Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bot@nicro@d

38 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Botanic Road Befejeztem! 2012.04.09 13:39:00
A ma délelőtti semmittevés helyett befejeztem egy rózsaszín-barna tárcát (kép nélkül). És 2 Tildás csigát a 11-ből. A maradék 9-cel is szeretnék még idén tavasszal végezni...Mindketten fiúcsigák és bár vacogtak picit, de szívesen pózoltak a nárciszok tövében: ..
Az utóbbi pár hónapban mesteri szintre fejlesztettem a blogom elhanyagolását. Ha méntséget keresnék, nem kellene hosszasan agyalnom... újra elkezdtem dolgozni. Gyermek, munka, óvónőképző - csak hogy a fő csapásvonalakat említsem. Önmagam szétaprózásában mindig is jó…..
Botanic Road Mézes-dömping 2011.12.03 17:44:00
Tegnap kihasználtam az alkalmat, hogy mind itthon voltunk, és begyúrtam egy hatalmas adag mézeskalácsnak valót (a régi, bevált receptem alapján). Ebéd után másfél órán keresztül szaggattuk és sütöttük, míg az összes tészta elfogyott. Lett sok Mézi is! Hurrá-hurrá! Amikor…..
Botanic Road Nem bírtam magammal 2011.11.29 21:25:00
Talán a "Nem győztem tovább várni" találóbb lett volna...Ne gondoljon senki semmi rosszra, csupán elkészítettem a Rákóczi túróst. Édesanyám akadt a receptre nyáron, és első nekifutásra tökéletesen sikerült, ezért felvettük mindketten a…..
Botanic Road Karácsonyra hangolva 2011.11.23 23:40:00
Vasárnap kezdetét veszi az adventi időszak. Ezért előkerestem a régi koszorúnkat (2009-es), és megállapítottam, hogy gyertyacsere és egy csöppnyi kozmetikázás után idén is kiváló szolgálatot fog tenni.Amióta tudom, hogy már csak egy hónapom maradt Szentestéig, elkezdtek…..
Botanic Road Kipróbáltam 2011.11.23 18:12:00
Még pedig Stahl Judit Hagymás-mustáros csirkéjét. Sajnos nálunk - egyéb okok miatt - istenkáromlásnak számít Judit nevét említeni, de ha nem árulom el a főztöm eredetét, nem üli meg senki gyomrát. Ugye: amiről nem tudunk, az nem fáj...Amúgy elég gyakran lapozom a…..
Botanic Road Újabb tárca 2011.11.15 11:49:00
Nem akarok elkeseríteni senkit, de mióta visszaköltöztünk a Mamáékhoz, a főzés és sütés teljesen kikerült a kezem alól. Ennek egyszerű oka van: Édesapám nem igazán ugrál azért az ízvilágért, amit az általam készített ételek képviselnek. No! Sikerült szépen…..
Botanic Road Anya varr 2011.11.15 11:44:01
Felkerekedtem a létra tetejére, és körülnéztem Édesanyámnál a beépített szekrényben. Nem volt hasztalan az igyekezetem, mert rengeteg anyagot találtam, amiket halaha arra szánt, hogy kisöcsémnek varrjon ruhákat. A kisöcsém már annyira nem kicsi (ma holnap 21 éves), így nem…..
Botanic Road Hímes tojás 2011.11.01 15:23:38
Ezt a nevet kapta a legújabb kreálmányom, ami egy kis tárca. Nem feltétlenül pénztárcának készült. Inkább útlevél vagy fényképezőgép tárolására szánom, mert leendő tulajdonosa a közeljövőben indul egy hosszabb Távol-keleti utazásra.A szütyűke anyaga kívül belül 100%…..
Ha lehet hinni az időjárás-előrejelzésnek, holnaptól száraz, de jóval hidegebb idő várható. Szerencsére most még süt a nap és kellemes meleg van (főleg itt bent a konyhában). A jó időt kihasználva egész délelőtt hintáztunk Bobekkal. Mindeközben két jóvágású padlizsán…..
Beköszöntött az ősz, mostmár egészen biztos. A nyári ruhák bekerültek a hatalmas, cipzáras táskákba, helyettük előkerültek a pulcsik, kesztyűk, kabátok.Szépen, lassan rájövök, a gyerekruhák több helyet foglalnak, mint a kettőnké... Nem is csoda: a Mamák…..
Édesanyámnak készült a textillel bevont teadoboz és a szemüvegtok a születésnapjára.A dobozzal már régóta "tartozom" neki. Már több családtagnak és barátnénak készítettem teafilter tartót, csak Ő maradt ki. Elsőre dekupázs technikára gondoltam, és vettem is három…..
