Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ZT

0 bejegyzést írt és 56 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fontos üzenet lett volna, ha a jelentős törvények közül legalább néhányat rögtön benyújtanak. (Fotó: Huszti István/Index) Régóta teljesen nyilvánvaló, hogy az új kormányt a Fidesz fogja megalakítani. A párt számos alkalommal kifejezésre is juttatta, hogy komolyan készülnek…..
ZT 2010.05.19 11:21:59
Örvendetes, hogy újabb orgánum figyeli kritikával a Kormány és a Parlament tevékenységét (külön szuper, hogy a kettő közt különbséget is tett a szerkesztő, így most már biztosan nem véljük, hogy a kettő egy :-)

Azonban sajnálatosnak tartom, hogy egyre inkább meghatározó (és nem csak a Kormánnyal szemben) ez a lefikázós, lekicsinylő, mindenben hibát kereső retorika - akkor is, ha az események nem vagy nem abban a mértékben indokolnák.

A konkrét cikknél maradva: reális elvárás az gondolkodó ember részéről, hogy 4 évre válaszott kormány az első napot megelőző napokban benyújt minden törvényt amit beígért?

Szerkesztő mégis mit várt az elúlt hetektől?
Új adótörvényt?
Alkotmánymódosítást?
Mert volt rá 8 évük, hogy kitalálják?

Ha mégis meglépték volna akkor meg az lenne a glossza szövege, hogy "még meg sem alakultak már piszkálják az adó-t meg az alapszerződést" ... és sapka sincs rajtuk, igaz?

Elsiklott a szerkesztő afelett is, hogy a közterületi parkolás kérdésében (költségében) elég sokunk érintett, számunkra ez meglehetősen fontos kérdés. Érti a szerző mit jelent a feladat Önkormányzati hatáskörben tartása? Átlátja-e, hogy ez mennyiben módosítja az eddigi alvállakozós szabadrablást?

Az sem zavarta a hármas alá kiosztásában, hogy az államtitkárokról szóló törvény - hasonlatosan az új cégvezető kinevezéséhez - a további (személyi és szervezeti) változások előfeltétele és alapja. Nem marginalizálnám ezt sem.

Egyedül az állapolgárságról szóló törvény időzítésével kapcsolatban osztom a szerző véleményét: ezzel meg kellett volna várni a szlovák választásokat.

