Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szakura

0 bejegyzést írt és 192 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor egy 15 milliós világváros teljesen kiürül, leginkább csak őrjáratozó maszkos rendőröket, katonákat, smasszerokat lehet látni, az nagyon-nagyon szürreális érzés. Moszkvai beszámoló következik Gábortól – rengeteg egészen elképesztő fotóval. Neked hogyan telnek a napok és hetek a járvány…..
Egy felmérés 36 ország lakosainak alkoholizálási szokásait vizsgálta, a kutatásban 120 ezer ember vett részt. Az eredmények szerint a britek átlagosan 51,1 alkalommal rúgnak be egy évben, vagyis nagyjából minden héten egyszer...
Május második hetét egy tisztességes interjúval indította Orbán Viktor. Annak aprópóján tette ezt, hogy hétfőn találkozik Strache osztrák alkancellárral, aki az osztrák populisták és nackók vezetője. Az interjút, bár németl hozta le a Kronen Zeitung, a Miniszterelnökség…..
Az amerikai filmek gyakori eleme, hogy a középiskolás gyerekek suli után vagy hétvégente dolgoznak valahol, a diákmunkából befolyó bevételekből aztán nyárra összejöhet az új bringa, egy menő teleszkóp, amivel a csillagokat lehet nézni a kertvárosi éjszakában vagy érettségit követően az utazgatás a…..
Csalatkoznia kellett annak, aki Simicskától várta az Orbán-buktató atombomba ledobását. Az Európai Parlament azonban soha nem volt a Fidesz pártigazgatója, sem Orbán kollégiumi szobatársa. A testület hamarosan megkezdi a vitát a magyar uniós tagság felfüggesztéséről...
Autizmus. Aki nem tudja segítek: az autik akik az érzelmekkel – és azok felismerésével – nagyon hadilábon állnak, a kifejezéseket szó szerint veszik, csak, hogy két példát említsek.  Felmentésre sokszor semmiből nincs szükségük, hiszen a kifejezések szó szerinti értelmezése, a szociális területen…..
Határátkelő A Géplakatos 2018.01.20 06:30:00
Vannak posztok, melyek elé nem nagyon lehet mit írni. Ilyen Ütvefúró mai írása is. Talán csak annyit, hogy olvassátok el, utána lesz min gondolkodni...
Szakura 2018.01.22 22:57:49
@erkölcsi hulla: Nem értelek, a nő azt mondta, túl sok neki egyedül a MUNKA, gyereknevelés, háztartás. Szóval, dolgozott, és vett magának néhány cipőt. A szörnyeteg.
Most komolyan?
Ass blaster Cifra nyomorúság 2018.01.01 10:45:02
Otthon voltam.  Megírom.  Egy hét nem nagy idő, de szinte végig mentem valahová. Családi és baráti találkozókra, színházi előadásokra. Itt kérek elnézést azoktól akikre az idén nem jutott idő és azoktól is akire jövőre nem jut idő mert akkor látogatom meg azokat akik idén kimaradtak. Szóval nem…..
Szakura 2018.01.03 01:27:24
@cablekit:
Én csak a Budapest-Debrecen vonalról szólnék.
Az Intercityre sokszor már nem kapsz jegyet, mert csak 2-3 szerelvény van. Marad a gyors. 3 és fél óra alatt 220 kilométer.
Fejlődés? Talán neked az.
10%-kal nőtt a bűnözés aránya az elmúlt egy évben Anglia és Wales területén a Statisztikai Hivatal adatai szerint. Összesen 5 millió esetről tettek feljegyzést...
Szakura 2017.07.30 14:44:54
@midnightcoder2: Nálunk hetente megöl egy nőt a férje vagy barátja. A magyar "kultúra" része ez. Az asszony verve jó. Lásd a tusványosi esetet, meg a vak komondort. Ez rendesen megdobja a magyar adatokat.
Az október 23-i állami ünnepségre nem engedték be Juhász Pétert, az EGYÜTT politikusát. 2014. július 5-én Orosz Mihály Zoltán érpataki polgármester nagyjából ugyanott, a Kossuth téren próbált sikertelenül csatlakozni a Budapest Pride felvonuláshoz, de a rendezők neki sem hagyták ezt. Első látásra…..
Nem hiszem, hogy magyar fürdőben vagy strandon gyakran találkoznának az emberek burkinivel, vagyis (általában, de nem mindig) egész testet fedő, muszlim nők által használt fürdőruhával, legfeljebb a tévében, az olimpiai közvetítéseken tűnhetett fel, hogy bizonyos nők nem hagyományos fürdőruhát…..
Szakura 2016.08.19 12:20:46
@skarlát betű: Van egy új reklámja a Nike-nak, egy 86 éves apáca a Vasember triatlonon. Mily meglepő, de nem apácaruhában úszik. És nem azért, mert mutogatni akarja magát.
