogy:
A Dunántúlon, még a kisebb településeken is, egyre nagyobb lendületet vesz az utalványpiac, az elmúlt hetekben számos apró falusi vegyesbolttal nőtt az Erzsébet-utalvány elfogadóhelyeinek száma, sőt már a mozgóárusok is megpróbálkoznának vele. Egyes helyeken már kialakult az utalvány feketepiaca, a névérték 70-75 százalékán veszik a "kajacsekket".

hát így. négy gyereket nevelünk, de vhogy el tudom én költeni akár alap élelmiszerekre a 64 ezret,bármikor, és édesmindegy, mivel fizetek. a 70-75 százalékos sztori nem tetszik,de ha az ország balkanizálódni akar, hát rajta, kereskedjenek egymással.

nem is ezt akarom kihozni, hanem azt, hogy az intézkedés nyilván azt akadályozza meg, hogy lumpen alakok eligyák,eljátékgépezzék a gyermekek élelmezésére szánt összegeket. Azt nem értem, hogy liberális ojságíró uramék, akik pl az origótól oly bőszen mentekle falvakba, hogy bizonygassák annak ellenkezőjét, amit a neméppen kormánypárti hvg is megír, szóval ezek miért nem töltenek elnéhányórát egy kocsmában egy ilyen hátrányos helyzetűnek mondott faluban (tessék modani, mellesleg ezekben a falvakban a kapanyél meg a tyúkültető kosár is hátrányos helyzetű?, mert ezeket megragadva, napi 8-1 óra háztáji munkával esetleg valami kaja is akadna, igaz, az nem sör meg játékgép lapú és formátumú) szóval egy ilyen faluban a CSP osztása után, a kocsmában miért nem riportozgatnak?
"...az elmúlt tizenöt év során egy olyan helyzet alakult ki Magyarországon, hogy az emberek a számukra fontos kérdések eldöntését egyre távolabb érzik maguktól. A köztársasági elnök személyének kérdése tekintettel a nemzeti egységet kifejező funkciójára, a közélet…..
tempefoi 2012.04.20 23:04:11
az ajándék szép, de már ettem ilyet - mondja a Vesztegzár a Grand Hotelben c. halhatatlan Rejtő-remekműben a bennszülött törzsfőnök, mikor megkapja a doboz ultramarinakék mosóport. Kösz, volt már itt állatira pártsemleges író, akiről csak egy kicsit hírlett, hogy patkány fedőneven ügynökölt és fanatikus pártkatona volt mellesleg, aztán kipróbáltuk a köztiszteletben álló öregurat is, oké, bejött. Aztán volt kemény, autonóm, adott esetben hivatalát - kicsit francia mintára - önálló külpolitikai szereplőként is működtetni tudó államfő, aki csak akkor maradt kicsit határozatlan, amikor sortüzet nyitottak máig ismeretlen pribékek járókelőkre. meg elhurcolták és a Rádió udvarán verték őket. szóval akkor nem sokat tett, azzal együtt voltak karakán döntései,értékelhető, jó pillanati, és mégis csak egy tényező volt, a maga nemében megkerülhetetlen.

köszönöm, mindent kipróbáltunk, volt itt már úriember is, na ezt a szót már eleve nem értették itt, nem is nagyon akarták, mi az hogy úriember? mi az hogy úr, jaj az olyan náci horthyfasiszta valami, azt tanultuk az iskolába. Meg Márai ír valamit erről a szóról hogy úr, de ki olvassa el, rá csak hivatkozni szoktak. az elnök, szegény, nem húzta sokáig, szemet szúrt a tartása, itt a szobrokat éjszaka lefújják meg letörik a kardot a kezükből. valami rágcsálók akaszkodtak a zakója ujjába, és fülsüketítő sikításokkal próbálták lerángatni a maguk szintjére. elképesztő látvány volt, hát igen, mennie kellett. ha ebben az országban ez a módi...

kipróbáltunk tehát mindent, s a pillanatnyi helyzetben nem is t'om, ki vagy mi bukkanhatna még fel? képbe került mostanság olyan, az egész ország által évtizedek óta ismert és ha nem is tisztelt, de legalább különösebben nem megosztó szereplő, akit hirtelen be lehetne ugratni,s ráadásul nem is egy hakniszerepre?

szóval volt itt már minden, hát akkor jöjjön élesben egy pártpolitikus, édes Istenem, csak a Nyugatinál a nemzet egyik legnagyobb kataklizmája idején civileket terrorizáló pufajkásoknál nem kéri számon a pártos múltat ez a szerencsétlen, agyműtött ország. annál nincs is borzasztóbb, ugye, ha valaki politikus. az összes idióta proli szennylap ezt a szót röfögi, politikus, mintha nem volna a legtermészetesebb egy képviseleti demokráciában, hogy vannak, akik a népszuverenitás indirekt gyakorlásának eszközei.

igen, ők is emberek,mint egy zöldséges vagy mint egy filozófus. Jó ég, tényleg kezdjük az alapoknál? vannak politikusok, ja, most lerajzoljam őket?

