Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kábéla

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kísértet járja be Kelet-Európát: a naiv sületlenség kísértete. Rousseau szerint az ember alapvetően jó, csak a kultúra, intézmények rontják meg – ez a bűnök, bajok, szenvedések forrása. Mára ez a tétel sokkal specifikusabb lett, eszerint az ember alapvetően demokrata, rajong…..
kábéla 2014.02.20 19:49:39
@Négyzetrács:
"Ja, vagy úgy is mondhatjuk, hogy 2006-ban a sok köcsög fajtádbeli azon sírt, hogy a huligánok, terroristák szétbaszták a várost, kár hogy nem lőtték le őket, most meg heroizálja az ukrán tüntetőket, akik rendőröket gyilkolnak, mert nem tetszik nekik az, ahogy a megválasztott hatalom politizál."

Hát nem. Csúsztatsz. Azok a "köcsög fajtámbeliek", akiket ismerek, valóban utáltuk, h szétbaszták a várost, de egyikünk sem gondolta, hogy erre a helyes válasz a még erőszakosabb rendőri fellépés volna.
Hogy konkrét példát mondjak, a Társaság a Szabadságjogokért - klasszikus liberális jogvédő szervezet, én pl. az adóm 1%val támogatom - feljelentést tett a rendőrség ellen, az alkalmazott módszerek miatt.
És az nyilván nettó faszság, hogy bárki heroizálná a gyilkosokat. Illetve bocs, biztos van konkrét példád, belinkelnéd?
Két héten belül a második néger füvest lőtték le rendőrök Amerikában fényes nappal az utcán. Az első fickó valóban közveszélyes/zombi/terrorista lehetett, hiszen a Times Squaren kezdett paranoid ugrálásba egy ikeás konyhakéssel, miután kiszúrták, hogy füvet szívott. A…..
kábéla 2012.08.20 22:18:55
@Blogger Géza:
"vélhetően mindkét halott kábítószer-kereskedő volt"
bravó!
akkor Magyarországon vélhetően félmillió kocsmáros él?
Huhh, ezer éve nem posztoltam. Bevallom, kicsit meg is untam, meg időm se volt, építgettem a GDP-t, meg el is múltak már azok az idők, amikor egy GIF animáción elborzadunk. Az utóbbi időben azonban egyre többször találkoztam olyan webes megoldásokkal, hogy újra és újra eljutok a…..
kábéla 2012.07.25 15:55:33
@Hepci: igazad van, a szövegemből akkor töröljük ki a megújulást, de ami marad, az még mindig óriási gáz egy óriás tartalomszolgáltató részéről:
"egy alig átparaméterezett templatet használnak, mindenféle önálló grafikai invenció - azaz arculat - nélkül."
Korábbi részletesebb posztunk után, amely a téli öltözködés elméletéről szólt néhány profi futár tapasztalatait felhasználva, most ráadásnak itt egy videós útmutató, amiben Galád, a Hajtás Pajtás egyik rutinos futára a maga fizikai valójában mutatja be téli…..
"Retteg a szegénytől a gazdags a gazdagtól fél a szegény.Fortélyos félelem igazgatminket s nem csalóka remény."Gyorsan elmúlt ez is, Feleim, Kokiosztó Viktor nakiafaszagyerek tündöklése alig egy napot élt. Az EU képviselőket sallerozó bátor, bárkivel szemben…..
kábéla 2011.07.05 13:32:47
@wagem: bocs, de a koki-saller stíluskör a te szeretett vezetőd találmánya
kábéla 2011.07.05 13:35:54
@wagem: A cél szentesíti az eszközt - akkor az öszödi beszéd is rendben van, mert jót akart?
kábéla 2011.07.05 14:42:09
@Chicano: Sajnos per definitionem a demokrácia haldoklásán csak addig lehet keseregni, amíg meg nem hal. Mivel mi itt ugathatunk, demokrácia van - mondod, Ennyi erővel ne menj orvoshoz se, mert még élsz. Igaz hogy a leletek azt mutatják, hogy baj van, de te ezekre ne figyelj, mert ugye nagy baj még nincs.
