Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zoli_lon

0 bejegyzést írt és 49 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Homár talán túl sok pizzafutáros filmet látott életében, a szakma képviselőit mindenesetre tiszteletteljes félelemmel kezeli, így különösen imponált, hogy Z. milyen akciókra volt képes, pusztán amiatt, ahogy a nagyon kis borravalót egy futár visszaadta neki, egy bónusz…..
A jövőben a biotechnológia olyan fejlettségi szintet érhet el, hogy egy elítélt akár pár óra bezártság után is úgy érezheti, mintha ezer évet töltött volna el a rácsok mögött – állítja egy tudóscsoport. Egy csapat tudós nagy erőkkel dolgozik azon, hogy miként lehetne a…..
Rettentő kínos lehetett népnemzeti keresztyén köztévésnek lenni tegnapelőtt reggel kilenc előtt nem sokkal, ugyanis egy háromperces szegmensben a Coming Out című filmet kellett promózni a csatorna Ma Reggel című műsorában. Kellett, hiszen a producere az a Kálomista Gábor, akinek a…..
Valakik a Moszkván Széll Kálmán téren berendeztek egy nappalit, aminek a berendezését nyolc perc alatt szétlopkodták másvalakik. Fényes nappal. ..
Egy tizedmásodperccel a száguldó vonat érkezése előtt rántotta vissza a biciklijét a sínekről egy brit kerékpáros, aki simán áthajtott a lezárt sorompó mellett. A nőnek akkor jutott eszébe körülnézni, amikor az első kerekével már a síneken állt - írja az Independent. A…..
zoli_lon 2013.10.16 21:25:22
@Zebrateve: Hogy jön ez ide a majdnem elütött biciklishez??? Az egymásra mutogatás helyett mindenki magába nézhetne. Én óvatosan, a motorosokra és a bringásokra vigyázva vezetek. De mi van, ha az állat este, szakadó esőben lámpa nélkül, sötét ruházatban jön szembe a forgalommal, mint ma? Ha elütöm és meghal, akkor neki már marhára mindegy ki volt a hibás. Fel kellene fogni, hogy Budapest nem Amszterdam, sajnos sok a figyelmetlen autós és szarul szervezett a biciklis közlekedés. Nem állat módjára kell autózni-bringázni, de ehhez mind a két félnek rendelkeznie kell aggyal és józan ésszel.
..
zoli_lon 2013.10.10 14:16:54
Subba Így budizz Indiában 2013.08.31 13:46:42
Én kapásból az elején rontanám el, mert össze-vissza hánynám az egészet, azt meg ugye itt nem említi, de mindenesetre ez egy veriveri hasznos videó, ha arra jársz. ..
A legendás fotós, Lu Nan mestere a dokumentarista fotográfiának és az egyetlen kínai tagja a híres Magnum Photos, párizsi székhelyű rangos fotós szövetségnek. Többnyire Lu néven alkotó művész nem szereti a nyilvánosságot, kiállításaira sem megy el, őt…..
zoli_lon 2013.08.23 14:43:39
Bár Legelő Őse és Csééé már elmondta a lényeget, azért én is hadd fűzzek hozzá néhány gondolatot, amit minden itt kommentelő amatőr-profi-hobbi-híres-művész-soha meg nem értett-már kiállított-még nem kiállított-kiállításra soha nem kerülő-stb. fotósnak, vagy legalábbis, magát annak tartónak érdemes lenne tudnia:

1. anyázás és egymás munkájának teljesen ismeretlenül való fikázása nélkül is lehet vitatkozni.

2. A Magnum egy fotóügynökség, amit Robert Capa, Henri Cartier-Bresson, George Rodger és David "Chim" Seymour alapítottak 1947-ben.

3. Kína nem Európában található, következésképpen sokminden teljesen másképpen működik, mint az a mi gondolkodásunk szerint ésszerű lenne. (Ez egyébként minden országban így van.) Ez könnyen belátható, ha egy kicsit figyelitek a Kínából érkező híreket.

Kínában valószínűleg a képek témájául szereplő gyógyintézetek nem tartoznak a reprezentációs céllal építettek közé, nem űrtechnikával felszereltek, talán ott sincs túl sok ápoló, nem foglalkoznak eleget a kezeltekkel. (Román elmegyógyintézetekről láthatók hasonló videók a Youtube-on, csak ott gyerekeket tartanak állatként rácsok mögött a saját mocskukban, akik közül többen emberi hang kiadására sem képesek, mert nem kapnak külső ingert, senki nem foglalkozik velük. Ha jól emlékszem a filmet forgató külföldi tévéstáb teljesen kiborult, a gyerekek helyzetét látva ott zokogtak a rácsoknál.)

Ugyancsak valószínűleg, Kínában ahol egy leánygyermek sem sokat "ér" abban a családban - tovább megyek, társadalomban -, ahol az engedélyezett 1 db (egy darab) gyermek pont lánynak született és nem fiúnak, ott egy szellemileg fogyatékos gyermek születése egy heti pár dollárból élő munkáscsaládban nem lehet túl nagy öröm. Nem hiszem, hogy az intézetbe beadott sérült gyermek szüleit különösebben érdekelné, hogy naponta hányszor etetik-mosdatják-foglalkoznak vele, esetleg él-e vagy már meghalt. Embertelenül hangzik, de ez nem egy Disney story.

