Regisztráció Blogot indítok
Adatok
belaaaa

0 bejegyzést írt és 75 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ugye emlékszünk még Balogh Józsefre és az ő vak komondorára? És a pécsi civileket lehazaárulózó Fodor Ibolyára? Végképp beállt ezeknek a Fideszt lejárató közszereplőknek a sorába Tiffán Zsolt, a sajátjait is maffiózónak nevező borász, akiről nehéz eldönteni, hogy mi…..
Az új választási szabályozás jelentősen megnehezíti, sőt ellehetetleníti azon külföldön élő magyar állampolgárok szavazását, akik itthon nem számolták fel magyarországi állandó, vagy ideiglenes lakhelyüket. Ez esetben két lehetőség közül választhatnak az érintettek:…..
Kezdődik a nyári szezon, ami egyet jelent azzal, hogy a diákok beszabadulnak a munkaerőpiacra. Készül erre a NAV, az iskolaszövetkezetek, de nemrégiben Hoffmann Rózsa is tartott egy sajtótájékoztatót arról, hogy milyen szép és jó, hogy a fiatalok dolgoznak, és az…..
belaaaa 2013.06.25 08:20:26
Az iskolaszovetkezetben az az uzlet, hogy nappali tagozatos diakok iskolajaras jogan kapjak a jarulekot. Azaz az Iskolaszovekezetek lenyegesen kedvezobb feltetelekkel foglalkoztathatnak egy diakot legalisan, mint egy rendes ceg. Emellett persze az is kerdes, hogy az Iskolaszovetkezetnek milyen megbizasi dijat sikerul kialkudni a vallalkozoval. A Vallalkozoi dij es a brutto diakber kozott kb 25% arres szokott lenni, amiben benne van a a jarulekopk, es persze ami az iskolaszovekezetnel marad. Ebbol finanszirozzak a berszamfejtest, a marketinget, az ugyfelszolgalatot es vezetoseget illetve a kotbert ami a sok link diak miatt eloszokott fordulni es ertelemszeruen egy diakon behajtani barmit is legfeljebb a fizetes erejeig lehet.. Tapasztalatok szerint netto nyereseg kb 5% korul szokott lenni. De ertelemszeruen, amikor specialis kepzettsegu munkaerot kell levadaszni, aminek koltsegei vannak.. Szummaszumarum. Legalis foglalkoztatast tekintve, nincs olcsobb az iskolaszovetkezeti formanal. Amit mindenkinek javaslok, ha nem tomegmunkara megy, akkor egyeztessen a tenyleges munkaltatoval es az iskolaszovetkezettel is az arrol es a fizetesrol is es akkor biztos nem lesz meglepetesben resze.. es visszaterve arra, hogy miert kapnak neha kevesebb penzt a diakok, mint a rendesen ott dolgozok. Hat egyszeruen nagy atlagban ennyivel megbizhatatlanabb munkaero.. szoval masok linkseget kell lenyelnie a rendesen dolgozoknak is. Es ennek a Wintermantel Zsoltnak fideszes polgarmesterkent sok koze nincs.. Ez tipikusan suttyo magyar tulajdonsag, hogy a sajat butasagomat masra fogom...
Képek: Krúdy a Mókus utcában (Puffancs) és a Kazinczy utca (Két Cica Konyhája) Hölgyeim és uraim, ez itt kérem a Városnegyed-bajnokság, az Urbanista és az Otthontérkép közös játékának újabb nyolcaddöntője. A cél még mindig ugyanaz: megtalálni főváros legszerethetőbb…..
Kocsmablog Chata Limba Ski Bar 2011.02.03 16:05:00
Helyszín: Szlovákia, Kremnica, Partizánska cesta 3 Látogatás: 2011. január 1. 14:25-15:45 > Mi az a barna ott a karácsonyfa mellett a képen? Szegezte nekem a havat is ritkán látó társaságunk a kérdést. Adatlap Elérhetőség: +421 483 260 526 Web:…..
