Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vaszon Vaszonovna

0 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lepejou maláj fiatalember volt az indonéz szigetvilágból. Celebesz szigetén született, valamikor a XVIII. század végén, muszlim hitű volt, és (a zwolle-i városi archívum adatai szerint) mindössze 33 évet élt. Különös élete titkát sírba vitte. Sírja, melyre olykor még ma is visznek virágot,…..
         Simicska Lajos a FIDESZ gazdasági igazgatója volt, aki úgy építette ki Orbánék hátországát, hogy közben az adóhatóságot vezette. Vida Ildikó strómanként lett az utódja. Simicska és Schlecht Csaba (tegnaptól a Lánchíd Rádió főszerkesztője) állt a Kaya…..
Vaszon Vaszonovna 2015.02.07 14:16:53
Intro Egy frissen csatlakozott olvtársunk, nagygabe nem sokat lacafacázott. Jó civilhez méltóan amit nem tudott megvenni/megtalálni, megcsinálta maga. Ez pedig kéremszépen nem más, mint egy jó kis angol-magyar szótár, ami teljesen jól használható prc és mobipocket olvasása közben. Azaz a Kindle és…..
Szörnyű pletykákat hallani az egy hónapja átadott felcsúti futballstadionról. A helyszínen jártunk utána a szóbeszédnek. Autóval csak Felcsút határáig jutunk. Ott egy helyi öreg, vak jós tanácsára gyalog folytatjuk utunk az esőáztatta, lyukacsos aszfalton. A pocsolyák és…..
A rések mindenütt ott vannak, mégis ritkán vesszük észre őket. A fél pár zoknik, öngyújtók, golyóstollak eltűnéséért gyakran a rések a felelősek. Rések másik, párhuzamos (néha merőleges, szét-, vagy összetartó) világokba. Az interneten – az információ és a jelek…..
Vaszon Vaszonovna 2013.11.22 22:59:25
Vaszon Vaszonovna 2013.11.22 23:00:46
Ha hihetünk a Kétfarkú Kutya Pártnak – és én már csak nekik tudok hinni – akkor nemsokára kirobban a ganümédészi válság, és Hazánkat, amely afféle előretolt bokréta Isten kalapján, kétségkívül érinteni fogja. Úgy gondoltam, történész kollégáim között komoly…..
Vaszon Vaszonovna 2013.10.28 13:52:08
 "Faszomat!" — kiáltotta Szirtes Ági a Portugálban, és felborult a biciklijével. Félelmetes darab. Ül az ember a szünetben a nézőtéren, egyszer csak kiül Csuja Imre a színpadra, magányosan rendezgeti a söröket a díszletben. És akkor nem tudod, hogy hol vagy, bent-e vagy…..
Szülők és tanárok nem nyughatnak, a Hoffmann-féle tárca folyamatosan bombázza újabb és újabb ötletekkel őket. Igaz, még azt sem tudni, hogy fog lezajlani az államosítás (nem inkább erre kellene az összes erőt koncentrálni?), a NAT történelem (azaz a múlt uralása) és…..
Vaszon Vaszonovna 2012.11.05 20:42:28
@SPU: Nem, nem értünk egyet. Ugyanis az, hogy egy nyelv mögött a kultúrát is meglátjuk (vagy megláttatni igyekszünk), nem zárja ki, hogy időszerű nyelvtudást adjunk át. Khmmm... sokáig tanítottam szakközépiskolában, nem az ifjú Werther keserveit olvastuk. Az autópálya többsávos (hogy a hasonlkatnál maradjunk), nem mehet mindenki a külső sávban.
Vaszon Vaszonovna 2012.11.05 21:12:33
@35up: Rengeteg honlapot, mai szöveget, vicceket, filmeket használunk, ezt az oldalt is többek közt. De azért köszönöm.
Vaszon Vaszonovna 2012.11.05 21:21:10
@35up: Persze, mondom, gyakorló nyelvtanár.
Az sajnos nem újdonság, hogy a választókat hülyének nézik a politikusok. Az sem, hogy munkájuk legfontosabb részének a szavazatok begyűjtését tekint, hatalmukat, pozíciójukat nem a közérdekében, hanem saját céljaik felhasználására szeretik fordítani. Azért lesznek…..
Szokatlanul korán, másfél évvel a 2014-es választások előtt elindult a kampány, bár az is igaz, egy permanens szabadságharcban nincs külön kampány, minden nap kampány. És még csak most fordulunk rá október 23-ra, az "ünnepre" ....A tegnapi Naplóban leadott "riportot" egy ideig…..
Vaszon Vaszonovna 2012.10.15 21:22:05
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: A magyart nem gyalázzák, te bunkó katolikus/protestáns magyar. A hülye kormányt és gerinctelen kiszolgálóit röhögik ki. Téged pl.
Írom ezt katolikus magyarként (csak mielőtt idehánynál megint véleményül.)
Miután megtudtuk, hogy a Fidesz frakcióvezetője, az V. kerület polgármestere külön szobrot állíttatott kedvenc bulvárlapjának az őt az elmúlt évben 66 píár-cikkben népszerűsítő Blikknek, nem maradhattunk restek. Sajnos ahhoz muníciónk, hogy magát szobrot a helyes irányba…..
Vaszon Vaszonovna 2012.10.07 13:25:48
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: Kedveském, én is hánynék ilyen mondatok leírása után. Együttérzésem.
