Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kutasi Kovács

0 bejegyzést írt és 178 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A képernyőn Vitray Tamás, a legendás Kapcsoltam műsorban. Fotó: Saphier Herbert: 1979 © Fortepan.hu/Rádió és Televízió-újság (forrás: fortepan.hu) A magyar televíziózás emlékezetes műsoraiból készített képes összeállításunkat ITT és ITT találod...
Kutasi Kovács 2016.01.09 23:34:30
Megjelent a World Press Photo és a Reuters első közös szakmai állapotfelmérésének tanulmánya, a State of News Photography. A felmérést készítő kutatók szerint senki nem foglalkozott még a szakma helyzetével ilyen mélységben, miközben sosem volt még ennyire fontos a képek szerepe a hírekben. Azért…..
A New York-i Christie's árverésén 2011. november 8-án a világ eddigi legtöbbet érő fényképét ütötték le. Az 1955-ben Lipcsében született, Németországban élő és alkotó, a világhírű Düsseldorfi Iskola egyik fontos képviselője Andreas Gursky Rhein II (Rajna II.) című fotójáért egészen pontosan…..
Próbáltam megvizsgálni, van-e értelme 50 Mp érzékelőnek? Képes-e lencse ilyen felbontásra? Gyanítottam nem, úgy tűnik nagyon nem. A dxomark.com egy viszonylagos adatot közöl a méréseiben, az objektívek élessége hány MP képes optimálisan leképezni. A nagy kedvencem, a Carl…..
Szia ! Egy darabig nem látogatom most a blogodat. Így egy darabig nem is írok bele. Nem megfutamodás ez. Inkább rádöbbenés. Rádöbbenés arra, hogy az élő szó mennyivel másabb. És ebben a MÁSABB-ban benne van minden. Jó volt veled, veletek több mint két órán át…..
A cikk itt olvasható el...
Kutasi Kovács 2013.06.13 21:57:58
@marykutya2:
Erre a feltevésre is felkészültem ám.
Hogy mi erkölcsös és mi nem az, azt a jelenkori szocializált társadalom dönti el.
Ha ma odaszarsz az út szélére még a végén le is csukhatnak. 1612-ben ez teljesen normális emberi magatartásforma volt.

Magyarországon persze szopatós a helyzet, mert pld. egy tárgyalásnál a bíró már pontosan tud mindent rólad, hiszen a vád, már hetekkel azelőtt elküldi az anyagodat. Ergo, már rögtön kialakul rólad egy kép, anélkül, hogy találkoztál volna a bíróval. Érted már? Itthon -2-ről indulsz. Az usában ez nem így van! Ott az esküdtek döntenek és ismétlem, ha tisztességesen szocializált embereket választanak ki, akkor nem lehet nagy a baj.
Kutasi Kovács 2013.06.14 23:54:56
@vAfotóriporter:
Bocs Attila, de itt már megint félreértelmeztél valamit.
Engem nem zavar, ha valakinek joga van valamihez. Ezt honnan vetted?
Nem vagyok hajlandó nagy képet berakni, annyira rusnya. Szerintem, a Hasselbladnál elgurult a gyógyszer. Ez a gép minden porcikájában bukta. APS-C, idétlen, magamutogató design, E bajonett, 7000 dollárért! Nem fogják a BH Photo előtt kardlapozni a tömeget. Nem is értem. ..
inphoto.blog.hu Apró örömök... 2013.05.27 20:01:10
Apró örömök, indultam a 8x10 fagép tervével a Magyar Formatervezési Díj pályázatán, ma jött az email, hogy bejutottam a második fordulóba. Igaz, ipari formatervező szakra vettek fel a főiskolára, némi közöm van a dologhoz. Ami izgalmas, 4 hét alatt meg kell csinálnom a…..
Itt végig olvasható, nagyon jó! http://kutasikovacszoltan.wordpress.com/2013/04/24/ma-ezt-a-hulyeseget-olvastam/..
Kutasi Kovács 2013.05.13 15:01:34
@a lyukkamerás ember:
Tegnap 4db. jóindulatú levelet kaptam négy különböző fotóstársamtól, olyan emberektől, akik rendszeresen látogatják ezt az oldalt. A levelük lényege a következő: Teljesen felesleges veled vitázni, nincs értelme. És igazuk van basszus. És tudod miért? Hát persze, hogy nem, de majd én válaszolok, röviden.

