Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Batmonkey

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Én kérek elnézést. A brit Daily Telegraph híradása szerint amerikai tudósok bebizonyították, hogy a borról süketelő borértők valóban csak süketelnek, és ez genetikus. Az egyszerű halandók mindig is szent borzadállyal hallgatták, amikor a borbuzik bőrt, szénát, varjúhájat…..
Mint mindnyájan tudjuk, a bornak nincs pártállása. Ahhoz meg, hogy a borásznak van-e, vagy nincs, és ha van, milyen az, semmi közünk nincsen. Tekintettel arra, hogy ez a körülmény a bor színét és minőségét semmilyen módon nem befolyásolja. Nem véletlen, hogy mi sem politizálunk…..
A Művelt Alkoholista Fehérország 2007.09.14 06:17:00
Egyszer, nagyjából két-három-négy éve, arról beszélgettem két Konyárival, hogy hiába kellene Magyarországnak adottságai miatt is fehérborcentrikusnak lennie, hasztalan várjuk az igazán nagyszerű szárazakat. Azt a társalgást nemrég Konyári Dániel idézte fel, miután szóba…..
Szombaton délután 1 és este 8 között megkóstoltam hetvenhárom bort. Szorgalmasan köptem és szorgalmasan jegyzeteltem. Minden tételről nem írok, mert két napig sem bírnám befejezni, úgyhogy főként arról olvashatnak, ami tetszett. Amiről nem írok, de önöknek bejött, arról…..
Aláírásgyűjtést kezdeményeztek és levélben kértek segítséget az UNESCO-tól a tokajiak a világörökségi védettségű borvidék védelme érdekében – írja drága anyánk, az Index. A közepesen terjedelmes cikk szerint a borvidéken napi ezer kamion forgalma teszi…..
Betartottam, amit ígértem, elmentem ügyesen a Kárpát-medencei borászok budafoki randevújára. És annyit kóstoltam-kortyoltam, hogy majd belegebedtem. Össze is gabalyodott a fonal a végére, de előtte rendben volt egy darabig, úgyhogy van mondanivalóm szerencsére. Így megy ez…..
Batmonkey 2007.09.03 10:12:28
A tizenkettedik etap kellemes meglepetést hozott, mert bár a nevek sokat ígértek, az évjárat annál kevesebbet. Én legalábbis nem tudok őszintén hinni a 2005-ös vörösökben. Túlságosan jól emlékszem a kilátástalanul borús, esős nyárra és a borászok világvége-hangulatára.…..
Batmonkey 2007.08.30 16:00:10
A kékfrankosmaraton ezúttal dupla számmal jelentkezik, és ez főleg Jandlék kontóját terheli. Ráspi most is hozta a formáját, azaz formát bontott. Szent Gaáléktól egy hiperérlelt, válogatott kékfrankost szereztem be, amihez ajándék fejtörőt kaptam. Vesztergombiék alapfrankosa…..
Az 1976-os párizsi kóstolóról és hatásáról posztoltunk már eleget. Aki kíváncsi, kattintson ide. A lényeg, hogy egy vakteszten, európai bírák előtt az akkor még gyakorlatilag ismeretlen kaliforniai borok nem vallottak szégyent a legnagyobb franciákkal szemben, sőt, vörösben és…..
A „nászéjszakák bora” címen futó népi hiedelem és parasztvakítás nem ma találódott ki, mégis csak mostanában jutott arra a szintre, hogy juhfark néven szinte bármit el lehessen adni, aminek elég lendületes savai vannak. Még jó, hogy a palackozott ecetről nem keringnek…..
Amikor 2003 tájékán az első híreket hallottam a Kreinbacher Birtokról, máris azt hittem, formálód a Somlót még magasabbra emelni képes borászat. Aztán első szüretük felemás lett, a második dettó. Most kerül piacra a harmadik évjárat – de a birtok továbbra sem több,…..
Kilenc óra húsz perc, híreket mondunk. A magyar termelők is aggályosnak érzik az európai bizottság borreformterveit. Kivágjunk vagy ne vágjunk? Mennyit és mennyiért? Minek? A Világgazdaság nagy összeállítása. Tokajt pedig a csehszlovákok készülnek füsttel beborítani, de erről…..
Az amerikai olasz borértékesítés nagy öregje és csúcsragadozója, Leonardo LoCascio (Winebow) egy amerikai konferencián felvázolta a borországok középtávú kilátásait. A 2007-es borcsúcson (Executive Wine Summit) elhangzott véleménye nem szentírás, de 27 év tapasztalattal a…..
Batmonkey 2007.05.30 18:24:50