Szerintem most nagy baj.
w Tudjuk, hol laksz 2011.05.03 08:30:00
Velünk nem lehet baszakodni – ez az üzenete Oszama bin Laden kivégzésének. Kedvemre való üzenet ez magyarként és felelős hazafiként. Hiszen ebben a konfliktusban egy kicsit mi vagyunk az a cowboy, aki végül lelőtte a gonoszt. Legalábbis inkább, mint a másik, a halott cowboy.…..
kábéla 2011.05.03 13:49:08
@Alllen Shepard:
Értem, tehát ha tanár leszek, és a nebuló (vagy az ifjú felnőtt, ha egyetemen oktatok) megérdemli, akkor mondhatom neki, hogy baszd szájba? Mivel érdemli ezt ki a nebuló, szóval mikor szabad egy keresztény tanárnak ezt mondania?
(Sajnos az Önt érő korábbi atrocitásokról én nem tudok, én csak elolvastam ezt a posztot meg a hozzászólásokat, s az Ön impresszív stílusa ébresztett bennem kérdéseket.)
kábéla 2011.05.03 14:37:38
@Alllen Shepard:
Azért az Ön hozzászólásaival foglalkozom, mert a többi kommentelő nem definiálja magát egy konzervatív, visszafogott értékrend (kereszténység) védelmezőjeként, másrészt mert Ön, mint mondta, tanár.
Szóval akik itt trágárul beszélnek, azok nem istenfélő emberek, Önnel ellentétben.
A közeg indokolja a szóhasználatot? Tehát ha az osztályteremben Önnek azt mondja a nebuló, hogy a k.va édesanyját tanár úr, akkor Ön azt válaszolja, h te meg tosszad szájba anyádat, kisfiam?
kábéla 2011.05.03 14:56:56
@Alllen Shepard: Hurrá! Lassan, de biztosan. A kérdéseimre továbbra sem kaptam választ, csak minősítést. Tehát: mit értelmeztem rosszul?

p.s.: Azért vagyok nagyon aljas ember, mert kérdezek, ahelyett, hogy elküldeném Önt a ...-ba?
A Fidesz nem látja, hogy így Brüsszelben harmadik világbeli viccállamok szintjén fognak minket kezelni. Most nem magyarázkodásra, hanem bocsánatkérésre és azonnali lemondásokra lenne szükség. Úgy tűnik, a Fidesz-kormány képtelen tanulni még a legelképesztőbb hibáiból is:…..
  Szép pályát futott be a kuruc.info Lázár-remixe. A szélsőjobbos portálon tegnap 13:16-kor jelent meg a felvétel, amiből aztán a Hírszerzőn 15:01-re lett cikk. Míg a kurucos anyagban nem szerepel semmiféle információ arra vonatkozóan, mikori a Lázár Jánostól idézett…..
kábéla 2011.03.20 21:54:09
@ver@s kan-tár: miért nem általános érvényű így vágatlanul? Azért mert nem célzottan a szegényeket baszogatta hanem csak mellékesen? Attól ugyanolyan súlyos a lényegi mondanivaló: aki nem kapart eleget, az ne menjen képviselőnek. És ezt olyan ember mondja, aki soha nem kapart máshonnan, csak közpénzekből!
Szóval a kuruc és a hírszerző szándékát illetően lehet, hogy változik a kép - nade Lázár arrogáns bunkóságát illetően semmilyen új ténnyel nem szembesít a vágatlan szöveg.
kábéla 2011.03.20 22:57:11
@ver@s kan-tár:
1. sztem a felvétel nem manipulált, azaz semmi olyat nem sejtet, amit a vágatlan verzió ne tartalmazna.