Az osztályozásnél maradva hármas alát inkább a cikk szerzőjének adnék, mert a realitást a retorika alá rendeli.
Rendben, az RTL Klub lelopta Britain’s Got Talentet. Nem csak úgy felskiccelték emlékezetből, hanem lemásolták beállításról beállításra, jelentről jelenetre a szabályokkal, a látvánnyal és a zsűrivel együtt. Még jó, hogy a műsorvezetőket nem kell feliratozni. Csakhogy…..
 Sokan vannak, akik azt gondolják, hogy más lehet a politika. Innen üzenem nekik, hogy el lehet felejteni! Leszállhatnátok a kis idealizmusotok felhőcskéiről a földre, és észrevehetnétek végre, hogy itt nem fog változni semmi! Én legalábbis mindent meg fogok tenni ezért.Ma nem…..
Azt mondja a Napi Online, hogy a pénzügyminisztérium azt tervezi hogy 300 és 700 ezer forint közötti összeggel támogassák az új autók vásárlását, ha valaki 10 évnél régebbi kocsiját cseréli le. A hírt nem kommentálta a minisztérium, vagyis valószínűleg igaz. Ha nem, akkor…..
Hóbelevanc Oktatási csődtömeg 2008.05.09 11:30:00
Az érettségik kapcsán megint rá kellet hogy jöjjön a vezetés, hogy komoly gondok vannak alapkoncepciókkal a mai oktatásban. Elő kellett vennem korábbi írásomat a felsőoktatásról, hogy sikerüljön megvalósítanom azt az igyekezetemet, hogy nem bocsátkozom önismétlésbe. Ennek oka…..
ZT 2008.05.09 14:02:40
Nem kellene itt semmit újat kitalálni! Fel kellene inkább menni bármelyik angolszász egyetem weblapjára és meg kellene nézni mit oktatnak az ottaniak ha teszem azt szociológust, közgazdászt, tesitanárt vagy nyombiztosítót (!!!) képeznek egyetemi szinten. Érdemes lenne koppintani nem csak a tantárgyakat hanem a tematikát, a módszertant is. Ott a néhány kötelező elem mellett a diák maga válogathatja össze a tanulmányi portfolióját ezzel kizárva az értelmetlen ökörségeket (persze nálunk is van szabadon választott tantárgy, csak nem mindegy, hogy miből lehet válogatni). Ha csak a töredéke működne nálunk annak ami pl Angliában évtizedek óta jól bevált gyakorlat (és ez nem elsősorban pénzkérdés) mindjárt kevésbbé lenne értelmetlennek tűnő tantárgyakkal tele a honi képzés és azonnal használható, nem több tíz éves hanem friss szaktudással képzett emberek jönnének ki a padból nem 5 meg 6 év alatt hanem akár 2-3 éven belül (mert hirtelen az se lenne cél, hogy addig végezzük az egyetemet amíg csak lehet/fizetik/stb). Ehhez persze félre kelene tenni az álszent, magyaros, demagóg hozzállást, hogy "az nem ugyanaz a minőseg" meg "a magyar szürkeállomány" és hasonlók.. sajnos elég jól észlelhető hogy, évek óta egyre rosszabb felkészültségű (elavult, bizonytalan elméleti és nulla gyakorlati tudással rendelkező) emberanyag özönlik ki az egyetemkről, pedig szépen lenyomják az 5 évüket és még külföldön is töltenek egy pár évet. Aztán mikor meg kellene mutatni mit tanultak akkor a munkahelyen tanulják meg, hogy mit is kérnek/várnak el a vállalaltok tőlük. Az angolszász modelben ehhez képest olyan készségeket adnak át a képzés során (kritikus gondolkodás, innovációs készség fejlesztése, menedzsment szemlélet, kockázat elemzés, személyi kapcsolatok) amit aznnal fel lehet használni a munkahelyükön. Ezzel szemben itthoni pl. közgazdasági képzésben évekig micro és makro gazdaságtannal. statisztikával, analízissel, stb stb szopatják a hallgatót, mintha mindenkinek a jövője az Akadémiára vezetne de legalábbis doktorálni szeretne. A legtöbb munkahely kezdő közgazdászok közül csak egy ügyes elemzőt szeretne kapni aki fel tudja fogni a hírekből, pénzügyi kimutatásokből a lényeget és képes egy jelentést megírni. Nem kell deriválni, integrálni, n dimenziós mátrixokban gondolkodni legfeljebb a KSH-nál, ott is csak a vezetői szinten. Fel kellen végre fogni, hogy nem ez kell itthon, hanem a gyakorlati tudás, az Excel ismerete bőven elég minden céges pénzügyi számítgatáshoz. Döbbenetese, hogy míg ott vannak előttünk a működő, igazolt modellek, mi még mindig abban vergődünk, hogy mihez kezdjünk. Nem kell agyalni, le kell másolni ami megy! Az persze továbbra is egy kérdés, hogy ha el is terjedne a külföldi gyakorlat, mi fogja az ilyen készségekkel és tökéletes nyelvtudással rendlekező végzősöket itt tartani...
w Nemzeti kaszinó 2008.03.10 06:30:00
Az a mi szerencsénk, hogy nem a szocializmusról népszavaztunk. Úgy megnyernénk, hogy megint negyven évig örülhetnénk neki. Pedig ha emlékeznénk, ha tanítanák az iskolában, miért és hogyan lett a szocializmusnak vége, akkor tudnánk, hogy nem negyven, de négy év szocializmusra…..
A Homárt mindig is szexuális izgalomba hozták a reformok, így tíz pálcalábbal dübörgönk örömünkben, hogy a Tesco - legalábbis a Soroksári úti egység - március elseje előtt már hetekkel deportálta a kasszákból a so 2007 egy- és kétforintosokat. Az ügyesség ott rejlik, hogy…..
Nem vagyunk egy Ortográf Cirkusz, sőt nagy lendülettel, néha már-már ipari méretekben gyártjuk az elütéseket, például egyszer sikerült leytának írnunk a kutyát, és az Indexben én tartom a szó közepén elhelyezett vesszők örökös rekordját. Általános harmadikban pedig két…..
Frei Tamás felvette Pampalini-öltönyét, fejébe csapta a dzsungelkalapot, bevett pár maláriaellenes tablettát és bekente magát negyvenes fényvédőfaktorú napkrémmel. És végre hazalátogatott. Mert hogy itt aztán nagy bajok vannak, benőtte a gaz az országot, a Parlament előtt pedig…..
ZT 2007.06.05 17:42:14
A műsor alapvetően nem arról szólt, hogy ki mit kúrt el és különösen nem azt akarta bemutatni, hogy máshol mennyivel jobb (bár így is tűnhetett) hanem azt az egyszerű mondanivalót igyekezett átadni, hogy van rá példa a világban, hogy hozzánk hasonló mérteű, történelmű, kultúrájú népek kilábaltak látszólag feloldhatatlan konfliktusokból. Hogy Frei ehhez hiteles ember-e vagy sem azt mindenki eldönti maga. Én örültem neki főműsoridőben értelmes gondolatokat lehet hallani egy kereskedelmi adón. A média formálóinak (pl. eme cikk írójának) nem azon kellene fennakadni, hogy CSernus mennyire bárgyú vagy Frei mennyire nevetséges (szerintem nem az) hanem átgonsolni, hátha mégse a vita a demokrácia lényege hanem mondjuk a társadalom racionális mértékű önrendelkezésének biztosítása a közös célok érdekében. E célok természetüknél fogva csak kompromisszumok során keresztül érhetőek el. A mai közéletből (és az emberek mindennapjaiból) pont ez a belátás és a kompromisszum-készség hiányzik. Amíg képtelenek vagyunk mások érdekeit is megérteni, elfogadni és tiszteletben tartani addig amit az egyik építene azt a másik már elkezdené bontani. Addig tehát értelmetlen sőt kifejezetten káros bármibe belekezdeni, amíg legalább az alapokban nem értenek a felek egyet. Ehhez kell az "összeborulás", hogy legyen olyan terület amibe nem piszkítunk bele még a legvadabb választási sárdobálás közepette sem. Áfacsalók és mutyizók akkor is (mindig is) lesznek de az már egy másik, alacsonyabb szintű probléma. Ma nem ez a fő gond, hanem hogy meghatározó érdekcsoportok homlokegyenesen más utat képzelnek el ugyannak az országnak. Ezen kell változtatni - mondja Frei - ezen kellen tiovább menni, nem azon leakadni, hogy közben menő öltönyben Csernussal bábozik.