Egy hónapja fogant meg a gondolatuk (anyagkombinációk, szárny, szivecskék stb.), és múlt szerda estére végre mindketten testet öltöttek. És pont olyanok, amilyennek megálmodtam őket!Elsőként Nyulam Angyal jött a világra, őt követte Kockásfülű Eperke. Anyukájukkal…..
Az idei húsvéti előkészületek kifulladtak a Tilda-nyulak, -bárányok és szivecskék varrásában. Ennek hátránya az lett, hogy nem festettem tojásokat, viszont elindult egy "varrós" korszakom.Következő nekifutásra mei tai-t varrtam magunknak. Venni nem akartam a borsos ára…..
A kedvenc lekváros bukta receptemről van szó, amit eddig mindig kézzel dagasztottam. Egészen idáig!Ma kipróbáltam, működik-e akkor is, ha nagysasszony módjára géppel dagasztatom, kelesztem. Az eredmény itt a képen magáért beszél:..
Botanic Road Málnás charlotte 2011.06.30 12:49:00
A charlotte – torta is már régóta szerepel a képzeletbeli Eztelkellkészíteni – listámon. Az egyik volt kolléganőm hozott mindig ilyet a névnapjára. Egy alkalommal elkértem a receptet, ami azóta – természetesen – elveszett, így improvizáltam. Most én is…..
Botanic Road Egy, érik a meggy... 2011.06.20 18:16:00
Érik bizony! Már félig tele is van a fagyasztó magozott meggyel. Én speciel jobban szeretem a fagyasztott gyümölcsöket, mint a befőtteket, mert szebb a színük, nincs mellékízük, és némely esetben az állaguk is jobb. És talán marad a sok értékes A és C vitaminból is valami a…..
Botanic Road A veganap 2011.06.17 07:39:00
Azt szeretem a júniusban, hogy ilyenkor már sokféle hazai zöldséget – gyümölcsöt lehet kapni a piacon. Van már paradicsom, paprika, kovászolnivaló uborka, spárga, sóska, spenót, rebarbara; érik a cseresznye, a meggy, ribizli és málna, és lassacskán a sárgabarack is. Ez a…..
Persze, Jamie Oliver-ről van szó, és az Ő egyik receptjéről, ami régóta dédelgetett álmom. Ez nem más, mint húsgolyók paradicsomos szószban, spagetti tésztával tálalva. Az egyébként teljesen véletlen, hogy Jamie receptje alapján készült; egyszerűen csak ez a könyv akadt…..
Mostanság reneszánszát éli nálunk a kalácssütés. Húsvétra nem sütöttem, mert el voltam foglalva a Tilda nyulak gyártásával. Nagyban űztem az ipart: összesen 9 nyúl, 2 bárány, és 18 nyulas szívecske készült. Mindez annak ellenére, hogy szentül megfogadtam, nem állok be a…..
Múlt hét közepén kitaláltam, hogy Fekete-erdő tortát sütök a Papa szülijére. Erre Anyu felhívott hétfőn, hogy nem készítenék-e tiramisut Apának. Ezzel feladta a feladatot, mert nem akartam neki nemet mondani, de a tortát is úgy el akartam készíteni! Szeretek tortát…..
Botanic Road Kifosztottuk a hűtőt 2011.05.01 09:01:00
Ez egyrészt nem túl nagy baj, hisz végre sikerült eltűntetni a húsvéti sonka és -tojás maradványokat. Ha viszont azt nézzük, hogy ma május elseje van és semmi sincs nyitva, akkor ez kellemetlen :( Bizony, ma a fű se nő, annak ellenére sem, hogy esik az eső. Ennek bizonyára…..
Hol másutt ismerkedhettünk volna meg a sült pisztránggal, mint a Szalajka-völgyében?!Tavaly - gyermekvárás közepette - csak egy gyors és minimál vakációt engedélyeztünk magunk Pünkösdkor. Úgy terveztük, keresztül-kasul bejárjuk a Bükköt, de az árvíz közbeszólt. Így…..
A vizsgaidőszak forgatagában előfordulhat, hogy észrevétlenül kieszünk mindent a hűtőből, aztán ott állunk este 8kor egy szelet üres kenyérrel a kezünkben, és azon tanakodunk, mitévők legyünk. Ez velünk is megesett. Múlt kedden.Megmentőnk a vasárnapi hagymás sült csirkemáj…..
Botanic Road Mákos - citromos 2011.01.23 08:17:00
Volt egy lakótársam, Lucilla, aki a West Coast Coffee-ban dolgozott, a Liffey- partján. Azokon a napokon, amikor ő zárta az üzletet, különféle sütikkel tömött dobozokkal tért haza este. Mindig hozott muffinokat, édes pogácsákat, vaníliás csigát, répatortát, és a kedvencemet:…..