Regisztráció Blogot indítok
Adatok
aquamarineblue

0 bejegyzést írt és 55 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy ideje kényszerű garázsvásárt tartok otthon. Az ok egyszerű: megtelt a lakás és eljött a pillanat, hogy belássam, nem férünk el ennyi cucc között...
aquamarineblue 2020.08.24 11:34:52
@Audiolife: Hallottam már 8000-ért is sokkal jobbat. Igaz, az DIY volt, szakértelemmel készült. Az ár viszonylagos. Ha belefektett munkát is számoljuk, már bőven 17000 felett lett volna az is. Tehát igen, ezért a pénzért talán nem olyan rossz. Ismételve magam: egy kis munkával (vagy kicsit többel) egész jó darabot is lehetne belőle faragni és még mindig alsó árkategórában maradna. Az alkatrészek nagyobb arányban maradnának mint repülnének.
Szerettem a Rózsadombon élni. Zöld környezet, jó a levegő, fák, tiszta és csendes környék. Nyugodt szívvel sétálhattam haza éjjel, és "mások" az emberek is, akik itt élnek. 8 évig éltem itt, már a második lakásban. Szerettem a teraszt, ami egy csodás kerthez kapcsolódott.…..
A szabál az szabál: ha nincs Kossuth-díja, akkor nem kerül be a Híradóba, ez van. A ma reggel 6:30-kor kezdődő hírműsorból kimaradt Robin Williams halálhíre, pedig ha a hír definícióját nézzük, amit egyszer már megmutattunk pedig a köztévének, ez igencsak fontosabb lett volna,…..
aquamarineblue 2014.08.12 09:19:19
@XocoLatte: Szerintem olvass kicsit fentebb. Mondjuk a bejegyzés címét. Robin Williamsről itt van szó: index.hu/kultur/cinematrix/2014/08/12/meghalt_robin_williams/
aquamarineblue 2014.08.12 09:39:11
@Hejhoo: Teljesen igazad van, Obama megemlékezett róla, az M1 nem. Egy lényegtelen személyről nem szokás az M1-en szólni mert az erősen csökkentené okoska törp fontosságát. De jót tett a pedagógusokkal ismét és nem felejtik el megemlíteni, hogy ez bizony .... és itt jön hajnali 06:32-kor 3 perc magyarázat, hogy ez miért fontos. Egy 15 perces híradóban. Robin Williams nem kapott 20mp-t. Nem szégyen ez, nem is hír csak pár ember értetlenül áll ez előtt az arrogáns szerkesztés előtt ami fényezi önmagát, mert érzi, hogy nagyon ráfér a fényezés. Rá fér. Kell neki mert nélküle és vele is erősen bemattult a korona.
aquamarineblue 2014.08.12 09:44:09
@aquamarineblue: Egy mondat kimaradt: Az más kérdés, hogy miért tette ezt Obama, ne menjünk bele.
Talán erre a hirdetésre mindenki felkapja a fejét. Az ár mondhatni több, mint kedvező, viszont cserébe a (majdnem) ingyenes szállásért be kell tartani a host szabályait. Miao Jiaxin művész egy bizarr emberi tűrőképesség-kísérletet kezdeményezett otthonában. Szabályok: - a…..
aquamarineblue 2014.07.20 21:23:05
Szeretem Katie Melua zenéjét. A Piece by piece című stúdióalbum és egy koncertfelvételem van tőle. Tavasszal meghirdették a koncertjét a Veszprémi Jazz Fesztivál keretében. A 20 000 Ft-os jegyár kissé visszafogta a lelkesedésemet, de egy korábbi üzleti partnerem felajánlotta…..
aquamarineblue 2014.07.20 21:17:48
@Vittore.: Na nekem egyik sem érne 2000-t sem, de szerintem ez ízlés kérdése. Melua sem, pedig szeretem. Esetleg Al Jarreau. Vagy a Dream Theater, ha ide jönnének Egerbe, amire olyan esélyek vannak mint a 2000Ft-os Metallica-ra. :) Lehet én is elkényelémesedtem?

Sajnálom, hogy untad Melua-t. Zenéjét hallgatva nem hittem volna, hogy ez lehetséges. De mégis.