Ma 4 éve, egy borgőzös estén alapítottuk meg a Kettős Mérce blogot. Bár, aki rendszeresen olvas minket, az nagyjából tudhatja, mit gondolunk a világ dolgairól, de mi most mégis valamifajta ars poeticát szeretnénk a következőkben megfogalmazni. Egy ars poeticát, aminek…..
 Emlékeznek még Karinthy (Igen, kedves Bayer úr ő is zsidó, ugyan magyarosabb a neve az önénél, de maga legalább minden megszólalásakor nem a nevével emlékezteti minden olvasóját a II. világháború előtti németbarátságra)  Frigyes Találkozás egy fiatalemberrel című…..
Nyilván nem én, és még csak nem is mi vagyunk a világ legokosabb emberei. Nyilván vannak olyan szempontok, amelyek nem jutnak eszünkbe.Ezen az oldalon várom az ötleteket - mindenféle ötletet. Lehet az kósza ötlet, félig kiforrott gondolat vagy kész szinopszis. Lehet jótanács,…..
Korábban sokszor leírtam: a FIDESZ maga alatt vágta a fát, amikor minden reformra lőtt, válogatás nélkül, nem a reform kivitelezését, hanem egyáltalán a szükségességét kritizálva, mert így a saját dolgát nehezíti meg, amikor majd neki kell ezeket bevezetnie. Egyik legjobb…..
belaaaa 2010.09.27 02:43:57
@A csótány is ember: Elfelejted, hogy az egészségügyi ellátás nagyon drága és azt is, hogy az Alkotmány szerint mindenkinek jár az orvosi ellátás. Ezt az ellentmondást a társadalom biztosítás rendszerében oldjuk fel. Viszont az igaz, hogy ez önmagában nem elégséges, mert nem ösztönöz senkit, hogy takarékoskodjunk ezzel az összeggel. Míg a legegészségtelenebbül élnek európai szinten a magyarok, addig a társadalom biztosítás terhére sok gyógyszert zabálnak, emellett, aki meg nem fizet hálapénzt, hiába fizet egy vagonnyi biztosítást, hagyják elpusztulni bármelyik magyar kórházban... Viszont az meg szupi ellátást kap, aki gyakorlatilag nem fizet járulékot, de fizet egy rakat hálapénzt. Emellett a rosszul gazdálkodó kórházakat így vagy úgy de az adófizetők kisegítik. Tehát a jelenlegi rendszerben az jár jól, aki lop... Ezért is ilyen drága annak aki fizeti és nem csak maga miatt és a rászorulók miatt, hanem azok helyett is akik lopnak.
belaaaa 2010.09.27 03:04:50
@pakesz: persze, hogy segített a vizitdíj, csak igazságtalan volt (mert olyan szolgáltatásról vagy termékről nem tudok, hogy vizit. Tehát nem érték-arányos díj. Egy ösztönző volt benne, hogy a szegény nyugerrek otthon maradtak ) és attól még ugyanaz a kupleráj maradt az eü.-ben. Igazi magyar félművelt bunkó megoldás. Ha valaki erre büszke....
  Biztos mindenki elgondolkozott már azon, hogy vajon mi volt száz-kétszáz éve azon a helyen, ahol most él vagy amerre nap mint nap jár. Nos nem is olyan nehéz megtudni. Magyarországról három katonai felmérés készült, az első még az 1700-as évek végén, az utolsó Ferenc…..
belaaaa 2010.09.10 16:13:17
Akinek nem megy a link, annak itt egy másik:

www.theodolight.com/hu/kapcsolat

Itt a térkép ablakban a + gombra rákattintva lehet kiválasztani az Arcanum térképét!