szóval az ajándék szép, de nem kérek belőle.

politikusként Áder valóban véleményt alkotott, júúúúj, hát ez de ciki. és egy elképesztően felkészületlen, félművelt jelöltről kimondta, hogy pártkatona, hihi, hát akkor ő többé nem is lehet elnökjelölt. most ez komoly?!
Ki kell vezetni a különadókat, de a helyük egy kibaszott nagy lyuk lesz a költségvetésben (idén 150 milliárd, 2013 400 milliárd), így ahelyett, hogy csökkentenék a kiadásokat, új adókon ötletelnek Matolcsyék. Csodálkozom,hogy a jövedékiadó-emelés még nem került szóba, ezt a…..
  A BKV már nem hitelképes. Ha nem talál hamarosan a bűnös város megoldást a helyzetére, ha nem sikerül hihető lefaragási tervet tenni a kormány asztalára, egy szép napon az egész utazóközönség kiesik a város félbetört csuklósbuszának oldalán, s az aztán tényleg fájni…..
  A Baross tér állapota 2012. február 17-én reggel, a négyes metró építésének ötödik évében (via pnxntdd). És ugyanez pont száz éve, 1912-ben a hajtás után.   Tudván a téma kimeríthetetlenségéről, úgy döntöttünk, sorozatot indítunk hazánk folyamatos…..
tempefoi 2012.02.20 13:18:37
@karosszékely: Miért lenne demagógia? 1912, 2012. Kerek, szép számok. A demoralizáló bolsevizmus pont ezt igyekezett kiverni belőlünk, a kérlelhetetlen, tiszta beszédet. A dolgok nem úgy vannak, hogy ööö, meg izzéé, meg minden relatííív, nem. Vannak. Két fotó, ez van. Nem kell magyarázkodni. Egyébként elképesztő a balkanizálódás, és valahol megmagyarázhatatlan a város hanyatlása. Lassan már azt mondhatjuk róla, Szőcs Gézával, amit ő Kolozsvárra, hogy "hiszen főváros lehetnél, vagy mi", ébredj már, aluvó!
Korrektorblog Csoda szar 2007.12.09 19:14:00
Az -e kérdőszót az állítmányhoz kell kapcsolni, és ha a fókuszhoz kapcsolod, büdös a szád. – Új nyelvművelő műsor az m2-n. – Nem kívánom, hogy szarvasunkkal nyíl, bomba, méreg végezzen, de azt igen, hogy akkorát bukjon, mint az ólajtó...
osztályidegen Zöldülő Devecser 2011.05.25 17:31:00
   Döbbenten hallom a rádióban, olvasom blogokon: a trehányságból bekövetkezett, iszonyatos ipari katasztrófa sújtotta Devecser határa újra zöldell, a falu portáin egymás után döntenek úgy a gazdák, hogy mégiscsak maradnának. Az irtózatos vörös áradat után…..
 Itt a szezonja az „Ismerd meg hazádat!” típusú túráknak, szóval el is mentünk gyorsan a Bakonyba. Szempont ilyenkor, hogy tíz feletti létszámban is elférjünk a vendégházban, ahol lehet főzni (!), gyalogtúrákra vagy biciklitúrákra alkalmas legyen a környék, és…..
Bajusz Ferenc rendőr őrnagynak a töke biza' tele lett, billentyűzetet ragadott és levelet írt, fel a lehető legmagasabb szintre, Orbán miniszterelnök úrnak. A Facebookon közzé is tette:   "Tisztelt" Miniszterelnök Úr ! Jó lenne ha felébredne és kicsit körbenézne,…..
tempefoi 2011.04.09 12:03:40
Mandiner blog Lepanto 2011.03.19 18:51:00
  1571. május 25-én Rómában a pápa, Spanyolország, Velence, Genova, Toscana, Savoya, Urbino, Parma és a Máltai Lovagrend kihirdette a Szent Liga megalakulását, melynek célja Ciprus, a Szentföld és Észak-Afrika visszafoglalása volt a törököktől. A Liga megállapodott egy 200…..
tempefoi 2011.03.19 22:44:13
@tevevanegypupu: mondjuk amíg valóban keresztények voltunk, létrehoztunk egy s mást. Így például a civilizációt

azért ez a mostani invázió egy vicc, miközben a franciák megsorozták Kadhafiékat, az angolszász média benyögte hogy az öt szövetséges megkezdte az inváziót. Nem, kérem, Fro. kezdte meg az inváziót
  zavaros volt az átkelés, arra emlékszem, hogy az egyik partról valami iszonyatos csetepaté közben indultunk el, hová, a Földre? maga megőrült? ezzel az autóval?. rikácsolta az egyik határőr,  s az arcán láttam hogy tényleg komplett hülyének néz. A verda orra…..
      igen, valami ilyesmi lett belőlem, más végül is nem lehettem a körülmények ismeretében, vén kujon, aki lefényképezi, megörökíti a dolgokat, csak úgy magának, hisz feladatunk épp ez volt: megszemlélni a dolgokat közelről     és…..