2. Lázár arrogáns bunkósága számomra nem stilisztikai kérdés, hanem nagyon is tartalmi: egy megélhetési politikus osztja az észt a nem eleget kaparó szerencsétleneknek - itt nem a hangnem a baj.
kábéla 2011.03.20 23:43:52
@ver@s kan-tár: na de könyörgöm, hát ő éppen egy senkiből képviselővé vált fazon, akinek a közpénzeken kívül semmilyen más kaparási forrása nem volt! - ha már logikai visszavetítés. És így még sokkal aljasabb a duma! 18 millás költségtérítéssel froclizni a 70 ezres havi apanázst!
w Elvis él, Budapest élni fog 2011.03.11 06:30:00
Sajnos az eddigi otrombaság, kapkodás és a kiábrándulás nyomán hétmérföldes léptekkel haladunk afelé, hogy minden automatikusan szar legyen, amit fideszes kitalál. Egyelőre még csak azok körében, akik ezelőtt se szerették a jobboldalt, de az ilyen zsémbelődés nagyon ragadós.…..
Remélem újra ilyen irányt vesz a jelenleg tomboló céltalanul szétfokozott, hatásvadász webdesign. Legyen végre minden letisztult, lényegretörő, hatékony, és kellemes a szemnek, mint amilyen az internet indulásakor volt minden! "A 8 évesnél fiatalabb gyerekek általában még…..
Kóczián Péter Folytassa, Orbán! 2011.03.06 15:14:00
 Akit csak az érdekel, hogyan szabaduljon meg Orbán és a Fidesz uralmától, azok semmit sem fognak változtatni Magyarország sorsán. Szakmámnál maradva: ha holnap megszűnne a Fidesz –féle médiaszabályozás, akkor ugyanaz az állapot állna vissza, mint ami előtte volt. A…..
A hisztériakeltés lassan háttérbe szorítja magát a tragédiát; az embereket egyre inkább az foglalkoztatja: késeltek-e cigányok a West Balkánban, vagy sem. A kommentárokban rengeteg szempont megjelenik, kivéve egyet: a tanúvallomások pszichológiai megbízhatóságának kérdése.A…..
Egy szerencsétlen 7. kerületi szülő írt levelet, részben az önkormányzatnak, de valójában Angelina Jolie-nak. A Rózsák terén forgatott a stáb tegnap (a színésznőt le is fotóztuk), ezért a biztonságiak megkerültették a háztömböt az óvodába tartó levélíróval és…..
Modorosblog Az Egyházellenes 2010.08.17 07:00:00
Az egyházellenes ember maga a racionalista lázadó, aki évezredes béklyókat ráz le magáról, öröknek tűnő dogmákat tesz nevetség tárgyává. Természetesen "Egyház" alatt csakis a Római Katolikus Egyházat és a Vatikánt értjük - ateizmusa és vallástagadása…..
    Eredetileg arról akartam posztot írni, hogy milyen klassz szökőkutat fotóztam Újpesten a most épülő új főtéren. Elsőre olyan mintha a Szabadság téri interaktív vízjáték kisöccse lenne, de kiderült, hogy nem inter csak aktív: ott tör föl a víz, ahol akar, vagyis…..
kábéla 2010.07.15 14:58:36
@KKKKKK:
minden szavad igaz, de nem vagy elég következetes!
A jó erkölcs nem elégedhet meg a szavak erejével,
a bűnt kitépni nem lehet rest, aki tudja, vele az igazság.
Nem elég tehát rámutatni a gyermekeiket szexuális felkiáltójelként pancsolni parancsoló szülők romlottságára, de ezt felszámolni a végre magára találó nemzet felelőssége.
(Halkan mondom, én már előbb is a közéjük lövetést javasoltam)
kábéla 2010.07.15 15:14:59
@KKKKKK: és mi egy ember földi életének kioltása halhatatlan lelke üdvének megmentéséhez képest?
De jó, rendben, legyen csak kardlapozás.
A kötelező hittan és a testi fenyítés már nagyon közel (Rózsa anya tesz róla), s akkor a gyermekek dalolva utasítják el el a meztelenség, a szexualitás és a többi tévelygés kísértését.
Kedvenc hipermarketem pénztárainál, a sorban állás közben tudományos megfigyeléseket végzek. Ezen kutatás eredményei alapján döntöm el mindig, hogy most éppen melyik sor végére álljak. A bevásárlástudományban teljesen járatlan (= totál amatőr) vásárló mindig az éppen…..