belaaaa 2010.09.10 20:29:35
@Őrnagy Őrnagy: A egész Magyar Királyságban az ingatlannyilvántartásnak ugyanazok az alapjai, azért mert Horváto.-ban ezt használják, elsősorban jogi okai voltak meg az, hogy a térképek bedigitalzálása vektorosan nem olcsó mulatság. Egyébként az esetek többségében mérőszalaggal mértek. Az egész nyilvántartásnak 30-40 cm lötyögése van, tehát méréstechnikailag egy nagy barna cucc az egész, de jog az fontosabb, mint a technológia
Orbán - Lauder titkos találkozó januárban. 2010. augusztus 10-én kiderül. Az LMP elnöke rákérdez. A Miniszterelnök Úr válaszol. Tisztelt Miniszterelnök Úr! A sukorói kaszinóberuházás ügye az elmúlt egy évben egyszerre vált a banánköztársasági mutyi-kormányzás,…..
Ugye megvan az, amikor Szekeres Imi kapatosnak tűnő állapotban átadja a Gripeneket?Most a NolTotónak köszönhetően Szekér megmagyarázza az incidenst (0:22-től)!!Nem, nem volt részeg (khmm) csupán a mínusz 15 fok és a dermesztő szél az oka, amely a pusztában ide-oda dobálta az…..
Ismertebb nevén Hoffmann Rózsa. A mondat, amit az óvodai nevelési alapprogramból törölt, a nemi, valmint a nemek társadalmi egyenlőségével kapcsolatos előítéletek erősítésének kerülését írta elő. Hoffmann szerint ez a nemi különbségek elmosására tett kísérlet. A…..
belaaaa 2010.08.02 21:02:41
Nehéz eldönteni, hogy ki miatt, de a Ferihegyről EU-ba repülők mindenképp szívni fognak. Nagyjából 6-12 hétig. Szinte világít a homlokunkon a bélyeg: "unclear". Roppant megalázó. A hírek szerint a magyarok hibáztak: "A hét végén tájékoztatta a Budapest Airport…..
Amíg nem ismerjük a magyar kormány terveit, azt sem tudjuk megítélni, hogy helyes volt-e vagy sem az IMF-nek teljesen hátat fordítani. A minap jelentette be az IMF, hogy a korábbi éles ellentétek ellenére sikerült megegyeznie a román kormánnyal, így Románia megkapja hitelkeretének…..
  „A nyugati filmek firmák/cégek, az amerikai befolyás és a zsidó pénz ellen” lép fel a kétharmados Fidesz, mert új ellenség kell neki a baloldal legyőzése után - nyilatkozta a Süddeutsche Zeitungnak adott nagyinterjúban Kovalik Balázs, a budapesti Operaház…..
belaaaa 2010.07.22 12:24:44
@Lacdelo: Ezek szerint nem követed a médiát és/vagy nem beszélsz jól angolul... vagy Magyarországon a sleppből jöttél, azaz ugyanolyan gyökér, mint és ezt legalább felismerted
Remek ez a világkiállítás, sikerült mindent  kihozni a Nagy Eseményből: kamu közbeszerzésre alapított kft, D24-es ügynök elvtárs, 3.5 milliárd közpénz, offshore cégek, egy keljfeljancsi meg egy sci-fi kisfilm. Egy szocialista módra elkúrt ziccer szomorú krónikája…..
Varánusz DózerLand 2010.06.19 13:01:00
Illés Zoltán államtitkár szerint a leghatékonyabb árvízi védekezés a dózerolás.Az még nem világos, hogy csak a miskolci Auchan áruházzal van baja, vagy mindennel, ami egykori vagy jelenlegi ártéren épült. De sajátos logikáját követve érdemes belegondolni, mi mindent kell…..
Csak sajnálni lehet azt a 4,33 százaléknyi szlovákiai magyar választópolgárt, akik a Magyar Koalíció Pártjára (MKP) szavaztak és képviselet nélkül maradnak négy évig, de a szlovákiai magyar és szlovák választók - úgy néz ki - többsége egyértelműen a Fidesz és a Jobbik…..