Az OECD országai közül Magyarországnál csak Csehországban dolgoznak kevesebben részmunkaidőben, igaz a válság kitörése óta emelkedést mutatott az adat. Míg hazánkban 5 százalék körüli ez a fajta foglalkoztatás, addig az OECD átlagában a 20 százalékot is megközelíti. De…..
Szakura 2016.08.08 08:50:17
@dunántúli gyerek: Azért pozitív a bevándorlás, mert az államkötvény jó üzlet. De tényleg olyan sok az orosz prosti Magyarországon? Vagy csak megvették, és húztak nyugatra? És hol a 100000 ukrán? Én nem láttam őket.
A Kisalföld beszámolója, a magyar sajtóra újabban jellemző tendencia szerint már az elején keveri a közalkalmazott, és a közfoglalkoztatott (közmunkás) státuszt. De idézik az olvasói levelet, aminek egy részét viszont a szükséges idézetként (szabad felhasználás) keretében én is idéznék: "Huszonéves…..
Előre figyelmeztetlek, hogy most elgurult nálam a gyógyszer és a szövegben súlyos megállapításokat fogok tenni nem egyszer nyomdafestéket nem tűrő alpári stílusban. Számomra itt ért véget az akadémista díszmaszlag és a mindenhez ultraliberális megmagyarázósdi-belemagyarázósdi. Ha nem tetszik, akkor…..
Szakura 2016.06.16 01:46:18
@darvaskristof: @monddazigazatmar: Ha nemi erőszakért és gyermekpornográfiáért csak felfüggesztett jár, annak azért van üzenete a társadalomnak. Nem csak ezeknek a gazdag fiatalembereknek, bár nekik is. Azok, akik "szeretik" a gyerekeket, láthatják, ez nem nagy ügy.
Ez a magyar értékrend?
Szakura 2016.06.16 10:35:41
@kalbász:
Hát inkább lopják el a kakaós csigámat, mint hogy megujjazzon és lepisiljen öt kamasz. Lehet, neked a csigád értékesebb, de ízlések és pofonok.
Biztosan neked is van olyan ismerősöd, aki már a nyugdíjas lét sarkán toporog (45-60 év közötti korosztály), viszont egy dologra igazán büszke az életében. Akárhányszor találkoztok, teli vigyorral és elégedettséggel az arcán mondja, hogy Önmegvalósító Peti (a fia) kiment dolgozni Angliába (vagy…..
Szakura 2016.05.02 14:51:27
@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft: Az urambátyám minden szinten mindenhol működik Magyarországon. Nemigaz, hogy a tehetség utat tör. Rokon, haver, nyalás. Ez kell a sikerhez. Csak nézd meg a műkörmös földbirtokosokat. A falubeli gazdálkodók meg választhatnak, közmunka életük végéig, vagy külföld.
Szakura 2016.05.02 15:30:35
@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft: Sok embernek van még munkája otthon, de ezek csak pillanatnyi helyzetek. A falvakban és a kisvárosokban a többség nem ilyen szerencsés. Vidéken bizony az emberek csicskulnak rendesen a kis betevőért.
Ezen a nyugdíjsirámon meg csak nevetni tudok. Annyira abszurd. Az én anyám dolgozott 22 évet, már 24 éve nyugdíjas és az állandó emelések miatt sok fiatal, családos ember örülne, ha annyit kapna, amennyi a nyugdíja.
Nem csak az utazási költségről van szó. Az Alkotmánybíróság által is jóváhagyott szabályozás egy nagyon rossz üzenet a még visszatérésen gondolkodók felé. Jelen szabályozás szerint egy marosvásárhelyi (mondjuk) Kirunában élő honfitársunk szavazhat levélben, de egy füzesabonyinak 1200 kilométert…..
Szakura 2016.04.21 20:09:49
@BircaHang Média: Az erdélyi nem veszi a fáradságot, ne szavazzon. És nincs diszkrimináció.
Eperbombázó A mi Laci bácsink 2016.04.08 09:00:00
A Spotlight című filmben van egy nagyszerű jelenet, amelyben a papok által elkövetett szexuális erőszak áldozatait képviselő ügyvéd azt mondja, hogy nemcsak ahhoz kell egy falu, hogy felneveljenek egy gyereket, hanem ahhoz is, hogy bántalmazzanak. Rengeteg ember közönyössége, félrenézése,…..
Szakura 2016.04.08 17:04:28
@Alick: Te tényleg azt kérdezed, miért jelentette fel a lány a tetveket, ha nagy herce-hurcával járt? Undorító a mai Magyarország gondolkodása.