Ha én azt mondanám, hogy a Fuji a zöldet karakterizálja, akkor erre te helyeslés helyett azonnal kioktató stílusban reagálnál és halálodig állítanád, hogy ez nem így van, mert a zöld az nem zöld, hanem a kék és a sárga keveréke.
Kutasi Kovács 2013.05.14 20:50:09
@emhetes:
Teljesen jogos, jó, hogy beléptél.
inphoto.blog.hu Két jó reklám 2013.04.26 22:18:55
Az első egy Apple. Jó, na, az appleblog.blog.hu, és blog.volgyiattila.hu is berakta, mert jó, és kész. A másik, milliós oldalletöltéssel, nagy tisztelet, ez az igazi ország image! Valaki, aki tehetséges egy bizonyos dologban, ILYEN VIDEÓT CSINÁL. Számomra…..
Kiváncsi voltam, hány féle fekete-fehér filmet lehet kapni a www.bhphotovideo.com-on? 45 tétel van, én 25 félét különböztettem meg, nem valami sok, elrémisztő egy kicsit. Arra is, hogy csak a Kodak hány féle fekete-fehér filmet forgalmazott fénykorában? Utána nézek...
„Egy barátommal betértünk egy kis kávéházba. Miközben leadtuk a rendelést két vendég lépett be és ment egyenesen a pénztárhoz.„Öt kávét kérünk. Kettőt magunknak és hármat felfüggesztve.” Kifizették a rendelést, fogták a két kávét és elhagyták a kávézót.Mi…..
Szóval Canonos lett. Ennyi Canon objektívről nem írtam amióta van a blog, az biztos :) ..
Kutasi Kovács 2013.03.24 20:38:27
Levendula ma 13 éves! ..
Kutasi Kovács 2013.03.15 20:34:23
Zora kutasikovacszoltan.wordpress.com/zora-abigel-2/ 12évesen köszönt el tőlünk, szép élete volt.
Őszintén kívánom, hogy Levendula is hasonló szeretetteljes életet éljen még jó sokáig és azon is túl.
Had legyek gonosz, álljon itt a Sony RX1 eredménye, és egy összehasonlítás... ..
Kutasi Kovács 2013.03.08 22:11:58
@praktica MTL 5:
:) Az S2 nem lumix, asszem, no meg a C2 is autófókuszos.
Ha mondjuk jelzed, hogy melyik leicáról van szó, biztos, hogy nem kezdek el szőrszálat hasogatni.
Kutasi Kovács 2013.03.09 13:18:54
@praktica MTL 5:
Hát ezt meg. :)
Kutasi Kovács 2013.03.09 14:36:30
@praktica MTL 5:
Erről nekem is eszembe jut valami.

"Lenin bácsi csodálatos ember volt, el is mondok róla nektek egy történetet, gyerekek.

Szóval egyszer Razlivban, a zöld dolgozószobában Lenin bácsi borotválkozott.

Arra járt egy kisfiú és nézte, hosszan nézte. Lenin bácsi pedig befejezte a borotválkozást, majd megtörölte és eltette a borotváját.

Pedig egyetlen nyisszantással levághatta volna a kisfiú fejét!!

