Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dettusa

20 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szeptember 2-án egy gyors (metrón befejezett) reggelivel indítottunk, majd megirányoztuk Queens-t, mert a motort ott tudtuk felvenni. Ehhez kisebb akadályokat kellett leküzdenünk, mint például végigvonszolni az összes cuccot fél Manhattanen. A metrókban ismeretlen a mozgólépcső,…..
A tábor utolsó néhány napján még megadtuk a módját mindennek, mert mégiscsak az életünk egy meghatározó szakasza várt lezárásra.Egyik nap elment az egész kitchen staff a jó öreg Suburbannal Old Orchard Beach-re és Portlandbe, Maine államba. A strand tömve volt, hétágra…..
Mivel egy erdő közepén vagyunk, így az állatvilág deverzitását nap, mint nap premier plánban csodálhatjuk.Az első pár hétben, ha láttunk egy chipmunkot, még odavoltunk, hogy milyen helyes teremtés. Aztán pár hét múlva meguntuk őket, akármerre mentél, ott rohangáltak. A tábor…..
Hétfőn végre eljutottunk Bostonba. Persze a tábori Jeep megszerzésével volt némi problémánk, de végül a nem megyünk sehova vagy visszük a Suburbant vita vége a Suburban lett. Vasárnap még megnéztük a weather forecastot, vasárnapra, keddre és szerdára verőfényes napsütést…..
Az elmúlt két és fél hétben végre kitaláltam, hogy a szabadlábra helyezésem után melyik nap merre menjek. Mostanra már egészen összeállt a kép, bár még van képlékeny pont az útban, egyedül a repjegyek jelentenek kötöttséget. Nézzük hát. Szeptember 1-jén hajnalban érek…..
Ezzel a sztorival már régóta adós vagyok.Szóval, még egy hónappal ezelőtt Jim, a nem túlzottan kedvelt séf vett két jegyet Meat Loaf koncertre, mert csak párosával lehetett venni állítása szerint. De nem volt, aki elmenjen vele, az meg pénzpazarlás lenne, ha egyedül menne. Így…..
Közeledik a nyár vége így augusztus elején, welcome to Canada (geographically legallábis). Ez azt jelenti, hogy beachtime már csak elvétve akad, bár fülledt az idő, és éjszakánként elképesztő hideg van. És mi lett ebből? Torokgyulladás. Persze ehhez az is hozzájárult, hogy…..
… Még akkor is, ha fáj….A hullafáradtság fájós fajta határán kijelentettem, hogy én többet este sehova és senkihez sem megyek semmi se csinálni, ezután pizsilövés lesz este 10-kor, mert negyed 7-kor felzargat a telefonom. Nos, ez ment is két napig, aztán a harmadik…..
Itt is felütötte a fejét a hülyeség, tartjuk az otthon belőtt szintet.- Nem hoztam magammal telefont.- Hm, az jó.- Nem, nem hoztam, hátha lerobbannánk a kocsival. - Yeah, and we gonna throw the cake at his face.- Mi, elbújunk a süti mögött?- Ó, elfelejtettük a papercupot.…..
Hétvégén session-change volt, ami azt jelenti, hogy a kölyköket leléptetik reggeli után, és a következő szállítmány csak vasárnap vacsorára érkezik meg. Így úgy döntöttünk, hogy ránk fér némi változatosság, és elkocsikázunk az óceánhoz, Hampton Beach-re. Meg különben…..
Vasárnap volt az amerikaiak legnagyobb nemzeti ünnepe, amikor mindenki túlbuzgón hazaszerető lesz. Még jobban, mint előtte volt. Mert itt szinte az összes ember büszke arra, hogy amerikai, büszke arra, hogy ez a félkontinensnyi ország a hazája, büszke a gyalázatosan rövid…..
Egyet tuti nem. Nem alszom. Se nem azért, mert annál van jobb program, se nem azért, mert az Arts & Crafts ház felső szintjén lakunk, ahol lent egész nap gyerekek zizegnek, és a faházak hangszigetelése (és hő~) ismeretes. Így délután általában a strandon lógunk. Feltéve…..
Miután utoljára meghajtottam a bringám csúcsforgalomban, úgy gondoltam, hogy az életben maradási esélyeim erre a 3 hónapra nőni fognak. Nos, annyival nem állok jobban, mint én azt sejtettem. Tegnap este mosogatás közben ugyanis sikerült egy nagy fémtálcát ráejtenem a bal…..
Maga az élmény nem úgy maradt el, szóval volt szerencsém lassan az összes amerikai kajacsodához. Csak ezek nem jelentenek élményt. Eszed, mert éhes vagy. Vegyük sorra. Reggeli. Ahhoz képest, hogy ez Amerika, egészen egészséges (de nem teljesen), vagyis egy része. Van sokféle…..
Mint ígértem, jöjjön egy kis ismertető az amerikai campekről általában, aztán meg a mienkről pár szó. Szinte minden valamire való amerikai kölyök campezik nyáron. Ez itt már vagy 100 éve divat. Pénz függvényében kismillióféle táborból lehet választani, van itt…..
4-re kint voltunk a reptéren, sőt, rengetegen voltak ott, csak éppen személyzet nem (a parkolóőr is csak 6-ra jön, ne is vegyél jegyet). Check-ineltem 19,1 kg-mal, súlyra nagyon tutin belőttem, csak a térfogattal volt némi probléma, de azon meg segített százx kiló (rá kell csupán…..
Holnap reggel 4-kor már a reptéren ücsörgök, így írok egy last minute bejegyzést.Szóval, mik is történtek pünkösd óta. Voltunk újabb koncerten (csak most Fehérváron, és haza is értünk), és megtudtuk, hogy a nyúli kalandunkkal legendává váltunk, valamint, hogy Newton…..
Újabb bejegyzés, pörög a szám. Egyszerre egy hosszabb írás úgyis elriasztana sokakat, no meg a vasárnapi ebédhez sem biztos, hogy megoldható lett volna a krumplihámozásos, hagymapuculásos hozzájárulás (mert ugye a magyar a pörkölt és rántott hús sült krumpli bűvköréből…..
Most jön a magyarázkodás, hogy miért is nem írtam eddig. Aztán meg írok valami érdemlegeset is. Szóval, az egyetem utolsó hetei és a vizsgaidőszak első hetei elég jól lefoglaltak, meg mellé jött pár zavaró(bb) tényező. Nos, az olvasókat ki kell érdemelni. "Túl kevés…..
Ma megszereztem életem első vízumát. Egyszerűbb, mint ID-t csináltatni. Persze itt is felütötte a fejét a bürokrácia, csak a dolgok nagy részét intézheted neten, és utolsó lépésként időpontra mész csak be az Embassy-re, ami úgy fél óra, míg az önkormányzatok…..