Majd a következő koncert (nem Melua) jó lesz. :)
A kormány választási látszatintézkedései közül az egyik minősített eset volt tavaly, hogy előzetes regisztráció ellenében havonta 2x jutalék nélkül vehetnénk fel pénzt automatából. Természetesen ez nincs így. Az OTP-nél legalábbis: Az OTP-vel harcolok már egy hónapja.…..
aquamarineblue 2014.04.15 15:54:24
Na így már kellene ez a kisvárosi kaland. Megyek is ótépézni.
@gabors: Csak álmaidban van ez így, de majd jól nézz körbe, hányan jártak már pórul az ottani bankokkal, akármilyen nagy is volt vagy kicsi.
aquamarineblue 2014.04.17 20:29:56
@gabors: Várj, a bankok ott mit is csinálnak? Nem tolnak ki az ügyféllel. Tavaly 20, idén eddig 4 ment csődbe, amivel egyetlen ügyfelének sem tett keresztbe ... a gyászos 2008-as évet pedig hagyjuk. Nem kellene ott egyetlen bankot sem védeni mert még meghasad a szívem és gyűjtést rendezek a Lehman-nak vagy a BoA-nak, esetleg a Bloombergnek.

Tehát még most is azt állítod, hogy ott aztán olyan szépen védik a zügyfeleket, hogy alig pár tízezren kerültek az utcára pár hét alatt. A világgazdaságra gyakorolt (a többi csodás bankárnak köszönhetően akik majmolták az ottani ingatlan mutyit) hatását pedig inkább nem részletezném mert a vége valami komolytalan szócséplés lenne és igazából egyik félnek sem lenne igaza miközben részben vagy egészben mindenkinek igaza lenne, akárhányan, akármit is írnánk ide ezzel kapcsolatban.
Aurum egészen elképesztő anomáliát fedezett fel a Vodafone-nál. Egy éve lejárt Vitamax kártyáját sikerült úgy aktiválni és feltölteni, hogy még mindig két hónappal ezelőtt járt le: Angliában élek egy éve. Annó volt egy magyar Vitamaxos telefonszámom, ami mostanában…..
aquamarineblue 2014.02.12 09:52:20
@Black Hole: Nekem eddig pont fordított tapasztalatom van. Aki kimegy szarik azokra akiket itt hagy. Nem 2 hónap múlva, de egy év után nem érdekli senki itthonról, néha a családja sem. Pedig napi több órát lóg a neten a legtöbb, de egy mailre sem képes válaszolni. Nem csak saját tapasztalat, mások is éltek át ilyet.
aquamarineblue 2014.02.12 10:09:30
@Black Hole: Nekem ezért nem kell elmenni itthonról. Simán nagy arcom van itthon is. A jövedelem meg .... nem lehet minden nagy. :)
Szeptember 24-én érkezik a Dream Theater új albuma, mely szimplán csak az együttes nevét viseli. Ahogy John Petrucci gitáros a nekünk korábban adott interjúban elmondta, ezzel a lemezzel meg akarják mutatni mindenkinek, hogy 11 nagylemez után is vannak új ötleteik. The Enemy Inside…..
Egerben a Dóbó térnél található hajdanán jó hírnévnek örvendő étterem. Belépünk, pincér fogad, leültet, megkapjuk a menüt, kikérjük az italainkat. Kicsit olyan mintha egy trófeaszobában lennénk, mindenhol kitömött állatokkal szembesül az ember. Ezek után jogosan…..
Gary requeste eltért a szokásos tucatszám érkező copy past levelektől. Három éjszakára kértek szállást, de mivel korábban már igent mondtam egy brazil lánynak, jeleztem feléjük, hogy az első éjszakájukat kettesben tölthetik a vendégszobámban, de a másodiktól osztozkodniuk…..
aquamarineblue 2013.07.15 18:09:29
@nikita: Hagyd már. Ez az alak magasságokba emeli egóját ezzel a megdugtam száz lányt(?) a kanapén című sokadik üres nézőteres előadást megélt péniszpumpájával.

