Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vattee

1 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kérdést másképpen is fel lehet tenni: Miért volt szükség Jézus kínszenvedéseire, miért nem volt elég egyszerűen a halála? Az én válaszom az, hogy azért, hogy az újszövetséget megalapozó áldozat a lehető legnagyobb legyen, és nem azért, hogy Isten a dühét levezesse, vagy a bűngyűlöletét…..
Nyugodt lesz az életed... // ..
A "Használati útmutató az Élethez" egy többrészes bejegyzés lesz, melyben leírom "szerény véleményem szerint" a legfontosabb dolgokat az élettel kapcsolatban. Tervezett témák a teljesség igénye nélkül, tőszavakban: párválasztás - párkapcsolat, magány,…..
vattee 2009.11.07 20:33:39
vattee 2009.11.07 21:00:31
Idézet Bono-tól (U2): Kegyelem - a karmán túl.

Minden vallás a karma elve köré épül. Tudod, amit teszel, azt kapod vissza: szemet szemért, fogat fogért. Vagy a fizikában (a fizikai törvényekben) minden akcióhoz jár egy ugyanolyan ellentétes reakció. Mégis, jön a kegyelem elve, ami mindezt felülbírálja... A szeretet -ha elfogadod- megszakítja cselekedeteid következményét, ami számomra nagyon is jó hír, mert már annyi sok butaságot követtem el.

Nagy bajban lennék, ha végső bírám a karma lenne. Ugyan nem kifogás a hibáimra, de én a kegyelem mellett döntök! Kitartok amellett, hogy Jézus felvitte az összes bűnömet a keresztre. Ismerem magamat, és remélem, hogy nem kell saját igazságosságomra hagyatkoznom majd...

Krisztus halálának lényege, hogy Krisztus magára vette a világ bűneit, így amit mi beteszünk a rendszerbe, nem kapjuk vissza, és hogy bűnös természetünk (állati ösztöneink) nem aratja le az egyértelmű halált. Ez a lényeg. S ennek fényében alázatban kellene élnünk. Nem a mi jóságunk az, ami átjuttat minket a menny kapuján....

Amikor Krisztus keresztjére tekintek, amit ott látok, az mind az én sz*rom, és mindenki másé. Ezért teszem fel magamnak azt a kérdést, amit oly sokan már feltettek: Kicsoda ez az "ember"?

---------
Krisztus előtt a karma törvénye uralkodik az emberen. De Krisztus halálának és feltámadásának elfogadásával megkapjuk a kegyelmet: a radírt, mely eltörli bűneinket. Egyszer, s mindenkorra, hogy soha többé ne válassza el senki és semmi az embert Istentől!!!

Fogadd el Jézust, és örökre megváltozik minden!