Az ember hibázik, merthogy nagyon kevesen vannak, akik bűntelenül, szeplőtelenül élnek le egy életet. Mindenki beleszaladhat egy kisebb csínytevésbe, apróbb szabálytalanságba, amiért gyakran csak a saját lelkiismeretével kell elszámolnia, hiszen ezek a gyarlóságok még nem érik el a törvényi…..
Szakura 2016.04.06 13:56:33
@MEDVE1978: de igen, ő volt a harmadik, akkor már a társainak le se kellett fognia szegény lányt, nem tudott tovább küzdeni.
Szakura 2016.04.06 15:11:34
@Holle anyó: Igen, Lantos meg a másik Várszegi Lajos, A Privát l
kopóbab megnevezik őket.
Szakura 2016.04.06 15:22:54
@Holle anyó: És az atv írta, csak azért lett ebből ügy, mert az egyik szülője rendőr volt.
Sokan nem tudják, de az avokádónak nemcsak a húsa, hanem a magja is fogyasztható. Ráadásul szuperegészséges, hiszen tele van antioxidánsokkal, ami többek között csökkenti a koleszterinszintet, így a szívbetegségek vagy a stroke kockázatát is.  Emellett magas a rosttartalma, amely…..
Szakura 2016.04.01 14:40:43
  Orbán elszólására sokan felkaphatták a fejüket. Ezer éve, vagy még több ideje haladunk nyugat felé. Mióta a magyar államiság létezik, azóta igyekszünk megvalósítani a nyugati jól szervezett, fejlett berendezkedést hazánkban is. ..
Orbán azt nyilatkozta, hogy inkább megtartaná Magyarországot a magyaroknak, nem látna szívesen nagy létszámú, a magyartól eltérő kultúrájú kisebbséget. Pedig ha valamitől félteni kell a magyar társadalmat, az pont nem a bevándorlás, ugyanis európai viszonylatban nagyon kevés…..
Szakura 2015.01.28 16:44:38
@lófüle elemér: az egészségügyi ellátás ingyenes, minden recept úgy 8 font. Minimálbéren 1 óra 10 perc munka. És nem kell várni a postást. Ki az az idióta, aki orvosi vizsgálat nélkül írattat fel gyógyszert, aztán vár rá, ki tudja mennyi ideig?
Ahogy azt Móricka elképzeli...
Szakura 2015.01.28 16:49:45
@lófüle elemér: és a dokinak kell a hálapénz, ki kell váltani, a posta sem ingyen hozza ki, szóval nyugi, nem esszük el előled a pirulát.
A kétes ingatlanügyekben komoly tapasztalatokat szerző, önmagát parasztgyereknek kikiáltó, amúgy kijelentésével - természetesen? - ellentétesen, piszkosul urizáló Rogán Antal úgy döntött, a Magyar Távirati Iroda (MTI) kérdéseire válaszolva, igazán megmondja a tutit.…..
Szakura 2014.12.30 14:19:31
@polyvinyl: te talán túl fiatal vagy, de a tsz-eket Antal meg a kisgazdák verték szét, kárpótlási jegyet osztogattak, akinek meg volt pénze felvásárolta és földeket szerzett. Brüsszel meg osztja a föld alapú támogatást, vetni se kell érte. Talán szervezz tüntetést, hogy ne küldjenek több pénzt.
Szakura 2014.12.30 15:40:09
@polyvinyl: a magyar mezőgazdaságot a MAGYAROK tették tönkre, nem kellett hozzá senki segítsége.
A szocialista magyar ipar, hát... Most épp nem jut eszembe egyetlen valamirevaló iparcikk sem.
Piacnak meg ici-pici, fizetőképes kereslet nélkül.
Egyre kisebb torta, amiből a politikusok egyre nagyobb szeletet próbálnak hasítani.
Szakura 2014.12.30 18:12:04
@polyvinyl: szocialista termékeink: keverőtárcsás mosógép sétáló centrifugával - rajta, gyárthatod, de ki veszi majd meg? Nagy sláger volt még a robbanó képcsöves színes tv, jobb volt, mint a Junoszty. Az utakon meg láthattál Trabantot, Ladát meg Wartburgot. Hát sírd vissza. Még mélyhűtőért is Ausztriába kellett menni.
A Magyar Nemzeti Bank még december elején vonta vissza a Széchenyi Bank működési engedélyét, miután az átfogó vizsgálat során olyan súlyos szabálytalanságokat találtak, amelyek miatt az intézmény működése fenntarthatatlanná vált. Mint ismeretes, a Széchenyi Kereskedelmi Bank…..
Szakura 2014.12.22 09:59:28
@QUERCUS: hogy jön ide az USA? Az USA-n múlik, hogy megtisztítsák a közéletet a mohó tolvajoktól? Akkor talán ideje feloszlatni a rendőrséget, ügyészséget. Legyünk USA-gyarmat, különben kilopják a szemünk.