A póker lehet munka, de alkotó tevékenységnek nem nevezném. Pénzszerzés, mint a rablás vagy az ügyvédkedés, stb. Nálam ez kb ezekkel van egy szinten, legfeljebb legális, de ... hagyjuk.
"Úgy szeretném, ha lenne szerencsém" - énekelték 1997 környékén a vidéki diszkókban a félmeztelenül fejen pörgő Hip Hop Boyz-fiúk. Úgy látszik, a másik két taggal ellentétben a kopasz Real Actionnek (civil nevén: Szűcs Zoltán, bár nem rokonom) tényleg szerencséje…..
aquamarineblue 2013.04.15 10:44:07
@...khm...: Volt helyettük más. Hagyjuk a lopitikát szerintem.

És volt még a Majakovszkij utcában (fiataloknak: Király utca) Tüzes víz is. :D De szép is volt mikor hajnalban onnan mentem dolgozni Tankcsapda után ... na jó, tántorogtam. Vagy a Piaf-ból Takáts Tamás DBB után ki tudja hogyan és hová vitt az éjjel. A Tilos az Á-ból meg sosem emlékszem hogyan értem haza.
aquamarineblue 2013.04.15 10:46:55
@...khm...: Hja, mint Metheny Zero tolerance for silence albuma? :)
Olvasom, elmegy, elég volt. Mint sokan mások: testvéreink, barátaink, gyermekeink. Mert mindenki próbál kicsit jobban élni, megélni: a szakács, a kőműves, a szakma nélküli, a zenész. Nagyon sajnálom, hogy mennie kell. Zenéből élt, vagy csak élt volna, de a mindenható piacnak…..
Mivel a legutóbbi vendégeim megszámlálhatatlan alkalommal mondták el, hogy mennyire jó barátok és mennyire nagyon jól értik egymást, rákérdeztem a tegnap esti vacsoránk közben, hogy miért nem alkotnak egy párt, ha ennyire tökéletes a kapcsolatuk? Erre higgadtan válaszoltak, hogy…..
aquamarineblue 2013.03.31 17:01:10
@nikita:
Valóban, kicsit fáradtan írtam a 20 évet.
Azért lett ez a kép, hogy aki ismer megismerjen.

Nem is kedves akartam lenni csak helyretenni a dolgokat mert még hülyeséget gondolnak rólad. Na jó, Faith-es hasonlítás akár egy udvarlással is felér. ;) Viszont van alapja.