Szokatlanul erős állítással kezdem. Az elmúlt időszakban egyre inkább dolgozik bennem az a gondolat, hogy a kormányt félreismerik és félreértelmezik politikai ellenfelei: nem félelmetes, hanem időnként félelmetesen béna. Itt van például az előzetes regisztráció…..
magyar vagyok nem rasszista vagyok 2012.05.17 13:37:00
 Egyszerre vagyok jobb, bal. Sem jobb, sem rosszabb. Nem vagyok liberális. Nem vagyok kommunista, demokrata, keresztény, iszlám, zsidó, arab, zöld, fekete, fehér. Mégis mind én vagyok.   Attól, hogy megpróbálok szeretni mindenkit, nem leszek sem hippi sem 'krisnás'. Persze…..
Ott vagyunk már? Ott vagyunk már? Ott vagyunk már? Hogyhogyhol? A szellemi középkorban, ott. Vagy úgy érzitek van még hová bandukolni, mert az utcán még nem köpdössük le egymást, megelégszünk a köztéri szobrok basztatásával, és a félhülyék tisztes távolból…..
Vaszon Vaszonovna 2012.05.16 23:08:13
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Újranyitotta, Nemzeti Együttműködés Rendszere néven fut.
Új Nagy Testvért hozna létre Orbán Viktor. Talán mert nem tudja - vagy nagyon is tudja - hogy a személyes ex tanácsadója - Boross Péter - jóvoltából soha rendesen fel nem tárt ügynöklisták, a Nyírfa és UD ügyek országában minimum visszatetszést kelt, ha megfigyelésről és…..
Vaszon Vaszonovna 2011.11.29 10:19:03
@Kőmíves Kelemen: Kedves Kelemen, kezdhetsz neki.. :-)
Ma az Antarktiszról fogok írni. Az Antarktiszról, meg a lábtörlőről. Meg néha az IMF-ről.  Ez nekem most rendkívül fontos: olyannyira fontos, hogy tulajdonképpen már tegnap kész kellett volna lennie – de nem jött össze, mit lehet tenni, nekem is betett a válság.…..
Bemutatták a Chanel 2012-es resort kollekcióját, stílusosan a francia riviéra egyik luxusszállodájában. Nálunk nem túl ismerős ez az angol fogalom, nem véletlenül, hiszen kimondottan a nagyon-nagyon gazdag felső tízezernek készül. Azoknak, akiknek külön ruhatára van a…..
Vaszon Vaszonovna 2011.09.18 16:18:42
@chipshop: Ja, és Fluevog cipő. Kár, hogy a fizetésem nem az ízlésemhez szabott... :-)
"Blogbejegyzést kaptok ti, nem egymillió új munkahelyet" - nyilatkozta Jakab Andor, miután Orbán Viktor kinevezte az azonnali hatállyal menesztett nemzetgazdasági miniszter helyére. Matolcsy Györgyöt váratlanul érte lemondatásának híre, valamint, hogy múltjában hirtelen…..
Miközben idehaza Selmeczi Gabriella kirobbanó örömmel jelenti be a „nyugdíjvédelmi program sikerét”, s abban az értelemben feltétlenül igaza is van, hogy a kormány – meglepetésre - a magánpénztári rendszer elleni támadás során csak apróbb sérüléseket…..
Vaszon Vaszonovna 2011.02.01 18:41:59
@wowerman: Akkor sem csökkenne a népszerűsége, hiszen a Szent Szar születésének lehetnénk tanúi... :-)
Prolik vs lófők! Csodásan abszurd backdoor kommunikációs csatáról értesültünk a Tumbleren, borosjulinál. A sztori eleve klasszul kezdődik: Szeged egyetlen szánkózódombjára egy betripezett óriásműlesikló Apró Juhász János építész, helyi önkormányzati képviselő 8…..
Vaszon Vaszonovna 2010.08.24 15:19:29
@AnnaKarenina: Nem Farkaslakán, hanem Szejkefürdőn, és nem Tamási Áron, hanem Orbán Balázs sírjánál látható hasonló székelykapusor.
  Amióta a tévénket elcseréltük egy TR-200 típusú Motoros Forgó Nyakkendőtartóra Ionizálóval, azóta a nyaralásokat általában tévézéssel töltjük, már ha sikerül olyan nyaralót találni, ahol van készülék. Ilyenkor igyekszünk ugyanis pótolni mindazt, amiről év…..
Valamivel több mint három hónappal ezelőtt nem véletlenül éppen innen, Londonból indultunk a rovattal. Ez a hely tele van pezsgéssel, dinamikával, itt mindig történik valami, legyen szó akár kulturális eseményről, izgalmas kiállításról vagy divathétvégéről, ezért most írjunk le egy óriás vargabetűt…..
Vaszon Vaszonovna 2010.07.17 17:47:09
@irónika: Még a szemünknek sem akarunk hinni... Hajjaj, de messze van, amikor nálunkfelé sem különc dolog ötletesen, egyénien öltözni! Én mindenesetre irigykedtem, nagy elismerésem mellett.
Vaszon Vaszonovna 2010.07.17 17:59:44
@Felicitasz: Hamvas leánykoromban nem törődtem azzal, hogy különcnek tartanak vagy sem. Ma már tekintettel vagyok másokra és magamra :-)) De azért sóvárogva irigykedem. Egyébként rábukkantam korábban egy hasonló blogra merész és egyedi utcai viseletekről.