Adatok
amiteszel
0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Megroppant a rizlingodisszea íve. A tartós berekedés oka egyrészt az volt, hogy elkerültek a megrendítő élmények, másrészt ami megtalált, azt szerzőtársaim elírták előlem (Szászi Kabócás), más posztba aprítottam (Hollóvár), Losonci Bálintét pedig túl gyorsan ittam meg.…..
Hétvége van, úgyhogy most egy kicsit távolabb evezünk az Apple vizeitől. A héten ellátogattam a Chateau Viszbe. Ez a dél-balaton-parti kastélyszálló elsősorban konyhája miatt különleges: Erik Schröter, Michelin-csillagos chef csapatával az ország egyik legjobb éttermét…..
amiteszel
2009.11.30 09:22:55
www.auberge-de-l-ill.com/V2/index.html
L'AUBERGE DE L'ILL. Ez volt az a bizonyos három csillagos hely. Köszöntőként odajött hozzánk egy nyolcvan fölötti bácsi, aki -mint később kiderül a tulaj- este nyolckor kifogástalan öltönyben, kedvesen érdeklődött felőlünk, majd szóba elegyedve mesélni kezdett. Elmondat, hogy a bátyja és ő alapították a helyet, a háborúban leromboltak mindent és utána két kézzel építették újjá, 52-ben kapták az első, 57-ben a második és 67-ben a harmadik csillagot... Mindezt őszintén, ránk is figyelve, úriember módon... Megható pillanat volt! És mindez csak a történelem, a jelen ugyanilyen fényes! Ez lenne a sznobság??? Ez érték, ahogy a legtöbb csillagos hely is az (biztos vannak kivételek), véletlenek nincsenek, tudás, tapasztalat, tradíció annál több. Az, hogy olyanok, akik soha nem voltak még ilyen helyen mit mondanak; (@Nihilista Semmi:) mosoly és sajnálat... Igen, drága, de aki csak teheti próbálja ki egyszer és érteni fogja...
L'AUBERGE DE L'ILL. Ez volt az a bizonyos három csillagos hely. Köszöntőként odajött hozzánk egy nyolcvan fölötti bácsi, aki -mint később kiderül a tulaj- este nyolckor kifogástalan öltönyben, kedvesen érdeklődött felőlünk, majd szóba elegyedve mesélni kezdett. Elmondat, hogy a bátyja és ő alapították a helyet, a háborúban leromboltak mindent és utána két kézzel építették újjá, 52-ben kapták az első, 57-ben a második és 67-ben a harmadik csillagot... Mindezt őszintén, ránk is figyelve, úriember módon... Megható pillanat volt! És mindez csak a történelem, a jelen ugyanilyen fényes! Ez lenne a sznobság??? Ez érték, ahogy a legtöbb csillagos hely is az (biztos vannak kivételek), véletlenek nincsenek, tudás, tapasztalat, tradíció annál több. Az, hogy olyanok, akik soha nem voltak még ilyen helyen mit mondanak; (@Nihilista Semmi:) mosoly és sajnálat... Igen, drága, de aki csak teheti próbálja ki egyszer és érteni fogja...
amiteszel
2009.11.30 09:56:47
@Retek Mester: ezzel nincs is semmi gond, csak közben szidni nem kell azt, akit érdekel és értékként, élvezetként tekint a gasztronómiára...
Egyszer, nagyjából két-három-négy éve, arról beszélgettem két Konyárival, hogy hiába kellene Magyarországnak adottságai miatt is fehérborcentrikusnak lennie, hasztalan várjuk az igazán nagyszerű szárazakat. Azt a társalgást nemrég Konyári Dániel idézte fel, miután szóba…..
amiteszel
2007.09.14 18:19:52
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
Bár már sok olyan vélemény született nálatok, ami kulturáltságában és cizelláltságában is megkérdőjelezhető, de ennyire egyszerű és elítélő hozzászólás azért még itt is ritka (neonfényű neoprimitív gagyi). Bőven elég lett volna a "nekem nem tetszik, nem az én stílusom". Bár a negatív kommunikáció egy ideje élesen megfigyelhető. Nyilvánvaló a számotokra nem tetsző események borokon keresztüli megítélése. (Kérek mindenkit, hogy jöjjön el Badacsonyba, nézze meg valójában, hogy mi történik. Bár tudom, hogy bárki, aki dolgozik és fejleszt csak rosszat akarhat.) Természetesen sok szeretettel látunk Téged is, és ígérem, kóstolunk Rizling2-et!
Tisztelettel:
Laposa Bence