Így lehet befolyásolni az embereket? Már a surferek szerint.
Ilyen surferek azé kicsit gáz benyomást keltenek. Elgondolkodok a magasabb kerítésen, sokan át tudják ugrani.
Kellemetlen, amikor a Vörösmarty térről érkező turisták előbb látják meg a konkurenciát, mint a becsalogatásukra kitalált exkluzív létesítményt. A Váci utcában másfél éve nyitott Icebar Budapestnek nem annyira tetszett, hogy egy évvel később alig pár száz méterrel odébb…..
CouchSurfing Tanyasi couchsurfing 2013.01.28 12:43:14
Az izraeli vendégemmel elutaztunk Egerbe a hétvégén. Szombat este kivitt minket Laci barátom Egerszólátra Réka barátnőm tanyájára, akinél aznap este kanapészörföltünk. Kiváló hoszt volt, 21 éve a legjobb barátom, nem kellett requestet küldeni. A gyerekeknek adtunk csokit, a…..
CouchSurfing Médiavisszhang II. 2013.01.13 15:13:41
A blogunk májusi indulása óta keltett egy kis figyelmet más médiaorgánumoknál is. Íme: Az első gyűjtés itt látható.  RTL Klub Híradó - 2012. október -   Beszámoló részletesebben itt.   Kossuth Rádió - 2012. december 5.  - 08.30 katt a kis play ikonra.  Femina.hu - 2012. december 20 -…..
aquamarineblue 2013.03.30 00:24:34
Lassan túl vagyunk ezen a tanulságos hétvégén. Ismét járt az idő, és a katasztrófavédelem ismét pörgött a hátán, mint a felborított ganajtúróbogár. Mondanám, hogy ennyi, de nem, mert lehet az isméteket folytatni. Az ellenzék és a tűzoltók egy része ismét lemondásra…..
aquamarineblue 2013.03.23 21:47:57
@Távmunkás: Áh! Az is hova vezetett? kuruc.info/r/20/109635/#ixzz2OFndS6jp @turulpina: Tipikusan az az áldemokrata kirekesztő vagy, akinek ha kritizálják izraeli népirtást már náci kritizálja. Ne menjünk bele szerintem, ez most nem erről szól.
@Kara kán: Ki az a katasztrófavédő és belügyér aki erre sem reagálva nyitva hagyja még 48 órán át a hóval telefújt utakat? Mer' ha má' a nípnek nincs eszi, legyen a vezetőnek ... főleg, ha ezért fizetést is kap a níptű'. Oszt jónapot!
Pedagóguspályán 42 2013.03.03 23:58:15
A hétfőn megkapott másik KLIK dokumentum a beszerzések eljárásrendjéről szól. Erre nem találok megfelelő jelzőt, mert az őrület, értelmetlenség, dilettantizmus, de még a szándékos károkozás is túl enyhe rá. Az új eljárásrend lényege, hogy minden beszerzésre egyaránt…..
A "sztárpáros" nem tud együtt dolgozni a Neo FM csődje után, mivel 50-50 százalékban jogtulajdonosai a Bumerángnak, ám jelenleg nincs olyan országos rádió, amelyik mindkettejüket ki tudná fizetni. Aki meg ki tudná, annak már van saját reggeli műsora, írja a mai Blikk.  "Az…..
aquamarineblue 2013.02.19 19:08:40
@EvilHedgehog:
Így is van, hallgattasd csak a néppel a droidos alkalmazáson a két kretént. Teljesen elfogulatlan vélemény a legszebb mindig.
Közben volt egy kis közjáték ebben a dologban is.sport365.hu/olimpia,botrany-nem-ker-bochkor-bocsanatkeresebol-horvath-mariann,31647
Nagyon jól látja ezt a hölgy. Igazából nem is vette fel a lapot mert nem is érdekli egy ilyen izé véleménye.
Remélem érezni lehet milyen mélségben is foglalkoztat ez az egész, így fél év után vettem észre, hogy reagált egy bocskoros az írásomra.
aquamarineblue 2013.02.20 13:38:30
@EvilHedgehog:
Na jó. Az meg ki? :D (üss vissza!)
aquamarineblue 2013.02.20 13:45:11
@-Szűcs Gyula-:
Konkrétan ez így még nem fogalmazódott meg bennem, de ha már felkértél rá, kereshetünk. Feltéve, hogy az érdeklődési körébe esik mindkettőnknek. :)
  Kedves Nem-Biciglisták! Kedves négykerekű, két-és négy lábon járó Embertársaim! ;-) Nektek szól ez a mostani kis szertelen szösszenet. Lépten-nyomon hallhatjuk-olvashatjuk, hogy elszemtelenedtek a kerékpárosok, túl sok van belőlük, divatoznak, hülyén öltöznek,…..
aquamarineblue 2013.01.01 20:50:23
@VonBraun: És ez bizony így van. Lehet a blog/poszt szerzője az oktató, csak időközben lakhelyet változtatott.

Csigáknál ez hogyan működik? Simán lehet egy ilyen csúszó-mászónak másik (csiga)házba költözni? Mindegy.
Az utóbbi hetekben az elkeseredett és mindenre elszánt balliberális ellenforradalmi elemek megkísérelték az ország lakosságának nyugalmát megzavarni. Útszéli, bolsevik jellegű blogbejegyzések ezreivel, lázító röplapokkal és hazug lejárató cikkekkel uszítanak a kormány és a…..
aquamarineblue 2012.12.31 15:57:30
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠:
... és úgy általában az íráshoz: Húdebeteg! :D

Már ha vicc.

Ha nem, akkor kérem forduljon valamelyik felsőoktatási intézményhez, lehetőleg olyanhoz, amelyik némi történelmet tanít.
Az unortodox gazdaságpolitika biztos jó. Most éppen az Argentin nép örül neki és majd mi is sorra kerülünk mert van lejjebb ennél is.
Persze "mi szavaztuk meg" ezt, a nép. Viva Viktor!
Sajnos nincs jelenleg törvényes módja a teljes parlament végleges eltávolításának az életből, de talán lesz olyan kormányunk aki ezt lehetővé teszi. Az is elég unortodox szerintem. Lehetne ilyeneket is megszavazni. Egy kis halálbüntetés a hazárulóknak, egy kis ujj/kéz levágás a tolvajoknak. Lenne hirtelen párszáz megcsonkított hulla a ravatalozó helyett feltúrt nagy gödörben.