Hát ilyen ember volt Lenin."
Egy polaroidra keszitett akt sorozatot valaszottam, a technikai tökeletlensegük ellenere szamomra kedvesek ezek a hangulatok. nev: kornel hegedüs kamera: polaroid sx-70 film: impossible px-70 beta verzió ..
Ruha: Azzedine Alaïa, fotó: Karim Sadli, modell: Suvi Koponen, 2013 A sorozatból még több kép itt. Forrás: tmagazine.blogs.nytimes.com..
..
Kutasi Kovács 2013.02.19 21:31:50
@Romanee Conti:
Hát megcsináltad?! Ilyen gyorsan? Ráadásul egy x100-as vázra? KÖSZÖNÖM!!!
Nem vagyok telhetetlen, de ha már így alakult, igazán ráapplikálhatnál valahogy egy Hasselblad H4D-200MS digitális hátfalat is.
Itt találtam ezt a nem kispályás felszerelést, minta fotókkal ha valakit érdekel, ritkán irigykedek, de most azt hiszem érthető. Egy M8, egy M9, és ennyi válogatott lencse! ..
Kiszivárgott képek az LGT koncertről: A történetről bővebben itt. ..
Kutasi Kovács 2013.02.15 18:21:41
@vAfotóriporter:
Nos, ha az LGT azt mondja, hogy csak piros sísapkában mehetsz be a koncertre, akkor vagy veszel egyet, vagy otthon maradsz és pont.
Ez az ő pályájuk, ergo ők diktálnak. Vagy elfogadod, vagy nem, de azt ne felejtsd el, hogy mindig lesz valaki, aki elfogadja a feltételeket.

Amit az LGT csinál az maximálisan legális és jogszerű. Erkölcsi kérdéseket persze felvet, de valahol azért igazat adok nekik. Számtalan szar kép jelenik meg róluk -hivatásos fotósoktól- és mégtöbb hazugság az újágíróktól. Nézd csak meg a legújabb Hócipőt. Orbán úgy néz ki rajta, mint egy gyogyós. Ezzel a példával csak azt akarom mondani, hogy a korrekt, tisztességes, objektív tájékoztatás, nem ártana, ha alapfeltétel lenne.
Valamikor az volt, de Ti -lehet, hogy neked nincs hozzá közöd, de nem is tettél ellene- elcsesztétek.
Szarabbnál szarabb képeket adtok le -ez mondjuk rád nem vonatkozik- és telehazudjátok -ez sem- az újságot. Ezek fényében Te csodálkozol azon, ami történik? Én nem tenném.
Az ingyenkép nem frankó, ez igaz, de a többi rendben van.
Szerintem.
Kutasi Kovács 2013.02.15 19:25:52
@vAfotóriporter:

"Mert ugye az objektív azt jelenti, hogy se nem ad hozzá a valósághoz, se nem vesz el, de mi a valóság?"

Nem Attila, nem ezt jelenti. Kéretik tájékozódni...

u.i.: Ha már egy fotóriporter határozottan kijelenti, hogy objektív kép nincs, akkor -bocs RC, ezer bocs- egy nagyon elbaszott világban élünk.
Részemről befejezve!
Kutasi Kovács 2013.02.15 21:53:37
@Romanee Conti:
Nincs semmi gond RC. Attila és én is visszajárunk majd ide rendszeresen, ahogyan eddig is.

Ha netán "jelenlétemmel" kárt okoztam volna, akkor most, itt, elnézést kérek minden érintettől.
"Hali,  hosszas alkudozás után a barátnőmnek sikerült beszerezni a képen látható fényképezőt. Természetesen mindennapi használatra vette viszont itt ott azért fel kell újítani, a kérdésem pedig az, hogy mattüveget honnan szerezzek? Ha elmegyek egy üvegeshez és leadom a…..
Látva ezt a fényképezőgépet, amin először átsiklottam, de valami csoda, de 999 999 Ft-ért? De itt valami nem kerek, talán nem érdemes itthon megvenni... ..
Rég terveztem, hogy megírom erről a kérdésről a véleményem. Szerintem, minden embernek joga van egy 3x4 méteres fűtött szobára, amit bejelentve, magáénak tudhat (még ha nem is az övé). Szerintem olyan rendszert kéne kiépíteni, hogy egyházi fenhatóság alatt (máskülönben…..