4. Mivel tényleg szocio-, de legalábbis, dokumentarista fotográfiáról van szó, ezért nem hiszem, hogy a képek kedvéért külön fel kellett volna öltöztetni a fotóalanyokat. A képeken ábrázolt helyzetek valóságos szituációk megörökítései, hamisítás lett volna belenyúlni. Valamint, a dokumentarista fotográfia egyik célja a problémák BEMUTATÁSA, az azokra való FIGYELEMFELHÍVÁS, nem pedig azok megoldása. A fotós feladata a fénykép elkészítése, a közvéleményé az ügyben illetékesek, a politika rábírása a helyzeten való változtatásra, a politikusnak pedig a választói akarat végrehajtása lenne, szerintem. A képek nem pornografikus céllal készültek, a meztelenség szerintem nem zavaró, pedig nem szoktam fürdőben meztelenül ücsörgő-álló-fürdő férfiak képeit nézegetni.

5. Nem a képek „tapossák össze ezeket az embereket a legalapvetőbb méltóságukban”. Nem a kép kedvéért fekszenek meztelenül vagy rongyokba csavartan romos épületben a betegek, ahogyan a nemrégiben történt szíriai ideggáz támadásban meghalt gyerekeket sem a kép kedvéért ölték halomra, majd fektették egy romos épületbe, hanem mert ott ilyen állapotok uralkodnak, esetlegesen évek óta. Az lehet, hogy ezeket a képeket direkt Kína leginkább elhanyagolt és legrosszabb felszereltségű elmegyógyintézetében készítette a fotós, de maga az épület akkor is létezik, nem egy, a fotózás idejére kreált környezetet köszön vissza a képeken. Sajnos, itt a képek és az egész sorozat, valamint a stílus lényegének alapvető félreértelmezését érzem.

6. Ha az én egyik hozzátartozóm szerepelne a fotókon a saját mocskában fetrengve, azonnal kivenném az intézményből és talán még a fotósnak is megköszönném, hogy felhívta a közvélemény figyelmét az ott uralkodó állapotra. Nem azzal lennék elfoglalva, hogy a fotón kilátszik a jobb melle és basszus még az arca is felismerhető.

7. Szerintem aki annyira baromi jó (mihez képest?), elismert (ki által?), díjazott (mivel?), meghatározó (ki szerint?), sikeres (ismét ki szerint?), többször kiállított (hol?) fotós, az nem a mesterei nevével, hanem a saját eredményeivel villog. Már ha vannak neki.

8. Egy kezdő fotós szerintem nem csinál ilyet 3 nap alatt. Nagyon sok kezdő fotós csinál nagyon sok képet amióta már mindenkinek van DSLR-je mégsem gyártják raklapszám az ilyen szoció sorozatokat. PS meg HRD raklapszám van oszt kész. Sok "profinál" ennél jóval egyszerűbb feladatoknál megáll a tudomány.
Subba Kalimpa 2013.08.18 10:46:35
Én akkor többet nem félek a fekete övesektől. ..
Szőke hajú lányok Neva 2013.08.06 07:34:00
..
zoli_lon 2013.08.06 16:37:39
A sikerei csúcsán feloszlott GoldenCoastból ennyi maradt: De ez is minek? ..
Jézus, mekkora zene ez még mindig! Hangosítsd!! Jó ebédhez álljon fel minden: ..
A Red Hot Chilli Pepő énekese nyugiban sétizett a csajával vissza a hotelbe, amikor az egyik biztonsági arc eléjük toppant és a következő percben már le is küldték a földre. Mint kiderült, a The Rolling Stones is ugyanabban a hotelben szállt meg és hát ennyire védik Keith és Mick…..
Subba Töri a fejét 2013.02.05 11:05:50
... a falap helyett ..
zoli_lon 2013.02.05 20:05:12
Subba Eközben Angliában 2012.11.26 22:45:40
planking, owling, batmaning....lof@szt...MILKING most a style! ..
zoli_lon 2012.11.27 10:33:11
Egy újabb magyar modell, a 16 éves Bajor Kinga evezett nemzetközi vizekre, és fiatal kora ellenére máris a brit Harper's Bazaar hasábjain szerepel egy kiegészítőket bemutató fotósorozaton. Kinga a képeken kizárólag vörös ruhákat és erőteljes sötét bordó rúzst visel, ami…..
Subba Peta reklám 2012.11.05 11:58:16
Zöldséges kuki! ..
Pénteken a Google Android üzletfejlesztésért felelős igazgatója, John Lagerling a New York Timesnak kerek perec kijelentette, amit már a Motorola akvizíciója után is pedzegettem: a Google-nek esze ágában sincs beolvasztani a Motorolát, és egy kézbe vonni az androidos hardver és…..
B-oldal TOP5 skinhead film EVÖR 2012.11.03 07:13:00
Lehet, ezzel a poszttal sokan vitatkozni fognak, hiszen egy önmagában kényes témakör filmes megvalósításait próbálja sorrendbe állítani. Előre szólok, nem kívánok definíciós vitába keveredni senkivel, de mivel mégis címet kellett adni a posztnak, a TOP5 skinhead film EVÖR…..
zoli_lon 2012.11.04 23:36:36
@Viktor H: Hűűű, Einstein...